hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

CD-Rom Sürücünü DVD-Rom yapmak

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında CD-Rom Sürücünü DVD-Rom yapmak başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Evet, yanlış duymadınız. elinizdeki mevcut cd -rom'unuza ufacık bir işlem ile dvd -rom okuma özelliğini kazandırabiliyorsunuz. en az 24 hızlı ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar..

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 11-04-08, 14:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9
CD-Rom Sürücünü DVD-Rom yapmak

Evet, yanlış duymadınız. elinizdeki mevcut cd-rom'unuza ufacık bir işlem ile dvd-rom okuma özelliğini kazandırabiliyorsunuz.
en az 24 hızlı olan cd-rom sürücünüzün lazer başlığının vidası sıkılarak bu işlem gerçekleştiriliyor. yaklaşık 45 derecelik açı ile okuyan cdrom sürücüler dvd-rom sürücü olması için 90 derecelik dik açıya getirildiğinde, dvd medyasını okuyabiliyor.
işlemin nasıl yapıldığına dair
videolu bir anlatım
bulunuyor. ayrıca şuradan da detaylı bilgi alabilirsiniz. -Ayrıca donanım bilgisine sahip olmayanlar ve gözden çıkarılabilecek bir cdrom sürücüsü olanlar bunu deneyebilirler.Fakat eğer cdrom sürücünüz yeni ise denemeyin zaten videodaki gibi bir sahne ile karşılaşmazsınız 40 ytl gibi bir ücrete kıyıp dvd rom sahibi de olabilirsiniz.
Kaynak:bildirgeç.org
-------------------------------------------

Arkadaşlar ne kadar doğrudur bilmiyorum, denemek isteyen varsa denesinler sonuçlarını yazsınlar, güzel bişeye benziyor

Hatta biryerde bir vida daha varmış onuda sıktırdınmı lightscribe açılıyomuş cd-rom'un, dedemgiller anlatırdı eskiden

F@H User : Lazaronnie | Score : 1344 | WU : 15
Çarşı, alayına karşı.

Lazaronnie çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-08, 14:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
kasaalan
Member

Katılım tarihi: 02.07.05
Ynt: CD-Rom Sürücünü DVD-Rom yapmak

gerçekse ben yaparım yaza bunlardan bir tane
yalnız tekrar cd okumuyor mu bu durumda
kasaalan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-08, 21:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
driver09
New Member

Katılım tarihi: 23.08.06
Nereden: kusadası

Sizce olurmu böyle bişey,
anlamak mümkün değil,

bana kalırsa bunu kafasından veya üzerinde oturduğu organından atan birisi bi yere yazmış ve kopyala yapıştır ile buralara kadar gelmiş

ben merak ediyorum acaba bunu ilk yazan acaba neresiyle gülüyor

driver09 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-08, 21:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Niye olmasın ki, microsoftun en basit güvenlik rutinlerini bile çiğnediğini düşünürsek, buda doğal, üstelik lazer ışığı bu plaktan iğneyle ses okumak gibi bişey değil, ışığın açısı çok önemli

Optik disklerde kapasite arttırmak için çok katman kullanılır, hatta öyleki bu katman sayısı blue-ray'larda 8'e kadar varmıştır, bir lazer kafası bu 8. katmandan veri okuyabilmek için, diğer katmanların içinden bu ışığı geçirmesi gerekiyor ki sonuncu katmana varabilsin, daha fazla katman daha fazla kapasite ama buda gücü yetmeyen lazer ışığı demek, bence mantıklı, elimde eski sayılan bir cd okuyucu mevcut denediğimde yazarım buraya, heralde oluyor veya olmuyor dediğimde banada inanırsınız artık
Eski 11-04-08, 22:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
::ZaFeR::
V.I.Member
Bilgisayarım

::ZaFeR:: Avatar

Katılım tarihi: 10.03.04
Nereden: Sakarya
Blog Mesajları: 1
Resimler: 3

Bende de eski bir tane var denesem mi acaba
::ZaFeR:: çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-08, 22:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
eagle
Silver Member
Bilgisayarım

eagle Avatar

Katılım tarihi: 24.04.05
Nereden: Samsun-İstanbul
Resimler: 7

bana pek inandırıcı gelmedi birisi bi kuyuya taş atmış .... gibi yani

o zaman dvd rom üretmesinler elimzideki cd romları çeviririz ne gerek varki 2 sıkar dvd rom yaparız 4 gevşetir transformers yaparız
Eski 17-07-08, 00:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
kasaalan
Member

Katılım tarihi: 02.07.05

deneyen oldu mu bunu
kasaalan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 15:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
Bu[R]aK
Member

Bu[R]aK Avatar

Katılım tarihi: 21.08.08
Nereden: İstanbul

Alıntı:
Lazaronnie tarafından iletildi. Mesajı göster

Evet, yanlış duymadınız. elinizdeki mevcut cd-rom'unuza ufacık bir işlem ile dvd-rom okuma özelliğini kazandırabiliyorsunuz.

en az 24 hızlı olan cd-rom sürücünüzün lazer başlığının vidası sıkılarak bu işlem gerçekleştiriliyor. yaklaşık 45 derecelik açı ile okuyan cdrom sürücüler dvd-rom sürücü olması için 90 derecelik dik açıya getirildiğinde, dvd medyasını okuyabiliyor.

işlemin nasıl yapıldığına dair
videolu bir anlatım
bulunuyor. ayrıca şuradan da detaylı bilgi alabilirsiniz. -Ayrıca donanım bilgisine sahip olmayanlar ve gözden çıkarılabilecek bir cdrom sürücüsü olanlar bunu deneyebilirler.Fakat eğer cdrom sürücünüz yeni ise denemeyin zaten videodaki gibi bir sahne ile karşılaşmazsınız 40 ytl gibi bir ücrete kıyıp dvd rom sahibi de olabilirsiniz.

