| Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında laptop ile internete bağlanmak başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar toshiba satellite laptop geldi hediye, bununla internete nasıl bağlanabilirim? Evde masaüstü PC var, ADSL ile bağlanıyorum ama laptoplar hakkında ..." şeklinde özetlenebilir....  | | 
24-12-06, 23:38
| | New Member | | Katılım tarihi: 24.12.06
| | | laptop ile internete bağlanmak Arkadaşlar toshiba satellite laptop geldi hediye, bununla internete nasıl bağlanabilirim? Evde masaüstü PC var, ADSL ile bağlanıyorum ama laptoplar hakkında hiçbirşey bilmiyorum. Ayrı bir modem mi bağlamak lazım? | 
24-12-06, 23:58
|  | Cool Member | | Katılım tarihi: 04.09.05 Nereden: Türkiye
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak Evdeki modemin ne ki? Çok kullanıcılı mı? Usb mi Ethernet mi? Lap-top da wireless varmı?
__________________ SiZ, ToZpEmBe GüLüŞüMdEn GeÇtİnİz, RüYaM BiTtİ; HOŞGELDİNİZ ™
En son muhittinselcuk tarafından düzenlendi: 25-12-06 saat 00:25 | 
25-12-06, 00:07
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak modem ZOOM,
USB,
çok kullanıcılı olup olmadığını bilmiyorum,notebookda wireless var, yani vardır herhalde, yepyeni. | 
25-12-06, 00:23
|  | Moderator | | Katılım tarihi: 23.11.02 Nereden: İstanbul
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak wireless ile bağlanabilmek için wireless destekli modeme sahip olmak lazım. o modemlerde biraz pahalı oluyor.
130ytl den başlıyor fiyatları.
sanırım sizdeki wireless değil. aynı anda hem laptop hem desktop bağlansın istiyorsanız modemi değiştireceksiniz. | 
25-12-06, 00:27
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak Ben wireless i şey için sordum ya; eğer modem ethernetse araya bi accsess point atar wireless kullanır diye sordum. Modemin modeli ne?
__________________ SiZ, ToZpEmBe GüLüŞüMdEn GeÇtİnİz, RüYaM BiTtİ; HOŞGELDİNİZ ™ | 
25-12-06, 00:35
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak Modem şu: ZOOM ADSL USB Series:1013
benim merak ettiğim; bu notebook'u ev dışında bir yerde de internete bağlanmak için kullanabilecek hale nasıl getiririm? Yani her yerde bağlanıyor mu bunlar internete? çok cahilim bu konuda. | 
25-12-06, 00:39
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak wireless internet ağı olan heryerde bağlanabilirsin.
mesela bazı okullarda, bazı cafelerde kablosuz ağ bulunuyor.
açacaksın laptopunu , etrafta kablosuz ağ varmı diye tarama yapacaksın. bulduğu ağa giriş yapmayı deneyeceksin.
bazıları şifreli oluyor. onlara giremezsin şifreyi bilmeden. | 
25-12-06, 00:42
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak anladım gibi, peki modem falan olmadan tarayabilir miyim acaba wireless var mı evde diye? | 
25-12-06, 00:45
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak laptopu aç, wireless programı vardır içinde mutlaka. kablosuz ağ bağlantısı vs.. şeklinde birşeyler yazar.
onunla birlikte tarama yapabilirsin. senin evde wireless yoktur ama belki komşularında veya çevrendeki bir kurumda vardır. şifresiz ise bağlanabilirsin.
ama etik olarak ne kadar doğru bilemicem. orası beni değil seni bağlar.
açıkcası ben komşumda şifresiz kablosuz ağ bağlantısı varsa girmem , ayıptır çünkü. | 
25-12-06, 00:49
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak haaa kendi evine wireless bağlatabiliyorsun yani? onu nasıl yapıcaz ki? | 
25-12-06, 00:50
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak modemini değiştir demiştim ilk mesajımda 
wireless özelliği olan modemlerdenbirini alman lazım. mesela us robotics 9108 modem çok iyidir. | 
25-12-06, 00:55
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak anladım hocam bağışla
dışarda bağlanmanın etik olarak bi sakıncası var mıdır peki? | 
25-12-06, 00:55
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak Valla modemle ilgili pek bişey bulamadım internette. çevirmeli mi yoksa modemi ağ bağdaştırıcısı olarakmı tanıyo diye bakmak istedim de, bu usb lerin bazıları lan gibi bağlanıyo da. Ona göre cross kablo yaparsın dicektim ama ne gerek var masaüstü bilgisayar açık olmadan diğerinde internet olmıcak sonuçta. En güzeli wireless bi modem almak. Parası pahalı gelirse de modemi iki bilgisayara da kurarsın hangisinden istiyosan ondan girersin
__________________ SiZ, ToZpEmBe GüLüŞüMdEn GeÇtİnİz, RüYaM BiTtİ; HOŞGELDİNİZ ™ | 
25-12-06, 01:01
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak Alıntı: kaner71 tarafından iletildi.
anladım hocam bağışla
dışarda bağlanmanın etik olarak bi sakıncası var mıdır peki? | zaten dışarda şifresiz bir bağlantı buluysan demekki halka açılmış. ordan gir
mesela bizim okulda heryerde laptop ile kablosuz girebiliyorduk.
sürekli gittiğim cafe var. orda da laptop ile girebiliyorum.
komşunun ağına girme diyorum çünkü adamın interneti limitli olabilir ve sen bişeyler indirince onun faturasına biner. zor durumda kalabilirler. | 
25-12-06, 01:01
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak masaüstüne hiç dokunmayıp, alacağım wireless modemi sadece notebook'a kursam olmaz mı? (yine mi saçma bi soru soruyorum acaba) | 
25-12-06, 01:06
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak Alıntı: kaner71 tarafından iletildi.
masaüstüne hiç dokunmayıp, alacağım wireless modemi sadece notebook'a kursam olmaz mı? (yine mi saçma bi soru soruyorum acaba) | Alacak olduğun modemde hem wireless hem de ethernet olur ve ikisini de bi modeme takarsın. Masaüstünü ethernetten(ağ kablosu ile) lap-top ı da wirelessten bağlarsın.
25-12-06, 01:06
| | | Re: laptop ile internete bağlanmak wireless modem ile hem masaüstü hem laptop aynı anda girebilir zaten..
masaüstüne kablo ile takacaksın. laptop zaten kablosuz girecek.
sen laf dinle. dediğim modemi al. ikiside sorunsuz nette olacak. | |