hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "bu yazının özü markanın önemi üzereine bunun için bende hangi markada hangi sorunlar var kullanıcı yorumlarını kullanarak biraraya getirmeye çalıştım ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar...

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 31-01-07, 16:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
AL STAR
Member

AL STAR Avatar

Katılım tarihi: 20.12.06
Nereden: bursa
NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

bu yazının özü markanın önemi üzereine
bunun için bende hangi markada hangi sorunlar var kullanıcı yorumlarını kullanarak biraraya getirmeye çalıştım
bu sorunlarla karşılaşma ihtimalinizi düşünmeden notebook almamak ve onada dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum

TEKNODAN ALINTIDIR
Ben size nacizane bol notebook kullanmış ve kullananları görmüş biri olarak şunları söyliyeyim;

Notebook denilen alet; genellikle alındığı gibi kullanılan, özellikle ekran kartı gibi bazı donanım parçaları zaman içinde değiştirilemeyen, değiştirilebilir olanların fiyatları oldukça yüksek olan, taşınır olması dolayısı ile sarsıntı ve çarpmalara karşı dayanıklığının önemli olduğu bir üründür.

İnsanlar "kağıt üzerindeki" teknik değerlere bakarak seçim yapma eğilimindedir, çünkü en kolay erişilen bilgi budur, ancak bu kolay elde edilen teknik bilgi notebook hakkında herşeyi size anlatmaz. Notebook gibi bir üründe sadece kağıt üzerinde olan teknik özelliklere bakarak bir tercih yapmak yanıltıcı veya ileride üzücü olabilir. Kağıt üzerindeki teknik özellikler insanları en fazla yanıltan husustur aslında. Notebook'un sağlamlığı ve kalitesi genellikle kağıt üzerinde yeralmaz. Notebook gibi bir kere alınacak bir ürünün; LCD panel, pil, klavye, ekran kartı, LAN, wireless, USB ve anakart gibi önemli bir çok orjinal parçaları için üretici firmaya veya onun temsilcisine bağlı kalıyor olmak firma seçimi anlamında da önemlidir. Öyle notebooklar vardır ki, en ufak ve başlarda önemsiz gelen ve sıklıkla arızalanması olası bir parçasının fiyatı astronomik olabilmektedir. Yine, destek alacağınız firmanın müşteri memnuniyetindeki başarısı ve yedek parçaların fiyatı gözönüne alınması gereken ve yine kağıt üzerinde göremeyeceğiniz kritik bilgilerdir. Notebookların birçok yedek parçasını daha ucuz olanlardan seçerek değiştirme şansınız olmayacağını ve tek bir yere bağlı kalacağınızı ve genellikle yetkili teknik servisini kullanmak zorunda kalacağınızı da gözönüne almalısınız.

Kağıt üzerinde göremeyeceğiniz diğer bir konuda, notebook'un mühendisliği ve işçilik kalitesidir. Anakart her notebookta farklıdır. Anakart üzerinde kullanılan işlemci ve bellek aynı olsa da, diğer kritik elektronik ekipman her notebookta aynı kalitede ve tasarım olarak da aynı mühendislik başarısına sahip olmayacaktır. Sadece işlemci ve bellek olarak benzer olduklarını düşünerek, aynı kalitede ve performansta olacağını düşünmemelisiniz. Yine öyle notebooklar vardır ki, kağıt üzerinde iddialı görünse de kullanımda kilitlenme, aşırı ısınma, çabuk pil tüketimi veya diğer donanımlarda (ekran kartı, wireless, USB v.b. gibi) yaşanan sorunları gibi ciddi genel stabilite ve kalite sorunları yaşanmaktadır. Tasarım ve kullanılan malzemenin kalitesi çok önemlidir. Ucuz notebookların kasaları genellikle kalite olarak düşük ve tasarım olarak zayıftır. Ekranı açılıp kapatıldığından yine ekran menteşe ve yay sistemi bile önemli olmaktadır. Ucuz ama kalite olarak düşük notebooklarda; kasalarda ve özellikle LCD panelin olduğu kapakta çatlama ve kırılmalar, kapağı tutan menteşelerin ve yayların bozulması, klavyenin kısa zamanda tutukluk yapması veya tuşların basmaması "sıklıkla" rastlanan sorunlardır. Bunlar önemli sorunlardır, çünkü en basitinden kapağındaki tek bir yay için 50-60$ artı servis ücreti istediklerinde bunu daha iyi anlarsınız. Ya da klavyeyi tamir edemeyeceklerini ve komple değiştirmek gerektiğini ve bunun da 75-100$ artı servis ücretine mâl olacaklarını söylediklerinde, aslında pahallı bir ürün kullandığınızı ve alırken notebook'un kalitesinin, yedek parça fiyatlarının ve teknik servisinin ne kadar önemli olduğunu biraz geç kalmış olsanız da farkedersiniz. Ucuz etin yahnisi diye düşünmeye başlarsınız.

Kıssadan hisse; sadece kağıt üzerindeki teknik özelliklere bakarak notebook seçmek bence büyük bir hatadır.

Notebook seçimi yaparken, sadece kararınızın üçte birini teknik özellikler oluşturmalı, daha ağırlıklı olarak notebook'un sağlamlığı, kalitesi, teknik servisi, müşteri memnuniyeti, yedek parça ve aksesuar fiyatları gibi unsurlara daha çok dikkat etmelisiniz. Teknik özellikleri süper bir notebook almak yerine genel anlamda kalitesi süper bir notebook almak her zaman daha evliyadır. Elbette, objektif ve tarafsız kullanıcı yorumlarınında, seçimi belirlerken gözönüne alınması çok faydalı olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla...
AL STAR çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-01-07, 17:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
AL STAR
Member

AL STAR Avatar

Re: NOTEBOOK MARKALARI VE SORUNLARI!!!

ASUS F3JC...................forumda en çok sorunla karşılaşılan cihaz görünümünde

1.SORUN.....................MAVİ EKRAN
2.SORUN.....................KASA VE TUŞ
3.SORUN.....................PARAZİT SESİ
4.SORUN.....................KULAKLIK TAKILIYKEN DAHİLİ HOPARLÖRDEN SES GELMESİ.

1..............
Alıntı:
Orjinalden alıntı: kenya64

Makina gayet güzel çalışıyor, problem sürekli değil.

Ama normal çalışırken kilitleniyor ve mavi ekrana düşüyor. Günde 1-2 defa oluyor.

2................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: HeaDHunteR

evet ya zaten ses te problemli demistim ya resette calısmıyo [8|]

3................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: shadowboss

Alıntı:
Orjinalden alıntı: HeaDHunteR

Alıntı:
Orjinalden alıntı: kenya64

Ben de geldim arkadaşlar.

En bahtsız F3Jc sahibi olarak buradayım. Hala mavi ekranın sebebini bulmaya çalışıyorum.
direk gondersene servise veya recovery denedinmi??bende ses olayına taktım aynı sorunu yasayan baska arklar varmı??

defalarca denedim degisen birsey yok sesin calısması icin illa kapatıp acmam gerekiyo reset atarsam gene ses yok

birde acaba hepsiburada.com a mı gondersem yoksa hızlısistem'emi yoksa bogazici'yemi yoksa anadoluda asus 'un kendi teknik servisini acmıslar camlıca da orayamı gotursem [sm=s19.gif]karar veremedim sizce napsam??

ya kenya64 birde senin diger topic teki resimleri buraya ekleyebilirmisin
headhunter oyle bir sorun yok bende ama bugun lifeframe de sorun yaşadım kaydettiğim klibi izlerken donma oluyor ve ses kesiliyo arada. ayrıca mediaplayerda müzik dinlerken yaklaşık 20-30 saniyede bir ses kesilip geliyo bunun nedeni n olabilir. daha bilgisayara hiç codec filan yuklemedim ekstra progamda...... codecten olabilirmi..

4............................-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: zovet

Arkadaşlar f3jc nin boyası çok dandik.Kasayı kapattığınız zaman alt tarafa oturan iki tane takozun kasaya izi çıktı.Oralara sticker yapıştırdım.kasanın üzerindeki yapıştırmalarında amacı o olsa gerek çünkü tam elinizin altına geliyor.Bu da demek oluyorki asus firması da boyanın dandik olduğunu biliyor ve elimizi koyduğumuz yerdeki boyalar açılmasın diye yapıştırmalar koymuş.Tavsiyem oyun oynayan arkadaşlar için harici klavye almalarıdır.
5....................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: oguzselbesoglu

evt benimkindede sölediğin yerden itibaren ses kesiliyor herhalde hepsinde var bu sorun neyse inşallah bişi olmaz cd okurken kopya cdlerde zorlanıyor daha doğrusu birazda çizik var ama hp daha hızlı okuyor bu asuslarda çizik veya kopyayı zor okuma gibi bi sorun varmı.
bil. yeni aldıysan görev çubuğundaki gereksiz şeyleri kaldır ve nortonuda kullanma bence çok kasıyo

6...................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: andan44

oguzselbesoglu:
Evet parazit sesi var.Ama bilgisayar açılırken sürekli gelmiyor.Sadece en sağdaki etkinlik göstergesi ışığı yanınca parazit sesi geliyor.