Kaynak:bildirgeç.org

-------------------------------------------

Arkadaşlar ne kadar doğrudur bilmiyorum, denemek isteyen varsa denesinler sonuçlarını yazsınlar, güzel bişeye benziyor

Hatta biryerde bir vida daha varmış onuda sıktırdınmı lightscribe açılıyomuş cd-rom'un, dedemgiller anlatırdı eskiden

Arkadaşım denedim oLmuyor Çalışman Güzel ama oLmuyor MaleseF Bölé İşLéRE Gerek yok...teşekkürler
Eski 27-08-08, 15:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Alıntı:
Bu[R]aK tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşım denedim oLmuyor Çalışman Güzel ama oLmuyor MaleseF Bölé İşLéRE Gerek yok...teşekkürler
Çalışma bana ait değil. Alıntı yaptığımı belirtmiştim. Zaten bu dikkatsizlikle yaptığın denemeden hayır gelmemesi çok normal

Hangi tür işler senin için gerekli iseler o işlerde takılmakta serbestsin. Seni kimse buraya davet etmedi aman mesaj yazasın diye! Yada aman deneyesin diye.

Ayrıcada madem gereksiz niye denedin?

Birde uzun postları alıntı yapmayalım. Forum düzenini bozuyorsun.Biraz daha saygılı olalım
Eski 27-08-08, 15:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
apocan-esra
Senior Member
Bilgisayarım

apocan-esra Avatar

Katılım tarihi: 29.11.07
Nereden: kazan

adam bişry paylaşmış saygı lütfen.
Eski 27-08-08, 23:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
Simplicity
V.I.Member
Bilgisayarım

Simplicity Avatar

Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: geldiği belli deil...
Resimler: 2

ya bana mantıklı gelmiyor. çünkü laser okuma & yazma yaparken power calibration yapar ve bunuda üzerindeki en üst merceği aşağı - yukarı & sağ - sol filan yaparak gerçekleştirir. ve laser in açısını potansiyometre ile nasıl değiştirdiğini merak ediyorum. o potansiyometre calibration içindir, laser in ışığı yetersiz kalırsa gücü arttırmak içindir...
Simplicity çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 23:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
kalpazan
V.I.Member
Bilgisayarım

kalpazan Avatar

Katılım tarihi: 08.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2

biryerde de dvd-rw kafasından lazer silah yapmı vardı.denedim olmadı

kalpazan şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 23:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

escobar Avatar

Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13

Alıntı:
kalpazan tarafından iletildi. Mesajı göster
lazer kılıç yapan varsa p.m. lütfen

PS2'yi de PS3 yapsalar bu yolla süper olur
Eski 27-08-08, 23:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Alıntı:
Mehmet??
Efendim??
Dızzzttt
Eski 27-08-08, 23:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
kalpazan
V.I.Member
Bilgisayarım

kalpazan Avatar

Katılım tarihi: 08.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2

Alıntı:
Mehmet??
Efendim??
Dızzzttt
olsa güzel olurdu
kalpazan şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 00:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
Bu[R]aK
Member

Bu[R]aK Avatar

Katılım tarihi: 21.08.08
Nereden: İstanbul
Wink Ynt: CD-Rom Sürücünü DVD-Rom yapmak

Alıntı:
Çalışma bana ait değil. Alıntı yaptığımı belirtmiştim. Zaten bu dikkatsizlikle yaptığın denemeden hayır gelmemesi çok normal
Alıntı:

Hangi tür işler senin için gerekli iseler o işlerde takılmakta serbestsin. Seni kimse buraya davet etmedi aman mesaj yazasın diye! Yada aman deneyesin diye.

Birde uzun postları alıntı yapmayalım. Forum düzenini bozuyorsun.Biraz daha saygılı olalım

Çalışman Derken Kopyala Yapıstır Calısmasını kastetmışdım sadece sana kotu yorum yapan ben deilim...Konuda Ugrastıgn için saygım sonsuz bir dahakıne yorumlarında sen dikkat etmelısın fazla ileriye gitmeden konusmayı tercıh et saygısızlık yapma..kolay qelsın ...SAYGILAR...
Bu[R]aK şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 00:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Alıntı:
Bu[R]aK tarafından iletildi. Mesajı göster
Çalışman Derken Kopyala Yapıstır Calısmasını kastetmışdım sadece sana kotu yorum yapan ben deilim...Konuda Ugrastıgn için saygım sonsuz bir dahakıne yorumlarında sen dikkat etmelısın fazla ileriye gitmeden konusmayı tercıh et saygısızlık yapma..kolay qelsın ...SAYGILAR...

Alıntı:
olsa güzel olurdu
Hemde çookk
Eski 28-08-08, 00:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
lazarus
Silver Member
Bilgisayarım

lazarus Avatar

Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: TUR
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
onthe fire Ynt: CD-Rom Sürücünü DVD-Rom yapmak

Alıntı:

yaa arkadaşım sen nasıl adamsın, birisi buraya yorumunu yazıyor sen hemen gülerek azarlıyorsun

öyleyse konu açma böyle devam edeceksen... bir de 20 post'un 15'i senin zırva gülme mesajların halinde ayrıca.
lazarus şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver