Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

toshiba açılmıyor.... ACİL

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında toshiba açılmıyor.... ACİL başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "herkese merhabalar. bende toshiba tecra S1 notebook var ve bunuda bi sorunu var... sorun şu: bilgisayarın power tuşuna baastığımda işlemci ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 17-09-06, 00:28
etkili etkili çevrim dışı
New Member
etkili's Computer

Katılım tarihi: 17.09.06
Nereden: MARAŞ
toshiba açılmıyor.... ACİL

herkese merhabalar. bende toshiba tecra S1 notebook var ve bunuda bi sorunu var...
sorun şu:
bilgisayarın power tuşuna baastığımda işlemci fanı çalışıyor tek seferliğine hdd işlem ışığı yanıyor. ekrana hiç görüntü gelmiyor. 2-3 saniye sonra hiç bir işlem yapmıyor. öylece bekliyor. herhangi bir sesli uyarıda vermiyor. RAm çıkardım ve çalıştırddım bi fark yok durum aynı...

sizce sorun nedir? ve çözüm için ne yapmam gerek. bilgisayar dün çok güzel çalışıyordu. herhangi bir sarsıntıya ve darp a maruz kalmadı. herkese şimdiden teşekkürler. durum acil..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 17-09-06, 09:15
New Member
etkili's Computer

arkadaşlar bu konu hakkında bir bilgisi olan yokmu ? daha öncede söylediğim gibi durum acil. en azından şüphelendiğiniz noktaları söyleyin....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #3 (permalink)  
Eski 17-09-06, 13:57
oxgurunal Avatar
oxgurunal oxgurunal çevrim dışı
New Member
oxgurunal's Computer

Katılım tarihi: 12.08.06
Nereden: antalya
arkadasım sanırım bıosda bır hata var.note book lar hakkında fazla bır bılgım yok ama tecra kullandım.her neyse ramı cıkardıgın yerde bıos pılıde olması gerekır.bır cıkar tak derım ben.kolay gelsın.
Alıntı yaparak cevap ver
  #4 (permalink)  
Eski 17-09-06, 16:36
askin_asik askin_asik çevrim dışı
Rookie Member
askin_asik's Computer

Katılım tarihi: 17.11.05
Nereden: gözlerimin arkası
Centrinomu p4 mü

Arkadaşım notebookun p4 işlemci ise sorun olmuş olabilir.Yada görüntü veripte kilitleniyorsa ram denediğin için anakartta sorun verir.Optik sürücün yerinden oynadıysa ya da arızalandıysa çıkar bide öyle dene. notebooklar bildiğin gibi hazır sistem olduğudan dolayı kolay kolay arıza vermez.Arıza verdiği zaman değiştirilebilen parçalarında arıza verir.
Alıntı yaparak cevap ver
  #5 (permalink)  
Eski 17-09-06, 18:09
New Member
etkili's Computer

cevaplarınız için teşekkürler. fakat durum aynı. cevaplardan birinde ram yanında bios pili var onu çıkar tak diyodu ama pil yok. diğer cevaptaki işlemleride yaptım ama sorun aynı. hdd hiç işlem yapmıyor. ayrıca harici monitör çıkışınada bir 17" bağladım yine görüntü gelmiyor. bilgisayarı şarja takınca hafif bir cızırtı geliyor... şarjda değilken ses falan yok normal fan sesi.

gerekli dosyarım vardı. başka laptopta yok tansfer edemiyorum. başka ne yapmamı tavsiye edersiniz. bulunduğum şehirde notebooktan anlayan bilgisayarcı yok. onlar daha beter ederler
Alıntı yaparak cevap ver
  #6 (permalink)  
Eski 19-09-06, 13:49
JaCKiE_BrOwN Avatar
JaCKiE_BrOwN JaCKiE_BrOwN çevrim dışı
Member

Katılım tarihi: 29.03.05
Nereden: İstanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
power düğmesine 10 sn kadar basılı tut bende de toshiba var m70 192...uzzun süre stand-by'da kalınca oluyor böyle
Alıntı yaparak cevap ver
  #7 (permalink)  
Eski 21-09-06, 00:43
New Member
etkili's Computer

herşey baştan.

