Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

cd romu pcden bağımsız nasıl çalıştırcam???

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında cd romu pcden bağımsız nasıl çalıştırcam??? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "eski bir cd romum var hani şu kulaklık çıkışı olanından ve ben bunu elektronik kaset yardımıyla arabada kullanmak istiyorum ama ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #1 (permalink)  
Eski 11-07-07, 16:09
ankarali06 ankarali06 çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 11.07.07
Nereden: ankara
cd romu pcden bağımsız nasıl çalıştırcam???

eski bir cd romum var hani şu kulaklık çıkışı olanından ve ben bunu elektronik kaset yardımıyla arabada kullanmak istiyorum ama arabanın içinde cd romu nasıl çalıştıracam.aranın çakmağından alacağım enerji yetermi acaba?
eski konularda bunla ilgili birşeyler buldum ama pek anlamadım aküden deil çakmaktan alcam naapabilirim???
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #2 (permalink)  
Eski 11-07-07, 17:13
hami10 Avatar
hami10 hami10 çevrim dışı
hARDWAREMANIAC
hami10's Computer

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16
Ynt: cd romu pcden bağımsız nasıl çalıştırcam???

Bu konu aslında yıllar önce biçok forumda tartışılmış ve sonunda bi kaç kişi yapmayı başarmıştı ama çok zahmetli bir iş oldugunu biliyorum.. siz en iyisi bi cd çalar alın

ben yine biraz bilgi vereyim.

--------------------

http://www.geocities.com/issawiyeh/cdrom.JPG

bu iş için fazla elektronikten anlamana gerek yok mantık sadece bulunan özelliği kullanmaktır

denemeye kendi pc nizden başlayın (cdron 2 tuşlu olmalı tek tuslu cdromda bu özellik çalışmaz)

1- kulaklıgı cd roma takın
2- bir adet audio cd takın
(windowsun otomatik acmasını engelleyin olmuyorsa pcyi yeniden başlatın ve f2 veya del tusu ile bios ekranina girin)-burada amac sadece windowsun cdromu rahat birakaması içindir biostan sakın bişey değiştirmeyin-

2- 5-10 sn sonra soldaki tuşa basın kulaklıktran müziği dinlersinizve sonra her sol tusa basısınızda bir şarkı sonrasına gecer sagdaki tus 1. basmada stop 2.de ise eject (cdyi cıkartma için) dir

evet işte cdromun calisma mantıgını anladınız umarım

gelelim benim mantıga

burada ben denemeler ile cdromu bagımsiz bir şekilde evde yada arabada cd calar olarak kullanılabilir duruma getirdim

burada biraz elektronik bilgisi gerekiyor

cdromun beslemesi (arkasındaki 4 lü soket) soldan saga +12 v / GND / GND / + 5v tur (GND - polaritedir)

12 v kolay araba yada birçok 12 v luk adaptor bulabiliriz
ama aynı beslemeden 5 volt almak biraz zor onun için 7805 entegresi devreye giriyor bu entegre 12 v + 5 v düşürür ve 1 amperlik bir akım sağlar bu akım cdromun çalışması için yeterlidir ancak aşırı ısınma ihtimaline karşı cdromun yanindaki vida yerine vidalarız sekildeki devrede ise 7805 entegresinin nasıl baglanmasını açıklamısım zaten

cdrom sadece track (audio) cdleri çalıştırır mp3 calısmaz

ayrıca

arabaya cdrom bağlıyacağım

şu konuda yardımcı olabilir..

kolay gelsin..

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #3 (permalink)  
Eski 11-07-07, 17:38
Rookie Member

Ynt: cd romu pcden bağımsız nasıl çalıştırcam???

ben denemesini yaptım pcden sadece elektrik kablosunu taktım denedim audio cdsini çaldı ondan sonra kalkıştım zaten internetten felan araştırdım.şimdi ben bu kırmızı 2*siyah ve sarı kabloyu naapıcamı resimden anladım sağolasın ama sesi kasetyardımıyla direk kulaklıkgirişinden alsam ses nası olur kaliteli olurmu?
şimdi bide ses çıkışıyla felan uğraşmayalım direk kasetin kablosunu cdroma takıp halletmek varken
Alıntı yaparak cevap ver
  #4 (permalink)  
Eski 11-07-07, 21:17
Rookie Member

Thumbs up Ynt: cd romu pcden bağımsız nasıl çalıştırcam???

sağol hami10 dediğin gibi 7805 aldım ve bağladım.Bu ses kalitesi benim için hayli güzel(daha önce 6600 ı teype bağlayıp dinliyordum da ).bir tek sorun 7805 küçük bi alet çok çabuk ve çok fazla ısınıyo bi zararı olurmu bilmem.Onu da kullanırken öğrencez artık
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

cd romu pcden bağımsız nasıl çalıştırcam??? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
DVD romu görmüyor... tansu Optik Aygıtlar.. 15 13-07-07 12:22
tunersiz lcdye bilgisayardan bağımsız tv izlemek.. bastuhan Çokluortam 5 30-10-06 09:52
laptopa pc cd-romu ISKELETOR Genel 3 14-07-06 00:36
dvd romu ATACAM mcserdar Çokluortam 1 26-11-05 13:17

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 19:45.