arkadaşlar selam. bilgisayarımda dvd rom çalışırken aşırı derecede bir yavaşlama sözkonusu oluyor son zamanlarda. sistemi yaklaşık 4-5 ay önce topladım ve o zamandan beri hiç böyle bi sorunum olmamıştı. geçenlerde format atmam gerekti ve sp2 li xp mi kurdum ve şu yazılım hırsızlığı güncellemesine kadar olan güncellemeleri de yükledim
herneyse, yaşadığım sorunları size yazayım sırayla.
- bir dergi dvd sinden nero 7 yi kurmaya çalıştım, kurulum süreci abartısız 45-50 dakika sürdü ve en sonunda program yanıt vermemeye başladı vs. sonuçta kuramadım
- bi şekilde kurmayı başardığım nero 6 ile bi dvd ye 4 gb a yakın veri yazmaya kalktım, net 48 dakika sürdü. sonunda yazdı tabi ama bu kadar uzun sürmezdi hiç
- şu anda 1 gb kadar bi veriyi bi dvd den masaüstüme kopyalıyorum ve bana 25 dakka zaman verdi.
bütün bunlar olurken pc aşırı derecede kasılıyor ve ctr+alt+del den performans zımbırtısına bakıyorum, hepsinde işlemcimi %50-60 arasında değişken olarak kullanıyor, 450mb civarı da
ram kullanımı gösteriyor. bu değerler en yoğun kullanımımda bile 250 mb ram ve %5-10
işlemci kullanımını geçmezdi eskiden.
şu anda resmen mouse u hareket ettirirken bile takılarak ilerliyor ve çok sinir bozucu. sorun dvd rw de diye düşünüyorum ama sizin de fikirlerinizi alayım dedim.
sistemimi yazayım kabaca
msi p965 neo anakart
core2 duo e6300
2gb 667 mhz kingston ram
320 gb hdd
420w thermaltake psu
nec dvd-rw
sorun nerede ve çözümü ne olabilir yardım edecek biri olursa çok sevinirim
edit: ayrıca cd okurken-yazarken-kopyalarken vs. de de durum buna benzer, sadece anlık olarak kendine geliyor. yani %50 kullanırken işlemciyi bir an %3-4 lere düşüyor gibi.
edit2: gül gibi çalışan sistemi formatlama sebebim vista merakımdı

ama aynı gün içinde xp ye geri döndüm. işletim sistemi kurarken böyle bi yavaşlama olmadı ya da kurulum sırasında ben pc başında olmadığım için farketmemiş de olabilirim.
 |  |  |
 | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |
 |  |  |