hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Notebook soğutma...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında Notebook soğutma... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar aranızda notebook soğutucusu kullanan veya bilgisi olan varmı.İşe yarıyorlarmı artıları eksileri nelerdir.Ürün önerebilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum. Bu ürün var ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar...

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 27-06-05, 11:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
atleticos
Rookie Member

Katılım tarihi: 27.03.05
Nereden: istanbul
Arrow Notebook soğutma...

Arkadaşlar aranızda notebook soğutucusu kullanan veya bilgisi olan varmı.İşe yarıyorlarmı artıları eksileri nelerdir.Ürün önerebilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Bu ürün var vatan bilgisayarda 40$+kdv ne dersiniz ?

En son atleticos tarafından düzenlendi: 27-06-05 saat 12:00.
atleticos çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-05, 12:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Katılım tarihi: 06.08.04
Nereden: Adana'da yaşıyorum
Ben almadan önce çok araştırıp bunu almistim. Ama sanirim stoklarinda kalmamis Dijitalcenterin. Bunlarla ilgili yabanci sitelerde bir cok inceleme var.. Googledan arastirip gorebilirsin

http://www.hardwarelife.com/forum/sh...2093#post32093
Eski 27-06-05, 13:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
CrKN
V.I.Member
Bilgisayarım

CrKN Avatar

Katılım tarihi: 11.10.04
Nereden: 216
Blog Mesajları: 1
Resimler: 13
Bence bir notebookta "arabistan çölleri haricinde bir yerde" soğutucu kullanılması mühendislik hatasıdır. Sizce soğutucu kullanmak normal midir ? Benim aklım almıyor.
CrKN çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-05, 13:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
CrKN tarafından iletildi.
Bence bir notebookta "arabistan çölleri haricinde bir yerde" soğutucu kullanılması mühendislik hatasıdır. Sizce soğutucu kullanmak normal midir ? Benim aklım almıyor.
bunu sadece uzun kullanımlarda masaustunde falan çalışırken kullanıyorum.(genellikle) nesi anormal? sonucta notebookun ömrünü uzatıyoruz böylece.. ayrıca bu fanlar öyle gürültülü falan degil oldukçaa sessiz ve taşınabilirliği fazla etkilemiyecek sekilde kucuk(bendeki böyle)
pegasus01 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-05, 16:02 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
CrKN
V.I.Member
Bilgisayarım

CrKN Avatar

hayır problem gürültüde değil. söylemek istediğim şey şu; eğer fabrika çıkışından aşırı ısınan bir notebook varsa bu üretimde bir tersliğin olduğunu göstermez mi ? üretimden çıkan bir arabanın normal şartlarda hararet yapması gibi birşey bu bana ters gelen budur ..
CrKN çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-05, 17:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Alıntı:
CrKN tarafından iletildi.
hayır problem gürültüde değil. söylemek istediğim şey şu; eğer fabrika çıkışından aşırı ısınan bir notebook varsa bu üretimde bir tersliğin olduğunu göstermez mi ? üretimden çıkan bir arabanın normal şartlarda hararet yapması gibi birşey bu bana ters gelen budur ..
Sorun aşırı ısınması degil hatta benimki aşırı ısınmıyorda... mesela benim notebookun işlemci fanı çok nadir çalışırdır ve kısa süre çalışırdı. bu fanı kullandıktan sonra 3-4 saatte bir çalışır oldu(yaptıgım işleme baglı olarak elbette).

Sadece HDD nin fazla ısınması nedeniyle ben bu aksesuarı almıştım nedenide uzun kullanımlarda haliyle fazla ısınması ve adananın sıcak olması. Sonucta bu cihazlar çok uzun kullanımlar için üretilmiş degil. Ayrıca (ULV ya da LV işlemcili olanlar hariç )ince notebooklar (benimki gibi ) ısınmaya daha elverişli.. Taşınabilirliğin dezavantajıda bu işte... burada yazın gölgede 40 derece oldugu oluyor.. Sen birde çalışan bilgisayarın halini düşün..

Yani olay hatalı üretim falan degil ve bunu hararet yapan arabayla mukayese etmek biraz saçma oluyor. Uzun çalışan hangi notebook olursa olsun belirli bölgeleri(tasarımına işlemcisine göre değişir) mutlaka bir parça ısınır..

