Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

Laptop calıstırırken...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında Laptop calıstırırken... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selamlar.. Arkadaslar 2 sorum var. 1. Elektrik olan ortamlarda laptopu sürekli elektrikte calıstırma mı daha iyi.. Yoksa kendi pilinden kullanmak ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 14-10-06, 09:50
s_zeren@hotmail s_zeren@hotmail çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 14.10.06
Nereden: IZMIR
Laptop calıstırırken...

Selamlar..

Arkadaslar 2 sorum var.

1. Elektrik olan ortamlarda laptopu sürekli elektrikte calıstırma mı daha iyi.. Yoksa kendi pilinden kullanmak mı?
2. Bir kaç gün için de HP Pav. DV 5155 alacağım. Bu cihazın ram 512 ancak merak ettiğim 256*2 mi?

Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 14-10-06, 15:06
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
s_zeren@hotmail tarafından iletildi. Mesajı göster
Selamlar..

Arkadaslar 2 sorum var.

1. Elektrik olan ortamlarda laptopu sürekli elektrikte calıstırma mı daha iyi.. Yoksa kendi pilinden kullanmak mı?
2. Bir kaç gün için de HP Pav. DV 5155 alacağım. Bu cihazın ram 512 ancak merak ettiğim 256*2 mi?

Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
1. Akü sürekli elektrikte kalmasın. Dolunca şarj etmeyi kesin, boşalana yani alarm verene kadar kullanın sonra yine şarj edin. Sürekli şarjda olması ve dolu iken bile şarjda kalması akü ömrünü kısaltır.

2. HP Pavilion dv5155eu 1 adet 512MB bellek ile satılıyor.
  #3 (permalink)  
Eski 15-10-06, 13:54
cengizeest cengizeest çevrim dışı
Power Member

Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: İSTANBUL
Alıntı:
TeknO tarafından iletildi. Mesajı göster
1. Akü sürekli elektrikte kalmasın. Dolunca şarj etmeyi kesin, boşalana yani alarm verene kadar kullanın sonra yine şarj edin. Sürekli şarjda olması ve dolu iken bile şarjda kalması akü ömrünü kısaltır.

2. HP Pavilion dv5155eu 1 adet 512MB bellek ile satılıyor.

Tekno hocam yok böyle birşey akü dolunca cihaz zaten şarj etmeyi kesicektir günümüzde ve hatta çok eskilerde bile bu böyleydi
  #4 (permalink)  
Eski 15-10-06, 15:55
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Alıntı:
cengizeest tarafından iletildi. Mesajı göster
Tekno hocam yok böyle birşey akü dolunca cihaz zaten şarj etmeyi kesicektir günümüzde ve hatta çok eskilerde bile bu böyleydi
Kısmen yanlış. Çünkü notebook kullanılır iken yine akü devrede olacaktır. O sırada şarja bağlı ise, sürekli akü seviyesi düşeceğinden şarj aralıklarla devam edecektir.

O sizin dediğiniz durumda, notebook kapalı iken, akü şarj olur ve besleme kesilir.

Ama siz notebook'u şarja bağlı kullandığınızda, sürekli aküden enerji çeker iken o sırada aküde şarj oluyor. Eğer dediğiniz gibi olsaydı, elektrik kesildiğinde notebook'ta kapanırdı, peki böyle olmuyor bütün notebook'larda, sebebi nedir? Notebook içinde elektrik kesildiğini anlayıp hemen aküye geçecek bir sistem yok. Notebook içinde UPS sistemlerine benzer interactive bir sistem de yok.
  #5 (permalink)  
Eski 16-10-06, 00:45
TAY-LAN Avatar
TAY-LAN TAY-LAN çevrim dışı
Moderator

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
benım bıldıgım pıl dolunca pılı kapatıyo elektrıgı kullanıo.
Alıntı yaparak cevap ver
  #6 (permalink)  
Eski 16-10-06, 01:00
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Alıntı:
TAY-LAN tarafından iletildi. Mesajı göster
benım bıldıgım pıl dolunca pılı kapatıyo elektrıgı kullanıo.
Benimde bildiğim pil yerine takıldığı andan itibaren pil üzerinde çalışır, pil seviyesi düştükçe de şarj eder, şarj olur yine bir süre sonra pil seviyesi düşer yine şarj eder ve bu olay böyle sürekli devam eder.

Elbette dediğiniz türde çalışan bir notebook var ise marka ve modelini öğrenmek isterim.
  #7 (permalink)  
Eski 16-10-06, 03:30
akburak Avatar
akburak akburak çevrim dışı
Senior Member
akburak's Computer

Katılım tarihi: 28.07.04
Nereden: Istanbul
Alıntı:
Benimde bildiğim pil yerine takıldığı andan itibaren pil üzerinde çalışır, pil seviyesi düştükçe de şarj eder, şarj olur yine bir süre sonra pil seviyesi düşer yine şarj eder ve bu olay böyle sürekli devam eder.

Elbette dediğiniz türde çalışan bir notebook var ise marka ve modelini öğrenmek isterim.
lakin benim laptopta (ASUS A3N) soyle oluyor.batarya bos, elektrige takiyorum. sarj oluyor o.turuncu isik yaniyor.kullaniyorum tabi bu arada.sarj isi bitince turuncu isik sonuyor.batarya doldu oluyor bu.bi daha da turuncu isik yanmiyor.yani pil seviyesi dustukce tekrar sarj etme diye bisi olmuyor.bunu pil dolduktan sonra direk elektrikten calisiyor diye yorumluyorum ben.pilden calissa dediginiz gibi arada bi turuncu isigin yanmasi gerekmezmi.tabi turuncu isigin yalancisiyim ben
Sanki sagir ve dilsizler her biri ayri ayri
icimdeki cocuk suskun
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #8 (permalink)  
Eski 16-10-06, 03:43
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Alıntı:
akburak tarafından iletildi. Mesajı göster
lakin benim laptopta (ASUS A3N) soyle oluyor.batarya bos, elektrige takiyorum. sarj oluyor o.turuncu isik yaniyor.kullaniyorum tabi bu arada.sarj isi bitince turuncu isik sonuyor.batarya doldu oluyor bu.bi daha da turuncu isik yanmiyor.yani pil seviyesi dustukce tekrar sarj etme diye bisi olmuyor.bunu pil dolduktan sonra direk elektrikten calisiyor diye yorumluyorum ben.pilden calissa dediginiz gibi arada bi turuncu isigin yanmasi gerekmezmi.tabi turuncu isigin yalancisiyim ben
O turuncu ışıktan bende de var (bakınız; bilgisayarım)
Öncelikle şunu düşünün; notebook pil ile 3 saat çalışıyor sonra pil tamamen boşalınca da 30dk-45dk içinde şarj oluyor. Deşarj ve şarj süreleri arasında bir fark var. Yani şarj çok hızlı oluyor, deşarj daha yavaş.
Size denemeniz için bir test; turuncu ışık sönük ve çalışır iken adaptörün kablosunu çekin. Ne oldu? Ekranın aydınlığı azaldı ve notebook pilden çalışıyor. Çok çok az bekleyip (5-10sn filan) tekrar takın. Turuncu yandı mı? Hayır. Neden? Çünkü deşarj olan miktar azdı ve belli bir deşarj seviyesine gelmediği için yanmadı, ama aslında o sırada pil 1-2sn için bile olsa şarj oldu. Turuncu her zaman yanmıyor aslında. Belli bir seviyeden sonra yanıyor(muş).
Demek istediğim budur, sürekli şarjda iken ufak ufak sürekli şarjlar oluyor. Bunu da pil değiştirirlerken asus servisinden öğrenmiştim. (onların yalancısıyım)
  #9 (permalink)  
Eski 16-10-06, 04:00
akburak Avatar
akburak akburak çevrim dışı
Senior Member
akburak's Computer

Katılım tarihi: 28.07.04
Nereden: Istanbul
annadim tesekkur ederim.laptopdas olmamiza da sevindim efendim benim laptopun sole sole problemleri war diyip baslamicam merak etmeyin baska konu acacam bunun icin
Sanki sagir ve dilsizler her biri ayri ayri
icimdeki cocuk suskun
Alıntı yaparak cevap ver
  #10 (permalink)  
Eski 16-10-06, 05:09
BLACKandWHITE Avatar
BLACKandWHITE BLACKandWHITE şu an çevrim içi
Moderator
BLACKandWHITE's Computer

Katılım tarihi: 23.11.02
Resimler: 18
TeknO haklı bence. Sizin dediğiniz gibi olsa fişi çekince laptop kapanmalı? eğer kapanmıyorsa araya pil giriyorsa ne kadar kısa sürede tepki verebilirki?
aslında pil sürekli devrede.
ben pili çıkartıp kullanıyorum çok uzun süre şarjda kullanmıyorum..
şarj adaptörü zaten koruyor elektrik dalgalanmalarından. yanmadı bunca zaman (3 senedir) bundan sonrada yanmaz gibme geliyor
  #11 (permalink)  
Eski 16-10-06, 06:54
foto_bursa foto_bursa çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 12.10.06
Nereden: bursa
merabalar

arkadaşlar ben leptopu aküsüz,sadece şarj aletiyle kullanıyorum bi zararı var mı?umarım yoktur çünki aküsüyok
Alıntı yaparak cevap ver
  #12 (permalink)  
Eski 16-10-06, 12:23
HaRBi_Aspirin Avatar
HaRBi_Aspirin HaRBi_Aspirin çevrim dışı
Cool Member
HaRBi_Aspirin's Computer

Katılım tarihi: 20.04.05
Nereden: Mars için planlarım var
Alıntı:
foto_bursa tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar ben leptopu aküsüz,sadece şarj aletiyle kullanıyorum bi zararı var mı?umarım yoktur çünki aküsüyok
çok büyük elektrik dalgalanmaları olmadığı sürece adaptörünüz sizi korur... ama yinede güvenemiyorsanız UPS alabilirsiniz
  #13 (permalink)  
Eski 16-10-06, 13:35
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Alıntı:
foto_bursa tarafından iletildi. Mesajı göster
Zararı yok.

Alıntı:
HaRBi_Aspirin tarafından iletildi. Mesajı göster
çok büyük elektrik dalgalanmaları olmadığı sürece adaptörünüz sizi korur... ama yinede güvenemiyorsanız UPS alabilirsiniz
Bildiğim kadarı ile;

Akım kaynakları iki türlüdür. Alternatif akım kaynakları (AC) ve doğrusal akım kaynakları (DC). Şehir elekrik akımı alternatif akımdır (AC). Adaptör çıkışı doğrusal akımdır (DC). Doğrusal akım kaynaklarında üretilen sinyalin zamanla genliği ve yönü değişmez sabittir. Fakat alternatif akım kaynaklarında üretilen sinyalin genliği ve yönü periyodik olarak değişir.
  #14 (permalink)  
Eski 16-10-06, 13:46
HaRBi_Aspirin Avatar
HaRBi_Aspirin HaRBi_Aspirin çevrim dışı
Cool Member
HaRBi_Aspirin's Computer

Katılım tarihi: 20.04.05
Nereden: Mars için planlarım var
Alıntı:

Bildiğim kadarı ile;

Akım kaynakları iki türlüdür. Alternatif akım kaynakları (AC) ve doğrusal akım kaynakları (DC). Şehir elekrik akımı alternatif akımdır (AC). Adaptör çıkışı doğrusal akımdır (DC). Doğrusal akım kaynaklarında üretilen sinyalin zamanla genliği ve yönü değişmez sabittir. Fakat alternatif akım kaynaklarında üretilen sinyalin genliği ve yönü periyodik olarak değişir.
farzedelim ki şehir şebekesinden gelen alternatif akım adaptörde kalıcı hasar verecek kadar değişti... bu durumda adaptörde meydana gelebilecek kısa devre vb.. ekilerden dolayı laptopa gidecek olan doğru akımda bir değişme olmaz mı? ve sonuç olarak laptopta da kalıcı hasarlara yol açmaz mı?
  #15 (permalink)  
Eski 16-10-06, 13:58
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Alıntı:
HaRBi_Aspirin tarafından iletildi. Mesajı göster
farzedelim ki şehir şebekesinden gelen alternatif akım adaptörde kalıcı hasar verecek kadar değişti... bu durumda adaptörde meydana gelebilecek kısa devre vb.. ekilerden dolayı laptopa gidecek olan doğru akımda bir değişme olmaz mı? ve sonuç olarak laptopta da kalıcı hasarlara yol açmaz mı?
Şöyle diyebiliriz sanırım. Bir desktop bilgisayarın karşı karşıya olduğu elektriksel olumsuzluklardan bir notebook çok daha az etkilenir. O nedenle, bir notebook'u adaptörü ile kullanmak bir desktop'ı sehir cereyanına bağlı kullanmaktan daha güvenlidir.