Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

Vista'dan xp'ye geçişte sorun

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında Vista'dan xp'ye geçişte sorun başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba arkadaşlar. yeni bir notebook aldım. vista kuruluydu. ilk başta alışırım dedim ama sonradan baya darlandırmaya başladı beni. ben de ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 30-06-07, 16:25
kamani kamani çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 30.06.07
Vista'dan xp'ye geçişte sorun

Merhaba arkadaşlar.

yeni bir notebook aldım. vista kuruluydu. ilk başta alışırım dedim ama sonradan baya darlandırmaya başladı beni. ben de en iyisi xp yüklerim dedim. format atmadan windows2 klasörü adı altında xp yi kurdum. böylece lazım olduğunda vista'ya da geçiş yapabilirim dedim. ama xp yi kurunca driverları yüklemek lazım oldu normal olarak. ama -normal midir bilmiyorum- kutuda driver cd si göremedim. böyle olunca xp de ne ekran kartı ne anakart, hiçbirşeyin driverını yükleyemedim. vistaya döneyim dediğimde ise nasıl döneceğimi bilemedim. çünkü açılışta hiçbir seçenek yok. recovery disc yapmıştım. şimdi onu kullanıp tekrar sorunsuz vistaya geçebilirim ama ben xp de ısrar etmek istiyorum.

sorularım şunlar:
-cd kullanmadan vista ile xp arasında dönüş yapabilir miyim.
-driver cd lerinin olmaması normal midir.
-recovery disc ile sistemi geri yükledikten sonra driverları yüklemem gerecek mi? çünkü öyle birşey olursa driver cd leri olmadığı için, şu an xp deki sorunun aynısı olacak.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 07-07-07, 16:33
btemiz btemiz çevrim dışı
New Member
btemiz's Computer

Katılım tarihi: 07.07.07
Nereden: İstanbul
Ynt: Vista'dan xp'ye geçişte sorun

recovery cd den kurulum yaptıgın zaman eger dvd ise büyük ihtimal donanım sürücülerini tekrardan yuklemene gerek kalmıyacaktır. vista olayına gelince hdd ye format atman gerekiyo format attıktan sonra once xp daha sonra vistayı yuklersen acılısta sorar
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #3 (permalink)  
Eski 27-12-07, 11:34
bozkurt_rifki bozkurt_rifki çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 25.12.07
Nereden: batman

xp yi kurarken sorun oldu yarrdım edin.cd yi trakıp başlattım dosyalar kopyalandı sonra enterle kura devam edince kuracak bi sabit diskiniz bulunmuyo diyo
Alıntı yaparak cevap ver
  #4 (permalink)  
Eski 27-12-07, 11:46
uFKaY uFKaY çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 25.12.07
Nereden: Bolu

Alıntı:
bozkurt_rifki tarafından iletildi. Mesajı göster
xp yi kurarken sorun oldu yarrdım edin.cd yi trakıp başlattım dosyalar kopyalandı sonra enterle kura devam edince kuracak bi sabit diskiniz bulunmuyo diyo
ilk başta biostan sata modu değiştirerek denemeni tavsiye ederim. eğer değiştirmene rağmen olmuyorsa bi tane usb floppy bul anakartın chipsetine daha doğrusu raid chipine göre (intel ise ICH 6 - 7 yada 8 die yazar genelde) sata disketini bul ve xp kurulumuna geçerken F6 ile disketten sata driverı kur. Eğer laptobun hp ise ve xp sürücülerini internet sitesinde bulamıyorsan 0212 444 03 07 yi ara onlar sana uygun driverları söylerler.

Bu arada unutmadan Nvidia 8M serisi ekran kartlarının XP driverlarını bulamıyorum, buLan daha doğrusu bi ekran kartı driverını uyduran varsa haber versin.
Alıntı yaparak cevap ver
  #5 (permalink)  
Eski 29-12-07, 18:39
kazim916 kazim916 çevrim dışı
Rookie Member
kazim916's Computer

Katılım tarihi: 27.12.07
Nereden: ankara

windows xp sp2 li bir cd ye sata driver entegre etmen gerekir. nlite isimli bir programla yapılabiliyor. http://www.kafline.com/showthread.php/nlite-ile-katilimsiz-36177.html?; buradan nlitenin kullanımına bakabilirsin.
Alıntı yaparak cevap ver
  #6 (permalink)  
Eski 24-01-08, 18:12
SeaOK SeaOK çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 10.12.07
Nereden: İstanbul
Thumbs up Cevap: Vista'dan xp'ye geçişte sorun

merhaba arkadaşlar yanıt ve yardımlar için Teşekkürler...
Alıntı yaparak cevap ver
  #7 (permalink)  
Eski 19-02-08, 20:33
engin_kiyak engin_kiyak çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 19.02.08
Nereden: izmir

slm arkadaşlar ya benim çok büyük bir sorunum var ben vistadan xp ye geçiş yaptım fakat internet çalışmıyor acaba lan driverlerindan mı yoksa ana kart driverlarındanmı kaynaklanaıyor yada kısacası benim ne yapmam lazım yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Alıntı yaparak cevap ver
  #8 (permalink)  
Eski 19-02-08, 20:55
blackmagician Avatar
blackmagician blackmagician çevrim dışı
Power Member
blackmagician's Computer

Katılım tarihi: 25.12.06
Nereden: Spatyom
Blog Mesajları: 1
Resimler: 17

pc'nizin modelini yazmazsanız insanlar nasıl yardımcı olacak.

Alıntı yaparak cevap ver
  #9 (permalink)  
Eski 21-02-08, 00:29
efendi__07 efendi__07 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 21.02.08
Nereden: antalya

ben bayadır oraşıyom sata diraybirını endegre ettim denedim bü sefer iastor belgesi bulunamadı dio beko bi pc ml 3054 lütfen yardımcı olurmusunuz madeinkocademir@hotmail.com
Alıntı yaparak cevap ver
  #10 (permalink)  
Eski 26-02-08, 10:51
dedektive dedektive çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 30.01.08

Alıntı:
efendi__07 tarafından iletildi. Mesajı göster
ben bayadır oraşıyom sata diraybirını endegre ettim denedim bü sefer iastor belgesi bulunamadı dio beko bi pc ml 3054 lütfen yardımcı olurmusunuz madeinkocademir@hotmail.com
Bu diski oluşturdum yine olmadı. Aynen senin dediğin hatayı verdi.Sonra bir arkadaş biostan biyerden sadece bir kaç tuşla bi ayar değiştirdi ve normal sp2 xp ile kurdum . burda yapılan bios ayarı çok basitti ama neydi bilemiyorum bilen varsa yazsın arkadaşlar
Alıntı yaparak cevap ver
  #11 (permalink)  
Eski 02-03-08, 14:00
New Member

leptoplar icin yeni ve vista mı xp kuramıyosun ve hdd görmüyomu beni ekle cevaplarım net ve iii madeinkocademir@hotmail.com
Alıntı yaparak cevap ver
  #12 (permalink)  
Eski 02-03-08, 14:02
New Member

madeinkocademir@hotmail.com bana ulaş sorunu da cözmediysen halledelim
Alıntı yaparak cevap ver
  #13 (permalink)  
Eski 02-03-08, 17:32
crazyalberkaan Avatar
crazyalberkaan crazyalberkaan çevrim dışı
Member
crazyalberkaan's Computer

Katılım tarihi: 09.09.07
Nereden: PC nin karşısındaki mahalle

ya bu laptop üreticilerinin yaptığı iş değil valla...bizi neden zorla vistaya razı etmeye çalışıyorlarsa...:@
Alıntı yaparak cevap ver
  #14 (permalink)  
Eski 03-03-08, 16:07
locked locked çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 16.01.08
Nereden: istanbul

Alıntı:
engin_kiyak tarafından iletildi. Mesajı göster
slm arkadaşlar ya benim çok büyük bir sorunum var ben vistadan xp ye geçiş yaptım fakat internet çalışmıyor acaba lan driverlerindan mı yoksa ana kart driverlarındanmı kaynaklanaıyor yada kısacası benim ne yapmam lazım yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
aygıt yöneticisinden bi kontrol et bilinmeyen aygıt olarak ne görüyorsun ona göre yükleyebvilirsin
Alıntı yaparak cevap ver
  #15 (permalink)  
Eski 03-03-08, 16:08
Rookie Member

Alıntı:
crazyalberkaan tarafından iletildi. Mesajı göster
ya bu laptop üreticilerinin yaptığı iş değil valla...bizi neden zorla vistaya razı etmeye çalışıyorlarsa...:@
arkadaşım alıcağın ürünü önceden kontrol etmelisin xp mi vistamı die
ama şömle bişi var bu notebook üreticielrinden kaynaklanmıo. microsoft bu ürünü yeni çıkardı ve tabiki bunun yaygın olması için çözüm ortaklarına bu şekilde yazılım desteği veriyor.
Alıntı yaparak cevap ver
  #16 (permalink)  
Eski 03-03-08, 16:10
Rookie Member

Alıntı:
dedektive tarafından iletildi. Mesajı göster
Bu diski oluşturdum yine olmadı. Aynen senin dediğin hatayı verdi.Sonra bir arkadaş biostan biyerden sadece bir kaç tuşla bi ayar değiştirdi ve normal sp2 xp ile kurdum . burda yapılan bios ayarı çok basitti ama neydi bilemiyorum bilen varsa yazsın arkadaşlar
ich7 için biostan sata native supportu disable ediodun ama chipseti ich8 olanlarda intelin sitesinden ich8 iç.in sata driverını indirmen gerekli
Alıntı yaparak cevap ver
  #17 (permalink)  
Eski 13-03-08, 14:19
hhusta hhusta çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 13.03.08

slm bende dizüstü bilgisayara xp kuramadım yuklerken windows sabit diski gormuyor.xp sata harddiskleri gormüyormuş driver yuklemek lazımmış.ben aradım taradım driver i bulamadım bilgisayarın chipseti Mobile İntel 965 Express Chipset family yardımci olabilirmisin msn hhusta@hotmail.com
Alıntı yaparak cevap ver
  #18 (permalink)  
Eski 14-03-08, 14:58
aslikara aslikara çevrim dışı
New Member
aslikara's Computer

Katılım tarihi: 14.03.08

eğer işeltim sistemini vistadan xp ye çeviremiyoorsan ki bendede böle bi problem meydana geldi bıos ayarlarına giriosun advenced bölümüne ahcı yazan yerin karşılığını değiştiriosun f10 kaydet yeniden başlat problem düzelio
Alıntı yaparak cevap ver
  #19 (permalink)  
Eski 19-03-08, 01:44
engin_kiyak engin_kiyak çevrim dışı
New Member