Benim bu aksesuarı almam birazda benim pimpirikli oluşumdan kaynaklanıyor.. Hem bu saydede norebookun fanı çok çok nadir çalıştıgı için içine toz girme olayınında bir parça önüne geçmiş oluyorum.. Bu da notebookun ömrünü uzatıyor
Eski 27-06-05, 17:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
archi
Member
Bilgisayarım

archi Avatar

Katılım tarihi: 16.04.05
Nereden: İZMİR
her notebook ısınır ancak ne kadar ısındığı genellikle fanı , üretimi , yada markasıyla değil ne kadar uzun süre kullanıldığı ile ilgilidir...

mesela ben çok gezmeme rağmen şürekli çalışmak zorundayım ve yaptığım işlemler de oldukça zorlayıcı... normal şartlarda oluşan ısı zararsız ancak yeri geldiğinde (desktop gibi kullandığımda) çalışma süresinin çok uzaması rahatsızlık verici sıcaklıklara ulaşmasına neden olabiliyor....

ama yinede bu bir bozukluk değil... pegasus01 de demiş amaç daha az ısı daha uzun ve sağlıklı bir hayat

ama her laptop aynı derecede ısınmıyor o kesin.... elimde hem dell 510m hem de KN1 var (marka vermekten hoşlanmıyorum) dell nerdeyse tüm gün açıkken diğerinin 4-5 saatte (adaptörde iken ve tam performans çalışırken) ısındığı kadar ancak ısınıyor....

bu arada benden tavsiye markası ne olursa olsun hiçbir diz üstü bilgisayarı diz üstünde kullanmayın 45 dereceye gelmeden yanıyorsunuz

soğutucu bütün bu sözlerimden anlaşılabileceği gibi uzun süreli kullanımlarda faydalı....

hatta ben şu anda birtane tasarlama aşamasındayım...

fanlar , pasif soğutucular , egzozlar.... bakalım güzel olursa gösteririm burda da...
3Dmark05:2566, 3Dmark03:6229, 3Dmark01:15318, PCmark02:6245/11589/825, PCmark04:3833
+
dell510m/p4m1,6ghz/1024mb ddr/40gb hdd
archi çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-05, 17:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

Ben benim laptopu 3-4 saat dizimin ustunde kullanmistim.. bir süre sonra terllettiği için rahatsız olmmuştum ancak daha önce amerikada bacakları yandığı için dava açanlar oldugunu duymuştum..

Daha önce itiraf.com da uluslararası bir şirkette call centerda çalışan bir kişinin bu yonde yazısınıda okumuştum. Bu davalardan olsa gerek firmadan o call centerda çalışanlara laptop dememelerini hep notebook kelimesini kullanmaları öğütleniyormuş..

@Archi: iç-mimarlıktan terk kardeşini dinle sakın ha sakın bu sogutma çözümlerine güvenip cihaza o/c yapma.. bak gül gibi cihaz.. daha yeni almışsın zaten, sonra pişman olma..
Eski 27-06-05, 18:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
archi
Member
Bilgisayarım

archi Avatar

Katılım tarihi: 16.04.05
Nereden: İZMİR
vaaaay kardeşim ben mimarım biliyormusun
bi sıcaklık hissetmiştim zaten o/c denemicem en azından şimdilik ama ısıyı azaltırsam içim daha rahat edecek. asıl amacım bu ama biyiyorsun düşünmüyor da değilim...

piyasadakinin, alabileceğim en iyisini almaya çalıştım... benim için önemi de büyük çok çalıştım almak için ondan hemen öldürmem bu bilgisayarımı....

archi çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-05, 18:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
pegasus01
hARDWAREMANIAC

pegasus01 Avatar

biliyorum infonda görmüştüm.o yüzden söylemiştim

Bu arada ilgini çekermi bilmem ama bende bu aksesuardanda var güzel oluyor hem notebooku hemde beni serinletiyor. http://www.dijitalcenter.com/asp/sho...oduct_ID=A2044 yanlız bunda o sitede bir tane daha var ondakinde mavi ışık var biraz daha ucuz.. ben linkteki beyaz ıoşıklısını tavsiye ederim.. daha iyi.. yanlız gerek ışıgı gerekse fanın bükelebilir kısmının boyu birazcık kısa gibi..
Eski 28-06-05, 19:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
Akrep_Kral
Member
Bilgisayarım

Akrep_Kral Avatar

Katılım tarihi: 15.05.05
Nereden: Sanal Alemde
Pegasus01 gerçekten güzel hazırlamışsın. Şimdi senin yazıyı okuyunca aklıma çok daha uygun ve ucuz bir uygulama geldi aklıma. İki gündür LapTopu açık bıraktığım içim ben de ilk defa "nasıl soğutayım" diye düşünürken... Senin olay pahalı ve boşa müsriflik olur. Elektrikler kesilmezse Pratik Yöntem AZzzzz Sonraaaa....
Akrep_Kral çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-06-05, 22:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

TuVNeRa Avatar

Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 1
Bilim-Teknik Dergisi dizüzerinde kullanımdan ötürü notebookların erkekleri kısır yapabileceğini yazmıştı.
Eski 29-06-05, 02:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
Akrep_Kral
Member
Bilgisayarım

Akrep_Kral Avatar

Katılım tarihi: 15.05.05
Nereden: Sanal Alemde
Ve işte Bahsettiğim Yöntemi resimleriyle anlattım. Bakalım beğenecek misiniz? Herkes rahatça uygulayabilir. Yukarıda da dediğim gibi Elektrikler kesilmediği sürece

