+ Cevap Yaz
Results 1 to 12 of 12

CD Yazma Sorunu

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Optik Aygıtlar forumunda CD Yazma Sorunu başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar selam, Benim Acer 5920G modeli notebookumun dvd sinde bir sorun var.. Sorun şu; DVD okuyup yazabiliyorum, CD okutabiliyorum ama ...

New Member
    Katılım tarihi
    21.05.2009

CD Yazma Sorunu

Arkadaşlar selam,

Benim Acer 5920G modeli notebookumun dvd sinde bir sorun var.. Sorun şu;

DVD okuyup yazabiliyorum, CD okutabiliyorum ama yazdıramıyorum... CD yazarken genellikle %100 aşamasına geldiğimde bekleme süresi biraz uzuyor ama başarılı diyor. Yalnız yazırdığım CD hiçbirşekilde açılmıyor.. Hatta genellikle cd yi daha sonra taktığım zaman boş cd gibi algılıyor alet.. Cd nin üzerine baktığımda üzerinde birşeyler olduğunu, koyuluğundan görebiliyorum ama hiçbir alette çalışmıyor.. CD lerde bir problem yok, başka bir bilgisayarda denedim, yazdırabildim..

Biliyorsunuz bizim DVD ler "TSSTCorp TS-L632D".. Bunun firmware ini de buldum o da çare etmedi...

Öncelikle böyle bir sorunla daha önce karşılaşan varsa yardımlarını bekliyorum.. Yoksa fikir verebilecek arkadaşların önerileri ne olabilir?

Teşekkürler

Moderator BenCesur Avatar
    Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    Yoldayım şimdi. Yerim yurdum belli değil!

Ynt: CD Yazma Sorunu

CDyi hangi programla yazıyorsun.. Belki windows ile yazdırınca bu sorun oluyor olabilir.. Birde nero yada başka bir yakma programı ile dene..

New Member
    Katılım tarihi
    21.05.2009

Alıntı BenCesur tarafından iletildi. Mesajı göster
    CDyi hangi programla yazıyorsun.. Belki windows ile yazdırınca bu sorun oluyor olabilir.. Birde nero yada başka bir yakma programı ile dene..

Her programla denedim.. Hepsinde aynı sorun tekrarlıyor..

Rookie Member
    Katılım tarihi
    16.04.2008
    Nereden
    İstanbul

Alıntı byapici tarafından iletildi. Mesajı göster
    Arkadaşlar selam,

Benim Acer 5920G modeli notebookumun dvd sinde bir sorun var.. Sorun şu;

DVD okuyup yazabiliyorum, CD okutabiliyorum ama yazdıramıyorum..
    Öncelikle böyle bir sorunla daha önce karşılaşan varsa yardımlarını bekliyorum.. Yoksa fikir verebilecek arkadaşların önerileri ne olabilir?

Teşekkürler
    buna benzer bir sorunum benim de var dostum lakin seninkinden farkı; benim dvd okuyup yazabilmem ama cd yi ne yazıp ne de okuyabilmem...
    umarım yardımcı olacak arkadaş(lar)ın önerisiyle ikimiz de sorunumuzu hallederiz.

New Member
    Katılım tarihi
    21.05.2009

Alıntı Jan_Sardal tarafından iletildi. Mesajı göster
    buna benzer bir sorunum benim de var dostum lakin seninkinden farkı; benim dvd okuyup yazabilmem ama cd yi ne yazıp ne de okuyabilmem...
    umarım yardımcı olacak arkadaş(lar)ın önerisiyle ikimiz de sorunumuzu hallederiz.

Hocam ben sorunu ilginçtir ama en ilkel yolla çözdüm..
    kolonya+pamuk
    Okuyucunun merceğini temizleyeceksin..
    bi dene bakalım..

Rookie Member
    Katılım tarihi
    28.01.2006
    Nereden
    Uşak

Merhaba arkadaslar,

Benim de sorunum temelde aynı sayılır. Fakat ben yazmaya hic baslayamıyorum. Hatanın ssi asagıda. Yardımcı olabilecek arkadas var mı =( ?

hemen ardindan da bu uyari geliyor.

Senior Member bost-10 Avatar
    Katılım tarihi
    19.03.2009
    Nereden
    Hapollo

Ultra ıso kullan dene bir?

Moderator Gecko Avatar
    Katılım tarihi
    20.09.2008
    Nereden
    Ankara
    Blog Mesajları
    1

Optik okuyucu arızalı olabilir.

Senior Member bost-10 Avatar
    Katılım tarihi
    19.03.2009
    Nereden
    Hapollo

Belki dedim programdan kaynaklanan bir yazma sorunu olabilir diye ben seni başka bir programa yöneltmek istedim

Rookie Member
    Katılım tarihi
    28.01.2006
    Nereden
    Uşak

Program olarak Nero, CdBurner ve Ashampoo denedim bir de xp'nin kendi yazma sisteminde hicbirinde olmadli malesef.

Bir gün önce yazmadigi DVD'ye bir gün sonra yazdi. Fakat sonraki DVD'lere yine yazamadim hicbirsey. İsin en ilginc tarafi da bu oldu benim icin =(...

Baska önerisi olan ?

New Member
    Katılım tarihi
    11.05.2007

Bendede aynı marka ve model bilgisayar var ve tamamen aynı sorunlar.Bütün programları denedim.dvd de sorun yok ama cd de eskiden yazarken cazır cazır bi ses gelirdi işlemin yarısında itibaren merceğin oynama sesi ama artık gelmiyor sırf motoru döndürüyor vantilatör gibi. ayrıca cd donlandırmasıda arkadaşın dediği gibi yazma aşamasından uzun sürüyor ve boş cd çıkartıyor ortaya. Bilmiyorum alakası varmıdır ama vista açılışta memory diye bir pencere çıkartıyor.Bir dosya silinmiş geri yükle diyorsunuz ama her açılışta tekrar aynı pencere açılıyor.bİR ilgisi varmı bilmiyorum ama eski halinden tek farkı bu bilgisayarın.Teşekkürler

Rookie Member
    Katılım tarihi
    11.08.2009
    Nereden
    İzmir

16x le devamlı Dvd felan yazdıysanız,Dvd yazıcıların maksimum ömrü 8 ay.4x ile yazarsanız ise en az 2 yıl

+ Cevap Yaz