Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

Qosmio F10 notebook sorunu

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında Qosmio F10 notebook sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Herkese Merhaba, Bende Toshiba Qosmio F10 notebook vardi. Windows Vista Rc1 Betayi yukledim ve Ekran karti suruculerini update ettim.Bu suruculer ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 14-11-06, 19:00
calledman007 Avatar
calledman007 calledman007 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 13.11.06
Nereden: istanbul
Qosmio F10 notebook sorunu

Herkese Merhaba,
Bende Toshiba Qosmio F10 notebook vardi. Windows Vista Rc1 Betayi yukledim ve Ekran karti suruculerini update ettim.Bu suruculer tabiiki onayli degildi.Ve update isleminden sonra resetleyip tekrar actim makineyi ancak 5 dakika sonra ekran karardi ve birdaha da duzelmedi. Makineyi kapatip yeniden actim ama bu seferde sanki bios ucmus gibi davraniyor. Hic kipirti yok..Birkac dugmeye basincada biplemeye basliyor. Her tusa basisimda bip bip yapiyor. Ben biosa birsey oldugunu dusunuyorum ama tam emin degilim..bide nasil oldugunu anlayamiyorum...
Bu konuda yardim edebilirseniz sevinirim.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 14-11-06, 19:12
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Öncelikle F8 ile güvenli kip'te bilgisayarı açıp açamadığınıza bir bakın. Eğer F8 ile de açamıyorsanız, ya BIOS sorunu olabilir ya da yüklediğiniz işletim sistemi ciddi olarak zarar görmüş olabilir. Bu durumda iki yol var; BIOS yeniden yüklenecek (bunu teknik servis yapar ancak) VEYA işletim sistemi yeniden yüklenecek (bunu siz yapabilirsiniz).

Herşeyden önce, onaylı sürücü kullanmanız gerekiyor. Sanırım büyük ihtimal ile sorununuz sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanıyor.

Bilgisayarı ilk açılışta F8 tuşuna başarak güvenli (safe) mod'da açın. Daha sonra en son yüklediğiniz sürücüleri, ekran kartı sürücüsünden başlayarak kaldırın. Ve her sürücü kaldırdıktan sonra bilgisayarı normal açarak test edin. Sorun çözüldüğü an yaşadığınız olay en son kaldırdığınız sürücü ile ilgilidir.

Sürücü yüklerken kullandığınız işletim sistemi için onaylı olan ve toshiba'nın sizin notebook'unuz için geliştirmiş olduğu son sürücüyü kullanın.

Ayrıca, hiçbir yazılımın BETA sürümüne güvenmeyin. Yazılım üreticilerinin hepsi BETA ürünlerin bilgisayarınızda ciddi sorunlara neden olabileceğini özellikle belirtiyorlar.
  #3 (permalink)  
Eski 15-11-06, 13:30
cengizeest cengizeest çevrim dışı
Power Member

Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: İSTANBUL
Bilgisayarı açmaya çalıştığında hiçmi açılmıyor yoksa sisteme geçincemi herşey kayboluyor?
Eğer hiç açılmıyorsa o zaman büyük ihtimal biostan kaynaklanıyor olabilir bu durumda yapılan basit bir işlem var dene belki işe yaayabilir.
1-Bataryayı çıkar
2-Adaptörü çıkar
3-Power tuşunu 1 dakika basılı tut
4-Bataryayı tak
5-Adaptörü tak
Ve dene eğer işe yaramazsa cihazı servise götürmekten başka çaren kalmayacak.
  #4 (permalink)  
Eski 27-11-06, 22:42
calledman007 Avatar
calledman007 calledman007 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 13.11.06
Nereden: istanbul
Qosmio F10 sorunu

Merhaba,

Önerileriniz için çok teşekkür ederim... Bekleyemedim ve makineyi servise götürdüm.Ekran kartı hasar görmüş anakart değişecek dediler(900$+KDV)
Nasıl olurda bir yazılım donanıma bu kadar kısa sürede zarar verebilir hala anlamış değilim. Ama aleti açtım ve birde kendim göreyim dedim...birde ne göreyim...Toshiba 3000$ lık aletin grafik işlemcisinin üzerine 1$lık pasif bir soğutucu dahi koymamış. Birde sizden gelen önerileri deneyeyim bakalım ....ya nasip....

teşekkürler
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Qosmio F10 notebook sorunu ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
FSC Notebook klavye sorunu YARDIM! flosh Genel 1 07-05-06 01:24
M510C notebook batarya sorunu camcam Genel 1 13-03-06 03:00
notebook dvd writer sorunu homepsycho Çokluortam 2 20-01-06 03:03
notebook HDD sorunu cyilmaz Genel 8 25-12-05 18:59
hp nx915 notebook bios update sorunu serkanerdin Genel 0 03-06-05 02:29

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:09.