Bu konu aslında yıllar önce biçok forumda tartışılmış ve sonunda bi kaç kişi yapmayı başarmıştı ama çok zahmetli bir iş oldugunu biliyorum.. siz en iyisi bi cd çalar alın
ben yine biraz bilgi vereyim.
--------------------
http://www.geocities.com/issawiyeh/cdrom.JPG
bu iş için fazla elektronikten anlamana gerek yok mantık sadece bulunan özelliği kullanmaktır
denemeye kendi pc nizden başlayın (cdron 2 tuşlu olmalı tek tuslu cdromda bu özellik çalışmaz)
1- kulaklıgı cd roma takın
2- bir adet audio cd takın
(windowsun otomatik acmasını engelleyin olmuyorsa pcyi yeniden başlatın ve f2 veya del tusu ile bios ekranina girin)-burada amac sadece windowsun cdromu rahat birakaması içindir biostan sakın bişey değiştirmeyin-
2- 5-10 sn sonra soldaki tuşa basın kulaklıktran müziği dinlersinizve sonra her sol tusa basısınızda bir şarkı sonrasına gecer sagdaki tus 1. basmada stop 2.de ise eject (cdyi cıkartma için) dir
evet işte cdromun calisma mantıgını anladınız umarım
gelelim benim mantıga
burada ben denemeler ile cdromu bagımsiz bir şekilde evde yada arabada cd calar olarak kullanılabilir duruma getirdim
burada biraz elektronik bilgisi gerekiyor
cdromun beslemesi (arkasındaki 4 lü soket) soldan saga +12 v / GND / GND / + 5v tur (GND - polaritedir)
12 v kolay araba yada birçok 12 v luk adaptor bulabiliriz
ama aynı beslemeden 5 volt almak biraz zor onun için 7805 entegresi devreye giriyor bu entegre 12 v + 5 v düşürür ve 1 amperlik bir akım sağlar bu akım cdromun çalışması için yeterlidir ancak aşırı ısınma ihtimaline karşı cdromun yanindaki vida yerine vidalarız sekildeki devrede ise 7805 entegresinin nasıl baglanmasını açıklamısım zaten
cdrom sadece track (audio) cdleri çalıştırır mp3 calısmaz
ayrıca
arabaya cdrom bağlıyacağım
şu konuda yardımcı olabilir..
kolay gelsin..