Bu sayfada Donanım kategorisindeki Optik Aygıtlar forumunda CD Yazma Sorunu başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar selam,
Benim Acer 5920G modeli notebookumun dvd sinde bir sorun var.. Sorun şu;
DVD okuyup yazabiliyorum, CD okutabiliyorum ama ...
DVD okuyup yazabiliyorum, CD okutabiliyorum ama yazdıramıyorum... CD yazarken genellikle %100 aşamasına geldiğimde bekleme süresi biraz uzuyor ama başarılı diyor. Yalnız yazırdığım CD hiçbirşekilde açılmıyor.. Hatta genellikle cd yi daha sonra taktığım zaman boş cd gibi algılıyor alet.. Cd nin üzerine baktığımda üzerinde birşeyler olduğunu, koyuluğundan görebiliyorum ama hiçbir alette çalışmıyor.. CD lerde bir problem yok, başka bir bilgisayarda denedim, yazdırabildim..
Biliyorsunuz bizim DVD ler "TSSTCorp TS-L632D".. Bunun firmware ini de buldum o da çare etmedi...
Öncelikle böyle bir sorunla daha önce karşılaşan varsa yardımlarını bekliyorum.. Yoksa fikir verebilecek arkadaşların önerileri ne olabilir?
DVD okuyup yazabiliyorum, CD okutabiliyorum ama yazdıramıyorum..
Öncelikle böyle bir sorunla daha önce karşılaşan varsa yardımlarını bekliyorum.. Yoksa fikir verebilecek arkadaşların önerileri ne olabilir?
Teşekkürler
buna benzer bir sorunum benim de var dostum lakin seninkinden farkı; benim dvd okuyup yazabilmem ama cd yi ne yazıp ne de okuyabilmem...
umarım yardımcı olacak arkadaş(lar)ın önerisiyle ikimiz de sorunumuzu hallederiz.
buna benzer bir sorunum benim de var dostum lakin seninkinden farkı; benim dvd okuyup yazabilmem ama cd yi ne yazıp ne de okuyabilmem...
umarım yardımcı olacak arkadaş(lar)ın önerisiyle ikimiz de sorunumuzu hallederiz.
Hocam ben sorunu ilginçtir ama en ilkel yolla çözdüm..
kolonya+pamuk
Okuyucunun merceğini temizleyeceksin..
bi dene bakalım..
Bendede aynı marka ve model bilgisayar var ve tamamen aynı sorunlar.Bütün programları denedim.dvd de sorun yok ama cd de eskiden yazarken cazır cazır bi ses gelirdi işlemin yarısında itibaren merceğin oynama sesi ama artık gelmiyor sırf motoru döndürüyor vantilatör gibi. ayrıca cd donlandırmasıda arkadaşın dediği gibi yazma aşamasından uzun sürüyor ve boş cd çıkartıyor ortaya. Bilmiyorum alakası varmıdır ama vista açılışta memory diye bir pencere çıkartıyor.Bir dosya silinmiş geri yükle diyorsunuz ama her açılışta tekrar aynı pencere açılıyor.bİR ilgisi varmı bilmiyorum ama eski halinden tek farkı bu bilgisayarın.Teşekkürler