hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Lg Aldım Pişmanım

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında Lg Aldım Pişmanım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar LG ile yaşadığım sorunun son durumunu açıklıyorum. ürünü aldığım ankara NOVA bilgi sayar, LG türkiye distribütörü BOĞAZİÇİ bilgisayar; LG ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar...

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 01-06-08, 03:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
byengineerrr
New Member

Katılım tarihi: 01.06.08
Exclamation Lg Aldım Pişmanım

arkadaşlar LG ile yaşadığım sorunun son durumunu açıklıyorum.
ürünü aldığım ankara NOVA bilgisayar, LG türkiye distribütörü BOĞAZİÇİ bilgisayar; LG yetkili servisi TECPRO bilişim ve teknoloji hizmetleri hakkında başta SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI olmak üzere ANKARA TİCARET ODASI DİSİPLİN KURULU'na, TÜKETİCİ KORUMA MERKEZİ'ne, TÜKETİCİ KORUMA DERNEĞİ'ne, bilişim sektörü derneği TUBİDER e şikayet dilekçemi gönderdim...

olay kısaca lg e500 uapspt marka ürünün ekran kartının 8600 gs olmaması(yada onu destekleyen çevre birimlerine sahip olmaması) durumundan ürünümün iadesini talep etmemle başladı. LG nin bu konudaki duyarsızlığı,distribütör firmanın ilgisizliği,teknik servisinin beni geri dönüş yaptığını iddaa edip kandırması ve ürünü alalı 2 ay oldu ve LG nin türkiyedeki bu ayıbını duyurabildiğim her yere duyurmak için yazıyorum..
byengineerrr çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-08, 03:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
cankattech
Senior Member

cankattech Avatar

Katılım tarihi: 02.01.08
Nereden: antalya
Ynt: Lg Aldım Pişmanım

iyi yapmışsın keşke alırken kontrol etseydin ekran kartını daha iyi olurdu
Eski 02-06-08, 05:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
PoWeRLoGY
Silver Member
Bilgisayarım

PoWeRLoGY Avatar

Katılım tarihi: 14.09.05
Nereden: Eskişehir
Blog Mesajları: 1
Resimler: 6

Üzerindeki kart nedir , peki?Notebooklarda , ekran kartları anakarta tümleşiktir , o yüzden soruyorum.
Eski 02-06-08, 08:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

LG E 500 ün üzerinde 8400M gözüküyor yalnız :
LG E500 - LG Global Site

diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-08, 19:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
byengineerrr
New Member

gerçekten harika.. adamlar site üstünde düzeltme yapıp kurtulacaklarını zannediyolar ama elimde bununla ilgili her türlü döküman var...
orda e500 acıklamalarında 8600 gs yazıyordu..
ve lg call center da da 8600 olduğunu savunuyorlardı.
Eski 03-06-08, 20:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
byengineerrr
New Member

arkadaşlar şok olucaksınız..
ImageShack - Hosting :: werwfim4.jpg
ImageShack - Hosting :: asdadazu4.jpg
bu fotolar bilgisayarımın kutusu üstünde çekildi..
Eski 03-06-08, 20:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
byengineerrr
New Member

alırken kontrol ettim ama bu durum saklanmış dilerseniz everest,rivatuner tarzı programlarda çıkan sonuçların ss lerinde ekran kartının 8600 ama özelliklerinin 8400 olduğunu gösterebilirim...
Eski 03-06-08, 21:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
Cole
V.I.Member
Bilgisayarım

Cole Avatar

Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 9

Alıntı:
diablo tarafından iletildi. Mesajı göster
LG E 500 ün üzerinde 8400M gözüküyor yalnız :
LG E500 - LG Global Site
Sitede Diablonun dediği gibi 8400M gözüküyor fakat sonrasında;
farkettiyseniz OR "veya" demiş ve devamı yok.
Ancak üretici sitesinde bildirimde bulunmadan değişiklik yapma hakkının saklı olduğu bildirilmişsede ürünün kutusunda 8600 yazması ayıplı mal durumu sözkonusudur.Everest veya riva'dan önce lütfen Denetim masası>Sistem>Aygıt yöneticisinden Görüntü bağdaştırcının modelini herhangi bir hukuksal olaya başlamadan kontrol edin.Eğer ki aygıt yöneticisinde de 8400 yazıyor ise sizin hukuksal olarak çeşitli yollara başvurma hakkınız var.
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
AYIPLI MAL
Madde 4 Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./4. md.)
Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir
(Değişik fıkra: 21/02/2007-5582 S.K./22.mad.)
İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına veya 10/B maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre kredi veren, ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. 10/B maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre kredi veren konut finansmanı kuruluşunun sorumluluğu teslim tarihinden itibaren 1 yıl süre ve kullandırdığı kredi miktarı ile sınırlıdır. Konut finansmanı kuruluşları tarafından 10/B maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre verilen kredilerin devrolması halinde dahi, kredi veren konut finansmanı kuruluşunun sorumluluğu devam eder. Krediyi devralan kuruluş bu madde kapsamında sorumlu olmaz. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

Laptop'un fiyatına göre 850-2.050 YTL arası ise Tüketici Hakem Heyetine (Valilik,Kaymakamlıkta bulunur) başvurmanız ihtiyaridir.850YTL üzeri ise Tüketici mahkemesine başvurma hakkınız var.Tekrardan laptop'u aldığınız yerle görüşün AMA Tüketicinin korunması hakkında kanun MD.4'ü bildirerek görüşün.
Bir avukat olarak ürünün değişimi yapılacağına,yapmazlarsa da mahkeme kararıyla değiştirilebilinecek olduğunu söyleyebilirim.Cihazı kullanma,ambalajlarını her türlü inciğine cıncığına kadar sakla.Cihazı değişime kadar iyi muhafaza etmen gerekiyor.

