Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

41 dk da DVD yazıyorum. İmdat..

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında 41 dk da DVD yazıyorum. İmdat.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Herkese Selam; Dün Samsung 202n dvd-writer aldım.. 18 X yazma hızı var.. İlk dvdmi bugun yazdım ve tam 41 dk ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 27-01-08, 22:26
bilancho bilancho çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: smy
41 dk da DVD yazıyorum. İmdat..

Herkese Selam;

Dün Samsung 202n dvd-writer aldım.. 18 X yazma hızı var.. İlk dvdmi bugun yazdım ve tam 41 dk sürdü

Dvd-w yi LG cd-rw im ile aynı ideye bağlayıp dvd yi master olarak gösterdim.
Teknosadan aldıgım cihazın cd si bozuk çıktığı için yakma işlemini internetten indirdiğim nero 7 ile yaptım. Yazdığım medya ise Verbatim 4.7 GB DVD-R

Bu süre normal mi arkadaşlar. Şayet öyle yazıyor ise bu dvd-w ler ben bir harici hdd alacağım.

Bir yanlışım mı var acaba benim??

Yardım lutfen
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 27-01-08, 22:57
gece görüşü Avatar
gece görüşü gece görüşü çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 15.01.08
Ynt: 41 dk da DVD yazıyorum. İmdat..

41 dk. anormal bir süre. ben 10 dk da yazıyorum maximum. bir sorun olduğu muhtemel..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #3 (permalink)  
Eski 28-01-08, 13:49
by_BuR@K Avatar
by_BuR@K by_BuR@K çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
by_BuR@K's Computer

Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

Kardeş Kullandığın DVD den kaynaklana bilir +Nero mu kullnaıyosu eğer nero ise MAX hızı seçme Kendin elinle en yüksek olan değeri seç +farklı dvd ler dene
  #4 (permalink)  
Eski 28-01-08, 15:04
hami10 Avatar
hami10 hami10 çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
hami10's Computer

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16

samsungun forumlarına bak firmware güncellmesi yapman gerekebilir.

Alıntı yaparak cevap ver
  #5 (permalink)  
Eski 04-02-08, 13:11
Rookie Member

verdiğim uzun uğraşlar sonucu sorunun hdd de oldugunu çözdüm.. yeni bir hdd taktım.. ondaki dosyaları yazarken 5 dk civarı, eskisindeki dosyaları yazarken 40-45 dk gibi bir süre alıyor. rahatladım
Alıntı yaparak cevap ver
  #6 (permalink)  
Eski 04-02-08, 21:41
DontHurtMe Avatar
DontHurtMe DontHurtMe çevrim dışı
Power Member

Katılım tarihi: 27.11.06
Nereden: i mi kalmış... Rüyaların batıp dünyaların yıkıldığı hülyalardaydım onlar da sessizliğe terk oluna dek...
Resimler: 9

hDD değiştirince DVD-R hızlandı :?
Alıntı yaparak cevap ver
  #7 (permalink)  
Eski 05-02-08, 11:51
Rookie Member

Evet. Hatta daha da abartıyım;

Şuan 2 hdd takılı.. maxtordaki dosyaları yazınca 1 saate yakın sürüyor, aynı verileri samsungtan yazınca 5 dk civarında.. maxtor pio modunda samsung udma 6 modunda çalışıyor.. Bu kadar fark olamaz, bilsem çoktan çöpe atmıştım o hdd yi..
Alıntı yaparak cevap ver
  #8 (permalink)  
Eski 05-02-08, 12:35
DontHurtMe Avatar
DontHurtMe DontHurtMe çevrim dışı
Power Member

Katılım tarihi: 27.11.06
Nereden: i mi kalmış... Rüyaların batıp dünyaların yıkıldığı hülyalardaydım onlar da sessizliğe terk oluna dek...
Resimler: 9

Alıntı:
bilancho tarafından iletildi. Mesajı göster
Evet. Hatta daha da abartıyım;

Şuan 2 hdd takılı.. maxtordaki dosyaları yazınca 1 saate yakın sürüyor, aynı verileri samsungtan yazınca 5 dk civarında.. maxtor pio modunda samsung udma 6 modunda çalışıyor.. Bu kadar fark olamaz, bilsem çoktan çöpe atmıştım o hdd yi..
Okuma hızından mı kaynaklanıyor?
Alıntı yaparak cevap ver
  #9 (permalink)  
Eski 05-02-08, 18:01
Rookie Member

Maxtor DMA modunu desteklemiyor ve Pio modunda çalışıyor. Dolayısı ile veri transfer hızım 16 mb/sn nin üzerine çıkamıyor.

