Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Notebook'lar... »

www.hpmagdurlari.t r.cx

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Notebook'lar... forumu altında www.hpmagdurlari.t r.cx başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "BİMEKS Bozuk Kameralı Bilgisayarımı değiştirmiyor! ozkanim 2007-01-12 08:45:59 İzmir Forum Bornova Bimeks’ten 15 Aralık 2006’da HP Pavilion dv6196ea diz üstü ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 01-02-07, 19:52
ozkanim ozkanim çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 01.02.07
Nereden: izmir
www.hpmagdurlari.t r.cx

BİMEKS Bozuk Kameralı Bilgisayarımı değiştirmiyor! ozkanim 2007-01-12 08:45:59
İzmir Forum Bornova Bimeks’ten 15 Aralık 2006’da HP Pavilion dv6196ea diz üstü bilgisayar aldım. Orada kurdular bilgisayarı ve eve gittim. Hasta olduğumdan dolayı inceleme fırsatım olmadı. Bir gün wi-fi bağlantısı olan bir kafeye gittim msn’de kamerayı çalıştırdım ve görüntünün çok karanlık olduğunu gördüm. Bilgisayarın kendisinin kamera ayarı yok, msn’de bir kamera ayarı var orada da aydınlık ayarının kullanılabilir olmadığını gördüm. İçerisinden çıkan video kliplerde ise ses 3-4 saniyede bir boğuluyor ve ardından kesiliyordu. Bunu sürekli tekrar ediyordu.bunuda bimeks e ve arenaya bildirdim. Arenadaki yetkili kişi bana talep formunda böyle bir şey yazmadığını bu sebepten bu konuyla ilgilenmeyeceklerini söylediler. Halbuki bu durumu bu hale getiren İzmir kipa çiğlideki bimekste 21.01.2006 tarihli 0615747 numaralı talep formunda yetkili kişi bilgisayara girerken belirtmiştir ve bana yazının devamının çıktıdan görünmediğini ama kendi sistemlerinde tam metin olarak bulunduğunu birlikte teyit etmiştik.

Sonra bilgisayarın kamerasını normal olarak çalıştırdım burada da karanlık gösterdiğini gördüm. 21 Aralık 2006 günü bilgisayarı İzmir Çiğli Kipa’daki Bimeks’e götürdüm ve bilgisayarı değiştirmek istediğimi söyledim. Onlar isterseniz bir bakalım dediler. Baktılar ama bu durumu onlar da düzeltemediler. Sonra HP yetkili servisi aradılar durumu anlattılar ve oradan kamerayla ilgili bir program gönderdiler.

Bilgisayara gerekli driver güncellemesini yaptılar, sonra olmadı bilgisayarı formatladılar tekrar kurdular olmadı. Ben tekrar değiştirmek istediğimi söyledim ve bana bunu yapamayacaklarını söylediler, ancak Arena Bilgisayara gönderebileceklerini söylediler, orada değişimin onaylanacağını söylediler. Bana bir talep formu imzalattılar. Talep formunda kameradaki arızadan dolayı bilgisayarı değiştirmek istediğim yazıyordu.

İki hafta sonra aldım ve bilgisayarda bir problem olmadığını ve bilgisayarı değiştirmeyeceklerini söylediler. Halbuki bilgisayarımı müşteri memnuniyeti esaslarına göre değiştirebilirlerdi. Durumu önce Bimeks’e anlattım ve bana bir şey yapamayız talep formunda arıza belirttiğim için değiştirme talebimi gerçekleştiremeyeceklerini söylediler.

O an ben çok şaşırdım. Ertesi gün Bimeks müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım, onlar da aynı şeyi söyledi. Ben de bana kelime oyunu yapmamalarını söyledim ve ilk değiştirme talebimi neden yerine getirmediklerini tekrar sordum. Adının Burcu olduğunu söyleyen müşteri temsilcisi telefonu yüzüme kapadı. Daha sonra birkaç kez daha aradım telefonu açıyorlar kendilerini tanıtıyorlar ardından ben kendimi tanıtmaya başladığımda telefon açık olmasına rağmen hiçbir cevap vermiyorlar.

Eğer telefon kayıtları incelenirse bunları tespit edilebilir. Açıkçası gördüm ki Türkiye’de inanılmaz bir başıboşluk ve adeta bir kabadayılık tarzında müşteri yok sayılıyor. Ürünü aldıktan sonra yapılan bu davranışlar başka bir ülkede büyük tazminat davalarına ve bu kişilerin işlerinden olmalarına neden olur.
Şuan durum sanayi ve ticaret il müdürlüğünde hakem heyetindedir. Gördük ki bimeks ve hp den birçok şikayette bulunan var. Arkadaşlar sizleri duyarlı olmaya hakkınızı aramaya davet ediyorum. Bu sebepten bizler HP Mağdurları "Verdiğimiz Paranın Hakkını Verin!.." web adresini oluşturduk. Burada sizin gönderdiğiniz ilgili problemleri bizler hp nin ABD deki yekli servisine bu hafta postalamaya başladık.

ARKADAŞLAR HAKSIZLIKLA ANCAK BİRLİKTE MÜCADELE EDEBİLİRİZ…
_____________ HP Mağdurları "Verdiğimiz Paranın Hakkını Verin!.." _________________
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 01-02-07, 20:06
BLACKandWHITE Avatar
BLACKandWHITE BLACKandWHITE şu an çevrim içi
Moderator
BLACKandWHITE's Computer

Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 18
Re: www.hpmagdurlari.t r.cx

geçmiş olsun diyorum.
bizde hp kullandık bu sorunları yaşamadık çok şükür. ucuz atlatmışız demekki..
  #3 (permalink)  
Eski 01-02-07, 23:31
kalpazan Avatar
kalpazan kalpazan şu an çevrim içi
hARDWAREMANIAC
kalpazan's Computer

Katılım tarihi: 09.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

benim de 1215 yazıcım arıza yapmştı..aradım hp müşteri destek hattını..işlemi kayıda aldılar bi kayıt nosu verdiler adres bilgilerimi falan da aldılar..daha sonra ups kargonun gelip ürünü benden alacağını söyledir..aynen de öyle oldu..ertesi gün ups kargo geldi ürünü aldı benden..bundan çok ta memnun oldum..1 hafta sonra cihaz bana geri geldi...bu kadar kısa süreede gelemsşindne daha da memnun oldum..kutuyu hemen açmaya fırsatım olmadı..aldım eve koydum kargo gitti..daha sonra bi açtımki ön kapak içe göçmüş ve içindeki encoder çıkık durumda...kutudaki kağıtta onarıldı yazıyodu ama encoder hala çıkık vaziyetteydi..neyse ertesi gün bi daha aradım...yine gelip aldılar...aradan 2 hafta geçti ses çıkmadı..sonra bi aradım.cihaz onarıldı fakat 20$ + kdv ücreti var dediler..ben de onlara garantisinin devam ettiğini söyledim..fakat nafile..bi kaç bağrış çağrıştan sonra benden garanti belgesi ve faturaanın faksını istediler bende yolladım..sonra bi dha aradım faks ılaşmadı dediler..tekrar yolladım..yine ses çıkmadı..sonra yine aradım tekrar para karşılığı çıkış yapılcağı söylendi..tamam dedm artık allah belanızı versn yatırıyım parayı da yollayın cihazı dedim..hesap numaralarını falan verdiler..gittim garanyi bankasına yatırdm parayı dekontu faksladım sonra bi daha aradım faks ulaştımı die.karşımdaki kız silik çıkmış dedi..tekrar yollarmısnz dedi bende hayır efendm yollayamam dedm.daha sonra bekletmeye aldılar beni..1 dk falan sonra işlem tamam pazartesi günü çıkış verilcek dediler..tamam dedim suratına kapattm kızın bekle bekle gelmedi yazıcı..bende bugun yine aradım salaklar hala bana dekont soruyolar yine biraz sert bi konşma sonrası beklemeye alındım ilk sefer tel kapandı beklemdeyken sonra bi daha aradım yine aynı kız çıktı yine sert konşma ve ürüne bugun çıkış veriyoruz dedi..madem bugn vercektiniz neden 5 gün önce aradığmda çıkış verdik diyosnz falan dedim kız ıkındı falan bişey diyemedi..neyse dedm...kapadım suratına...bakalım yarın gelicek mi yazıcı..eğer gelmeze arayıp ana avrat küfür edicem...bi de şerefsizeler isviçreden aramışlardı ilk seferde memnunmusnz diye...bende memnunum demiştm keşke demeseydm

bundan sonra akıllandım güler yüz göstermiycem bu teknik servisçilere...sert olunca daha çabuk işliyo işler

KARACA-TİSAŞ
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #4 (permalink)  
Eski 06-06-07, 17:42
fatihozkok fatihozkok çevrim dışı
New Member
fatihozkok's Computer

Katılım tarihi: 06.06.07
Nereden: adana

07.04.2007 TARİHİNDE BENDE BİMEKSTEN HP İPOQ RW6815 ALDIM.İMEİ NUMARASI KLONLU ÇIKTI BAŞIMA GELMEYEN KALMADI ANLAYACAGINIZ.BİMEKSİ ARADIM HP ARADIM CİHAZA BENDEN BAŞKA SAHİP ÇIKAN YOK YAZIKLAR OLSUN GAYRİ CİDDİ İNSANLAR.MAHKEMEYE BAŞVURMA YOLUNDAYIM.SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEGİM.
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 19:49.