Notebook Soğutmanın En Pratik Yolu

En son Akrep_Kral tarafından düzenlendi: 29-06-05 saat 02:50. Sebep: :) Linki unutmuşum.
Akrep_Kral çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-05-08, 15:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
Ynt: Notebook soğutma...

sıcaklarda basmaya başlamışken..

yeni çözümleri olanlar..

bi yorumları görelim mantıklı birşeyi hepberaber deneyelim

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-05-08, 20:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
CrKN
V.I.Member
Bilgisayarım

CrKN Avatar

itiraf

ben şunu kullanıyorum cok da güzel VATAN COMPUTER - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'ları

açılı olması sebebiyle klavyeyi cok kullanınca bilekleri biraz yorabiliyor ama sessiz işte..
Eski 06-06-08, 16:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
swarthy
Member
Bilgisayarım

swarthy Avatar

Katılım tarihi: 19.01.08
Nereden: ankara / konya / bursa

Alıntı:
CrKN tarafından iletildi. Mesajı göster
itiraf

ben şunu kullanıyorum cok da güzel VATAN COMPUTER - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'ları

açılı olması sebebiyle klavyeyi cok kullanınca bilekleri biraz yorabiliyor ama sessiz işte..
arkadsım sessizmi yoksa fan mı yok ?
Eski 01-07-08, 03:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
swarthy
Member
Bilgisayarım

swarthy Avatar

Katılım tarihi: 19.01.08
Nereden: ankara / konya / bursa

yenı bı tasarım yaptım coolermaster sogutucuya +4 fan daha ekledım yanlardan ve laptop ta 2. monitörü kullanmama ramen ve 79 saat acık su anda ve hala 48 derece ısteyen olur ıse resımlerını yollarım ve yapılısını tarıf edebılırm
swarthy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 23:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
venom3950
Rookie Member
Bilgisayarım

venom3950 Avatar

Katılım tarihi: 12.06.07

ewet işe yarıyor
venom3950 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-07-08, 00:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
chivalrous
Member

Katılım tarihi: 22.03.04
Nereden: istanbul

Merhaba, sorun ısınma olunca hemen hemen her notebook kullanıcısı bu sorunu daha aza indirgemek icin birşeyler dusunmustur...
Ben su cozumu buldum...
AMACROX NOTEBOOK SOĞUTUCU Bilgisayar Sarf Aksesuar Malzemeleri
Diğer sizin verdiğiniz linkteki cozumleri acıkcası denemedim...ama bu urunun yaptığı icerideki sıcaklığı dısarıya daha hızlı cıkısını sağlamak gibi birşey ilk zamanlarda elime gelen sıcaklıkta calısamaz olmustum...
İncelemenizde fayda var bence...
chivalrous çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-08, 03:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #20 (permalink)
seziköz
New Member

Katılım tarihi: 05.01.08
Nereden: izmir

arkadaşlar bende laptop kullanıcısıyım benim pc de acayip ısınıyor ve kendini bi anda kapatıyor işlemci soguyana kadarda açılmıyor lap top sogutucularına baktım işe yararlarmı bilmiyorun bu gidişle galiba bi tane sogutucu alcam çünkü bu aralar çok fazla kapanmaya başladı ve pc mide eskisinden daha fazla kullanmıyorum hatta eskisinden daha az yükleniyorum ama eskisinden daha çok ısınıyor bunun başka bi sebebi olabilirmi aletle ilgili bi sorun gibi mesela bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşsın arkadaşlar yoksa pc yi servise göndercem pc yi servise gönderincede 2 haftadan önce göndermiyorlar daha önce bi kere göndermiştim kendimi acayip eksik hissettim pc m yokken bi bilgisi olan varsa paylaşsın arkadaşlar bu arada pc toshiba
seziköz çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-08, 09:26 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #21 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

Alıntı:
seziköz tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar bende laptop kullanıcısıyım benim pc de acayip ısınıyor ve kendini bi anda kapatıyor işlemci soguyana kadarda açılmıyor lap top sogutucularına baktım işe yararlarmı bilmiyorun bu gidişle galiba bi tane sogutucu alcam çünkü bu aralar çok fazla kapanmaya başladı ve pc mide eskisinden daha fazla kullanmıyorum hatta eskisinden daha az yükleniyorum ama eskisinden daha çok ısınıyor bunun başka bi sebebi olabilirmi aletle ilgili bi sorun gibi mesela bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşsın arkadaşlar yoksa pc yi servise göndercem pc yi servise gönderincede 2 haftadan önce göndermiyorlar daha önce bi kere göndermiştim kendimi acayip eksik hissettim pc m yokken bi bilgisi olan varsa paylaşsın arkadaşlar bu arada pc toshiba
türkçe yazsan

laptop mu kullanıyorsun pc mi?
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver