| Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "ACER ÇİFT ÇEKİRDEKLİ ÖRNEKLERİ
ACERDE SORUN BULMAK ZOR OLDU
TEK BARİZ SORUN HOPARLÖR SESİ AZ
birde bazıları fazla program yüklediğinde ..." şeklinde özetlenebilir....  | | 
24-03-07, 15:33
|  | Member | | Katılım tarihi: 20.12.06 Nereden: bursa
| | | Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! ACER ÇİFT ÇEKİRDEKLİ ÖRNEKLERİ
birde bazıları fazla program yüklediğinde makinanın yavaş açıldığını belirtmiş
9424te 1440x900dan düşük çözünürlükte görüntüden memnun olunmamış ama bu büyük lcd ekranlarında olağan denmiş
ACER 5584-5634-5635-9424
1- Alıntı:
Orjinalden alıntı: ateso8634 Alıntı:
Orjinalden alıntı: SinanAtesh
acerlarda kasa hep aynı oldugu için başka modellere dayanarak çok yüksek olmadıgını söyleyebilirim! [:'(] ama yeterli gibi..
| Evet bendede 9424 var. Ses fazla çıkmıyor. Akadaşın dell inspiron 6400 ü baya daha fazla ses veriyor. Ama bazı arkadaşlar benim için fazla bile dedi yani bu kişiye göre değişiyor.Bana göre az çıkıyor.Ama öyle duyulmuycak kadarda değil sesi rahatlıkla duyabiliyorsun.
| 2- Alıntı:
Orjinalden alıntı: sinnan
2 haftadir kullaniyorum,
Bimeks`e 5584 almak icin gitmistim ama sadece teknoportta 5584 oldugu icin 5112 almistim, daha sonra 5112`nin bios sorunu oldugu ortaya cikinca bi ton zahmetle geri wermistim
5584 mu, asus a8jn mi yoksa monster mi alsam diye dusunurken, 3 bilgisayarada bakayim bi dedim,
acikcasi 5112 olayindan dolayi Acer`a kin guduyordum fakat bilgisayarlari karsilastirinca kasa kalitesinden dolayi 5584`u almaya karar werdim, en guzel durani oydu
daha onceki bilgisayarimda acer 2423`du, 5584 kasasi da 2420 serisinde kullanilan 14`` kasanin daha guzel hali
bilgisayarin kasasi ve ekran kalitesi cok iyi, 14`` olmasida tasimayi kolaylastiriyor, cok rahat bir kucak kullanimi sagliyor. ses sewiyesi bildigimiz acerlarla ayni duzeyde, ek olara 3 cikis eklemisler bu sayede artik 5+1 cihazlar baglayabiliyoruz
arka tarafin iki kenarinda bulunan ikiser usb girisi ve sol tarafta olan usb girisiyle toplam 5 usb girisi cok iyi olmus, sarj girisinin yanda olmasi da cok onemli olmasada arkada olsa cok daha iyi olurdu
sol tarafta bulunan sari giris ile hic isim olmadigi icin ne ise yaradiginida bilmiyorum acikcasi [ ]
yukaridaki ozelliklerde ram 533 gozukuyor fakat ramleri 677 ve max 4gb`ye kadar cikabiliyor
ekran kartinin go7300 olmasi bu bilgisayarin tek eksik yani, go7600 olsaydi cok daha ileriye donuk bir bilgisayar olurdu
diger bir kotu yanida durmak bilmeyen fani we fan sesi. neden bu kadar cok ugultulu oldugunu anlamak icin altina baktim, hawa giris izgarasinin 3/4 luk bir kismi siyah bir film ile kapatilmisti, ilk basta acip filmi cikarmayi dusunduysemde, bu isi Acer`in muhendislerinden daha iyi bilecek degilim, boyle yaptiklarina gore wardir bir hikmeti diyerek wazgectim. bir diger konuda, emin olmamakla birlikte kasanin icinde 2 adet fan oldugunu dusunuyorum, ortalara yakin biryerden ikinci bir fan sesi daha geliyor
gayet kullanisli bir kamerasi var, donebilir olmasi ayri bir guzellik katiyor ve orbidcam programi ile msn gorusmelerinizde, kamera acikken kendinize kara kas, gozluk, pala biyik yada tac ekleyebiliyorsunuz, ayrica kendi goruntunuzu cizgi karakter olarak tanimlatabiliyorsunuz ve sizin mimiklerinize gore cizgi karakterin mimikleri hareket ediyor, baya eglenceli oluyordu. ayrica goruntu yakalamayi acarsaniz kamera yuzunuzu yaklastiryor ki buda gayet hos bir ozellikle
artilariyla eksileriyle bu sekilde bir bilgisayar, almak isteyen tawsiye ederim en azindan bi kere baksalar almak isteyeceklerinden eminim
| 3- Alıntı:
Orjinalden alıntı: ugn
3usb girişi var.
ayrıca ekran kartı konusundada go7600 olsa fiyatıda 2100 ytl olmazdı. laptopların fiyatını artıran etken daha çok ekran kartıdır.
benim bi kaç şikayetim var.. çok güzel çok kullanışlı bir laptop ama açılışın yavaş olması canımı sıkıyor. tamamen bilgisayarın kendine gelmesi 3 dakkayı buluyor. bu bence çok fazla. sıfırdan format atmak istiyorum ama parasını verdiğim xp cd sini vermiyorlar. nasıl bir mantıktır bu. bide sadece açılış esnasında hard diskten acayip sesler geliyor.. sanki hard diski okuyan kafa titreyerek okuyo sanki bi eksiği dahaC sürücüsünden D ye bişey atmak işkence. ama buda 5400rpm den kaynaklanıyor heralde..
şu an tekrar laptop alacak olsam ya Toshiba alırım yada Acer alırımm[:@]
Ayrıca bu başlık çok ii oldu[:'(][:'(][:'(]
| 4- Alıntı:
Orjinalden alıntı: ugn
kardeşim,
her oyunu denemedim,deneyememde ama fifa 07 yi en ii ayarlarda sorunsuz çalıştırdı.oyun esnasında fandan gerekli ve yeterli sesi duyarsın. onun haricinde fan varmı yokmu belli olmuyor.kulağını yaklaştırınca sesi duyarsın bide gece sessiz olunca fan sesi duyarsın.ısınma problemi yok..ben tavsiye edrim. acer almazsan eğer toshiba al...[:'(]
| 5- Alıntı:
Orjinalden alıntı: cellmantd
acerın kullandığı programlar olan empowering teknoloji programları bence gereksiz programlar..makinayı kasmaktan başka birşey yapmıyor..hem açılışta hem devamında..bilmiyorum benim işime yarayan birşey olmadı o programlarda..yararlanan sölesin ben de öğreneyim
bir de arkadaşlar illa yedek alcam diyorsanız makinayı baştan kurun ( gereksiz olan emp.tek. programlarını kurmadan) sonra ister ghost ister acronis ile yedeğini alın..tabi seçim sizin..nacizane tavsiyemdir
| 6- Alıntı:
Orjinalden alıntı: karizma23
arkadaşlar acer 3261 kullanıyorum 2 hafta oldu makinayı açıp kapatırken çok bekletiyo bu normal bişiymidir yoksa sorun yaratırmı birde bu laptopu kullanan arkadaşlar varsa biraz püf noktalarını anlatırsa çok sevinirim mesela performans ayarı,,,
ve son olarakda bunun video aut özelliğini kullanan oldumu ben bi kez denedim tv göstermedi acaba slot kapalımı... ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler | 7- Alıntı:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
ACER 9424
valla kamera yavaş
bilgisayar açılışta çok yavaş
65 tane dosya çalıştırıyor
kaldır kaldır 51 e zor indirdim
hoparlör fena değil
media center ın xpden bi farkı yok yarı ingilizce nerdeyse
| 8- Alıntı:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
valla bluetooth olayına dikkat et
bi kaç çeşit sürmüş hıyarlar piyasaya
bana kataloğa baktık kesinlikle yok diyolar
öbür taraftan tam sayfa ilan verip bluetooth var yazıyorlar
| 9- Alıntı:
Orjinalden alıntı: onurlevent Alıntı:
Orjinalden alıntı: t.tboy
yaklaşık bi ay önce vatandan aldım makinayı toplam maliyeti 2187 oldu bluetooth var çantada verdiler ama biraz ufak çanta makina zar zor sığıyor yeni çanta almak gerekicek sanırım . aynı özelliklerde hp pavilon serisinden almayı düşünüyordum aradaki fiyat farkından dolayı vazgectim yaklasık 3200 ytl diolar hp için(cok problem yaratıyormus diye sölediler ayrıca tavsiye eden kimseyi görmedim) .aynı özellklerde daha ucuzu varken nden pahalısını aliim ( sonynin bi makinası war aynı özelliklerde 3800 civarı )bu makinayı almak isteyen varsa düşünmeden alsın cok iyi makina kilosuda tam 3.5 kilo dün bakklda tarttık 3,68 deil [ ]makinanın biraz büyük olması tasınmasını olumsuz etkiliyor bi saatten sonra kolları arıyor insanın (arabası olanlar için sorun yok tabi) .kamerasıda cok güsel gösteriyor isteğimi karsılamayan tek sey sesi cok az veryor eskiden dell kullanıyordum nerdeyse iki katlı daha fazla veriyodu sesi bu makinadan seste fazla verim alamıyosun (yada ben cok sesli dinliyorum bana yetmio) yani sonuc olarak makinada cok güzel .kullanan arkadslarda benim gibi düşünüyolardır eminim .....
