Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

Bilgisayar 2. Harddisk i görmüyor

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında Bilgisayar 2. Harddisk i görmüyor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba arkadaşlar, bilgisayar sabah açtığımda her iki harddiskide görmekteydi. Elimde tek 320 gb lık harddik var fakat 2 bölüme ayrılmış ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 24-02-08, 15:05
ahmetk86 ahmetk86 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 06.09.07
Nereden: İstanbul
Bilgisayar 2. Harddisk i görmüyor

Merhaba arkadaşlar,

bilgisayar sabah açtığımda her iki harddiskide görmekteydi. Elimde tek 320 gb lık harddik var fakat 2 bölüme ayrılmış durumda 160 ar gb. Sabah formatladıktan sonra yeniden işletim sistemini kurdum fakat 2. 160gb lık kısım ortadan kayboldu. Ne bios ta görebiliyorum ne de aygıt yöneticisinde. Bunu geri getirebilmek için ne yapabilirim?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 24-02-08, 15:29
escobar Avatar
escobar escobar çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
escobar's Computer

Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13
Ynt: Bilgisayar 2. Harddisk i görmüyor

ikinci kısmı yeniden biçimlendirmen lazım

Alıntı:
saykomatriXX tarafından iletildi.
Yönetimsel araçlardan bilgisayar yönetimi ordan disk yönetimini aç. Ham yapılandırılmamış olan kısımı seç yapılandır
Alıntı yaparak cevap ver
  #3 (permalink)  
Eski 24-02-08, 15:39
New Member

Orada da yalnızca windowsun kurulu olduğu kısmı görebiliyorum. Diğer bölüm yok orada da.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #4 (permalink)  
Eski 28-02-08, 19:55
maximus10 maximus10 çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 24.02.08

Alıntı:
ahmetk86 tarafından iletildi. Mesajı göster
Orada da yalnızca windowsun kurulu olduğu kısmı görebiliyorum. Diğer bölüm yok orada da.
Denetim masası yönetimsel araçlar /bilgisayar yönetimi/depolama/disk yönetimi/ ne gir orda diskinin diğer kısmınıda göreceksin.Format/partisyon ayırma vs tüm işlemleri yapabilirsin.
Bu arada 320 lik tek disk kullanıyorsan onu 10 parçayada bölsen bıos ta bunu göremessin (çok özel bir biosun yoksa).Çünkü biosta fiziksel olarak ıde veya sata 1.-2. ...x kanala bağlı depolama birimi olarak görürsün... kolay gelsin...
Alıntı yaparak cevap ver
  #5 (permalink)  
Eski 29-02-08, 17:35
New Member

Alıntı:
maximus10 tarafından iletildi. Mesajı göster
Denetim masası yönetimsel araçlar /bilgisayar yönetimi/depolama/disk yönetimi/ ne gir orda diskinin diğer kısmınıda göreceksin.Format/partisyon ayırma vs tüm işlemleri yapabilirsin.
Bu bölümde yalnızca 160 gb lık C diskini görebiliyorum bir de cdrom u görebiliyorum. Diğer kısımdan hiç iz yok.
Alıntı yaparak cevap ver
  #6 (permalink)  
Eski 29-02-08, 19:47
safrac safrac çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 15.02.08

diskin senden sıkılmıs olmalı ..bnce atladıgın bı yer var yoksa diskmanagement kısmında gorunmemesı ımkansız gıbı bısey
Alıntı yaparak cevap ver
  #7 (permalink)  
Eski 29-02-08, 20:06
bur4k Avatar
bur4k bur4k çevrim dışı
V.I.Member
bur4k's Computer

Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22

bir jumperına bak.ikiside aynı olursa göremezsin yada bölüm olarak ntfs değildir onun için windows kurlum cdsini takıp kuruluma devam ederken ham alan diye bir kısım varsa onu bölüm yap

Alıntı yaparak cevap ver
  #8 (permalink)  
Eski 06-03-08, 22:34
erkan_unal Avatar
erkan_unal erkan_unal çevrim dışı
Rookie Member
erkan_unal's Computer