7...............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: oguzselbesoglu

arkadaşlar bende yeni aldım asusumu fakat size bi sorum olucak klavyenin capslock tuşu yakınlarındaki tuşlardan diğerlerinden biraz farklı ses geliyor değiştirmem gerekirmi sizce ve bide cdleri biraz sesli okuyo asusun normal sesimi bu arkadaşımın hp bilgisayarı daha sessiz.
bilgi verirseniz çok sevnirim

8.............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: komplocu

asus maalesef benim için ölü çok kaliteli ve çok uygunda olsa ölü sebebi Türkiye ye getirenler Yani teknik servis 1 sene çektim ama sonunda kurtuldum asla asus almam sebebi ise teknik servis leri dir.
9...................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: compenglion

Arkadaşlar laptopu sessizlik için aldım ama klavyede s-d-f harflerinin olduğu yerden beyin zonglamasına benzeyen zzz diye hafif bi ses geliyor acaba sadece bendemi oluyor yoksa butun laptoplarda böylemi bu.Kulağım hep o sese gidiyor kafayı yiycem
10................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: iborion

Alıntı:
Orjinalden alıntı: compenglion

Arkadaşlar laptopu sessizlik için aldım ama klavyede s-d-f harflerinin olduğu yerden beyin zonglamasına benzeyen zzz diye hafif bi ses geliyor acaba sadece bendemi oluyor yoksa butun laptoplarda böylemi bu.Kulağım hep o sese gidiyor kafayı yiycem

sanırım hard diskten gelen sesten bahsediyorsun.bende de normal işlem cızırtısının haricinde farklı bir karakterde bir ses daha geliyor hafif daha belirgin hafif bir sürtünme ya da yay sesi gibi tam tanımlayamadığım bir ses.normal olup olmadığı hakkında şüphelerim var.çok yüksek olmamasına karşın biraz sinir bozucu.genelde hdd işigıyla birlikte olmasına rağmen işik yanmadan da olduğu oluyor.bilgisayar kapanırken son anda da bu ses geliyor.bilmiyorum yani anlamadım ben de...
11........................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: marsilya

ya arkadaşlar ilginçtir bu mavi ekran ben de şimdiye kadar bi kere oldu. yaklaşık iki haftadır kullanmaktayım. o da sadece mplab programını kurduğumda. sonra recovery yapıp tekrar kurdum tekrar aynı sorun oldu. ben artık mplab ı değil arkadaşın cd sinden programın kendi sitesinden dahi yüklemeye korkuyorum. ama başka hiçbir programda karşılaşmadım. galiba ona özel. işletim sistemi dosyalarıı silmiş. nfs yi kuran arkadaşta ya da kenya 64 te de benzer bi durum olduğunu tahmin ediyorum. mplab ı iki kere denedikten sonra olmayınca makine yine eski canavar hiliyle gidiyor. ben de o anı düşünmemeye ve sorun etmemeye çalışıyorum...
12...................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: bugattix

mavi ekran olayı bendede oluyor. simdiye kadar 2 kere basıma geldi, wireless internete girerken oldu 2side. kitlenip kaldı makina anca pili sokerek restart yapabildim. sebebi nedir acaba, ilginc bi durum...

13..................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: kinqberq

Alıntı:

Dediğim gibi C'yi FAT32 den NTFS ye çevirince açılış baya yavaşladı.Yaklaşık 30 sn siyah ekran çıkıyor.Önce siyah ekran 2-3 sn olurdu.Masa üstü ancak 1 dakikada açılıyor.Tam çalışır hale ise 1,5 dakikada başlıyor.Sizin ilk açılışlar nasıl? Recovery yapsam düzelir mi?

aynı sorunu ben de yasıyorum..eskiden baya hızlı windowsa gırıyordu fakat şuan dedın gıbı 1.5dakkayı buluyor.Fn tusları ile sorunum olmustu..recovery yaptım dah asonra ntfs ye cevirdim boyle bır sorunumuz var..Nasıl çözeriz acaba?

14.................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: redon

sayfayı okuyup karar verecekleri de kıllandırmak istemem ben sese karşı biraz duyarlıyım da, benim görüşlerimi fazla dikkate almasınlar(ben aşırı hassasiyetlik gösteriyorum sanırım fakat elimde değil beni rahatsız ediyor)...
15............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: imperio

Asus'un F3J serisinde kısa süre sonra kulaklık çıkışı takılı iken dahili hoporlörlerin sesinin kesilmemesi yani hem dahili hem kulaklık çıkışından ses alımı sorunu ortaya çıkmakta.Henüz yazılımsal veya donanımsal bir sorun olup olmadığı konusunda bir bilgi mevcut değil.

Konu ile ilgili adresler:
ASUSTeK Computer Inc.-Forum-
Audio output problem - Notebook Forums and Laptop Discussion
Asus F3Ja speakers suddenly won't mute when I plug in my headphones - Notebook Forums and Laptop Discussion
16............................
Alıntı:

Asusu aldığıma bin pişman oldum,sürekli aksilikler çıkıyor.Donanim olarak iyi ama bir çok sorunum çıktı.ilk aldığımda asusta klavyede sorun vardı.
Onu değiştirdim.şimdiki iyidi.Bununda HD C fat32 D ise NTFS idi.Masa üstündeki NTFS converter ile C yi NTFS yaptım.Ama bilgisayar ve açılış yavaşladı.İstanbul servisle görüştüm en iyisi format atarak NTFS yapmak dedi.İkinci yol olarakta Cd den recovery yap ama recoveyde tekrar fat 32 sonra Onu tekrar NTFS yapman gerekiyor dedi.Bu uzun ve tekrar yavaşlama olma ihtimali vardı.Servise götürdüm temiz bir format atın dedim.tam temiz format atmamışlarn tahminimde recoveryden biçimlendirme yapmışlar.tabi tekrar fat32.Ama bilgisayar ilk aldığım gibi hızlanmıştı.Bu servise sordum format atabilirisin dedi.Asılsorun bugün çıktı. Xp pro ile C ye format attık.Ama bilgisayar açılırken home ile birlikte iki işletim sistemi varmış gibi gördü.Gerçi home edition'un içi boştu.Ama açılışta hangi işletim sistemini seçiyorsunuz demesi canımı sıktı.Sonra ayarlardan açılışta işletim sistemini sormasını engelledik.Nihayet direk xp pro ile açıldı.Bilgisayar baya hızlandı.Driver ve programları kurdum.Ne güzel sorunlar bitti demiştim.Ama windows xp pro'nun güncellemediğini gördüm iyice canım sıkıldı.windows update sayfasına kendim girdim.Güncellemedi.Daha sonra araç çubuğunda güncelleme sembolü birkaç defa çıktı ama yaamaları indirmeden hemen kayboldu.Aynı cd ile pro kurulan arkadaşlarımda güncelleme yapıyordu.Offf offf.başıma param ile bela aldım.Ne yapacağımı şaşırdım.
Artık düzgün olsunda home razıyım.Herhangi bir home cd si le kendi ürün anahtarımı kullansam olurmu?tekrar orjinal home gibi olur mu?
Yada recovery cdlerinden proyu silip home u tekrar yükleyebilir miyim? DERDİME BİR ÇARE
Eski 31-01-07, 17:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
AL STAR
Member

AL STAR Avatar

ASUS F3JC...................forumda en çok sorunla karşılaşılan cihaz görünümünde

1.SORUN.....................MAVİ EKRAN
2.SORUN.....................KASA VE TUŞ
3.SORUN.....................PARAZİT SESİ
4.SORUN.....................KULAKLIK TAKILIYKEN DAHİLİ HOPARLÖRDEN SES GELMESİ.

17...................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: imperio

Kulaklık girişine kulaklık takılı olmasına rağmen dahili hopörlerin sesinin kesilmemesi ile ilgili olarak Asus'dan gelen yanıtta problemi bildiklerini ve notebook'u asus türkiye destek ofisine götürmemi istediler.

Alıntı:
Dear Friend,
Thank you for contacting ASUS Customer Service.

It will be very kind of you to mark this mail to show us your satisfaction so that we can improve our service quality with your kindly feedback.

My name is Deco and it's my pleasure to help you with your problem.

Yes I know this problem. For your convenience, could you please directly contact the local service center and ask the engineers there to do a detailed check for your laptop? The following is the service center's contact information. I suggest you call them in advance for an appointment so that you can save your precious time. Have a nice day.

Turkey

Asus Turkey
Alemdag Caddesi
Masaldan Is Merkezi C Blok D 1
Kisikli / Uskudar / Istanbul
+90216 521 46 01
+90216 521 52 64
18.....................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: redon

mavi ekran sorunu bende de oldu ama nedense bazı programlara karşı ... 2 program açıkçası ... gerçi ikinci de birincinin değişik versiyonuydu restart atınca mavi ekran çıktı ilkin sonra windows un açılmasına izin vermedi, sonra güenli moddan o programı kaldırınca tekrar açılmaya başladı. ben sorunun tamamen yazılımsal olduğuna inanıyorum, yeni sürücü vs. güncellemelerle giderileceğine inanıyorum.(gerçi ben 15 günde 1 kez karşılaştım şimdilik) onun dışında performans olarak çok memnunum. örnek vermek gerekirse, masaüstümde kitlenmeden birlikte çalıştırmayı başaramadığım matlab 7.0, pspice, proteus, media player, excel, visual c 6 yı aynı anda akıcı bir şekilde laptopumda kullanabiliyorum. örnek vermek açısından söyledim
19...............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: heinkel

Ben f3jc sahibiyim bende de 2 defa mavi ekran çıktı hatta kernel hatası gibi bişeyler söylüyor. Benim birde şu problemim var dizi film izlerken bs player yada medya player hata veriyo surekli bu acaba donamınsal mı yoksa yazılımsal bir hata mı?

20.........................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Ac1DBuRN

Beyler az once dikkatlice baktim ve klavyedeki sesn nedenini buldum. Tuslarn altindaki genis alt tabakadaki bosluk bir altindaki tabakaya vurmasi nedenyle ses cikartior yani tuslardan deil tuslarin altindaki plastik plakadan gelior ses. Cozum ise suan tam olarak nasil yapabilirim bilmiorum ama o plastik tabaka ile klavye bitimi arasina birsey ile sıkıstırıp tabakanin oynamamasini saglamak. İgnenin ucunu o bosluga koyup tabakayi sıkıstırınca sesin kesildigni gorebilirsiniz
21......................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: aglarca

mavi ekran sorununun ram den kaynaklanma olasılığı çok yüksek.ben 17.11.06 tarihinde asus f3jc yi aldım 4 günde 3 defa bşıma mavi ekran sorunu geldi. bugün götürüp serviste ramlerini değiştirdim21.11.06 değiştirme olayıda aynı sıfır bir laptoptan söküp taktılar. şu an yoğun bir şekilde kullanıyorum.3d mark ile test yaptım bir hata vermedi.eğer yine bir mavi ekran çıkarsa laptobu değiştireceğim. servisten değiştirme garantisini aldım. klavyeden herhangi bir ses gelmiyor.ısınma hiç yok.fan çalışması normal.laptop alacak arkadaşlar için aklınıza yatarsa alın alınmayacak bir laptop değil.
22........................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: hasankaya

