Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

Toshiba neden pahalı?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında Toshiba neden pahalı? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "toshiban notebooklar aynı özelliklere sahip diğer noteboklardan neden daha pahalı bilen var mı ? arkadaşlar..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 12-11-06, 21:23
kaya1545 kaya1545 çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 12.11.06
Nereden: YENİŞEHİR
Toshiba neden pahalı?

toshiban notebooklar aynı özelliklere sahip diğer noteboklardan neden daha pahalı bilen var mı ? arkadaşlar
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 12-11-06, 21:48
RigelKent Avatar
RigelKent RigelKent çevrim dışı
V.I.Member
RigelKent's Computer

Katılım tarihi: 11.04.05
Nereden: Oceans
Resimler: 5
Onu tam olarak bilemiyorum ama yurtdışında yeterince bulunan biri olarak söyleyebileceğim şu ki Türkiye'de Notebook fiyatları dünya ortalamasının çok üzerinde.Şahsen ben 600€ ya aldığım notebook un TR de 1000$ + KDV civarında olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım
  #3 (permalink)  
Eski 12-11-06, 22:25
TAY-LAN Avatar
TAY-LAN TAY-LAN çevrim dışı
Moderator

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
diğerleri neden ucuz die sorsan daha doğru.
Alıntı yaparak cevap ver
  #4 (permalink)  
Eski 13-11-06, 01:41
Leo Avatar
Leo Leo çevrim dışı
Cool Member
Leo's Computer

Katılım tarihi: 11.06.02
Alıntı:
TAY-LAN tarafından iletildi. Mesajı göster
aslında ucuz değil hepsi pahalı ama toshiba daha bir pahalı bunu da sağlamlığı ile iyi ün yapmış olmasına bağlıyorum.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #5 (permalink)  
Eski 13-11-06, 16:47
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Malzeme ve içerisinde kullanılan donanım bileşenlerinin ve işçilik kalitesi daha iyi onun için. Notebook'ların kasası ve bu kasanın neden üretildiği bile önemlidir. Kasa üretiminde kullanılan plastik ve petrol bazlı malzemenin kalitesi bile fiyatları etkiliyor. Piyasada mevcut olan ucuz notebookların hepsinde belirgin bir malzeme kalitesi düşüklüğü var, ayrıca işçilik ve kalıplarıda iyi değil. Bunu en iyi notebookları yanyana getirdiğinizde anlarsınız. Notebook servislerinde masa üstünden düşüp kasası paramparça olmuş bir sürü notebook var, kaliteli notebooklarda kasa malzemesi ve altındaki koruyucu iskelet masa üzerinden (80cm) düşmeye dayanıklı tasarlanıyor, ancak ucuz notebooklarda buna hiç dikkat edilmiyor. Sadece bununla kalsa iyi, LCD panelin bile kalitesi farklı oluyor. Yine benzeri şekilde, klavye, optik sürücü, akü ve anakartta da belirgin kalite farkları var. Notebooklar arasında kalite olarak fark olmadığını söyleyenlere inanmayın, markası tanınmış notebooklarda cidden kalite olarak ciddi fark var. Sadece teknik özelliklerine bakarak notebook seçmek büyük bir hatadır, piyasa cidden çok kalitesiz malzeme ve işçilik kullanılarak üretilmiş notebooklar ile dolmuş durumda....
  #6 (permalink)  
Eski 14-11-06, 01:30
TAY-LAN Avatar
TAY-LAN TAY-LAN çevrim dışı
Moderator

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
yani sadece isim deil .bişeyden çalıolarki 200 dolar ucuz satıolar.
Alıntı yaparak cevap ver
  #7 (permalink)  
Eski 14-11-06, 03:10
quiet_myhero Avatar
quiet_myhero quiet_myhero çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 25.10.06
Nereden: bursa
ben toshiba kullanıyorum.ve de çok memnunum..tekrar almam gerekirse hiç düşünmeden alırım..bikere müthis sağlam bi marka..hiç sorun çıkarmıyor..tavsiye ederim..
Alıntı yaparak cevap ver
  #8 (permalink)  
Eski 14-11-06, 08:51
diablo Avatar
diablo diablo çevrim dışı
Moderator
diablo's Computer

