Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

Notebook Ram??

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında Notebook Ram?? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar notebookum Toshiba Satellite A200-1GH. Genel olarak gayet memnunun taş gibi makine ama ram 'inden hiç memnun değilim vista da ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 19-07-08, 21:25
siyahmarti siyahmarti çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 19.07.08
Notebook Ram??

Arkadaşlar notebookum Toshiba Satellite A200-1GH. Genel olarak gayet memnunun taş gibi makine ama ram'inden hiç memnun değilim vista da 1gb ile hiçbirşey yapamıyorum. Ram i değiştirmek istiyorum ama anakartımın 800MHZ lik bir rami desteklermi bilmiyorum. 4GB a kadar ram destekliyor fakat kaç MHZ desteklediğini nerden öğrenebilirim.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 19-07-08, 21:30
GaNDHi Avatar
GaNDHi GaNDHi çevrim dışı
Moderator
GaNDHi's Computer

Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Ynt: Notebook Ram??

Ürün maximum 667mhz rami desteklemektedir.
  #3 (permalink)  
Eski 19-07-08, 23:32
KroninuQus Avatar
KroninuQus KroninuQus çevrim dışı
hWM Haber Editörü
KroninuQus's Computer

Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara
Resimler: 15

Gandhi modumuz gereken cevabı vermiş ama şu eklemeyi de yapayım: teorik olarak 800 MHz'lik bir modülde laptopunuzda çalışır 667 MHz olarak tabiki. Ancak özellikle dizüstü bilgisayarlarda bu tür durumlardaki uyumsuzluk yapma olasılığı, masaüstü sistemlerinkinden fazla olacaktır yani yinede pratiğe dökmemekte fayda var bunu

En temizi 667 MHz'lik bir modül almanız.
  #4 (permalink)  
Eski 20-07-08, 00:03
Rookie Member

hiç iyi olmadı bu ya keşke sormasaydım 800 alacam deyip kendimi kandırsaydım. Peki 2*2 gb 677 alsam yine 1*2gb 800 arasındaki farkı çok olurmu??
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #5 (permalink)  
Eski 20-07-08, 02:56
GaNDHi Avatar
GaNDHi GaNDHi çevrim dışı
Moderator
GaNDHi's Computer

Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

Alıntı:
KroninuQus tarafından iletildi. Mesajı göster
Gandhi modumuz gereken cevabı vermiş ama şu eklemeyi de yapayım: teorik olarak 800 MHz'lik bir modülde laptopunuzda çalışır 667 MHz olarak tabiki. Ancak özellikle dizüstü bilgisayarlarda bu tür durumlardaki uyumsuzluk yapma olasılığı, masaüstü sistemlerinkinden fazla olacaktır yani yinede pratiğe dökmemekte fayda var bunu

En temizi 667 MHz'lik bir modül almanız.
Bende 800mhz can sıkabilir diye hiç önermiyim demiştim

Alıntı:
siyahmarti tarafından iletildi. Mesajı göster
hiç iyi olmadı bu ya keşke sormasaydım 800 alacam deyip kendimi kandırsaydım. Peki 2*2 gb 677 alsam yine 1*2gb 800 arasındaki farkı çok olurmu??
2*2 gb 677 çok daha performanslı olur. Ancak 4gb ramde sorun yaşayabilirsiniz.
  #6 (permalink)  
Eski 20-07-08, 13:01
boran99 Avatar
boran99 boran99 çevrim dışı
Member
boran99's Computer

Katılım tarihi: 07.11.05

2x1 Sorun olmaz ama 2x2 (667) Galiba Vista 64 olması lazım 32 desteklemiyor diye biliyorum...
Alıntı yaparak cevap ver
  #7 (permalink)  
Eski 20-07-08, 14:31
Rookie Member

şimdi be iki tane 2gb alsam çalışmayacakmı 32bit vistada?? Bunun iin kesin bilgiyi nasıl alabilirim çünkü ürünü açtıktan sonra iade şansım olmayacak sanırım.
Alıntı yaparak cevap ver
  #8 (permalink)  
Eski 04-08-08, 23:40
k4y4 Avatar
k4y4 k4y4 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 04.08.08
Nereden: istanbul anadolu

everest diye bi program war onu kur orda gösteriri
Alıntı yaparak cevap ver
  #9 (permalink)  
Eski 05-08-08, 00:46
escobar Avatar
escobar escobar çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
escobar's Computer

Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13

Alıntı:
siyahmarti tarafından iletildi. Mesajı göster
şimdi be iki tane 2gb alsam çalışmayacakmı 32bit vistada?? Bunun iin kesin bilgiyi nasıl alabilirim çünkü ürünü açtıktan sonra iade şansım olmayacak sanırım.
32 bit işletim sisteminde en fazla 3.25 (mı acaba ) gb ram tanımlanabiliyor. o nedenle 4 gb olarak görmez sistem. ekran kartının hafızası dahil max. kullanabileceği rakam bu.
Alıntı yaparak cevap ver
  #10 (permalink)  
Eski 05-08-08, 04:24
tcmtz Avatar
tcmtz tcmtz çevrim dışı
Rookie Member
tcmtz's Computer

Katılım tarihi: 17.06.08
Nereden: İstanbul

Alıntı:
escobar tarafından iletildi. Mesajı göster
32 bit işletim sisteminde en fazla 3.25 (mı acaba ) gb ram tanımlanabiliyor. o nedenle 4 gb olarak görmez sistem. ekran kartının hafızası dahil max. kullanabileceği rakam bu.
vaionun bazı modelleri 32bit vista home ve 4 gb ram ile satılıyor.desteklemese koymazlar herhalde.
ama kendim hiç denemedim
Alıntı yaparak cevap ver
  #11 (permalink)  
Eski 05-08-08, 10:25
escobar Avatar
escobar escobar çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
escobar's Computer

Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13

Alıntı:
tcmtz tarafından iletildi. Mesajı göster
vaionun bazı modelleri 32bit vista home ve 4 gb ram ile satılıyor.desteklemese koymazlar herhalde.
ama kendim hiç denemedim
The system memory that is reported in the System Information dialog box in Windows Vista is less than you expect if 4 GB of RAM is installed

microsoft daha iyi bilir heralde ben yaptım oldu demekle olmuyor maalesef, ben microsoft'un yalancısıyım

Alıntı:
microsoft tarafından iletildi.
Windows Vista'nın 4 GB bellek yüklü olan bir bilgisayarda bu miktarın tümünü kullanabilmesi için, bilgisayarın aşağıdaki gereksinimleri karşılaması gerekir: Yonga kümesi en az 8 GB adres alanını desteklemelidir. Bu özelliğe sahip olan yonga kümeleri şunlardır: Intel 975XIntel P965Yuva 775 kullanılan Intel 955XYuva F, yuva 940, yuva 939 veya yuva AM2 kullanılan AMD işlemlerini destekleyen yonga kümeleri. Bu yonga kümeleri, bellek denetleyicisinin CPU'da bulunduğu tüm AMD yuvası ve CPU bileşimlerini içerir.CPU'nun x64 yönerge kümesini desteklemesi gerekir. AMD64 CPU ve Intel EM64T CPU bu yönerge kümesini destekler. BIOS'un bellek yeniden eşleme özelliğini desteklemesi gerekir. Bellek yeniden eşleme özelliği, daha önce Çevre Birim Bileşeni Bağlantısı (PCI) yapılandırma alanı tarafından üzerine yazılan sistem belleği bölümünün 4 GB adres satırı üzerinden yeniden eşlenmesine olanak verir. Bu özellik bilgisayarın BIOS yapılandırması yardımcı programında etkinleştirilmesi gerekir. Bu özelliği etkinleştirmeyle ilgili yönergeler için bilgisayarınızın ürün belgelerine bakın. Tüketiciye yönelik birçok bilgisayar bellek yeniden eşleme özelliğini desteklemeyebilir. Bilgisayarların belgelerinde veya BIOS yapılandırması yardımcı programlarında bu özellik için standart bir terminoloji kullanılmamaktadır. Bu nedenle, kullanılabilir olan BIOS yapılandırma ayarlarının açıklamalarını okuyarak, bu ayarlardan birinin bellek yeniden eşleme özelliğini etkinleştirip etkinleştirmediğini belirlemeniz gerekebilir.Windows Vista'nın x64 (64-bit) sürümü kullanılmalıdır.
Alıntı yaparak cevap ver
  #12 (permalink)  
Eski 05-08-08, 11:48
pckopat_07 Avatar
pckopat_07 pckopat_07 çevrim dışı
Silver Member
pckopat_07's Computer

Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17

tak bir 1 gb 667 mhz ram tıkır tkır çalışır...
Alıntı yaparak cevap ver
  #13 (permalink)  
Eski 05-08-08, 15:45
fight666 Avatar
fight666 fight666 çevrim dışı
Member
fight666's Computer

Katılım tarihi: 27.07.08
Nereden: istanbul

herkez haklı 667 mhz ram takmalısın hayır 4 gb ram takarsan sorun olabilir çünkü 32 bit oda 2 gb da rahat calışıyor
Alıntı yaparak cevap ver
  #14 (permalink)  
Eski 05-08-08, 18:29
tcmtz Avatar
tcmtz tcmtz çevrim dışı
Rookie Member
tcmtz's Computer

Katılım tarihi: 17.06.08
Nereden: İstanbul

4gb ram desteği de vista da hikaye demekki.
Tüm donanımlar 64bit destekli iken neden sınırlı 32 bit bir işletim sistemi taze