Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında Laptop'ta Sık Mavi Ekran Sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar çok sık olarak mavi ekran hatası almaya başladım,ne kaynaklı olabilir.Muhtemelen çok şey olabilirde bataryanın oynamasından ötürü,bi enerji sorunundan kaynaklanabilir ..." şeklinde özetlenebilir....
Arkadaşlar çok sık olarak mavi ekran hatası almaya başladım,ne kaynaklı olabilir.Muhtemelen çok şey olabilirde bataryanın oynamasından ötürü,bi enerji sorunundan kaynaklanabilir mi?
enerji yetmiyosa olabilir ama sanmıyorum harddisk ve ramlerin üzerinde dur derim eğer laptop darbe falan aldıysa harddisk olabilir... ramleride bir test ettirt
bir darbe falan olmadı ama,ram testi benim yapacağım iş değil sanırım ?
bLACKBOX ile Ram'lerinizi Doğru Tanıyın
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
Ram test diye bir program vardı ama tam adını hatırlamıyorum
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
Ben şöyle bi ekranda vereyim kodların anlamı varsa eğer...
Birde 0XA857C440 olan yer başka bir hatada 0xA7806034
biostan ram in frekans ayarını düşürürsen büyük ihtimalle sorun ortadan kalkacaktır...
bu ramden dolayı oluyor fiziksel bellek dökümü diyor baksana ama ark ın da dediği gibi ram frekansına bir bak
senin bilgisayar ya ram yada hard disk hatası veriyor eğer garantisi varsa bunu bir garantiye gönder derim.
Ya birde arkadaşlar benim BIOS çok tekdüze ya,nerdeyse BOOT falan dışında ellenebilecek hiç bir şey yok.Update etmek istiyorum ama,riskli sanırım...
Kurcala biraz korkma, ne yaptığından emin olmazsan kaydetmeden çıkarsın. Kurcalarken "chipset" sekmesine girip "DRAM manager" gibi bir alt başlığı seçip; "auto" ayarını "manuel" e getireceksin sonra frekans ayarını değiştirebilmen için daha önce pasif olan kısım açılacak oradan 667 mhz yi veya daha düşük bir ayarı seçersen çok büyük bir ihtimalle sorun çözülecektir.
ama tabi senin bios unu bilmiyorum. Eğer mavi ekranın fotoğrafını çektiğin gibi bios un da bir kaç fotoğrafını çekip gönderirsen belki daha kolay yardımcı olabiliriz.
Ya birde arkadaşlar benim BIOS çok tekdüze ya,nerdeyse BOOT falan dışında ellenebilecek hiç bir şey yok.Update etmek istiyorum ama,riskli sanırım...
bıos update riskli bir uygulama değildir hatta şimdi bilg. yanın gelen cd vs. de bıos update i kendi windows ortamında geerçekleştiren yazılımlar büyük ihtimal vardır veya bıos da bulunan örn asus anakartların EZ Flash 2 gibi küçük yazılımları ndan da yapılabilir...