bu arada makinayla ilgili bi problemim var bilgisayarıma tıkladıım zamn cd yerini göstermiyor philips sürücüsü yüklenmemiş olarak gözüküyor biosatan baktım normal dirveri yüklemem gerekli nerden yükleyebilirim cok arastrdım ama bulamadım direk linkini verebiliecek birisi varmı aldığımda böyle bi problem yoktu heralde yanlışlıkla bişey sildim
yardımcı olacak arkadslara şimdiden tesekkür eiyorum
acer için biraz bilgi veriyim bende sitesinden okudum dünyanın ilk 5 bilg. şirketi arasındaymış asya afrika bide yanılmıyosam avrupada lider durumdaymış..
| Ses olayında sana katılıyorum kesinlikle yeterli değil onun için ekstra hoparlor almak zorunda kaldım usb den takılıyor şimdi mükemmel ses dinleyebiliyorum 23 ytl ye falan mal oldu, driverları en güzeli cihazı harddiskten yeniden kurarak düzeltebilirsin cihazı kapatıp açarken alt+f10 tuşuna basılı tutup sonrada kurulumunu izlemek | 10- Alıntı:
Orjinalden alıntı: Nm1 Alıntı:
Orjinalden alıntı: onurlevent Alıntı:
Orjinalden alıntı: samzey
Arkadaşlar bende 10 once vatan dan aldim ve vatandaki son laptop benimkiydi.Almak isteyenler kusura bakmasın.
Ama kafama bir kaç soru takıldı;
mesela makina çalişirken ve ekran sıyahken alt köselerde biraz yogun olmak üzere komple atlta bir bayaz ışık uzmesi var hafif griye kacar.
bendekide 2*512 olandan.
ayrıca yeni birşey başladi internetteyken bazen ekran donuyor mause oynatamıyorum.
ve son olarakda gerci onçeki sayfalarda parça parça yazılmiş ama genel olarak makinana hızlanması için neler yapabiliriz.
makinanin sistem yedegini nasıl alabilirim.
birde bois den acmak driveryuklemek nasıl oluyor kısacası anlatırsanız sevinirim | BU ekrandaki olay büyük lcd ekranlarda oluşan normal bir durumdur ekranın hertarafını aynı açıyla göremediğimiz için meydana gelir hepsinde vardır.İnternetin donmasının birsürü sebebi olabilir.İnternetten bedava freeware olarak kullanılan bir program indirdiysen nortonu update etmediysen windowsu update etmediysen kullandığın modem fazla ısınıp sistemi etkileyebilir güvenlik duvarların kapalı değilse kötü amaçlı sitelere giriyorsan yada elinde olmadan yönlendiriliyorsan bir çok sebebi olabilir hepsini gözden geçirmelisin.Bilgisayarını daha hızlı çalıştırmak için acer in programlarını kullanabilirsin yada daha ileri kullanıcıysan gereksiz acer yuklemelerini kaldır (ben tavsiye etmem) acer uygulamalarının içinde sistem yedekleme var oradan 2 adet boş dvd yardımıyla sistemin yedeğini alabilirsin en az 2 tane alıp saklamak gerekir.
|
Bu altta yoğun olan ışık hüzmesi Lcd ekranları takip edenlerin bildiği Backlight bleeding olayıdır ve bende de var tamamen normal kafanıza takmazsanız hiç sorun değil ama bazıları hassas oluyor bu hususlarda. Benim 190x6 da da var ve bir yerde okuyana kadar hiç dikkatimi bile çekmediydi ve Samsung225bw de de var(forumdaki lcd bölümünde bayağı bir detay var çok tartışıldı) Kısaca Lcd panel in arkasındaki Florasan aydınlatmasının ön taraftan çok belli olmasıdır. Takılma olayı bende de var ve tam sebebini çözemedim ya birtakım flash jawa uygulamaları yüzünden oluyor ya da bu media center edition la ilgili bir problem sanırım xp home ya da prof edition kuran arkadaşlarda bu sorun yok bir de 1gb ram de media center edition a yetmiyor olabilir. Ben de açılıştakilerin hepsini kapattım makina sapıttıydı hepsini kapatmayı tavsiye etmem en güzeli deneme yanılma yoluyla en emin olduklarınızı birer birer kapatın görün derim. Ayriyeten benim makina kurulmadan gelmişti ve açıldığı gibi kuruma başlamış(eşim kurdu ben işteydim) 2 tane boş dvd hazırlayın(veya 7 cd, ya da 1dvd 1 cd koysanızda olur kanımca çünkü 2. dvd ye pek bir şey yazmamış çoğu boş.)
| | 
10-04-07, 15:35
| | | Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! ASUS F3JP SORUNLARI
1-EKRAN PEK BAŞARILI DEĞİL
2-KLAVYEDE BAŞARILI SAYILMAZ
3-KAMERA PEK BAŞARILI DEĞİL
4-ISINMA VAR
5-OYUNDA TAKILMA OLABİLİYOR
6-AÇILIŞ YAVAŞ -KAPANIŞTA YAVAŞ
7-HDD TAKIRTILI OLABİLİYOR
8-DVD YAZMA AĞIR
1- Alıntı:
Orjinalden alıntı: poetmelody
Dostlar, bu Asus F3jp den hiç memnun kalmadım.Elimde ilk centrinolardan HP NX 7010 notebook vardı. ondaki ekran parlaklığının 100 de biri bile yok bu asus ta. ayrıca daha gürültülü ve HP deki ergonomiklik hiç yok. En sinir bozucu yönlerinden biride pilin dışarıya sarkmış olması.makinayı tamamen öldürmüş. Daha 2 gün oldu alalı çok pişman oldum.
Saygılarımla...
| 2- Alıntı:
Orjinalden alıntı: moblucorum Alıntı:
Orjinalden alıntı: adnanturkoz
arkadaslar forumun baslığından cok kaymayalım
bende bunu nova bilgisayardan almayı dusunuyorum
asus olduğu için biraz kafama takılıyor
alıpta sorun yasayan var mi?ben su anda buyuk bir ihtimalle bunu alacam artı ve eksileri neler
bunu bizimle paylasın donanim olarak gercekten perfect ama tasarım olarak sağlamlık olarak kasa kalitesi olarak nasil birde nova bilgisayardan alacam bir sorun yasarmıyım
| Dostum; bana göre aeorodinamik görüntü yok. Ekran görüntüsündeki parlaklık azda olsa yeterli. Güzel ve hızlı bir çalışması var. Kamera kalitesi yetersiz. Kasa yeterli bir güvence vermiyor. Ama iç çalışma sistemi ve işlevi yeterince iyi. Sessiz ve güzel. Bir pilin dolumu ile iki film seyredebildim. Hattta üzerinde birde yarım saat kaldığı göstergesi mevcuttu. Seyrettiğim filimlerde babam ve oğlum ile testere2 dir.
İşin kısacası artılar ve eksiler her makina gibi mevcut. Görüntüye önem veriyorsan Acer diyebilirim. Asusun ekranını toshiba da kullanmakta. ( benim bildiğğim ) Amcaoğlunun toshibası var, karşılaştırdım. Fark yok.
TŞK.
| 3- Alıntı:
Orjinalden alıntı: moblucorum Alıntı:
Orjinalden alıntı: MAK.S.S.
bu nasıl iştir ya,herkes çok sessiz diyo biri çıkıp gürültülü oldugundan bahsediyo hemde ilk mesajında.
insanın aklına kötü şeyler geliyo. Alıntı:
Orjinalden alıntı: poetmelody
Dostlar, bu Asus F3jp den hiç memnun kalmadım.Elimde ilk centrinolardan HP NX 7010 notebook vardı. ondaki ekran parlaklığının 100 de biri bile yok bu asus ta. ayrıca daha gürültülü ve HP deki ergonomiklik hiç yok. En sinir bozucu yönlerinden biride pilin dışarıya sarkmış olması.makinayı tamamen öldürmüş. Daha 2 gün oldu alalı çok pişman oldum.
Saygılarımla...
| | Dostum deminde bahsettiğim gibi bende sessiz çalışıyor. Ama bu bir elektronik malzeme. şansdır. Olabilir. Benim şikayetim, kasa güvenirlik vermemesi, dış görünüşün güzel olmaması, ekran parlaklığının ve görüntünün yeterli olması, kameranın kalitesinin yeterli olmaması, verlien çantanın dik şekilde laptobu kayoma özelliği ile mausunkablolu olmasını yakıştıramadım. Çünkü verdiğiniz az para değil ve firmanın da adına yakışmıyor. Ekran, kasa ve kamera kalitesi arayanlara tavsiyem Acer. Ben ekran kartı kalitesi aradığımdan bunu tercih ettim. Ama bunun ancak üçdebirini kullancağımıda biliyorum. Sevgiler | 4- Alıntı:
Orjinalden alıntı: dr_zs
selam beyler bugun fifa 2007 yi yukledim yalnız fis takılı degilken cok agır oynayamıyorum fisi takınca normale donuyor ama ben sarzda degilken fifa oynayamayacakmıyım toshibada oynayabiliyordum sizdede oylemi bide ekranın rengi biraz mat acaba banamı oyle gelyor yoksa ekran rengini degistirebilirmiyiz.lutfen yardımlarınızı esirgemeyin[:'(][:'(][sm=s18.gif]
| 5- Alıntı:
Orjinalden alıntı: CoxeD
ürünü bende aldım ürün güzel diyebilirim kötü özellikleri
ses çıkışının önde olması çok kötü olmuş,
sağ taraftaki usb çıkışı çok kötü olmuş mouse kullanıyorsanız engel oluyor,
lan kablosu yeri çok kötü eğer kablo ile giriyorsanız paso kabloyu göreceksiniz.
ekran açısı çok kötü yukarıdan aşağıdan bakınca renkler değişiyo ama yatayda sorun yok..
kamerası berbat.
hd kafa sesi yapıyor. güzel yanları
çok sessiz..
pili uzun süre dayanıyor.
kasa çok şık ve sağlam.
ısınma neredeyse sıfır.
süper, high, game ve office(sessiz mod) var...
klavyesi muhteşem...
sesi inanılmaz kaliteli ve yüksek ( kesinlikle monsterdan 17'' olan ve hp pavillon 9097 den güzel)
taşıma çantası süper..
mouse logitech..
tuş yerleşimleri falan filan süper...
özet
daha önce monster 17" aldım süper bir aletti ama fanı çok ses yapıyor diye iade ettim.. ardından hp pavillion aldım kasası çok kalitesiz geldi (esniyordu) gene çok sesli çalışıyordu. ardından bu asusu aldım çok memnunum...
yanlız vista upgrade için kargo ödemeden alamıyormuyuz?
| 6- Alıntı:
beyler benim hardiskten acılısta takur tukur sesler geliyor tam olarak acıldıktan 5dk sonra devamlı olan bu takur tukur ses azalıyor ama ara ara yine duyuluyor beni sini ediyor normalmidir acaba sizde bi hardisk sesini dinleyip bana bilgi verirmisiniz tesekkurler...
| 7- Alıntı:
Orjinalden alıntı: boldblue
arkadaşlar bende dün itibariyle bi asus f3jp sahibiyim öncelikle herhangi bi sorunum yok alet gayet iyi yalnız burdan okuduğum kadarıyla çok sessiz demişler ben fan sesini duyuyorum rahatsız ediyor devamlı bi ses var şimdi sessiz halimi bu yani ilk laptopın olduğu için pek bi bilgim yok.
kaç haftadır araştırıyom omu bumu şumu derken asusu aldım sonunda bıkmıştım artık araştırmaktan neyse bi kaç sorum olacak..
1- windows vista siparişi veripte eline dvd ulaşan varmı..
2- hadi harddisk sesi normal arada bir tıkırdıyor ama fan seside baya çıkıyor buda normalmi bence alet hiç sessiz değil herkesde böylemi.
şimdiden teşekkürler bide derneğe benide ekleyebilirsiniz...
| 8- Alıntı:
Orjinalden alıntı: karizmaco
3. gün izlenimleri; dün akşam eski laptopumdan bilgileri jp ye atım. programları kurdum. hızı gayet güzel. fifa07 yi kurcaktım ama dvd yi bulamadım. çoğu arkadaş ne ses ne ısıma diyor. ben devamlı şarj da kullanıyorum laptopu, mesela dün verileri ki 30 gb falan, local ağdan jp ye atıyorum, devamlı fan çalışıyor. ve hdd den cirt cirt sesler geliyor. ama tabi devamlı değil, bi ara geliyo bi ara gelmiyo. aynı anda yanımda nx9105 var, kulağımı dayadım ama ses filan yok. oda 1 saat sonra filan fanı çalıştırdı ama gene sesi jp den az. bide jp nin klavyenin sağ altında touchpad sağında hafif bi ısınma oluyor. hiç ısınma yok hiç ses yok diyen arkadaşlar hangi ortamda dinliyorlar acaba. benim ortamımda sessten eser yok. evdeyim. yani ısınmada var seste. yani siz ses yok ısınma yok deyince bende dikkat etmeye başladım yoksa insanı rahatsız eden bişey değil. almak isteyenler ya biri ısınıyo diyo biri ısınmıyo demesin. bi ara derede kalmak kararsız kalmak çok kötü bişey. bende resim bistemiş bi arakdaş ama imkan olsa çekerim yollarım tabide dijital makine yok bende. daha önceki arkadaşların yolladığı linklerdekinin aynısı işte çantası benim çok hoşuma gitti. dandik gibi duruyo ilk etapta ama yeni çanta alırım diyenler bu fikirlerini değiştirirler çünkü çok kullanışlı ve küçük bi çanta. mause de bana ilk etapta gene dandik geldi, yazmıştı zati ama renginden sanırım. siyah ve gri vardı. ondan da fikrim değişti. şu an sadece ben ısınma ve sese takıldım. bu iki durumda aslında insanların karşılaştırma özellikleri farklılaşabilir ama benim laptopta bi sorun olduğunu sanmıyorum. yani benimki ses çıkarıyosa seninkide çıkarmalı. seninkide ısınmalı. böyle bişey olmaz gibi.ha alırken ekran ve kameradan bahsetmişti arkadaşlar. kamerayı zaten söyledim ışık istiyo, parlak ekranı var. ışık kuvveti gayet iyi. baya paraklaşabiliyor yani. size bide bişey sorcam. ben format attığım için soruyorum. hangi programı kurmak gerekli ki performans ı kontral oedebileyim laptopun bide sıcaklık olaylarına bakabileyim. bişey daha dicem. ati nin orjinal web sitesinde x1700 ün sürücüsü yok. x1600 dan direkt x1800 e geçiyor. yok demek yanlış olabilir ilk etapta ama, x1800 de ona uyuyor sanırım veya x1600. ama niye x1700 orda yok çok çok ilginçç [:-] . ama asus un sitesinde var. yabancı sitelere de baktım onlarda şikayetçi bu durmdan x1700 sürücüsü niye yok diyolar. onlarda ileriki sürümlerde gelebilir diyolar ve bide bazıları kendisi çözmüş olayı. catalys di sanırım atinin sürücüleri için bunu yüklemek gerekiyomuş adamlar ini dosyalarında düzenlemeler yapıp kendi sürücülerini ayarlıyolar. buda ilginç valla. yabancı forum sitelerinde var. Benchmark: F3JP Benchmark ATI X1700 - Page 2 - NotebookForums.com teşekkürler.