Seagate ise UDMA 6 modunda çalışıyor ve Ata 133 destekliyor. Bu da 133 mb/sn hız demek.. yani dvdwr ne kadar hızlı yazarsa yazsın hdd nin veri transferi yavas ise sen de o hızda kalıyorsun.
Alıntı yaparak cevap ver
  #10 (permalink)  
Eski 05-02-08, 22:02
0zzY56x Avatar
0zzY56x 0zzY56x çevrim dışı
Member
0zzY56x's Computer

Katılım tarihi: 22.01.08
Nereden: HaRdWaR€MaNiA
Blog Mesajları: 1

arkadaşım birde yazma hızına bak belki oynanmış olabilir o sürücünün fakat
  #11 (permalink)  
Eski 06-02-08, 01:32
donjuan_ibo Avatar
donjuan_ibo donjuan_ibo çevrim dışı
Member

Katılım tarihi: 18.12.07
Nereden: TRABZON
Cevap: 41 dk da DVD yazıyorum. İmdat..

yazdırma programınDAN kaynaklanabilir bence bendede aynısı yaptı lisans filan gibi 2007 ye göre lisans verdikleri için yeni sürüm nero 8,1 olabilir
Alıntı yaparak cevap ver
  #12 (permalink)  
Eski 12-02-08, 12:02
Rookie Member

çözdüm ben bu olayı.. şuan 4,5 dk da yazıyorum.. herkese tesekkurler bu sayede pio dma nedir ne iş yapar öğrenmiş olduk baya tecrübelendim, sorun yaşayan arkadaşlar bana sorabilirler
Alıntı yaparak cevap ver
  #13 (permalink)  
Eski 12-02-08, 12:29
saykomatriXX Avatar
saykomatriXX saykomatriXX çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
saykomatriXX's Computer

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 20
Resimler: 7

Maxtor diskin bağlanyı ayarlarını BIOStan pio moddan çıkart, onda da hızlı yazarsın. Olmadı auto detection ı kapat, maxtorun disk değerlerini elle gir pio modunuda kapat. En aşağı udma 66 olmalı kaldımı bu devirde daha altı
Alıntı yaparak cevap ver
  #14 (permalink)  
Eski 19-02-08, 18:27
Rookie Member

Yok Zaten Onu çikarip Sata Disk Bağladim. Boyle Daha Iyi
Alıntı yaparak cevap ver
  #15 (permalink)  
Eski 20-02-08, 02:28
kaplan42 kaplan42 çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 20.01.08
Nereden: konya

bigisayarım simgesi + sağ tık + yönet + aygıt yöneticisi + ide ata/atapi denetleyiciler + birincil ide kanalı çift tık + gelişmiş ayarlar + aktarım modu
= dma kullanılabiliyorsa işlem tamam.bunu bütün aygıtlar için yapın aygıt 0 ,aygıt 1 ........... geçerli aktarım modu dma olduysa problem hallolmuştur.

dma moduna geçmiyorsa aygıt yöneticisinden ide kanallarını sağ tıklayarak kaldırın.sonra sağ tıklayarak donanım değişiklerini tara diyin.sonra yukardaki işlemleri tekrar yapın eğer başka bi sorun yoksa aygıtlar dma moduna geçecektir
Alıntı yaparak cevap ver
  #16 (permalink)  
Eski 21-02-08, 12:24
chivalrous chivalrous çevrim dışı
Member

Katılım tarihi: 22.03.04
Nereden: istanbul

Bu arada bana da olmustu bu sorun diskler raid 0 idi.Cd
yazdığımda ilk zamanlar 4-5 dk da bir dvd yazıyordu.Sonradan ne yaptıysam basaramadım aynı hızda yazmayı fix 41 dk suruyordu...Sonradan DVD Writerdan kaynaklandığını dusunup değiştirdik.Marka olarak da LG idi DVD writer bu arada
bir arkadasımın guzel bir sozuvardı..Bilgisayarının her bir parcası ne kadar hızlı olursa olsun.O an ki kullandığın işlevde sistemdeki en yavaş parcanın hızında calısır bilesenler demişti...
Alıntı yaparak cevap ver
  #17 (permalink)  
Eski 26-02-08, 21:51
askan Avatar
askan askan çevrim dışı
Senior Member

Katılım tarihi: 07.11.07

benim 15-20 dk dır yazılan dvd ler 2 saat te yazılmaya başladı 2-3 gündür hiçbi ayarı değiştirmedim Hdd den olduğunuda sanmıyorum
Alıntı yaparak cevap ver
  #18 (permalink)  
Eski 04-03-08, 10:00
Rookie Member

Alıntı:
askan tarafından iletildi. Mesajı göster
benim 15-20 dk dır yazılan dvd ler 2 saat te yazılmaya başladı 2-3 gündür hiçbi ayarı değiştirmedim Hdd den olduğunuda sanmıyorum
IDE leri kaldırım restart yaparsan düzelecektir.
Alıntı yaparak cevap ver
  #19 (