Arkadaslar öncelikle yazdıklarınızın hepsini okudugumu belirterek bir f3jc sahibi oldugumu belirteyim.
bahsedildiği gibi mavi ekran sorunu cok sık olmamakla beraber bende de var. uzunbir süre bunu arastırdım ve tamamen windows işletim sisteminin bir hatası oldugunun kanısına vardım.
bildiginiz gibi donanımlar işlemci ile haberlesmek için veri tolları kullanır. bizim windowsxp mizde kullanılan bu veri yollarını aynı donanımlara veriyor. mesela benim bilgisayarda ekran ile ethernet kartına IRQ16 veri yolunu vermiş.
Bu yollardan aynı anda iki komut gelince otomatik olarak bir interrupt geliyor ve sistem kapanıyor. sebebi bu gibi ama bir çözüm bulamadım.linux kullanan arkadaslarda bu sorunun olmadıgını duydum.
yani bence donanımsal bir sorun yok ama yazılımsal bir sorun oldugu kanaatindeyim
iyi aksamlar arkadaslar.
23...................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Doc Vader

SELAMLAR

MAVİ EKRAN SORUNUM VAR, BİLGİSAYARS NİCKLİ ARKADAŞ TEKNİK BİLGİLERİ SORMUŞ
BEN 4 TANE MAVİ EKRANIN FOTOSUNU ÇEKMİŞTİM

STOP: 0x000000F4 0X00000003 0X86392DA0 0X86392F14 0X805D117A
STOP: 0x000000F5 0X00000004 0X86395248 0X863953BC 0X805D117A
KERNEL DATA INPAGE ERROR atapi.sys address F744C384 base at F743F000 datestamp
KERNEL DATA INPAGE ERROR portcls.sys Address F47C6A13 base at F47AC000

BENCE BU HATA YAZILIMSAL OLAMAZ.ÇÜNKÜ TÜM F3J LER AYNI YAZILIMI KULLANIYOR.
bu hata donanımsal olmalı ve RAM lerin hatalı olması durumunda böyle birşey ortaya çıkar diye düşünüyorum. MAVİEKRAN önceden kestirilemeyen durumlarda ortaya çıkıyor ve herhangi bir çalışan programla ilişki kurulamıyor.
yukardaki bilgilerin de ne olduğunu bilmem ama rakamlar sanıyorum RAM lerdeki data adressleri olmalı
anca bu kadar tahmin yürütebiliyorum

gerisi sizden gelecek yardıma kaldı
şimdiden teşekkürler
24.............................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: AdSeKa

bu makine iki haftadır bende ve 1 hafta once hardiskimi paylastırdım xp profumu kurdum bir kac gun sonrasında da makinede winamp acık durumdaydı ve ben arkadasımın yanına gıtmıstım 1-1.5 saat sonra odama dondugumde mavi ekranla karsılastım bu şimdiye kadar bende bir defa oldu, asus ta bu kadar cesitli mavi ekran olayı benim canımı sıktı herkeste ayrı sekilde olusması donanımsal oldugunun kanıtımıdır?
25................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: emirvahdet

lcd sorunu asus larda oluyormuş sanırım bugün servise gittim 3 kişi ekran gitti diye geldi sevinsem mi aldım diye üzelsem mi f3jc yi...

bende geçen hafta aldım performanstan memnunum diyebilirim fakat tek bir konudan şikayetçiyim: klayve çok ama çok dandik 0 tuşana bastım tuş fırladı sora takamadım kırıldı, servise götürdüm yardım ederiz tuş gelirse dediler ama sanmam, yoksa klavye parası istiyorlar, çok saçma benim suçum sanki, sol alt taraf gevşek gacur gucur sesler gelio, içine göçüo klavye, o sorunu sölemedim bi daha götürücem servise gıcık oldum tuş takımına gerçekten, yoksa şimdilk ben de bi sorun yok lcd sorunnunu duyunca üzüldüm ama inş. başımıza gelmez bizimde böle bi sorun servislerin bekletmesi olayı da çok gıcık türkiye zaten işe yaramaz bi memleket herkes cebe nası para indirebilirimin derdinde gerçi gittiğim yerin niyeti iyi idi gel tuş düşerse elimize hallederiz dedi ama genel olarak konuştum gümrük ve ipod servisinde başıma gelenlerden söylüyorum ayrıca madem hiç birşey garanti kapsamına girmiyor neden boşuna kdv werip türkiyeden alalım ki??...

26....................................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: asphalte

Evet arkadaslar...

Gecen hafta F3JC aldım. Win xp prof kurdum. 6 gun boyunca kullandım ve az once de meshur mavi ekranla karsılastım.

Windows updatelerini yaptıktan sonra restart ettim veeee mavi ekrannn... Bilmemne dosyası bulunamadı diyor ve ne safe mode da ne de baska bir turlu acılmıyor windows. Simdi formatladım. Yeniden yukluyorum.

Bu arada wireless dugmesinin uzerindeki ledler calısmıyor bende. Aynı problemi yasayan baskaları da var mı acaba..

27...........................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: bugattix

Alıntı:
Orjinalden alıntı: zovet

Arkadaşlar bs playerla divx izlerken makina 15-20 dakikada bir hata veriyo ve bs playerı kapatıyo.Bu durumla karşılaşanlar var mı?Ya da muhtemel sorunlar hakkında bilgisi olan var mı?Şimdiden teşekkürler[sm=s16.gif]
bendede oluyor o sorun, bende 30-40 dakka sonra bsplayer hata veriyor.. bs pro 2.11 kullanıyorum. sebebini anlamdım. baska bi versiyonunu denemek lazım belkide...
28........................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: fatihm85

Alıntı:
Orjinalden alıntı: trlizard

merhaba;
arkadaşlar dizüstünün sesi gelmiyor, dün windows xp ve vista ultimate yükledim. açılışta asus yazısı çıktığı zamanki ses te gelmior. winamp ı açınca çalıyor gözüküyor ama ses gelmiyor. dün kurduktan sonra ön kısımdaki kulaklık ve mikrofon yerine aygıt taktım. ullandım bugün açtım ses seda yok.
açılışta ses gelmemesini bios tan kapatılabilir dediler ama ben biosa hiç girmedim. biosa nasıl gireceğimide çözemedim zaten.

1-2 saat kapalı kaldıktan sonra bilgisayarı açtım. ses geldi.
Bende de aynı problem var. Bu problemi yaşayan çok, yurtdışı da dahil... Kulaklıktan ses geliyor fakat dizüstünün hoparlörlerinden bir haftadır ses gelmiyor. Nedeninin yazılımdan mı donanımdan mı kaynaklandığını birtürlü çözemedim. Umarım BIOS güncellemesiyle çözülür. ASUS'a mail attım, cevap bekliyorum.

Bios'a açılışta "F2" tuşuna basarak ulaşabilirsin.
29..............................
Alıntı:
Orjinalden alıntı: esenkoylu

Alıntı:
Orjinalden alıntı: malbranque88

[]aciiiil.arkadaşlar bilgisayarı açarken asus yazısından sonra ekranda arada bir şu yazı beliriyor

Invalid system disk
Replace the disk,and then press any key
ve aşağıda da yanıp sönen bir çizgi çıkıyor

daha önce de bir kaç kez böyle olmuştu,bilgisayarı kapattıktan sonra lap topun bataryasını çıkarıp tekrar takıyordum oluyordu ama bu kez olmadı.siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı sorunun sebebi ne olabilir????[][][]
Ben şuan mavi hatanın nereden geldiğini bulmaya çalışıyorum. Bu dediğiniz henüz olmadı[sm=s15.gif]. Deseneniz bu kış baya eğlenceli geçecek. Bizim laptoplar löplöp olmasın. Asus f3jc topiğide korku topiği gibi oldu. Kabus gibi hatalar çıkmaya başladı. Biraz duman alalımda zihnimiz açılsın bakalım[sm=s15.gif][sm=s15.gif][sm=s15.gif]. Bu dediğiniz arızayıda incelemeye alalım neden çıkmıştır diye[sm=s18.gif][sm=s15.gif][sm=s15.gif]

[/quote]
Eski 31-01-07, 17:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
AL STAR
Member

AL STAR Avatar

HP PAVİLLİON 6000-6100 SERİSİ

1.SORUN..................1-1,5 SAATLİK KISA PİL ÖMRÜ
2.SORUN..................HDDDEN GELDİĞİ SÖYLENEN TİYY ŞEKLİNDE SES
3.SORUN..................DVD AÇMA KAPAĞI SORUNU
4.SORUN..................SIK SIK TEKNİK SERVİSE GİTMELER VE ÇOK KİŞİ BU ÜRÜNLERDEN VAZGEÇMİŞ
5.SORUN..................KENDİ KENDİNE AÇILIP-KAPANMA

1-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: dr0wn1ng

arkadaşlar aynı sorun benim kuzenimin de başına geldi.Makine 3 günlüktü,ağ kablosu,elektrik kablosu ve hiç bir usb bağlı değildi sadece pil takılıydı makine alarm vererek kendiliğinden açılmış ve susturamayınca pilini çıkarmışlar.Hatta ben bunu foruma 3hafta önce yazmıştım.Gerçekten çok ilginç demek bu seride bazı makinelerde olan bir şey.Az önce sordum o günden sonra bir daha olmadı dedi şimdi sorunsuz kullanıyor.Çok ilginç ya[]

Alıntı:
Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Alıntı:
Orjinalden alıntı: qaws

iki gün önce hp pavillion 6062 aldım. gece pil takılı iken birden açılmaya kalktı bütün ışıkları yanıp sönüyor hiçbir tuş çalışmıyordu. çok yüksek ses çıkıyordu.pili çıkartıp sorunu cözdüm. sonra makina düzgün çalıştı başka bi forumda bu sorunla karşılaşan arkadaş yazmıştı. sizlerde böyle bir sorunla karşılaştınızmı. sebebi ne olabilir. sizce 7 gün içinde ürünü geri verirsem paramı alabilirmiyim. bimeks ten aldım.
ilginize teşekkürler

İnanmıyorum, aynı olay bende de oldu ve mesajını görür görmez cevap yazmak istedim. Ben okuldayken bir anda bilgisayar açılmış ve kesikli aralıklar yüksek sesli bir sinyal vermeye başlamış. Babam evdeydi ve ne yapacağını telefondan sordu, arkadan o sinyalin sesini duyabiliyordum. Denemelerimizle olmayınca arkadan pili çıkararak kapatabildim makineyi. Ben LAN kablosu bağlı olduğundan bilgisayar açılmaya çalıştı ama açılamayınca kitlendi gibi bir yorum yapmıştım.

qaws makineyi neden iade etmek istiyorsun? Aynı olay benim başıma geldi ama hiç iadeyi düşünmedim, başka bir sorun falan mı gördün? Bu olay yüzündense daha bunun bir arıza olup olmadığını bile bilmiyoruz.