arkadaşlar sorunu baştan alıyorum. hala çözemedik. bi el atında şunu halledelim. Bende toshiba tecra s1 bir notebook var. Power tuşuna basınca notebook un power ışığı yanıyor. İşlemci fanı çalışıyor. Tek seferliğine hdd işlem ışığı yanıyor. Ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Harici monitör çıkışını denedim olmadı. Ayrıca hdd den hiç ses gelmiyor hani işlem yapsa hafif cıkırtılar geliyo ya o yok. Ayrıca ben ram i söktüm ram siz çalıştırdım durum aynı. Bişey daha var işlemciyide söktüm işlemcisiz çalıştırdım yine bişey yok yani ekrana görüntü gelmiyor. Bilgisayar hiiç sesli uyarı falan vermiyor biip sesi yok  bios pili falan dediler daha önce anakartta bios pili yok  seyyar bi aynı fan gibi pil şeklinde bişey vardı onu çıkardım taktım yine olmadı. Şimdi diyeceksiniz ki neden tamirciye götürmüyorsun? Bulunduğum yerdeki bilgisayarcılar notebook tan anlamıyor. Biz sökersek tekrar toplayamayız diyolar. Ne yapmalıyım. Çözüm önerileriniz neler? Şüphelendiğiniz noktalar neler.? Acil yardımcı olun.
cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Alıntı yaparak cevap ver
  #8 (permalink)  
Eski 22-09-06, 21:52
Ruthless Avatar
Ruthless Ruthless çevrim dışı
V.I.Member

Katılım tarihi: 30.05.02
Nereden: İzmir
Notebooklar dağıtılıp kolay toplanacak aletler değil bu yüzden sen veremiyorsan bile bir arkadaşına yolla o servisine versn bence kendin kurcalamazsan daha iyi olur diye düşünüyorm...
Alıntı yaparak cevap ver
  #9 (permalink)  
Eski 25-09-06, 19:58
cengizeest cengizeest çevrim dışı
Power Member

Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: İSTANBUL
Aynı ciihazdan bende de var bendekide aynı durumda bendekinin sorunu ekran kartı çipi (ati 9000) ama sendekindede aynı sorun var diyemem ayrıca o cihazın bios pili oldukça uzak bi yerde yani ram kapağının oralarda değil sana tavsiyem ram ve işlemciyi değiştirip denemen eğer bu şekilde açmazsa bios yazmak olacaktır bir sonraki iş eğer o şekilde de çalışmazsa aletin garantisi yoksa hiç kasma çünkü o aletin en yakındaki anakartı yurt dışında ebay da ve hemen al fiyatı 189 $ ayrıca 50 $ posta parası ve ve gelip gelmeyeceği meşhul bu arada msn adresim murat_ceylan@hotmail.com
Umarım yardımcı olmuşumdur gerçi biraz içini kararttım
  #10 (permalink)  
Eski 28-09-06, 02:39
PoWeRLoGY Avatar
PoWeRLoGY PoWeRLoGY çevrim dışı
V.I.Member
PoWeRLoGY's Computer

Katılım tarihi: 14.09.05
Nereden: Eskişehir
Blog Mesajları: 1
Resimler: 6
Garantisi Varsa Hiç Açma Toplayamassın Bilgili Değilsen Bu Konuda ; Hemen Servise Götür.Ama Birkaç Notebook Gelmişti Elime Bu Benzer Sorunlarla 1 nin Board Uçmuş , Diğerindede Bios Uçmuş Ki 2Sindede Board Değişimi Oldu

Umarın Boardda Problemin Yoktur , Garanti Yoksa Pahalıya Patlar
  #11 (permalink)  
Eski 05-10-06, 01:30
BMW M_POWER Avatar
BMW M_POWER BMW M_POWER çevrim dışı
Power Member
BMW M_POWER's Computer

Katılım tarihi: 18.06.04
Nereden: Bursa
bu şekilde bi toshiba elimde kalmıştı , hemen hemen aynı durumla karşılaşmışız ,bizim sorumuzun cevabı ekran kartimizin yanmiş olduğuydu .
  #12 (permalink)  
Eski 09-10-06, 16:13
cengizeest cengizeest çevrim dışı
Power Member

Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: İSTANBUL
Alıntı:
BMW M_POWER tarafından iletildi. Mesajı göster
bu şekilde bi toshiba elimde kalmıştı , hemen hemen aynı durumla karşılaşmışız ,bizim sorumuzun cevabı ekran kartimizin yanmiş olduğuydu .
Bende yukarıda yazmıştım aynı cihazdan bendede var ve ekran kartı yanık.
  #13 (permalink)  
Eski 26-11-06, 05:40
harwarefad harwarefad çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 26.11.06
Nereden: mersin
pil takılı değilken adaptörle dene, pille dene, pil değiştir dene, harddisk sök dene, değiştir dene, ram sök dene, cd dvd sürücü sök dene, sökebildiğin ilave ne varsa sök (ethernet vs.) olmadımı... anakart, ekran kartı, işlemci filan kalıyor geriye işin zor... şimdiye kadar sabırsızlıktan parçalamışsındır kesin artık toplama şansın yok gibi...
Alıntı yaparak cevap ver
  #14 (permalink)  
Eski 27-11-06, 23:36
calledman007 Avatar