En son Cole tarafından düzenlendi: 03-06-08 saat 21:08. Sebep: Kod hatası
Cole çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-08, 22:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
pc_uzmanı_17
Power Member
Bilgisayarım

pc_uzmanı_17 Avatar

Katılım tarihi: 03.11.05
Nereden: ıstanbul

bendede buna benzer asus vakası olmustukolide 667 yazıyor ddr2 533 ram var .gıttım ilkte mırıldanmalar felan bas gostermıstı yerıne bırsey alacakmısınız dıye sordugunda hayır almıyacagım dedım bn paramı ıstıyorum diyerek cevapladım yaklasık 2 saat tutulduktan sonra paramı kurusu kurusuna kadar aldım ve arkama bakmadan cıktım bırazda konusma becerisi lazim iade sebeblerınde yanı boyun egersenız sıze aldıgınız malı elınıze verıp hadı hadı dıyerekten yol verebilirler

En son pc_uzmanı_17 tarafından düzenlendi: 03-06-08 saat 22:31.
pc_uzmanı_17 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-08, 22:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
byengineerrr
New Member

yalnız durum cok komplike.
everest ve riva da ürün 8600 m gs ama detaylar 8400 özelliği..
konuyla ilgili görüştüğüm insanlar bunun için yazılımla ürünü 8600 göstermişler dedi.
yani ortada hem ayıplı ürün hemde bunu saklama var.
Eski 04-06-08, 10:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
pc_uzmanı_17
Power Member
Bilgisayarım

pc_uzmanı_17 Avatar

Katılım tarihi: 03.11.05
Nereden: ıstanbul

haklısınn dıyorum ya aynı duruma benzer seyde bnm basımdan gecti o zmn yazmıcaklardı işte bnde senın gıbı yanılmıstımm ınsallah paranı alırsın
pc_uzmanı_17 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 16:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
DEEPSEA
Rookie Member
Bilgisayarım

DEEPSEA Avatar

Katılım tarihi: 03.07.08
Nereden: İstanbul
Lg aldım..Ama daha pişman olmadım..Olacağım galiba.

Selam..Yeni kullanıcıyım bu ilk mesajım İnsaallah devamı gelir Bende Lg marka notebook kullanıcısıyım.P1 modeli var elimde.Bakalım neler görecegiz.
DEEPSEA çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-08, 12:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
chona
Senior Member
Bilgisayarım

chona Avatar

Katılım tarihi: 08.07.08
Nereden: Evden

kardeş son durum ne bi bilgi versen merak ettim
chona çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-08, 15:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
DEEPSEA
Rookie Member
Bilgisayarım

DEEPSEA Avatar

Katılım tarihi: 03.07.08
Nereden: İstanbul

Son durum pek fena sayılmaz ama ram konusunda basımı bayagı agrıttı Lg.Ram takviyesi yaptım hata verdi..Ram cakısması var gibi görunuyor henuz cözmus degilim sorunu.Almayı dusunuyorsan iyice arastır baska markalarla karsılastır derim.
DEEPSEA çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-08, 14:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
[EquilibriuM]
Senior Member
Bilgisayarım

[EquilibriuM] Avatar

Katılım tarihi: 21.07.07

Alın size Lg maceralarım:
-LG monitör aldım yandı
-LG cd sürücüsü aldım lazeri bozuldu
-LG telefon aldım nefret ettim
-LG beko klima takılı odada lcd si takıldığı günden beri bozuk

kısacası LG alacaksanız 2 defa düşünün.
[EquilibriuM] çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-08, 15:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

Alıntı:
[EquilibriuM] tarafından iletildi. Mesajı göster
Alın size Lg maceralarım:
-LG monitör aldım yandı
-LG cd sürücüsü aldım lazeri bozuldu
-LG telefon aldım nefret ettim
-LG beko klima takılı odada lcd si takıldığı günden beri bozuk

kısacası LG alacaksanız 2 defa düşünün.
kusura bakma ama bu kadar ürünü hala LG aldıysan bravo...

hani akıllanmamışsın diyeceğim o olacak..

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Tags
LG, notebook, sorun

Bookmarks
Konu araçları

Lg Aldım Pişmanım ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Sparkle 7300GT 512MB ekran kartı aldım pişmanım yeni olarak ne alabilirim? ersiiin09 Ekran Kartları 3 27-01-08 19:41
Fifa2007 için X800GTO agp aldım pişmanım.. kadiryakan Genel 0 01-10-06 06:26
aldım 9800pro aldım!!! feanor Ekran Kartları 24 23-08-04 13:22
Nihayet aldım ama ne aldım :)) ? MX440-8X BOND Ekran Kartları 29 08-12-03 07:00

Saat ayarı GMT +3. Saat : 23:16.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999