2-

Alıntı:

Bugün bu olay ikinci kez başıma geldi, iti an çomağı hazırla misali tam bugün konuşulmuştu. Üstelik o kadar kötü bir pozisyonda olmuş ki! Sabah evden çıkarken arabanın arkasına koydum, bir işimi halletmek için dışarı çıktım. Akşamüstü cafede kullanmak için yanıma alacaktım ki o sinyal sesini duydum, 3 kez sanırım bir uzun iki kısa bip sesi (ya da 4 kez, 1 uzun 3 kısa bip sesi) ve bilgisayar çantanın içinde olduğundan fan deliler gibi çalışıyordu, belki de evimdeki PC'den daha hızlı ve ateş gibi olmuştu. Hemen çantasından çıkarıp arabanın kaportasının üzerine koydum bir süre havalanıp soğuması için, sonra da pilini çıkararak sesi kestim, açtığımda sorunsuz çalıştı.

Aslında o an keşke diyorum Vatan Bilgisayar'a götürseydim, bir daha olursa kesin o haldeyken hiç ellemeden Vatan'a götüreceğim. Bu arada statik elektrik falan alakası yok bence, laptop çantasında bu hale geldi. Yani en güvende olması gereken yerde, üstelik çok tehlikeli. Kapalı çantada bir anda çalışmaya başlıyor ve bu yüzden çok çok ısınıyor. Ben bunun adını koyuyorum, bu gerçek bir sorun ve şu an sadece bu forumda 3 kişide olduğuna göre kesinlikle kronik bir sorun.

Ayrıca şunu da eklemekte fayda var, bu olay hem masada kendi kendine hem de çantada yine kendi kendine meydana geldi. İki farklı ve birbirine benzemeyen ortamda gerçekleştiğinden kesinlikle çevreden etkilenmediğini söylemeliyim, tamamen bilgisayarın kendisinden kaynaklandığı çok açık.

3-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: lovelyarman

Alıntı:

Bugün bu olay ikinci kez başıma geldi, iti an çomağı hazırla misali tam bugün konuşulmuştu. Üstelik o kadar kötü bir pozisyonda olmuş ki! Sabah evden çıkarken arabanın arkasına koydum, bir işimi halletmek için dışarı çıktım. Akşamüstü cafede kullanmak için yanıma alacaktım ki o sinyal sesini duydum, 3 kez sanırım bir uzun iki kısa bip sesi (ya da 4 kez, 1 uzun 3 kısa bip sesi) ve bilgisayar çantanın içinde olduğundan fan deliler gibi çalışıyordu, belki de evimdeki PC'den daha hızlı ve ateş gibi olmuştu. Hemen çantasından çıkarıp arabanın kaportasının üzerine koydum bir süre havalanıp soğuması için, sonra da pilini çıkararak sesi kestim, açtığımda sorunsuz çalıştı.

Aslında o an keşke diyorum Vatan Bilgisayar'a götürseydim, bir daha olursa kesin o haldeyken hiç ellemeden Vatan'a götüreceğim. Bu arada statik elektrik falan alakası yok bence, laptop çantasında bu hale geldi. Yani en güvende olması gereken yerde, üstelik çok tehlikeli. Kapalı çantada bir anda çalışmaya başlıyor ve bu yüzden çok çok ısınıyor. Ben bunun adını koyuyorum, bu gerçek bir sorun ve şu an sadece bu forumda 3 kişide olduğuna göre kesinlikle kronik bir sorun.

Ayrıca şunu da eklemekte fayda var, bu olay hem masada kendi kendine hem de çantada yine kendi kendine meydana geldi. İki farklı ve birbirine benzemeyen ortamda gerçekleştiğinden kesinlikle çevreden etkilenmediğini söylemeliyim, tamamen bilgisayarın kendisinden kaynaklandığı çok açık.

Arkadaşlar mrb önceden söylemiştim yaklaşık biraydır 6062 kullanıcısıyım...Forumda yazılanları okuyunca şaştım kaldım.Bilmiyorum ama galiba ilk ben yazmıştım kapalıyken bilgisayardan ses gelmeye başladı diye.Kullandım kapattım çantasına koydum ve gece yattım derin bir uykum olduğu halde gece uykumdan uyandıracak şekilde bi ses duymaya balkdım çantayı bir açtım makina resmen ötüyo ne yapacağımı şaşırdım ve kapalı bir makina nasıl ses verdi diye uykulu şekilde şok oldum açıkçası.Power tuşuna bastım çözüm olmadı en son çare bataryayı çıkarıp taktım allaha şükür şimdilik bişey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.Konuyla ilgili hp ye defalarca mail attım batarya ile ilgili msjı göndermişler ses çıkarmaya cevap vermemişler.Sizden de böyle şeyler duyunca şaştım kaldım..Valla bataryayı ne yaptıysam olmadı max 85 dk gidiyo bence çok önemli özellik;ege ünv de bilg ve öğr tek öğretmenliği okuyorum açıkçası bu şarz benim dışarda kullanmama pek yetmiyor heryerde şarza takma imkanım olmuyor.Bu sene linux dersim var ve kurmam gerek kuran arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa sevinirim..Birde big kapalıyken şarzının %10 civarında gitmesi(açtığımda/ bu durum bazen olmuyor) konusuyla ilgili olarak hpden gelen mail bilg kapalıyken dahi bios pili çalıştığı içinmiş.Web camı açtığımda çokaz bir ses geliyor sizde de varmı ?

4-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: mert53

Kendiliğinden çalışma sorununu bende yaşadım. Peki HP bu konuda bi girişimde bulundu mu. çözüm veya sebebi hakkında bi gelişem olunca arkadaşlar bilgilendirme yaprsa sevinirim.

Birde BİOS güncellemesinden bahsedilmişti. Sonuç alabilen varmı bu işlemden acaba

5-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: lovelyarman

Arkadaşlar mrb ... monitörü kapatıp beklemeye aldığımda çok rahatsız edici bir ses veriyo(6062) yani bilgisayar resmen ötüyo ,yalnız bu microfon açık olduğu zaman... Birde harddiskimden bu olaydan sonra rahatsız edici tıkırtılar gelmeye başladı önceden yoktu... Bir ara ''bilgisayarı kapat'' komutu çalışmadı neyseki şimdi çalışıyor ama beklemeye alınca resmen bağırıyor bilgisayar . 6062 kullanıcıları mic açıkken deneyip sonucu paylaşırlarsa çok sevinirim...

6-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: hsndnz

arkadaşlar maalesef benim dvd sürücü iptal oldu. düğmesine basınca açılmıyor bile. iğneyle deliğine dokununca açılıyor bir kaç defa çalışıyor sonra yine aynı hata. içerisine cd vs. koyunca ise hiç okumuyor.
servisi aradım. bios güncellemesi yapın dedi. anakartla ilgili yanlış çalışma olabilir dedi. sizce ne olabilir?

7-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: phidiess

Dvd sorunu bendede var biraz zorlayınca açılıyor, ard arda hızlıca basmak gerekiyor yahut bilgisayarımdan sağ tıklıyorum çıkart diyorum öyle çıkartıyor. Aldığıma alacağıma pişman ettiler, bugünde kablosuz mouse aldım oda bozuk çıktı hemen değiştirttim. Aldığım bişeyde bozuk çıkmasın yaa

8-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: emhhre

arkadaşlar merhaba benim çok acil bir sorum olacak size 1 hafta once dv 6097 aldım hiç sorun yokken bugun sabah alet kapalı konumda çantasındayken siren sesi gibi bi ses çıkarmaya başladı hemen pilini çıkardım tekrar taktım ve bilgisayarı açtım hiç birşey yoktu daha once boyle bir sorunla karşılaşan varmı ve sebebi nedir bilen varsa lutfen yardımcı olun.

9-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: volkan44

ya makina tek kelimeyle dört dörtlük bendeki tek sorun dvd olayı. cd yi çok geç okuyo we kapak bazen 3 -4 denemede açılıyo yarın teknosadaki hp yetkilisine sorucam olmazsa cihazı teste wericem...

10-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: nicomedya

Notebook kapalıyken açılma ve ötme olayı az önce benim de başıma gelmiş bulunmaktadır [sm=s20.gif] Gerçekten çok sinirim bozuldu. Nasıl böyle bir üretim hatası yapılabilir. BIOS güncellemesi yapmak bu sorunu tamamen düzeltirmi bilmiyorum ama umarım düzeltir.
Sanırım bu olay bu seriyi kullanan herkesin başına gelecek. Hiç benim başıma gelmedi diye ümitlenmeyin ve hazırlıklı olun.

Edit:
BIOS güncellemesi yapan arkadaşlar şu linkteki sürücüyü mü indirdi?
[link=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-43419-1&lc=en&cc=us&lang=en&os=228&product=3216218&dlc=en]http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?...[/link]

11-

Alıntı:
Orjinalden alıntı: iniesta

[font="Times New Roman"][/font]
Merhaba arkadaşlar ben bu forumu yeni keşfettim hazırlayanlara teşekkür ediyorum[:'(]

Bende pavilion dv 6007ea satın aldım eylül ayı sonunda makinayı aldım daha ilk haftasında cpu fanı sorunu çıktı fan bir yere sürtüyordu hp servise götürdüm çabalarımla bir hafta içerisinde arıza raporu aldım ve makineyi yenisiyle değiştirdim.Ama ya benim şansızlığım yeni aldığım makine eskisini aratıyor bu cihazda ise işlemciden çok ince bir cızırtı geliyor bu ses genelde işlem yaparken geliyor bu arızanın üzerine dvd kapağını açmak bayağı zor dvd nin keyfini beklicez[] en az 5 kez basmak gerekiyor.Ben bu makineyi aldığım için pişman olmak istemiyorum çok şık ve kullanışlı bir cihaz şimdi tekrar servise götürüp arıza raporu alıp makineyi iade etcem tek düşüncem bu işlemcim AMD bu lerde 15 inçde Intel DUO 2Core yok ya böyle bir çıksın diye beklicem yada oturup ağlıcam[sm=s20.gif].
Bana görüşlerinizle yardımcı olursanız belki işlemciden gelen ince tiz sesten bi bilginiz varsa sevinirim .
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER[:'(]

12-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: furkan_

bende de 6112 var geçen pazar aldım ancak şu an açılmıyor şarj ışığı yanıyor ama alette hiç bir hayat belitisi yok , yarın servise götürüp değişim isitiycez bakalım bu kadar çabuk elimizde patlayan aletin akıbeti ne olacak
13-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: MTC

Alıntı:
Orjinalden alıntı: dr0wn1ng

@MTC
HP servisini bazı kullanıcılar kötülüyor bazıları da çok memnun.Ancak şunu söylemeliyim;ülkemizde genelde servislerin durumu vahim.Çalışan siemens telefonumu servise verdim,bana kullanıcı hatası var diyip telefonun 2katı para isteyerek(abartmıyorum) yapabileceklerini söylediler.Para vermeyince telefonumu çalışmaz halde geri aldım.Nyse konu sapmasın fazla yani demek istediğim her nedense Türkiye'deki servislere pek güvenemiyorum.Günlerce makinenizden uzak kalmanız yetmediği gibi arızanızın da tam olarak giderilemediği durumlar oluyor malesef.

Ayrıca kullandığımız bilgisayarlar yeteri kadar hassas en ufak hatada servislik olabilir.Hp bilgisayarlarında sorun çıkardığını genel olarak biliyorum.Korkuyorum makineye birşey olacakta serviste sürünecek diye.Umarım hiçbirimiz servislik durumlara gelmeyiz zor durum cidden çeken bilir...

hocam en kötüsü de ne biliyomusun
HP servisini de geçtim
merkez ofisinde bile bir yetkili ile konuşmak mümkün değil
sadece bilgi alabiliyorsun son durum hakkında
ben en son isyan ettim telefonda
ama bi cevap almak ne mümkün..!!!
bana sadece
yeni bilgisayarınız sipariş edilmiş
beklemek zorundasınız
diyebiliyorlar
birde zorunda oluyorum ilginç tarafı
mahkemeye vereceğimi söyledim
tüketiciler birliği felan
ama cevap yok
beklemek zorundasınız malesef
birde dikkatimi çeken
ben yaklaşık iki buçuk ay bekledim ve defalarca Hp servis ile görüştüm
bir tane bile erkek çalışana dek gelmedim
hayret doğrusu[8D]
14-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: talihyasin

Alıntı:
Orjinalden alıntı: furkan_

bende de 6112 var geçen pazar aldım ancak şu an açılmıyor şarj ışığı yanıyor ama alette hiç bir hayat belitisi yok , yarın servise götürüp değişim isitiycez bakalım bu kadar çabuk elimizde patlayan aletin akıbeti ne olacak

Arkadaşım. bendede nc6120 var bendede aynı problem oldu laptop bi anda kapandı ne sarj oluyor ne de açılıyor. hiç bir tepki vermiyordu. ben bilgisayarı 2. el teyzeoğlundan aldığım için garantisi yanmış çünkü garanti kağıtları yok! Arızalı makinayı verdim yapsın teyzeoğlu diye .Sonuç oldu..

Laptopu benden önce kullanan da ben de arada bir koltuk üstünde veya yerde halının üstünde kullanmışız. Makinanın içini açınca 1mmX2mm ölçülerinde bir kapasitör ( condansatör) arızalı olduğunu görmüş.Onu söküp yerine aynı değerde bi kapasitör takmış. Şuan sağlam fakat dediğim gibi serviste değil evde kendi yapmış. Eğer seninkide aynı sorunda ve garantiden sorun çıkarmazlarsa sorun yok. Fakat garanti ücret isterse kullanıcı hatası diyip te 20 $ tanım-teşhis-servis ücreti bi de 400$ !+ KDV anakart masrafı çıkarırlar.Çünkü servisler bozulan parçayı tamir etmiyorlar direk değiştiriyorlar.
15-
Alıntı:

Alıntı:
Orjinalden alıntı: smmsmm

Alıntı:
Orjinalden alıntı: smmsmm

Arkadaslar merhaba;
Ben de aranıza dv6112ea ile katıldım.
Her sey çok güzel hoş ama, CPU kullanımı düşük olduğu zaman bilgisayardan vızıltı halinde bir ses geliyor.
Sesin hd'den ya da cpudan geldiğini tahmin ediyorum.
Sizin makinalardan da böyle bi ses geliyor mu?
Servise göndersem mi? (sağlam gelir mi?)

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
iyice dinledim, ses sağ aşağı köseden, touch padin yanından geliyor.
Bilgisayarı teknosa'dan aldım, değişim ya da servis için teknosaya mı hp'ye mı başvurmam gerekir?
Alalı 3 gün oldu..
O ses bende de var, daha önce de farketmiştim ama arıza gibi bir ses değil, sonuçta elektronik aletlerin çalışma sesi gibi bir ses, bilemiyorum seninki belki de rahatsız edecek boyuttadır ama bendeki çok garip bir ses değil.
Eski 31-01-07, 17:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
AL STAR
Member

AL STAR Avatar

HP PAVİLLİON 6000-6100 SERİSİ

1.SORUN..................1-1,5 SAATLİK KISA PİL ÖMRÜ
2.SORUN..................HDDDEN GELDİĞİ SÖYLENEN TİYY ŞEKLİNDE SES
3.SORUN..................DVD AÇMA KAPAĞI SORUNU
4.SORUN..................SIK SIK TEKNİK SERVİSE GİTMELER VE ÇOK KİŞİ BU ÜRÜNLERDEN VAZGEÇMİŞ
5.SORUN..................KENDİ KENDİNE AÇILIP-KAPANMA

16-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: akif

Arkadaşlar,
Ben 1-1.5 aylık bir 6148 kullanıcısıyım. Ama gerek derslerimin yoğunluğu ve gerekse de çalışıyor olmamdan dolayı çok çok fazla kullanma fırsatı bulamadım maalesef. Yalnız şu son zamanlarda bu harddisk sesi kafama takılmaya başladı iyice. 6148 in de pek bi kullanıcısı yoktu ben aldığımda. Hatta ilk alan ben olabilirim Türkiye'de, çünkü Teknosa'lara henüz gelmemişti depodan aldım gelir gelmez. Neyse burdan 6148 kullanıcılarına sesleniyorum. Sizde de aynı problem var mı? Tabii ki bir de fan sesi problemi var böyle bir şey olmaz yahu. Her 3 dakikada bir kamyon gibi çalışıyor makine. Hiç bir şey yapmasan bile örneğin bir .pdf dosyasını inceliyorsun, bir anda başlıyor. Laptopun olmazsa olmazı sessizliktir bence. Ama maalesef hem fan hem hdd kafamı bozdu[8|]. Herkeste aynı problem var mı? Ve tabii ki çözüm yollarınız nelerdir? Teşekkürler
17-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: ali.camlibel

merhaba arkadaşım bende 15 gün önce DV6142EA ini aldım ve şu hattalar ile karşoılaştım .
1. ekranın sağ alt köşesinde lcd ekran ile plastiğin açık olması
2. pil ömürünün çok düşük olması
3. tyz dite bir ses geliyor bilgisayrdan

bu ses yüzünden ilk aldığım bilgisayrı geri aldılar 2. gelende bu sesin olduğunu gördüm ve şmdi makineyi ieda ettim . geriye ses adamı kıl ediyor. hele sesiz bir ortamda çalışırken alet tasarım oalrak çok güzel ama bu 2 tane önemlii konu yüzünden gözümden düştü.

Bu seride bu ses varmış hdd nin çalışma yapsıandan bu şekilde bir geri dönüş yaptılar fakat ben tatmin olmadım bu cevaptan bu bir üretim hatasıdır. yada hdd üretim hatasadır.

Alıntı:
Orjinalden alıntı: mehmetned

LÜTFEN BİR KERE OKUYUN
3 gün önce dv6196ea aldım ve iki tane sorunum var. Rica ediyorum yardım edin. Birincisi işlemcim boş olduğu anlarda kuulak çınlaması gibi bir ince ses çıkarıyor. Yüksek bir ses değil ama kafayı takınca çok rahatsız ediyor. Normal olduğunu sanmıyorum. İkincisi ise media center la alakalı. Media center ekranında cyberlink setting alanında tam ekranda çalışırken ekran görüntüsü bozuluyor. Küçük ekrana geçince ekranda olan bir menu görüyorum ama büyük ekrana (tam ekran)getirince bu bozuluyor. Salak salak şeyler yapıyor. Bu iki soruna bakarsanız çok sevinirim.
18-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Children_oF_BodoM

Arkadaşlar o tiz ses herkezde geliyor,bende de geliyor ama aşırı pekte rahatsız etmiyor doğrusu..Bi arkadaş dv6000lerde 12' warmı die sormuş,hayır yok.Ufak ekran bi tek dv2000 serisinde war pavilionlarda,o da 14'
Ben de pil ömründen şikayetçiyim.Oyun oynarken 1 saat gidiyor.Masaüstündeyken 2 saatin biraz üstünde gidiyor,ama HP yeni piller çıkaracakmış,çok lazımsa onları alaibilrsinz
19-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: regent__

Bu pildeyken hdd'den ses gelmesi olayı bendede var daha çok bi internet sayfasu gezerken aşagı yukarı tuşa bastıkça yapıyo sizdede bu şekildemi?
20-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: chinaski

geçen gün bimeks'e gittim. ankamalldekine. hplerin hepsini inceledim. dv6187ea ile core 2 duolarin hicbirsey yapmiyorken ki sicakliklari ayniydi. packard bell vardi buz gibiydi. toshiba ve lenovo da hpden biraz daha soguktu. yani bos bos dururken ki sicakliklari. 2 gun sonra carrefoursa ya gittim orada da 2 tane hp var. 2085ea ve 6148ea (sanirim) 2085 ea bos duruyordu ekran acik inanin acaip sicakti. sordum normal dediler sabahtan beri acik. yahu islem yapsak demek ki elimizde kalacak.. 6148 daha serinde. belirteyim dedim. alacaktim dv6178ea vazgectim. nadasa biraktim simdilik..
21-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: onurlevent

Arkadaşlar forumunuzu okudum daha cihazı 1 alalı hafta bile olmadan bir çok problemle karşılaşmıssınız hiç şaşırmadım.Aslında cihazınınz incelendiğinde çok yakışıklı duruyor.Dizüstü bilgisayara ihtiyacım var o yüzden forumları inceliyordum hp nin biraz kendini düzeltmesini beklerdim.Hp compaq lerinden birini 3500 ytl civarına almıştım ilk başlarda herşey normal gözüküyordu benim için ama zamanla (1 haftadan sonra) yavaş yavaş problemler başladı cihaz 1 yılda tam 4 defa değişti ama ne problemler halen hp servisleri ve hukuk departmanı beni tanır çok sevmişlerdi beni 1000 ytl ye zor sattım cihazı inşallah sizlerin başınada böyle durumlar gelmez sinirleriniz bozulmaz...servise gittiğinizde fazla ram i mutlaka sökün adaptörünü vermeyin yedek alın kendi bilgisayarınızı tanıyın(Biosunu ezberleyin) sonradan içine başka bilgisayar koyup size göndermesinler aman dikkat servise gittiğine dair belgeleri saklayın yararınıza olur.
22-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: kynenn

hiç zannetmiyorum düzeleceğini o sesin ama sorun değil sadece sinir edici[X(]

tek bir çözümü var o sesi kaybetmenin güç kablosu takılı olucak ozaman ses gelmiyor
23-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: mehmetned

Arkadaşlar bu hdd sesinden dolayı ben de dv6196 yı servise göderdim. Fakat bi olumlu sonuç çıkmayacak sanırım. Çünkü hepsinden aynı ses geliyor. Bu nedenle yeni bir alacam sanıyorum. Teknosa dan almıştım. Core2 duo orada ne var bilmiyorum ama bulmalıyım. Para iadesi de yapmaları lazım aslında değil mi? Para iadesi var mı yok mu bi araştırsak ya da bilen varsa bana haber verirse çok sevinirim.
24-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: yuruyedur

6196 ea , 2 gun oldu alalı, herkesın bahsettıgı sorun malum uzere HDD den ses gelmesı bende de mevcut..

ufak seylere takılmamak lazım desemde gonul her zaman sorunsuz sey ıstıyor ama malesef teknolojı ıste yapıcak bır sey yok. her daım sorun cıkarabılır..

benım merak ettıgım konu su , bu ses olayından dolayı herhangı bır degısım yaptırmayı dusunmuyorum cunku bu aletten daha ıyısını bulacagımı dusunmuyorum gayet sık tasarımı ıle donanımı ıle.. begenıyorum yanı ama yarın bır gun acaba bu sesten kaynaklı bır baska sorun cıkarmı..??

bu arada kapama dugmesının orada kı esneme bende de mevcut..
25-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: mad axe

Merhabalar,

Aranızda yeniyim. Ben de geçen hafta HP Pavilion DV6196EA (RP981EA) satın aldım uzun araştırmalardan sonra. Benim için tam bir dream machine. Zaten bilgisayar müh. öğrencisiyim ve uzun zamandır bunun gibi güçlü ve güzel tasarımlı bir cihazın hayalini kurarak para biriktirdim.

Canımı sıkan tek bir sorun var. Sizlerin de bahsettiği harddiskten gelen "tiüüüyyyyyyy" şeklindeki ses. Diske veri yazıp okurken ses kesiliyor fakat disk idle olduğu anda tekrar başlıyor. Elektriğe takarak kullandığımda biraz azalsa da birşey değişmedir. Diske bad sector taraması ve consistency taraması yaptığımda bir kusur olmadığını gördüm. Ses ciddi anlamda can sıkıyor bi yerden sonra. Bu sesle karşılaşan diğer arkadaşlara bi sorum var. Bu ses zamanla arttı mı? Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Son olarak da değişim yaptıysanız yeni gelen makinanızda da bu ses ile karşılaştınız mı? Ciddi anlamda canımı sıkıyor bu ses. Yeni bir 2,5inch notebook diski almayı bile düşündüm açıkçası bir ara. Şu anda cihazı servise göndermekte kararsızım. Sizce ne gibi bir yol izlemeliyim?
26-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: goblet86

ya arkadaslar dv6000 aldım dedılerınızın hepsı bende de mevcutama benım sorunum baska bılgısay hakkında fazla bır sey bılmıom(para cok geldı anlıyacaganız[])saka bır yana trojen mı ne halt vırusu bulastı ve ben pc kurtaRma dıe bırsey var onu uyguladım zanettım kı sorun bıttı evet bıttı ama eskı dosyalarım baska ad altında duruo erısım engellı dıo format atayım dedım onunda tam olarak nasıl yapıldıgını bılmıyorum lutfen bırı bana yardımcı olsun ne yapayım ben!!!!
27-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: barycel

merhaba arkadaşlar,

ben de geçen hafta uzun araştırmalar ve zorlu bir karar verme süreci sonunda dv6196 aldım. Cihaza daha almadan vuruldum ve hayran kaldım. ama gelin görün ki bu aşk daha ilk aşkam dalgalanmaya başladı...

eve geldim ve daha pilini takmadan (12 saat şarj edebilmek için) cihazı keşfetmeye ve kişiselleştirmeye başladım. ilk saatin sonuna doğru kulağımı bir ses tırmalamaya başladı. klavyenin altından gelen çok ince tiz bir ses. pilsizliktendir fln dedim, müzik açıp geceye devam ettim. ertesi gün full şarj olmuş pilimle ilk defa kablosuz bilgisayar özgürlüğümün tadını çıkaraym dedim ve cihazı açtım. windows açıldı vs vs ve mutlu mutlu bilgisayarımı kullanmaya başladım. ta ki....

bi kaç uygulama çalıştırdıktan sora (power tuşuna basmamın 5dk kadar sonrası) yine aynı bölgeden tiz bir ses giderek yükselip kulağımı tırmalamaya başladı. ve işin kötü yanı önceki gecekinden çok daha yüksek bir ses. cihazı oynattım kaldırdım ettim vs vs ses bana mısın demiyor. elektriğe bağladım hop ses biranda azaldı ama tam olarak karşılaştırmak gerekirse %40a düştü. tekrar çıkardım kabloyu, anında tekrar ses, taktım hop 40a düştü. o gün bu gündür bu aşk böyle gürültülü bi şekilde devam ediyor.

1. cihazı sürekli şarja takılı kullanmak ve hep müzik dinlemek: niye dizüstü aldım ozmn, ve ev ahalisi hiç uyumayacak mı
2. şarjdan çıkarıldığı zamanda hddyi meşgul edip sesin kesilmesini sağlamak için (uygulama açarken fln kesiliyo..) her seferinde norton amcaya virüs kovalatmak: tamam çift çekirdek ama heralde ikinci çekirdeği böyle bi sorunla karşılaşıldıında nortonu çalıştırsın diye koymamışlar sanırım, çözüm etkin fakat mantıklı değil

durum budur arkadaşlar. emin olun bukdr para verdiğim ve bukdr ihtiyacım olan bir dönemde en son istediim şey bilgisayar sorunlarıyla uğraşmak. ama dayanamıyorm. yrn ya da cuma akşamı cihazı aldığım yere götürücem ve mümkünse değişim yapılmasını sağlamaya çalışıca (servis raporuna bağlı tabi)

eğer proses başarıyla tamamlanabilirse ikinci tercihim olan toshiba a100-912 ye odaklanıcam. tabi yrn başlıcak kompeks bilgisayar fuarında yeni ve değer bi alete rastlamazsam

herkese paylaşımları için teşekkürler,
hepinizi durumdan haberdar edicem,
umarım hayırlısı olur.

28-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: barycel

bimeks mağazasındayız, saat 9 civarı, etrafta müzik sesi fln orta seviyede, cihazı açtık 5 dk kkadar sora tiyyyyyyyyyyyyyyyyyy...
bilgisayarın başında oturan, onun yanında olan, kısaca 3metre yarıçaptaki herkes duyuyordu ötmeyi.
kesinlikle öyle kulak ardı edilecek ses değil

Alıntı:
Orjinalden alıntı: chinaski

bu "tiyyy" dedigini ses cok mu cikiyor ya?
29-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: emhhre

arkadaşlar bu tıyyy sesi bende de var ama beni pek rahatsız etmiyor. benim oğrenmek istediğim bu sorun ilerde ciddi problemlere neden olurmu. bilgisayarımdan çok memnnunum deiştirmeyi içim el vermez ince bir ses yuzunden.
Eski 31-01-07, 17:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
AL STAR
Member

AL STAR Avatar

MONSTER

1.SORUN..............KASILMALAR
2.SORUN..............FAZLA ISINMA
3.SORUN..............EKRAN-TUŞ TAKIMINA DEĞİYOR
4.SORUN..............KLAVYE ESNEMESİ
5.SORUN..............DWD-RW SORUNLARI
6.SORUN.............HDD Cİİİİ-BİİİP-DİİİT TARZI SESLER
7.SORUN.............KISA PİL ÖMRÜ

GENEL EKSİLER

Eksiler
- Tuş takımı ( Aradaki fark microsoft klavyeyle markasız bir klavye arasındaki fark gibi çok yumuşak)
- içinden şu anda bluetooth çıkmaması ama getirilicek olup sonradan takılıcak olması
- Bazı arkadaşlarda meydana gelen takılmalar ve donmalar ( Bu takılmalar kesinlikle bende yok )
- DİİİİİT DİİİİT diye çıkan sürekli gelen bir sese sahip olması (Camerayı iptal edince ses gidiyor ama çözüm bekliyoruz) bu ses sol taraftan geliyor..
- İkinci elde ülkemizde sorunlar yaşanabilecek olması ( yani yarın satarım diyorsanız bir daha düşünün gerçekçi olmak gerek) Bu da markayla ilgili datron-monster-vs gibi firmaların ikinci elde sorun yaşayabileceklerini unutmayın.. Ama Compal ve Quanta gibi firmalrın şu an elinizde bulunan bir çok laptop markasına laptop kasası ürettiğini unutmayın.
- Sağ taraftaki usb nin bekleme konumundan sonra mouse gibi usb cihazlarını tanımaması ( galiba takıp çıkarınca düzeliyormuş ) ( BU sorun benim başıma hiç gelmedi arkadaşlara ayarlarını kontrol etmelerini öneriyorum )
- Bilgisayarı ilk çalıştırdığımızda çıkan bios ekranında makinenin ram sayması bu bilgisayarın açılışını yavaşlatan bir özellik ama bios update iyle düzelen bir sorun.. ( Son bios u yükledim ve bu sorun ortadan kalktı)

1-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: SMDX

İlk Monsterımı aldığım zaman bende çok hevesliydim. Artık o eski hevesimden eser yok çünkü ençok istediğim oyunları teknikservise gidip gelmesine rağmen halen oynayamıyorum. Mavi ekranlı restart atıyor. Oyunlar ise fazla config istemiyen oyunlar aslında Farcry,swat4,Prince Of Persia gibi...
2-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: ironhammer

http://www.canavarnotebook.com/asp/s...uct=ND521N20S1
Model monster notebook aldım tüm özelliklerinden ve performansından son derece memnunum ancak.NFS most wanted gibi iyi optimize edilmemiş ve sistemi sömüren oyunlarda ekrankartına yüklendiğimde ısısı 85 civarlarına kadar çıkıyor ve takılmalar başlıyor.(anladığım kadarıyla otamatik olarak kendini yavaşlatıyor) Acaba sorun bendemi yani fanlarda veya soğutma sisteminde bir problemmi var.Eğer bu tüm notebooklarda oluyorsa ne yapmalıyım.Bildiğim kadarıyla notebook boyutunda altına konulan üzerinde fanlar olan bir tablet var ondna alırsam problem çözülürmü.Notebookun altında hava girişi olan bir bölme var sağ tarafta.Ancak burdanda kuvvetli bir hava sürkilasyonu gözlemleyemedim.Sorunuma yardımcı olabilen olursa çk memnun olurum.
3-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: oayk

Sakın almayın derim, ucuz diye aldanmayın. Monsterın kasaları OEM'dir, birçok marka en boktan ürünlerini bu kasa ile sunuyor. Taiwanda ucuz işçilikle üretilmektedir. Isınma sorunu var, cihazı kullananlar oyunlarda ne kadar ısındığını itiraf etsinler. Bakın ben keysmart kullanıyorum, geçen arkadaşa laptop alıcaktık. Gittik bakalım diye, adamlar tam hıyar afedersiniz. Türkiyenin her yerinde servis var yazmışlar, ben şehir dışındayım dedim. kargoyla bize gönderirsiniz diyor. Neyse bira zkonuştuktan sonra laptopu getirdi masanın üzerine, bi de ne göreyim benim iğrenç keysmartın aynısı. Halbuki adama dedim, benim laptopun kasası çok kötüymüş sonradan öğrendim, hayır efendim bizimkiler sınırlı sayıda özel imalat dedi. Neyse konuşurken dedim benimkinden tek farkı wide screen dedim. Adam atladı hemen hayır değil dedi, ya dedim bana mı öğretiyosun, al kendiniz de yazmışsınız dedim bu W harfi ne ürünün başında. orda da bi aptallaştı. Asıl bomba geliyo, bunu duyunca zaten vazgeçmeniz an meselesi...

bakın sitelerinde ekran kartı ile ilgili şu yazıyo " Bu düğme aracılığı ile gerekmediğinde harici Ekran kartını kapatarak 128 MB Intel GMA900 Tümleşik Ekran kartı Özelliğini kullanabilir ve çok daha düşük güç tüketimi nedeni ile daha uzun bataryadan çalışma süresi elde edebilirsiniz. "

Ya aynı kasayı ben 1 senedir kullanıyorum, hiç böyle bi düğme görmedim diye içimden söylerken. Adam bana sağ alt kısımdaki WIRELESS düğmesini göstererek, bakın bu da ekran kartını kapatıyor dedi pilden az yemesi için. BU KADAR ÖKÜZLÜK olmaz, apar topar çıktım. sakın almayı düşünmeyin, illa ısrar ediyorsanız gidin bi görün ürünü anlarsınız ne kadar kalitesiz. O gün gittik Packard Bell aldık golddan, 17"wide 1gb ram nvidia6600, dvd dual, asıl canavar o çıktı.
4-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: coppermine

İlhan Beyi burada görmek gerçekten sevindirici,
ben eski monster kullanıcılarından biriyim, ağustos 2005 başında almıştım laptopumu ve o gün bu gündür kullanıyorum hala kayda değer bir sorun çıkarmadı, günde yaklaşık 6 saat açık kalıyor (bazen daha fazla)

Yanlız bu süre zarfında bazı eksileri oluştu;
-ekran ve kasa arasında her nekadar plastik yastıkçıklar olasa ekran tuş takımının üzerine değiyor ve şu an ekran üzerinde tuş takımının izleri mevcut, laptopu taşırken kendi orjinal deri çantasını kullandım ve taşıma sırasında da üzerine herhangi bir yük filanda koymadım. Şimdi klevye ve ekran arasına koyabileceğim ince sünger bir malzeme arayışındayım, sırf bu problem daha da büyümesin diye [sm=s20.gif]
-arada sırada wireless durumunu gösteren yeşil led sönüyor. (wireless dan kopma olmuyor ama led sönüyor.) altındaki wireless on/off düğmesine basınca wirelessdan çıkıyor, tekrar açınca ışık yanıyor. Fazla bir sorun teşkil etmesede canımı sıkmaya yetiyor; sinek küçüktür ama miğde bulandırır derler ya aynen o hesap.

Gelelim yorumuma; şayet, param çok ise ve 2 laptop alacaksam 1 tanesi kesin bu olacaktır, ama 2. laptopum markalı bir ürün olurdu. Nedeni de yukarda yazdığım iki basit sorunun markalı laptoplarda yaşanmamasına olan inancım. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde alacağım 2. laptop markalı bir ürün olacaktır.
Ama bütçeniz 2 laptop almayı kaldırmıyorsa bu ürünü size gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Saygılarımla...
5-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: rolanddes

ya arkadaşlar. siz dvd yazmak konusunda hiç sorun yaşadınız mı? ben ilk defa bugün denedim. 2 tane dms nin yarısında hata verdi. onları attım. şimdi de philips 8x'e 4x hızda yazmaya calısıyorum ama 21 dakika geçti ancak yüzde 17 ye gelebildi. acaba nedendir? çok moralim bozuldu..
6-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: bulentgercek

Merhabalar,

İlhan Bey'e ve herkese tekrar selamlar. Daha once inceleyecegimi soyledigim gibi Fokus Bilgisayar Kadikoy subesine gittim ve MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelini inceledim. Emre Bey benimle ilgilendi. Sağolsunlar bana bir masa ayırdılar ve demo olarak MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelli notebook'u getirdiler. Orada rahatça bakabildim. Arzu ettiğim programlarıda kurdum. Giderken kurduğum programları kaldırdım kendilerine sorun olmasın diye. Öncelikli olarak kendilerine çok teşekkür ederim.

Gelelim görüşlerime [] Önce cihazın burada yazılan ve en çok şikayet edilen sorunlarına baktım. Monitorler hiçte yabana atılmayacak şekilde parlaklar [:'(]Samsung değilmiş ama bir gün öncesinde SONY VAIO incelemiştim ve görüntü kalitesi olarak pek fark göremedim. Ghosting çok azdı. Her notebook kadardı. Kasasında sağlam olmayan birşey göremedim. [:'(] Evet hafif bir esneme var ama o kadarlık bir esneme hiçte rahatsız edici değil. Ancak klavye gerçektende çok rahatsız edici derecede içeri göçüyor. Özellikle F tuşlarının bir arkadaşın dediği gibi F3 tuşunun olduğu taraf içeriği baya göçüyor. Sonra programları kurmak istediğimde CD/DVD okuyucu'nun okuyamadigi gördüm. Bazen okudu bazen okumadı. Explorer'da kitlenmeye sebep oldu ve birkaç kez explorer'i sonlandırmak zorunda kaldım. Hatta bir kere makinayı yeniden başlattım. Bunun yanında XP inanilmaz verimsiz çalışıyordu. 15 yıllık bilgisayar deneyimime göre donanımlar arasında bir uyumsuzluk olduğu kanaatine vardım. Tabii ki üzerine kurulu olan XP'de kötü durumda olabilir. Emre Bey hep demo olarak kullanıldığından sistemin artık sorun çıkarabildiğini söyledi. Kendisine bu konuda hak verdim. Ancak yine demo olan makinanın arada bir kontrol edilerek tazelenmesi veya stabilitesinin korunması gerekir. Ayrica bazi bir cd'mi okurkan CD/DVD cihazı öylesine zorlandı ki tüm kasa zangır zangır titremeye başladı.[sm=alala.gif]

Sonrasinda cihazdan çıkan sesi ve ses sistemini denemek istediğimde F5 ve F6 tuşlarının ses açıp kapamakta kullanıldığını gördüm. Açmaya çalıştım açılmadı. Ses çıkmıyordu. İşletim sistemindeki ses kontrolden de baktım tamamen ses açıktı ancak ses çıkmıyordu. Emre Bey'e söyledim. Kendiside kurcaladı. Olmadı ve makina 10 dakka geçmemişti ki servise gitti[] Neyse 10 dakkalık bir bekleyişin ardından makina geri geldi ve Emre Bey teknik uzmanın incelediğini demo makinası olduğu için artık ses kartında donanımsal bir problem olduğunu dile getirdi. Buna da hak verdim. Ama artık bu ciddi bir çizginin aşıldığı andı. Çünkü demo olan makina neden böyle bir durumdaydı? Bu makinadan aldığım izlenimle ben nasıl Monster alabilirdim? [>:]

Bir diğer olayda yine driver sorunu olduğu bariz olan bir durumla karşılaştım. Masaüstünde gördüğüm Need For Speed oyununun son versiyonunun demosuna tıkladım. Açıldı 1024x768 idi çözünürlük. Detaylar full açıktı. Ama daha menüdeki hareketlerden ve aracın showcase ekranındaki hareketlerinden FPS (Saniyedeki ekranın çizilme hızı - Frame per second)'nin çok düşük olduğu anlaşılıyordu. Ekran kartı ve işlemci görevini tam yapamıyordu. Donanım uyumsuzluğu çok az bir ihtimal. Dediğim gibi driver sorunu bile bu durumu yaratabilir. Ancak kafamda karşılaştırdığımda aynı oyun benim evimdeki AMD 2500+ ve 256 MB FX5700 bundan daha iyi verim sağlıyordu. (Bende evde demo sürümünü test etmiştim.) Bu arada demo sürümlerinin her zaman verimin düşük olduğu gerçeğinide göz ardı etmeyelim. Yinede demo sürümü olsada demo makinasında iyi verim sağlayan bir oyunun demosu olması daha mantıklıdır diye düşünüyorum.