| 9- Alıntı:
arkadaşım kasası kalitesiz falan değil. hatta geyette sağlam diğerlerinkinden. bir çok arkadaş pavilion un tasarımı güzel ki gayette haklılar kasası asus dan daha kötü olduğunu söylüyor. görüyorsun ki bi kaç cevap üstte arakdaş toshibanın kasasından bahsetti. ev ortamı olarak söylüyorum; ısınma da ses de sıfır değil onu söyleyim. hdd çalıştığı zaman ses gayette geliyor. office ortamında veya düşük ses seviyeli yerlerde ses duymazsın. hiç ses yok diyen arakadaşlar sanırım böyle ortamlarda test edip söylüyorlar. ısınmada var. ben direkt derece olarak ölçmedim ama elimle hissettiğim kadarıyla ısınma farkediliyor. tochpad in sağında 25-30 gibi bişey. aşırı bişey yok. ki o sıra ben 30 gb dosyalarımı bu pc ye taşıyodum. belki ondan da yapmış olabilir. 3-4 saat sonunda böyle bi sıcaklık vardı. valla kimi ne ısınma var ne de ses var diyor onu bende merak ediyorum. nasıl olur ya hiç ısınmaması. kimik. belki benim laptop bozuk ha. nedersiniz. şirkete gidip bundan ses geliyo azıcıkta ısınıyo desem ne derler acaba. yok bişey kardeşim işte. fiyat olarak üst seviye bir laptop. geçen nfs yi best detail 1024x768 de oynamıştım harikaydı. bi tekrar gireyim grafik ayarlarına dedim. baktım grafik ayarı olarak maximum da varmış. bestten sonra 2 kademe yüksek. banamısın demedi. aynı hızla devam. kare atlama farkedemedim. bazı insanlar sorun yaşamış. zaten yeni bi laptop. haliyle herkes elektronik parçada şans vardır diyor. bende öyle diyim bari. teşekkürler.
| 10- Alıntı:
Orjinalden alıntı: ImmoRtaLity Alıntı:
Orjinalden alıntı: shipmaster
immortality kardeşim son durumla alakalı bizi bilgilendirmedin ne oldu halledebildin mi klavye işini?
Aynı problem bende de var hatta bir kaç arkadaşta da olduğunu duymuştum daha evvel problem muhtmelen sıkılmamış bir vidadan kaynaklanıyor hatta dikkat edersen sağ üs köşede de biraz daha olmakla bereber benzeri bir oynama/ses var. Ben de cihaz şu an için lazım olduğundan vermek istemedim ama izmirdeki servis 1-2 günde halledebilceklerini ne zaman istersem getirebileceğimi söylediler. (inşaallah fikirlerini değiştirmemişlerdir.). Yarın götürmeyi düşünüyorum gelişmeleri burada yazacağım inşaallah. | Kardes yeni gelismeleri sizlere aktariyimm..daha oncede bahsettigim gibi persembe gunu aksami laptop imi kargoya verip gondermi$tim... sabah hemen netsipari$i aradim laptop kendilerine gonderdigimi soyledem , ok dendi vs kapattik... ben aradan bi 3-4 saat sonra gelismeleri ogrenmek icin tekrar aradim o siradada benim laptop i yeni teslim ami$lar..ee dedim naaptiniz kontrol ettinizmi? yok dediler makine daha yeni geldi vs...peki dedim mutlaka bakin kendi gozlerinizle gorun... daha sonraa ee dedimm napicas simdi? netsiparisteki gorevli asus u aradiklarini durumu izzah ettiklerini ve asus un urunu 3-5 gunde yenisiyle deistirebiliceklerini soyledigini bana iletti...allaallaaa dedim daha dun ben gorustumm bana 1 ay dediler vsvsvs... ee dedimm sizin dediginiz gibi varsayalim(uzatmadim fazla) fakat ben 2-3 gune gidiyorum nasil yapicas? gorevli valla nasil yapalim bende bilmiorum dedi!! ee dedim o zaman siz bana kendi stogunuzdaki urunlerden birini gonderin asustan iadeyi daha dogrusu yeni laptop i zaten 3-5 gune alcakmi$siniz!... ve ekledim yanniz rica ediyorum urunu acin ve kontrol edin,klavyesi nasil vsvs birde bazi arkadaslardaan duydugum cd sorunundan bahsettim(bazi f3jp lerden f3ja cd si cikiyormu$) cd yide kontrol etmelerini istedim vsvs... gorevli cd onemli diil kii zaten iade durumuyla alakasi yok dedi cd(driverlar) internet ten indirilir zaten vsvs... alllaalllaaa dedim ben iade icin konusmuyorum boyle boyle bi durum varmis ne olursa olsun ben yeni bi laptop aliorum neden suruculerini netten vs indiriiim kendi orjinal cd si varken vsvsvs... neyse gorevlii simdii yeni bi siparis var onu size kaydirmaya calisicaz sizi aricaz falan dedii ii dedimm pekii...
kimsenin aradigi vs yokk dedim bari ben ariyim yine aradimm gorevliyee nooldugunu sordum, gorevli yeni notebook un geldigini benim icin kutuyu actigini ve klavyeyi kontrol ettigini soyledi..ve ekledi simdii klavyenin sag tarafinda daha tok bi ses var yanniz sol taraf sag taraf gibi diill, ama sizin iade laptop iniz la arasinda cok war,bu cok cok daha iyii amaa bundadaa boyle bisi war dedi ve ekledi.. ben bugun asusu aradim bu kutudan cikan notebook un klavyesininde boyle olmasi uzerine(acaba hatali bir partimi gonderilmis olmasi olasiligina karsi).. asus un dedigi bunun normal oldugu bunun tum f3jp lerde oldugu uretim hatasi olmadigi iste o kisimda islemci warmis oburtarafta yokmus bilmem bilmem ne yok hava sirkulasyonu oluomu$ vsvs,netsiparisde kendinden birseyler katarak: bu kendilerinin sattigi ayrica 3000 - 4000 $ lik hp dell gibi makinelerdede oluomus son derece dogalmis vsvsv istee biton komik seyler... iii dedimm eee? kisacasi bu durum normalmis ve tum f3jp lerde varmis ve iade gerektiricek bi durum deilmi$... ee dedim nasil simdii benim eski laptop ima kiyasla vs? eskisine nazarann cok daha iyi oldugunuu,eski urunde klavyenin de oynadigini kendisinde farkettigini bunda boyle bi durum olmadigini ama hissedilebilir derece oldugunu,ama kesinlikle rahatsiz edici bi durum soz konusu olmadigini icimin rahat olmasini soyledii... bendee iii dediiim ne diiimmm mademm kronik bi olay... birde cd yi kontrol edersiniz dedim peki dediler,daha sonra aksam kargoya verilmek uzere anlastik...bi aksilik olmazsaa yarin elimde olucak notebook... tabii geldiginde sizleride gelismeler konsunda bilgilendiricegim..arkadaslarr dualariniz yanimda olsunn [&:] insallah can sikici bi durum la karsilasmam yinee...
Bu arada bir arkadas bazi suruculerle ve 256+ 512 ramle(nedemek oluosa bu???)vsvs F3JP nin 3dmark 2006 da 5K gordugunu soylemis... gonul isterkii boyle bisey olsun ama bu bahsedilen deger f3jp nin su anda verdigi degerlerin 2 katindan bile fazlaa [sm=s18.gif] arkadasim biraz daha aciklayici olmaya calirsan seviniriz
Birde bi arkadasim dvd parasiylami kargo parasiyla mi vs vista 64 bite gecisin mumkun oldugunu soylemis,boyle bi durum varsada gercekten cok sevindirici... cunku elimizde 64 bit bir islemci varken neden 32 bit e hapsolalimm... yanniz bu bilgiye nasil ulastin dogruluk payi nedir,yapilmasi gerekenler nedir vsvs acarsan cok sevinirizz...
Arkadaslar hepinize saygilarr... gorusmek uzeree
| 11- Alıntı:
Orjinalden alıntı: shipmaster
immortality saolasın bilgilendirdiğin için kardeşim, bu garanti servis vb. mevzular çok önemli.
yalnız bu klavyeden gelen ses olayı için yukarıda da yazmıştım bende de var aynısı diye hatta sağ üst köşede de benzer bir ses var diye, aynı anda iki cihaz almıştık arkadaşımla onunkinde kesinlikle öyle bir durum yok benimkinde "çıpık çıpık" diye ses geliyor onunkinde öyle bir ses filan yok demek ki bütün asuslarda öyle filan değilmiş ki başka bir arkadaşımda daha var ona da sordum onda da yokmuş. Asus Netsiparişi yemeye çelışmış Netsiparişte seni, gerçi gideceğim diyorsun ama eğer imkanın varsa bu işte ısrar et.
| | 
10-04-07, 15:37
4-ISINMA VAR
8-DVD YAZMA AĞIR
12- Alıntı:
Orjinalden alıntı: ImmoRtaLity
evet beyler yeni f3jp geldi biraz once... tabii ilk isim klavyeyi kontrol etmek oldu...
Sonuc: iade ettigim f3jp nin klavyesine nazaran cok cok daha iyi ama hissedilebilir derecede,cok fazla rahatsiz edici bir durum degil ama olmasa daha iyi olurdu tabii...(iade ettigim f3jp nin klavyesinin sol tarafi resmen esniyo klavyesi oynuordu)yanniz daha fazla ugrasmak istemiyorum,o yuzden iade falan dusunmuorum zaten belirttigim gibii asgari duzeyde sayilir!.. eger daha sonra canimi sikicak olursa kievde asus teknik servisine gotururumm diorum... yanniz ne olursa olsun klavyesi bence pek ic acici degil kalite olarak bu problemle ilgili konusmuyorum.mesela su anda kullanmakta oldugum samsung p27 nin klavyesi gercekten bir harika rahatlik ve verdigi his olarak keza arkadasima aldigimiz packard bell mx65 de oyle..neyse ne dielimm tek - si bu olsunn...umarim bekledigim performansi verir ve bu tip - lerini kapatir bizde gormezden geliriz... su anda sarj oluo kendileri,sarj suresi bittikten sonraa kurcalamaya baslicam...bu arada bisey dikkatimi cekti adaptoru epey buyuk ve epey isiniyor,umarim normaldir,bana ozel bisi degildir bu sicaklik olayi... | 13- Alıntı:
Orjinalden alıntı: fmc34
arkadaşlar bu klavye sorunu bende de var. daha öncede yazmıştım. belki de ilk yazan bendim. çok sinir bozucu bir şey. yazarken sol taraftan tak tak diye ses geliyor ve klavyenin tablasının oynadığını hissediyorsun. sağ tarafta bi şey yok, normal. ben bu konuda hiç bi şey yapmadım. yaklaşık 24 gün geçti bu makinayı alalı. servisti, iadeydi uğraşmak can sıkıcı. ya da ben öyle tahmin ediyorum.
ImmoRtaLity nin başına gelenler gibi. yine o kısa zamanda çözdü olayı çok şükür. bunları neden yazıyorsun diyenler olabilir. bence yeni alacaklara dikkatli olmaları konusunda yardımcı olabilirim diye düşündüm. alırken kutuyu açıp klavyesini kontrol edin ve öyle alın. bizim başımıza gelen sizede olmasın... hepinize hayırlı günler
| 14- Alıntı:
Orjinalden alıntı: niketyos Alıntı:
quote:
NOVA BİLGİSAYARDAN ALAN VAR Mİ SİZCE ORASİ NASIL FİYATLAR GÜZEL AMA GÜVENEMİYORUM İŞTE ANKARA YAŞİYORUM
quote:
nova zaten ankarada degilmi
ewet ankarada yani güvenir bir yer mi? hiç alişveriş yapan var mi? laptopu ordan alan var
| Arkadaşım ben nova bilgisayardan iki üç hafta önce aldım. Bir sorun yaşamadım. 2450 ytl ye nakit aldım. Sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Klavyede herhangi bir sorunum yok sadece önceki yazılarda arkadaşların belirttiği gibi touchpad'in altındaki tuşlardan benimkinde soldakinden fazla ses geliyor ama sorun oluşturmuyor.Sürekli 20 derece civarında bir evde kulladığım için normal bir ısınması var tabiki. Novadan alacağın zaman zaten açıp bakıyorlar sende kontrol edebilirsin bunları ama sorun bulduğun taktirde bi kaçtane kutu açarlarmı bilmiyorum. Malum kise açılmış bir kutudan laptop almak istemiyor.
| 15- Alıntı:
yok sekobaba yaa. filimlerde filan baya belli oluyo. bakalım arkadaş çözdüm dedi olayı bios v205 ile. ben 206 yı yüklemiştim ki aradakş zaten onu yüklemeyin dedi. sorunu çözmüyomuş o. artıkın bi sorunmudur o bilemem. bana öyle geldi. bizde bi deneyelim. ekran olayı önemli şey. devamlı ona bakıyoz o kadar para saydık. ya filim izliyorum. diyelim ki bi sahne bitiyor diğer sahneye geçiyor. o arada bi kararma vardı ya yavaşça siyahlaşır diğerine geçer. yaw ekran benek benek oluyor.
| 16- Alıntı:
bişey değil no1, her forumda böyle ama ben diğer forumlara da baktım. hp formu daha da berbat. bu jp nin gördüğüm kadarıyla şunlarla ilgili sorunu var. 1 klavye, ekran, web cam. sadece klavye üretim hatası. ısınma ve ses olayı kişisel bence. kişinden kişiye bunlar farklılaşabiliyor. pavilion formunda da bunlar dahil bir çok konuda sorun var. inş seninkinde bi sorun yaşamazsın. ama şunu bilki senin laptopunu üretseler adınada f3jy deseler fi forum açsalar. bir sürü sorun gelir. teşekkürler.
| 17- Alıntı:
Orjinalden alıntı: scborner
adnanturkoz
kardeşim ekran ve klavye konusunu kafana takma çünkü bende de aynı...kapağı kapatırken önce sağ sonra sol taraf sağlam bi şekilde kapanıyor,bi aksaklık yok,bence çok normal ve sağlam.tak diye taş gibi gibi kapanıyo. herkeste aynıdır diye düşünüyoorum..
Klavyeyi ise hiç dert etme bu çok normal.....ilk önce bende klavye sorunum yok diye düşünüyodum,arkadaşların söylediği yerlerde bi sorun yok ama klavyenin başka bi kaöşesindeki tuşlarda gevşeklik var gibi,soncta bi klavye yani,üzerine çıkıp tepinmeyeceğiz sonuçta dimi[:'(]
| 18- Alıntı:
Orjinalden alıntı: galleon
adnanturkoz benimde klavyenin sol tarafından bizazdaha tok bir ses geliyo ayrıca ekranı kapattığmda sol taraf daha geç kitleniyor.sen söyleyene kadar hiç dikkatimi çekmemişti.sen ne yapacaksın verecekmisin servise. benim şu aralar verme ihtimalim pek yok. senin yapacağın girimşimlerinin sonuçlarını bekliyorm.
| 19- Alıntı:
Orjinalden alıntı: deuGRY
dostum senin verdigin linklerden birini yukledim fakat pek duzelmedi gibi
205 mi iyi yoksa 203 mu daha iyi?
veya bu ekran sorununu cozecek daha guncel bios yokmu
| 20- Alıntı:
Orjinalden alıntı: hey joe Alıntı:
Orjinalden alıntı: Mstf_ Alıntı:
Orjinalden alıntı: Mstf_
arkadaşlar rica etsem notebook hardware control programı yada benzeri programlarla oyun oynadıgınız zaman cpu sıcaklıgı kac derece olmaktadır yazabilir misiniz?
birde oyun oynarken klavye kısmına sıcaklık hissettiginiz bölge var mıdır ?
| f3jp sahipleri bi bakıp bilgi verseniz
| Everest programı kullanarak,CPU sıcaklık dereceleri şöyle açılışta 38 ,şimdi(açılıştan 2 saat sonra 41) dün akşam 4 saat "titan quest" oynadıktan sonra 60 derece idi..Oynadığım oyunlarda(oblivion,condemned &titan quest) takılmalar oluyor ,çıkacak yeni bir sürücü ile bu sorunların ortadan kalkmasını bekliyorum.
Touchpad'in sağ tarafı ısınıyor ama normal.
| 21- Alıntı:
arkadasla fifao7 onayanlarda pilde takıla varsa ati ye girip powerplay kısmından bataryadayken optimal performance'a getirieseniz sorun kesinlikle cozulecektir.Benim sorum makinayı acarken ve kapatırken gec acılıyor ve gec kapanıyor bu benim sinirimi cok bozuyor rami sırf bunun icin 2 gb da yaptım ancak yine aynı.kapatırken ZCfgSvc.exe icin devamlı sonlandır diyor bu ne ise yarar ise yaramazsa nasıl kapatırım acılısın hızlı olması icin ne yapmalıyım lutfen yardım edin.sygılar
| 22- Alıntı:
Orjinalden alıntı: moblucorum
arkadaşlar adaptörlere dikkat. Fazla ısınmadan gidebiliyor. Haberiniz olsun. Benimkinin ruhuna el fatiha. Garantiye yollacam. Allahtan kabul ederlerse iyiiiiiiii. Kendinize dikkat edin. Isınmasını en normal gören ben en şansız olanda ben oldum her halde.
|  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | | 
10-04-07, 15:38
4-ISINMA VAR
8-DVD YAZMA AĞIR
23- Alıntı:
shipmaster, dün akşam yaklaşık 15-20 tane dvd içini kontrol etmem gerekiyordu. başka bi pc ile test etmedim okuma hızını. hızına hızlı veya yavaş diyeme şu an çünkü yanlış yönlendirme olabilir. sadece şunu dicem. dvd yi görme hızı baya yavaş. yani dvd yi takıyorum baya bi zaman geçiyor karşıma içindekileri gelene kadar. rahat 15 sn oluyor. sende de bu varmı.
| 24- Alıntı:
arkadaşlar ben kablolu internete bağlanmak istiyorum ama kabloyu takınca ekrana hemen bir mavi ekran ve yazılar geliyor okumaya fırsat kalmadan restart atıyor durmadan boyle oluyor kablolu internete bağlanamıyorum[X(][X(][X(][X(] acaba neden oluyor bir türlü bağlanamadım ne yapmam gerekli[sm=s16.gif][sm=s16.gif]
birde siz su anda hangi bios u kullanıyosunuz ben orjinal aldığım bios var hangisini tavsiye ediyorsunuz[sm=s18.gif][sm=s18.gif][sm=s16.gif]
teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum
| 25- Alıntı:
evet beyler uzun bi aradan sonra yine yaziyorum... su 1-2 hafta icinde f3jp ile iyice bi hasir nesir olma firsati buldum... gerekli tum iskence testlerini yaptim halada yapmaya dewam ediyorum!! [ ]sizlere yasadigim problemleri hosuma giden seyleri vs yaziyim dedim.. bu arada f3jp almak isteyenlerede belki yardimci,aciklayici olmu$ olurum...
Daha oncede bahsetmistim bana gelen ilk f3jp nin klavyesi gercekten problemliydi su anda kullandigim yani degisimden sonra aldigim f3jp de bu minimum duzeyde, eger ilk olarak bu makine gelseydi belkide farketmezdim bile amaa yinede hissedilebilir derecede.. bence yeni alicak arkadaslar bunu goz onunde bulundursun kontrol etsinler...bu arada ne olursa olsun klavyesi kaliteli degil!! [sm=s15.gif]
ekran konusuna gelincee ekran ve ekran parlakligi bence tatmin edici duzeydee,ki ben parlaklik olarak son seviyede bile kullanmiyorum, su anda 205 bios update i kullaniorum ve herhangi bir problemim yok...
makinenin isinmasina gelincee, isinmiyormu hayir isiniyor amaa rahatsiz edici seviyedemi bence hayir... yogun kullanimdan sonraa klavyenin ve kasanin sol tarafinda kalan kisimda bir isinma soz konusuu..amaa boyle performansli bir makinede okadari olucaktir.. normal sartlardaa 50 derece civarindaa,bazi iskence testlerinden sonra 85 e kadar cikiyor amaa bunu oyun oynayarak vs yapamazsiniz zaten!..
fan sesine gelincee fan sesii duyuluyor.. egerki cok sessiz bi yerde calisiyorsaniz,ozellikle super performance modundaa hissedilebilir derecedee,eger game yada office modunaa gectiginizde ses de fan seside ona gore azaliyor... bana kalirsa fan sesii kesinliklee ideal seviyede
hard disk e gelirsekk istee malasef hard diskimiz biraz sesli,sessiz bir ortamdayken rahatsiz edici olabiliyor..performansli bir hard disk amaa sesi malasef yuksekk..bazi arkadaslar ben ne hd nede fan sesi duyuyorum demislerr,bencee gece sessiz bir ortamdaa dinlesinler.. laptop in acilisindan itibaren ozelikkle hd sesinin rahatsiz edici boyutlarda oldugunu goruceklerdir.. ki ben artik alistimm,banaa da ses yokmus gibi geliyor,gecee cok sessiz olmadigi zamanlardadaa zaten pek duymuyorsunuzz...
wireless a gelincee bence son derece guclu bi cekim gucu var... hemen heryerdee bir kablosuz baglanti buluyor ve baglantiyi koparmadann hatta kaliyor..tabii bu biraz da benim bulundugum yerle alakali ama arkadasimin Packard Bell MX 65 nin ve yine bir arkadasimda olan Toshiba nin hangi modeli hatirliyamayacagim bulamadigi baglantilari buluyor... ben son derece wireless dan memnunumm
ekran kartina gelincee bekledigim gibii son derece performansli bi kac ince ayar , driver o.c. vs ile 3dmark 2006 da default ayarlarda 2800 gibi bir puan aldimm... tabii cok oynadim ettim vs amaa olsun hattaa su zamana kadar su 2 haftalik periyodda rahat bi 5. 6. formatini yemistir  tabii bununn baska sebepleride var onlarida yazicagimm
bu arada carbonu max ayarlarda her sey full hicbir kare atlamadann calistirabilior..bencee son derece yeterli bu aradaa ati tool ve omega driver lari kullaniorum merak eden arkadaslar olursaa...