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5
Alıntı:
TeknO tarafından iletildi. Mesajı göster
Malzeme ve içerisinde kullanılan donanım bileşenlerinin ve işçilik kalitesi daha iyi onun için. Notebook'ların kasası ve bu kasanın neden üretildiği bile önemlidir. Kasa üretiminde kullanılan plastik ve petrol bazlı malzemenin kalitesi bile fiyatları etkiliyor. Piyasada mevcut olan ucuz notebookların hepsinde belirgin bir malzeme kalitesi düşüklüğü var, ayrıca işçilik ve kalıplarıda iyi değil. Bunu en iyi notebookları yanyana getirdiğinizde anlarsınız. Notebook servislerinde masa üstünden düşüp kasası paramparça olmuş bir sürü notebook var, kaliteli notebooklarda kasa malzemesi ve altındaki koruyucu iskelet masa üzerinden (80cm) düşmeye dayanıklı tasarlanıyor, ancak ucuz notebooklarda buna hiç dikkat edilmiyor. Sadece bununla kalsa iyi, LCD panelin bile kalitesi farklı oluyor. Yine benzeri şekilde, klavye, optik sürücü, akü ve anakartta da belirgin kalite farkları var. Notebooklar arasında kalite olarak fark olmadığını söyleyenlere inanmayın, markası tanınmış notebooklarda cidden kalite olarak ciddi fark var. Sadece teknik özelliklerine bakarak notebook seçmek büyük bir hatadır, piyasa cidden çok kalitesiz malzeme ve işçilik kullanılarak üretilmiş notebooklar ile dolmuş durumda....

İçindeki parça kalitesinin (donanımın) daha iyi olması gibi birşey söz konusu bile olamaz çünkü hiçbir parçayı kendisi üretmiyor bildiğiniz üzere. Asus gibi bir dünya devi kendi mobolarını kullanıyor , msi gene kendi mobolarını kullanıyor. Bu sebepten anakartın daha kaliteli olması mümkün değil. İşlemci zaten intel , ekran kartında kendi fiyatına göre oldukça düşük kalitede paylaşımlı vga kullanır. Hdd, ram gibi şeylerde de diğer markalardan farklı ürünler kullanmaz. Şu anda laptopların çoğunda kingston ram , seagate yada samsung hdd var.

Kasa kalitesi ve tasarımı gerçekten çok çok iyidir . Adamlar bu sektörün bmw, mersosu gibi . Ama buda kurtaramaz toshibayı . Fiyatları hiçbir zaman alınabilecek düzeyde olmaz. En azından yeni ürünleri oldukça yüksek fiyata satılır ve acaip derecede gereksizdir bir laptopa o kadar para vermek.

Birde artık son dönem çıkan ürünlerde , özellikle qosmico serilerinde çok gereksiz donanım özellkleri var. Çoğu insan bunlara bakarak sanki toshiba çok iyi iş başarmış gibi sanır ama işin aslı bu değildir. Q20 gibi bir laptopta 2 hdd kullanıp raid özelliği size sunarak bir laptopun en önemli özelliği olan pil süresini oldukça aşşağıya çekmiştir.

Laptop niye alınır ve kullanım alanları nelerdir şeklinde düşünürseniz bu sektörün en gereksiz ürünlerinin toshiba laptoplar olduğunun farkına varırsınız. Kompakt yapıda olup kolay taşınmadıkça , pil süresi uzun olmadıkça zaten laptop almak mantıksızdır. Toshiba ise dev gibi çıakrdığı laptoplarla , çok kısa pil ömürleriyle ve anormal fiyat aralıklarıyla bence dizüstü mantığına oldukça ters gelen ürünler çıkarmaktadır.

Alıntı yaparak cevap ver
  #9 (permalink)  
Eski 15-11-06, 13:36
cengizeest cengizeest çevrim dışı
Power Member

Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: İSTANBUL
Zengin biri olsam en güçlü ve sağlam notebook toshiba deseler yinede bir toshiba almam bana göre en çabuk bozulabilen notebooktur.
P3 serisinde güzel işler başarmıştır ama hepsi o p4 serisi tam bir fiyasko ne göze hitap eder nede sağlamdır ayrıca bir çok toshiba notebookun en çok ekran kartı bozulmaktadır.
Örneğin tecra serileri bunların başını çeker.
Ayrıca toshibaların ekranlarının neden geriye tam yatmadığınıda bir türlü anlayamıyorum para verip toshibanın istediği gibi mi kullanmam gerkiyor notebookumu?
Bir çok arkadaş benim düşüncemin aksi yönünde düşünüyor olabilir ama ben toshibadan nefret ediyorum ne zaman bie hp açsam plastiğinin sağlamlığı gözüme çarpar ne zaman bir toshiba açsam plastiğinin dandikliği.
  #10 (permalink)  
Eski 15-11-06, 16:34
_ZeHiRLi_NoTa_ Avatar
_ZeHiRLi_NoTa_ _ZeHiRLi_NoTa_ çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 14.09.06
Nereden: istanbul
Alıntı:
TAY-LAN tarafından iletildi. Mesajı göster
hıhıhıhıhı
  #11 (permalink)  
Eski 17-11-06, 15:46
x_power Avatar
x_power x_power çevrim dışı
Rookie Member
x_power's Computer

Katılım tarihi: 02.01.06
Nereden: İstanbul ve Baku arası gel-git halinde
toshibanın pahalı lasının sebebi dunya cok meşhur bi laptop marka olması başka hiç bişe deil bence. l20-100 var benim 2 arkadaşımda ekran kapagı açılırken katur
kutur edio. neresi iyi bunun. ben asus kullanıyorum iyi toshiba almamısım diorum şahsen. lcd kaliteside cok cok iyi toshibaya gore.
Alıntı yaparak cevap ver
  #12 (permalink)  
Eski 17-11-06, 17:04
TeknO Avatar
TeknO TeknO çevrim dışı
Gold Member
TeknO's Computer

Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
x_power tarafından iletildi. Mesajı göster
toshibanın pahalı lasının sebebi dunya cok meşhur bi laptop marka olması başka hiç bişe deil bence. l20-100 var benim 2 arkadaşımda ekran kapagı açılırken katur
kutur edio. neresi iyi bunun. ben asus kullanıyorum iyi toshiba almamısım diorum şahsen. lcd kaliteside cok cok iyi toshibaya gore.
Bende Asus kullanıyorum. Hemde iki tane var, biri 12" Dothan 1.7GHz diğeri 15.4" AMD 3400+ 2.2GHz. Yeteri kadar Asus notebook tecrübem oldu diyebilirsiniz. Az servisi ile de kavga etmedim. Bir daha notebook alacak olsam kesinlikle zorda kalmadıkça Asus tercih etmem. Şimdi ne halt ettinde iki tane aldın diyeceksiniz ikiside yakın zamanlarda fiyat cazip diye alınmış ürünler. O zamanlar bilinçli ve tecrübeli değildik artık yaşadık akıllandık, yani paramızla öğrendik. Kasa malzemesi ve LCD panel kaliteli değil, tuşlarda 1 sene olmadan harfler silinmeye ve takılmaya başladı. Benzeri sorunları yine Asus kullanan tanıdıklardan duyuyorum. Kullanan daha iyi bilir. Birde Asus'lar köylü notebook'u gibi çok kaba bir tasarıma sahip yanında HP veya Toshiba çok efendi ve şehir çocuğu gibi kalıyor. Bu da başka bir açıdan yorum size.
  #13 (permalink)  
Eski 17-11-06, 20:06
elektron Avatar
elektron elektron çevrim dışı
Cool Member
elektron's Computer

Katılım tarihi: 08.09.04
Nereden: ANTALYA
kalite+reklam=daha cok maliyet (tabi bize maliyet)
Paralıyorum!
ALLAH ismi varken lügat ne demek
Karalıyorum!
Kapımı,buyursun diye o melek
Aralıyorum! !
Alıntı yaparak cevap ver
  #14 (permalink)  
Eski 21-11-06, 14:29
cast_away cast_away çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.08.06
Nereden: İSTANBUL
tam 3 yıldır toshiba kullanıyorum.birlikte dünyayı dolaştık (şaka degil,gerçekten dolaştık) 1 defa arıza yap be kardeşim.yok.hala ilk günkü gibi.
Alıntı yaparak cevap ver
  #15 (permalink)  
Eski 21-11-06, 21:19
Leo Avatar
Leo Leo çevrim dışı
Cool Member
Leo's Computer

Katılım tarihi: 11.06.02
bende asus m6r vardı.daha garantisi dolmadan pil öldü cd-rw okumamaya başladı.aslında bende datron aero vardı dandik diye kardeşime verip asusu almıştım.kardeşim hor kullanır,kadir kıymet bilmez ben de tam tersi.gözüm gibi baktım asusa,ikisi de takriben aynı zamanda alındı.asusun pil ve cd-rw çoktan cortladı,kötü diye verdiğim datronun cd-rw si otu poku okuyor ve pili de 2 saat rahat gidiyor.
Alıntı yaparak cevap ver
  #16 (permalink)  
Eski 21-11-06, 22:28
kaya1545 kaya1545 çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 12.11.06
Nereden: YENİŞEHİR
onthe fire datron

evet bende de datron vardı günde ortalama 4 saat açık kalıyodu arkadaşlarımda sık sık ödünç alıyodu.kart okuma mikrofon vs bir çok özelliği vardı tık demedi.ama sanırım eski modellerinde çabuk ısınma problemi var.toshiba aldım onca paraya ama datrondan kasa kalitesi dışında pek bir fark göremedim tereddüte düştüm,
Alıntı yaparak cevap ver
  #17 (permalink)  
Eski 21-11-06, 23:25
Orachima Avatar
Orachima Orachima çevrim dışı
Cool Member