Gelelim ısınma problemine. Birçok notebook'un aksine fan altta duruyor. Bu da fanın performansını öldürüyor. Dolayısıyla kasanın sağ kısmı yarım saat kullanmama ve oyun oynayıp program çalıştırmamama rağmen çok fazla ısındı. Sadece işletim sisteminde gezindim. Evet oyunu kısa bir süre açtım ama 2 dakka bile açık tutmadım. Buda bir kaç saat sonra kitlenmelere sebep olabilir. Ciddi iş çalışmalarımda bu cihazı kullanamayacağım anlamış oldum.

Sonuç olarak, demo makinası herşeyiyle kötü izlenim verdi. Özellikle cihazın arızalı olması (ses sistemi), işletim sisteminde çok program kurulu olmamasına ve üzerinde Service Pack 2 olmasına rağmen çok kötü performans vermesi oldukça tedirgin edici bir durum. (Bu durum bir arkadaşın "masaüstüne tıklıyorum yavaş açılıyor" dediğini aklıma getirdi. Demek ki aynı olay demo olmayan bir makinada da olabiliyor). Klavye gerçekten ürünü almaktan vazgeçirecek kadar desteksiz duruyor ve her an içeri göçecekmiş hissi yaratıyor. CD/DVD cihazı okuma problemli ve sistemde kitlenmelere sebeb veriyor. Donanım uyumsuzluğuda buna etken olabilir. Sadece DVD cihazı bile sistemi yavaş çalıştırabilir. O nedenle donanım testleri yapılması gerekiyor. Bütün bunların ışığında 3000YTL'den biraz daha fazla para vereceğim MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelinin beni tatmin etmediğine karar verdim. Sağlam bir notebook alıp uzun süre kullanmam lazım diye düşünerek, uzun süredir kafamda olan başka bir notebook cihazı almak üzere, Emre Bey'e ilgisinden dolayı teşekkür ederek Fokus Bilgisayardan ayrıldım. [sm=bye2.gif]

İlhan Bey, umarım size karşı olan yapıcı eleştirilerimi dikkate alırsınız. Sizin burda kazandırdığınız pozitif satış potansiyeli demo makinayı elime aldığım ve kullanmaya başladığımdan itibaren kafamdan silindi. Ürün üzerinde iyileştirmeler yapabilirseniz zaman içinde daha çok kullanıcıya ulaşabileceğinizi ve iyi kullanıcıların (hassas beklentileri olan) kafasında da yer edecebileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki deneyim gerekiyor zamanla olacak birşey.

Müşteri memnuniyeti konusundaki hassasiyetinizi ve başarınızı ürünler konusunda da aynı düzeye getirebilmeniz dileğimle.

Saygılarımla.

. Bülent Gerçek ...

7-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: bmk

Sn. İlhan Bey,
Öncelikle bu kadar ilgili bir yönetici olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Fiyat indirimi konusunda ben yanılmışım, sayfanın tam yüklenmemesi sonucu browserın en altında bulunan 320 gb hard-diskli 17'' laptopları görünce(sonu s5'le biten model, fiyatı 2599$ sanıyorum) benimkinin yeni versiyonu gibi düşünmüştüm, fakat aradaki 1 gb ram ve işlemci farkına dikkat etmemişim. Bugün sayfayı tekrar açınca sizin söylediğiniz diğer modelleri de gördüm ve benim hatam olduğunu anladım, kusura bakmayın. Teknik servisteki arkadaşlar bana yeni bir ürün vereceklerini tabii ki taahhüt etmediler, sizin de söylediğiniz gibi benim notebookumdaki parçaların değişebileceğini söylediler. Hard-disk artırımını da yeni nesil ekran kartlarıyla birlikte yaptırmayı düşünüyorum. ATI ekran kartları için beklemedeyim şu an[:'(] Çizikler de şu anda pek rahatsız edici değiller sadece şaşırdım çünkü bir anlam veremiyorum nasıl olabileceğine. Fakat çiziklerde bir artma yok, o yüzden bir üretim hatası olma olasılığı da yok sanıyorum, galiba benim bilgisayar başında olmadığım bir zamanda oluştu. Son olarak da bir önceki mesajımda sormayı unuttuğum en önemli sorunumu ileteyim. Bildiğiniz gibi klavyedeki açma-kapama tuşunun yanındaki kısayol tuşlarından biri ayrı bir fanı çalıştırmaya yarıyor(en azından bana öyle söylediler[] ) Fakat onu çalıştırmama rağmen klavyede uzun süre yazı yazamıyorum, oldukça sıcak oluyor. Belki normal bir sıcaklık bu diğer benzer özelliklerdeki notebooklara göre bilemiyorum ama bunun bir çözümü varsa çok sevinirim, özellikle klavye kısmı için...
Eski 31-01-07, 17:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
AL STAR
Member

AL STAR Avatar

MONSTER

1.SORUN..............KASILMALAR
2.SORUN..............FAZLA ISINMA
3.SORUN..............EKRAN-TUŞ TAKIMINA DEĞİYOR
4.SORUN..............KLAVYE ESNEMESİ
5.SORUN..............DWD-RW SORUNLARI
6.SORUN.............HDD Cİİİİ-BİİİP-DİİİT TARZI SESLER
7.SORUN.............KISA PİL ÖMRÜ

GENEL EKSİLER

Eksiler
- Tuş takımı ( Aradaki fark microsoft klavyeyle markasız bir klavye arasındaki fark gibi çok yumuşak)
- içinden şu anda bluetooth çıkmaması ama getirilicek olup sonradan takılıcak olması
- Bazı arkadaşlarda meydana gelen takılmalar ve donmalar ( Bu takılmalar kesinlikle bende yok )
- DİİİİİT DİİİİT diye çıkan sürekli gelen bir sese sahip olması (Camerayı iptal edince ses gidiyor ama çözüm bekliyoruz) bu ses sol taraftan geliyor..
- İkinci elde ülkemizde sorunlar yaşanabilecek olması ( yani yarın satarım diyorsanız bir daha düşünün gerçekçi olmak gerek) Bu da markayla ilgili datron-monster-vs gibi firmaların ikinci elde sorun yaşayabileceklerini unutmayın.. Ama Compal ve Quanta gibi firmalrın şu an elinizde bulunan bir çok laptop markasına laptop kasası ürettiğini unutmayın.
- Sağ taraftaki usb nin bekleme konumundan sonra mouse gibi usb cihazlarını tanımaması ( galiba takıp çıkarınca düzeliyormuş ) ( BU sorun benim başıma hiç gelmedi arkadaşlara ayarlarını kontrol etmelerini öneriyorum )
- Bilgisayarı ilk çalıştırdığımızda çıkan bios ekranında makinenin ram sayması bu bilgisayarın açılışını yavaşlatan bir özellik ama bios update iyle düzelen bir sorun.. ( Son bios u yükledim ve bu sorun ortadan kalktı)

8-
Alıntı:
Orjinalden alıntı: Necropsie

Öncelikle aldığım model şu:
[link]http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=ND321N17S1[/link]

Şimdi de deneyimler..
Ürünü internet üzerinden aldım. Kredi kartlarına taksit var ama sadece mail order yoluyla. Mail order konusundaki çekincelerimi belirtince sağolsunlar daha devreye girmemiş online sipariş metodunu birkaç saatliğine devreye soktular. (Şu anda aktif olmuş olması lazım.) Kısacası ilgilendiler, ölü piksel konusunda garanti verdiler ve sırf gördüğüm ilgi, alaka, marka konusundaki şüphelerimi gidermeye yetti.

Hakikaten canavar gibi çalışıyor desem yalan olmaz. Sürücü güncellemelerini direkt üretici firma sitelerinden çekerek kendim yaptım. Ha bu noktada bilgisayardan çok anlamıyorsanız biraz kafanız karışabilir gerçekten. Ama biraz yardımla (hadi arkadaş da bulamadınız Sandra gibi bir yazılımla) halledebilirsiniz bunu. Şu an itibariyle (Oblivion dahil) çalıştıramadığım oyun olmadı. Doom 3, Quake 4, HL2 gibi oyunlarda yüksek çözünürlüklerde ve yüksek kalitede muazzam sonuç alıyorsunuz. (Örneğin bütün ayarlar fullken ve çözünürlük 1024*768 iken, HL2 hiçbir zaman 50fps'nin altına düşmedi.) Zaten profesyonel olarak oyun incelemeleri yazıyorum, o yüzden benim önceliğim oydu. (E niye masaüstü almadı diyecek olursanız, mesleğim yüzünden bilgisayarın taşınabilir olması da gerekiyordu.) 1 GB RAM, gerçekten çok ciddi performans farkı sağlıyor.

İki olumsuz yönü var: Benim aldığım model Samsung marka bir dvd-yazıcı kullanıyor ve performans yerlerde sürünüyor. Firmware update'i de yaptım sonuç değişmedi.. İnanılmayacak oranda cd-dvd seçiyor, kaliteli olmayan bir medyayı kesinlikle okumuyor. Kaliteli medyayı da çok ama çok yavaş okuyor.. Kısaca dvd-yazıcı berbat. Ama bu bana has bir hata da olabilir, her model bu marka dvd-yazıcı kullanmıyor zaten.

İkincisi aşırı ısınma sorunu. Oyunlarda takriben yarım saat içinde kasa o kadar ısınıyor ki eriyecek diye korkuyorum. El değmeyecek derecede bir ısınmadan bahsediyoruz. Ha işlemci ve ekran kartı ısıları hiçbir zaman belirlenen sınırların üzerine çıkmıyor ama yine de rahatsız edici. Bu bütün laptop'larda yaşanan bir sorun gerçi ama Monster çok "ciddi" ısınıyor. Donanıma zarar gelecek mi diye düşünmeye başladım açıkçası.

Ekran en çok çekindiğim konuydu ama gayet güzel bir ekran kalitesi var ürünün. Samsung üretiyor bildiğim kadarıyla ve yeterli verim aldım ben.

Kasa kalitesi elbette düşük. Markalı laptop'lardaki gibi birşey beklemeyin. Ama ben bunu olumsuz bir özellik olarak görmüyorum. Ralli arabaları gibi, dış görünüm bir şeye benzemiyor olabilir ama muazzam performans alıyorsunuz.

Taşınmaya çok müsait değil. Oldukça ağır ve pili makinenin arkasından tuhaf bir çıkıntı yapıyor. Pil ömrü de yerlerd sürün