Ses konusuna gelincee benim icin buyuk bir hayal kirikligi gercektenn,speaker lar gercekten vasifsizz!! [ ] f3jp yi almadan forumdaki bazi arkadaslarin sesden son derece memnun oldugunu okumustum amaa malasef ses gercekten kotu... ses seviyesi belkii fena degil amaa ses cok tiz ve doyurucu degil ne yaptim ne ettiysemm yok... yeni driverini da denedimm realtek hd audio yoneticisinden ince ayar yapmayida denedim,butun bios update lerini denedim vsvsv amaa malaseff ses bencee basarisiz...iyi bir kulaklikla deneme sansim oldu,bu sefer daha iyi bi sonuc elde ettim ses seviyesii son derece yuksek ses çikisindan amaa yineedee basslar cok basarili degil ama tatminkar.. en kisa zamanda guzel bi sistemlede denemeyi dusunuyorumm bakalim sonuc ne olucakk!.. bu arada ses cikisinin on tarafta olmasi gercekten cok gereksiz bencee cunku kablo insani rahatsiz ediyor!!! sizde ses durumu nasil arkadaslarr? zannetmiyorum ki memnuz olasiniz amaa yinede bi soriyim dedimm
kasaa kalitesine gelincee bencee kasa ve iscilik kalitesi vasatin ustunde ve basarili,kim ne derse desinn... bircokk laptop kullanma sansim olduu bencee gercekten yeterli duzeyde! bu fiyata bu ozelliklerde bu kasa kalitesi gercektenn cok iyi bana kalirsaa!
bu arada hediye mouse benim cok hosuma gittii, yukari assagi kaydirma tekerlegi oldugu gibi saga sola da ayni scroll la kaydirabiliosunuzz , ele guzel oturuo sirin ve guzel duruyor...
batarya yaa gelincee gercektenn son derece yeterli sanirim piyasada macbook larin disindaa en uzun batarya omru... 3 saatle 5 saat arasi son derece tatminkar!...
adaptore gelincee,adaptorr gercekten cok isiniyor hatta bunu makineyi ilk aldigimda sizlere soylemistim kimseden ses cikmamisti ama simdi goruyorumki bunun la ilgili problem yasayan arkadaslar bile varr...umarim bizim basimiz agrimaz adaptorle ilgilii...
bu arada optige gelincee ben son derece memnunum.. abarti bi sesii yokk ayrica hizlii okuyor diyebiliriz,bende yeni bir cd yi yada dvd yi tanima acma suresi 8 sn civarindaa... bu aradaa cok cizik cd leri bile okumasi hosuma gitii...bu arada 700 mb lik bir cd yi hd ye yaklasik 8 dk gibi bir surede kopyaliyor
ben memnunum optikten tabii sizlerde durum farkli olabilir yada beklentiler farkli olabilir bilmiyorumm
bu arada hd nin 150 gb kullanilabilir olmasinada biraz sinirim bozuluyor amaa yapicak bisi yok sanirimm 
bu arada touch padide atlamayalimm bencee touchpad harikaa tuslari olsun yuzey kismi , sekli, kullanisliligi olsun vs gercektenn guzell
kamerayaa gelelimm kamera gercekten bekledigim gibi degil malasef karanlikk,yeni driver iylaa sanki biraz duzelme varmis gibii amaa iyi bir oda isigina ihtiyac duyuyorr,cokda kotu degil amaa... vasatt diyelimm hatta vasatin altindaa
bu aradaa laptop la beraber gercektenn ise yaramayan birton program geliyorr...sirf bu yuzden bile format atip professional kurdumm... ilk once kendi media center cd si ilee format atip yeniden yuklemeyi denedim amaa sizdenn yukleme aninda driver cd sini istiyor bu bolumu atliyamiyosunuzdaa mecbursunuz yanii driver cd sini taktiginizda daa o butun gereksiz programlarii yukluyorr malasef ve butun bunlar nerdeyse 3.5 saat civarindaa suruyorr!!!...ben professional la ntfs ile bicimlendirip 50 ye 100 olarak boldum ve oyle kullaniyorumm... istedigim benim icin gerekli programlari yukluyorumm driver cd sinden ve laptop su anda gercekten cok stabil ve performanslii....
bu arada bluetooth driver inin yeni surumunu indirip kurmayi dusunenn sakin diyim amann nerdeyse 1 saat [ ] zatenn bluetooth un yeni driverini yuklemek gereksizdi ben oylesine bi deniyim demistimm... eski driverinin yuklenmeside epey suruyor amaa yeni driver gercektenn bi felakett... format atip yeni sistem kursam okadar uzun surmezz![ ]
bu aradaa aklima gelmiskenn... aranizda hic defrag yapan oldumu acabaa? hicbirsekilde c surucusunu birlestiremiyorumm sizde bir deneyin.. ne windows un kendi disk birlestiricisiyle nedee 2.parti bir yazilimlaa defrag tamamlanamiyor... sebebini gercekten cok merak ediyorum!!!...
bende en kisa sure icindee norton ghost u kurup image ini aliyim diorumm yoksa boyle olmicakk
kendi image inide sildim zatenn [ ]
iste boyle arkadaslar.. aklima bisiler geldikce yeni gelismeler oldukca yine yazicamm...
hepinize saygilar gorusmek uzeree
| 26- Alıntı:
ImmoRtaLity kardeşim. neredeyse herşeyi yazmışın. bende seninle aynı izlenimleri yaşıyorum. dediğin gibi kamera vasatın altında. zaten en çok buna bozuluyorum. 1.3 mpixel diyolar ama... karanlık bi görüntü olduktan sonra 5mpixel olsa ne yazar. erkan kartı harika. hdd den ses gelmesi, ısınma seviyesi, adaptör ısınması da ve speaker daki yetersiz performansa kadar aynı. wireless i denemedim hiç. fırsat olmadı. bende 205 i kullanıyorum. ekran gerçekten harika oluyor öyle. omega sürücülerini bende kurdum ama fifaya girerken sorun yaşadım, bende sildim. ne gibi artısını gördün omega sürücülerinin. teşekkürler.
| 27- Alıntı:
Orjinalden alıntı: GILMOUR
Bu tuş sesi çok canımı sıkıyor.wasd tuşları alttaki metale vuruyor ufak ufak tam vidasınımı sıkmamışlar anlamadım gitti.Kullanırken içi boş tık sesini duymamamak için çok dikkatli basıyorum ama bazen o ses geliyor tabi milyarlık cihazın bu şekil kusurunun olması çok kötü .
Birde servise gitsemmi diyorum ama bu tuş kusurunu orada hemen halledebilirlermi?Orjinalliği gidecek diyede pek içim el vermiyor tüm notebookun içimi açılıyor acaba sadee tuş takımının tüm kapak açılmadan yapılmasını sağlıyacak bir vidalama sistemi yokmu?Daha cihazı alalı altı gün oldu gidip iade yapmaya da üşeniyorum bayağı uzak çünkü hem yeni alıcağımda da tuşların sorunsuz olma garantisi yok maalesef
| 28- Alıntı:
İlgin için çok teşekkür ederim arkadaşım.
Ben inanamıyorum bu nasıl olur benden cihazı alan elemanın parmağında yüzük le notebook u alması bile büyük bir risktir.Birde bu adamların servisinde monitörün kafasını örtecek zarar gelmeyecek şekilde saracak hiç mi kılıfları yoktur?
Bu nasıl global garanti mantığıdır.Bir usta arabayı yaparken bile koltuğa oturmadan önce kılıfı geçirip önlemini alıyorda Dünyaca ünlü bir markanaın Türkiyedeki tek temsilcisi olan Asus Türkiye böyle hor bir şekilde servis hizmeti veriyor.Belliki aleti bir o yana bir bu yana çevirirken monitör camını sütrmüşler 5 -6 cm bir çizik ufak tefek olsa neysede bu çok ayıp bir hizmet şeklidir
Birde nasıl Zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar inanamaszınız Efendim ben farketmeden bunu yapmışım Ben alet çizilmesin diye çantaya bile koymaya kıyamazken adamlar hem kasasını çizmiş hemde güzelim glare ekrana imzalarını atmışlar.
Yaptıkları çok ayıp çok beni orada memnun edeceklerine bu şekilde yollamalarını kınıyorum
Birde Bostancıdan direk Çamlıcaya gittim araya aracı girmeden teslim ettim oracıkta ilk elden çizildi gitti güzelim alet
Birde yaptıkları tuş işlemide çok kaba kenarlardan kanırtmak suretiyle tuş takımını oturtmaya çalışmışlar tuş takımı çerçevesinde del tuşunun hemen üstündeki plastik kalkmış birde diğer kenardaki esc tuşunda katırtı şeklinde ses gelmekte.
Siz siz olun sakın böyle ufak şeyleri kafaya takıpta cihazı işini bilmez elemanlara emanet etmeyin yada monitör kafasına koruyucu ile kaplayıp emanet edin | 29-
[quote]Orjinalden alıntı: fmc34
GEÇMİŞ OLSUN.
bendede aynı klavye sorunundan var. hatta burada bunu ilk yazan bendim. ondan sonra herkesin haberi oldu.
fakat ben servise falan götürmedim. yıllar önce çok kaliteli bi telefonu vermiştim basit bir sebepten dolayı servis aynen sende olduğu gibi çizip geri vermişti. çok üzülmüştüm. benimde korktuğum senin başına gelmiş.
afedersiniz öküz gibi adamları çok hassas aletleri tamir etsin diye oraya koyuyorlar. inşaatta amele bile yapmam ben bunları. nedir bu kardeşim bizim kalitesiz sevislerden çektiklerimiz... Alıntı:
Sağol gözüm gibi baktım 6 gündür tozunu almıyordum ekranı çizilir diye yaptıklarına bak şunların çok sıkıldım bugün keşke ama keşke hiç gitmeseydim oraya tertemiz cihazımı resmen ikinic el yaptılar hala inanamıyorum hay ben bu tuş takımını yapanın
Bu arada ben Çamlıca daki Asus servivine gittim | 30- Alıntı:
Orjinalden alıntı: Sa!LoR
Bende F3JP ailesine katıldım bugün. Ankaradan hızlısistem bayisinden bi tanıdık aracılığı ile aldım. Satın almadan önce telefonla görüşüp özellikle klavyesini kontrol edin öyle gönderin dedim sol alt ve sağ üst köşedeki tuşlarda bi sorun yok sadece enter ve boşluk tuşu oynuyo biraz tıklayınca ses çıkarıyo ama bunlar içinde göndermek saçma olur ki yazılanlarda ortada zaten. Makina şarjda şimdi gece açıp kontrol edicem.
| 31- Alıntı:
baba aynı sey bendede war ozellıkle bilgisayarı kapatırken zcf bilmemneyi sonlandır demek zorundasın,o ne zaten anlıyamadım bende gıcık oluyorum,bazende taşınabilir aygıtı kapat diyor...pfff [sm=icon_ohmygod.gif],yanlız xp professional da böyle bişi yapmıyor!.. Aklıma gelmişken sorunu cevaplııyım ben sadece asus un kendi yazılımlarından power4gear ve splendid i kullanıorum birde atk vsvs bişiler war onu zaten kurmaya mecbursun okadar...diğerleri bana kalırsa gereksiz programlar.. Alıntı:
selam beyler canımı cok sıkan bir sorunum var bilgisayarım gec acılıyor ve gec kapanıyor bu canımı cok skyor.birde kapanırken her defasında simdi sonlandır demem gerekiyor acaba neden.Bilgisyarın acılma ve kapanma hızını artırmam icin ne yapmam lazım lutfen yardımcı olun gereksiz progmlar neyse onları kadırayım ama hangisi gerekli hangisi gereksiz onuda bilmiyoruz ki yardımlarınız bekliyorum | | 32- Alıntı:
yaa arkadaşlar bende elestirmeyi fazla sevmiyorum ama
bir türlü ısınamadım bu asus f3jp modeline o kadar para verdik adamlar kasayı tam oturtamamıs ne bilim tusların bazıları tak tuk ses cıkarır
ekran dişlerinden biri oburunden erken girer ve klik klik diye ayrı iki ses duyulur
dvd si cıktığında cok esneme olur cd takıcaksın takarken yarım santim esniyor diyer latoplarda ben böyle birsey gormedim hic esneme yok benimki yarım santim esniyor yani asağı dor gidiyor
ne bilim ısınamadım
donanim cok iyi doğru ama tam kasayı oturtamamıslar
elime alıyom sağı esniyo solu esniyor ekranın ustune az cokuyonuz lonk içine gocer gibi oluyor bi toshiba ve dell cokturuyon tas gibi
neyse artık ısınmak için yanında ates yakarız
| 33- Alıntı:
benim bilgisayarda ekranın sağ ve sol taraflarındaki plastikler ile ekran camı arası hafif açık duruyor..çaprazdan bakıldığında yanan ledler gözüküyor..bu durum sizdede varmı?ve bu durum problem yaratırmı????.
arkadaşlar bu soruyu belki 4. sorum olacak kimse cevap yazmadı...
biri cevapyazsın lütfen...
öyle yada değil lütfen cevap yazın ona göre bende servise göndereceğim
[font="Arial"][/font]
| 34- Alıntı:
kalvye sorunu benim arkadaşta da var hemde onun klavye daha esnek AMA benim esneyen bölgedeki gelen çıt sesi onda yok...İlk başta çok rahatsız ediyodu ama simdi alıştım ben...Hemde yazması çok rahat aslında...Ben bilgisayarımı seviyorum beyler,kim ne derse desin..Şu an performans bakımından sayılı laptoplardan birisi [:'(][ ]
| | 
17-04-07, 02:18
|  | Cool Member | | Katılım tarihi: 26.06.03
| | | Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! vaio ile 1 kere sorun yaşadım dersem yalan söylemiş olurum.Beni bu kadar memnun eden başka bir cihaz olmadı. beton gibi makina.daha arkadaşım yeni hp aldı 2500 lira verdi neymiş telefon vermiş yanında! PrtSc tuşuna basarbasmaz 5 takla 3 burgu atıp yere düştü. | 
18-04-07, 12:20
|  | Member | | Katılım tarihi: 04.04.02 Nereden: İstanbul
| | | Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! Alıntı: ACER ÇİFT ÇEKİRDEKLİ ÖRNEKLERİ
birde bazıları fazla program yüklediğinde makinanın yavaş açıldığını belirtmiş
9424te 1440x900dan düşük çözünürlükte görüntüden memnun olunmamış ama bu büyük lcd ekranlarında olağan denmiş | Acaba?!!
Döküntü ACER modellerinden burada detaylı bir şekilde bahsedilmemiş olması enteresan doğrusu. Özellikle Acer Aspire 5101, 5112 WLMI,5024 WLMI modelleri başta olmak üzere bir çok modelde monitör,parça uyumsuzluğu,bios ve driver sorunu,kapak çatlaması,1 sene sonra kasa deformasyonu ve görüntü silikliği gibi bir dolu sorun var.
Niye kimse bahsetmemiş anlamadım.
Ayrıca :
Şu devirde kablosuz iletişim unsuru olarak önemli bluetooth ve/veya kızılötesi özellikleri olmayan,
kameradan görüntü aktarımında çok önemli 1394 firewire özelliğini üst modellerinde bile bulundurmayan,
berbat hoparlörlerle müzik zevkinin içine eden
ve hala bu devirde Türk Milletini 3.sınıf gören bir anlayışla toplama ürünleri kucağımıza bırakmaya çalışıyorlar.
__________________ I will kill you for naating but for your maani.
En son erd_eru tarafından düzenlendi: 18-04-07 saat 12:38 | 
18-04-07, 15:13
|  | Rookie Member | | Katılım tarihi: 14.04.07 Nereden: evde
| | | Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! bir 5101 kullanıcısı olarak tek sorunum dvd-rw. acaba neye dayanarak bu modellere kötü dedin merak ediyorum. fiyatına göre alabileceğin en iyi cihazlardan ki 2006 yılı sonuçlarına göre acer laptop pazarında toshibayı geride bırakıp dell ile olan farkı %2 ye kadar indirebilmiş bir firma. garanti konusunda ise hiçbir sorun yaşamadım. ( usb ler 1.1 çalışmaya başlamıştı. garantiye gönderdim ( kont elektronik) ve 13. günde elime geri geldi. notu aynen yazıyorum: kutu=tam, çizik=var, mb değişti. ) lcd ekranlarda hangisi olursa olsun eğer wide screen ise 1280\800 çözünürlüğünün altındaki tüm çözünürlüklerde görüntü bozulmasından daha doğal bişey yok. pixel aralıkları meydana çıkıyor yapmayın arkadaşlar. isterseniz sony lc deneyin isterseniz dell deneyin. bu hepsi için geçerli. nasıl ki n | |