Katılım tarihi: 21.02.08
Nereden: istanbul

Aynı harddiskteki bölümlerin Jumperla alakası yoktur.Sanıyorum ki bölümü mantıksal disk olarak belirlemediğiniz için windows görmüyor

Bilgisayarıma sağ tıkla
yönet'ten
disk yönetimi'ni seç
orada windows'ta görünen bölümün sağında ham veya ayrılmamış(bölünmemiş) alan gibi birşey olarak görünmesi lazım o kısmı mantıksal sürücü olarak belirleyip formatlayın.
  #9 (permalink)  
Eski 15-03-08, 01:31
rive8989 Avatar
rive8989 rive8989 çevrim dışı
Senior Member
rive8989's Computer

Katılım tarihi: 08.03.08
Nereden: antalya

Alıntı:
erkan_unal tarafından iletildi. Mesajı göster
Aynı harddiskteki bölümlerin Jumperla alakası yoktur.Sanıyorum ki bölümü mantıksal disk olarak belirlemediğiniz için windows görmüyor

Bilgisayarıma sağ tıkla
yönet'ten
disk yönetimi'ni seç
orada windows'ta görünen bölümün sağında ham veya ayrılmamış(bölünmemiş) alan gibi birşey olarak görünmesi lazım o kısmı mantıksal sürücü olarak belirleyip formatlayın.
+++
Alıntı yaparak cevap ver
  #10 (permalink)  
Eski 15-03-08, 11:12
A Friend Avatar
A Friend A Friend çevrim dışı
Member
A Friend's Computer

Katılım tarihi: 05.04.06
Nereden: Ankara

Konu epey olmuş ama yine kendi fikrimi söylemek istedim. arkadaş herhalde fdisk attı. hdd yi ikiye bölmek istedi. C ye 160 gb alanını ayırdı. kalan diğer disk alanını bölümleme yapmadan direk c yi biçimlendirmeye (formatlamaya) geçti,. buda 320 gb lık hdd nin 160 gb lık alanını kullanımını sağlamaktadır. kalan 160 gb tıda çöpe atmak gibi. kullanmak istemiyor gibi yani.tekrar güzel bir fdisk atmasını tavsiye ederim. Tabiki şimdiye kadar halletmiştir muhakkak.. bilgisi olsun..fikrimce. sanırsamda öyledir.Ayrıca bölümleme yapılmayan alanı windows görürmü o başka bi konu.
Alıntı yaparak cevap ver
  #11 (permalink)  
Eski 15-03-08, 18:41
DonQuichotte Avatar
DonQuichotte DonQuichotte çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
DonQuichotte's Computer

Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1

Alıntı:
A Friend tarafından iletildi. Mesajı göster
Konu epey olmuş ama yine kendi fikrimi söylemek istedim. arkadaş herhalde fdisk attı. hdd yi ikiye bölmek istedi. C ye 160 gb alanını ayırdı. kalan diğer disk alanını bölümleme yapmadan direk c yi biçimlendirmeye (formatlamaya) geçti,. buda 320 gb lık hdd nin 160 gb lık alanını kullanımını sağlamaktadır. kalan 160 gb tıda çöpe atmak gibi. kullanmak istemiyor gibi yani.tekrar güzel bir fdisk atmasını tavsiye ederim. Tabiki şimdiye kadar halletmiştir muhakkak.. bilgisi olsun..fikrimce. sanırsamda öyledir.Ayrıca bölümleme yapılmayan alanı windows görürmü o başka bi konu.
yukarıda bu işin doğru ve genel olarak yapılan en pratik çözümü verilmiş. onları okumalısın.
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Bilgisayar 2. Harddisk i görmüyor ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
bilgisayar harddiski görmüyor erkol007 Çokluortam 2 19-02-08 11:50
Bilgisayar DVD COMBO'mu neden görmüyor. xuye Genel 0 13-05-07 13:00
Bilgisayar harddiski görmüyor... silhouette17 Genel 6 17-11-06 22:45
CX65 'i bilgisayar görmüyor? volkankasar Siemens 4 09-09-04 17:47
Bilgisayar bazen cd yazıcımı görmüyor... RRidgeback Genel 6 27-12-03 09:45

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:28.