Bu sayfada Donanım kategorisindeki Optik Aygıtlar forumunda Arşivleme Yardım başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar sorunum şu.Ben elimdeki CD leri arşivlemek istiyorum.İçerisinde XP,Vista,Linux gibi işletim sistemleri de var.Ben bunları arşivleyip daha sonra CD ye ...
Arkadaşlar sorunum şu.Ben elimdeki CD leri arşivlemek istiyorum.İçerisinde XP,Vista,Linux gibi işletim sistemleri de var.Ben bunları arşivleyip daha sonra CD ye gerek kalmadan kullanmak istiyorum.(Örn iso olarak kaydetdikten sonra flash diskten boot etme gibi..)Bunu nasıl yapabilirim?Bu mümkün mü acaba?Ya da aynı soruna başka türlü bir çözüm var mıdır?
Yardım ve cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar bir de msi diye birşey de kullanabilir miyiz acaba?Bu konuda da bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. msi uzantılı dosyaları nasıl oluşturabilirim.Araştırma yapıyorum fakat yine de pek birşey bulduğum söylenemz.
Birincisi tek sorun yedekleme ise taşınabilir yada sabit bir disk alırsın ve bütün özel bilgilerini buna atarsın.. Al sana yedek oldu.. İkincisi bu taşınabilir diskten içindeki işletim sistemlerini başlatmak için açılışta bu diski seçmen gerekir.. Ve bu işi sırf kurulum yapmak amacıyla kullanacaksan içine birde başlangıç menüsü hazırlayıp atman gerekir.. Bunun için Hiren Boot Cd tarzında uygulamalar kullanabilirsin..
Son olarak msi (Microsoft Installer) derken ne demek istedin.. Yani bu elindekileri kurulum paketi şeklinde sıkıştırmak mı istiyorsun.. Eğer derdin buysa yani kendi açılabilir paket hazırlamak istiyorsan illa msi uzantılı olması şartdeğil... Bunu Winrar ile de yapabilirsin.. Daha kapsamlı örnekler istersen
; InstallShield , Vise Installer , NSIS , vs. vs. bir sürü alternatif var..
Birincisi tek sorun yedekleme ise taşınabilir yada sabit bir disk alırsın ve bütün özel bilgilerini buna atarsın.. Al sana yedek oldu.. İkincisi bu taşınabilir diskten içindeki işletim sistemlerini başlatmak için açılışta bu diski seçmen gerekir.. Ve bu işi sırf kurulum yapmak amacıyla kullanacaksan içine birde başlangıç menüsü hazırlayıp atman gerekir.. Bunun için Hiren Boot Cd tarzında uygulamalar kullanabilirsin..
Ben elimde bulunan cd lerin içeriklerini bir sunucuya yükleyip buradan gerektiğinde de istediğim bilgisayara kurulum yapmak istiyorum.Bu cd lerin içinde xp cd leri de mevcut.Hiren boot cd programına bir bakayım.
Hiren boot cd programına bir göz attım.Bu içerisinde birçok programın toplanmış olduğu bir program kısaca böyle anladım.
BenCesur tarafından iletildi.
Ve bu işi sırf kurulum yapmak amacıyla kullanacaksan içine birde başlangıç menüsü hazırlayıp atman gerekir.. Bunun için Hiren Boot Cd tarzında uygulamalar kullanabilirsin..
Bu dediğini başlangıç menüsü hazırlama işlemini hiren boot içerisindeki hangi program ile yapabilirim acaba?