Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

DVD Rom çalışırken ciddi performans sorunu!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında DVD Rom çalışırken ciddi performans sorunu! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar selam. bilgisayarımda dvd rom çalışırken aşırı derecede bir yavaşlama sözkonusu oluyor son zamanlarda. sistemi yaklaşık 4-5 ay önce topladım ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-04-07, 16:53   #1 (permalink)
jspec
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.07.06
Nereden: istanbul
DVD Rom çalışırken ciddi performans sorunu!

arkadaşlar selam. bilgisayarımda dvd rom çalışırken aşırı derecede bir yavaşlama sözkonusu oluyor son zamanlarda. sistemi yaklaşık 4-5 ay önce topladım ve o zamandan beri hiç böyle bi sorunum olmamıştı. geçenlerde format atmam gerekti ve sp2 li xp mi kurdum ve şu yazılım hırsızlığı güncellemesine kadar olan güncellemeleri de yükledim

herneyse, yaşadığım sorunları size yazayım sırayla.

- bir dergi dvd sinden nero 7 yi kurmaya çalıştım, kurulum süreci abartısız 45-50 dakika sürdü ve en sonunda program yanıt vermemeye başladı vs. sonuçta kuramadım
- bi şekilde kurmayı başardığım nero 6 ile bi dvd ye 4 gb a yakın veri yazmaya kalktım, net 48 dakika sürdü. sonunda yazdı tabi ama bu kadar uzun sürmezdi hiç
- şu anda 1 gb kadar bi veriyi bi dvd den masaüstüme kopyalıyorum ve bana 25 dakka zaman verdi.

bütün bunlar olurken pc aşırı derecede kasılıyor ve ctr+alt+del den performans zımbırtısına bakıyorum, hepsinde işlemcimi %50-60 arasında değişken olarak kullanıyor, 450mb civarı da ram kullanımı gösteriyor. bu değerler en yoğun kullanımımda bile 250 mb ram ve %5-10 işlemci kullanımını geçmezdi eskiden.

şu anda resmen mouse u hareket ettirirken bile takılarak ilerliyor ve çok sinir bozucu. sorun dvd rw de diye düşünüyorum ama sizin de fikirlerinizi alayım dedim.

sistemimi yazayım kabaca

msi p965 neo anakart
core2 duo e6300
2gb 667 mhz kingston ram
320 gb hdd
420w thermaltake psu
nec dvd-rw

sorun nerede ve çözümü ne olabilir yardım edecek biri olursa çok sevinirim

edit: ayrıca cd okurken-yazarken-kopyalarken vs. de de durum buna benzer, sadece anlık olarak kendine geliyor. yani %50 kullanırken işlemciyi bir an %3-4 lere düşüyor gibi.

edit2: gül gibi çalışan sistemi formatlama sebebim vista merakımdı ama aynı gün içinde xp ye geri döndüm. işletim sistemi kurarken böyle bi yavaşlama olmadı ya da kurulum sırasında ben pc başında olmadığım için farketmemiş de olabilirim.

En son jspec tarafından düzenlendi: 26-04-07 saat 17:08
jspec çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-04-07, 17:18   #2 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara
Resimler: 15
Re: DVD Rom çalışırken ciddi performans sorunu!

Optik sürücüyü çıkarıp denediniz mi? Öncelikle sorunun optik sürücüden kaynaklığından emin olalım...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-04-07, 18:02   #3 (permalink)
Mcorleone
Cool Member

Mcorleone Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.03.05

anakart sürücüsünü ve jmicron sürücüsünü güncelledinmi?
Mcorleone çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-04-07, 18:51   #4 (permalink)
jspec
Rookie Member

Bilgisayarım

Alıntı:
KroninuQus_BerQ tarafından iletildi. Mesajı göster
Optik sürücüyü çıkarıp denediniz mi? Öncelikle sorunun optik sürücüden kaynaklığından emin olalım...
sürücü çalışmazken hiçbir sorun yok.

Alıntı:
Mcorleone tarafından iletildi. Mesajı göster
hayır ama deniycem birazdan sağol
jspec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-04-07, 22:20   #5 (permalink)
jspec
Rookie Member

Bilgisayarım

bu arada sürücüleri neden güncellemem gerekli ki, yani 1 hafta öncesine kadar herşey gayet düzgündü?
jspec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-04-07, 11:35   #6 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1

Winxp

bu linki ziyaret et.
win update ve güncel sürücüleri yükle. bi de optik sürücüye firmware güncellemesi yap.
DonQuichotte çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-04-07, 18:31   #7 (permalink)
blaster2005
V.I.Member

blaster2005 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13

1 hafta öncesinde problem olmaması şaşırtıcı bir durum fakat arıza büyük ihtimalle dvd-romda istersen bi IDE kablosnu değiştirerek dene.yada başka bir okuyucu bul hiç bişeyi değiştirmeden dene bişiler kurmaya çalış.o zaman belli olur sanırım.kolay gelsin.

Vurulmuş temiz alnından uzanmış yatıyor. BİR HİLAL UĞRUNA YARAB NE GÜNEŞLER BATIYOR ( *
blaster2005 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-04-07, 22:10   #8 (permalink)
jspec
Rookie Member

Bilgisayarım

Alıntı:
Mcorleone tarafından iletildi. Mesajı göster
jmicron, budur çok sağol güncelleyince düzeldi herşey
jspec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-04-07, 11:58   #9 (permalink)
cylon81
New Member

Katılım tarihi: 23.04.07

Aygıt yöneticisinden ide kanallarına girin orada birincil veya ikincill kanalda bir yerde dvd rom olması lazım, onun DMA modunun açık olup olmadığına bakın, muhtemelen kapalıdır, onu açtığınızda sistem tam performansı ile çalışacaktır.
cylon81 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-06-07, 23:51   #10 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Katılım tarihi: 19.09.03
Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge

Kırk yılda cevabını bildiğim bi soru sorulmuş,onunda cevabı benden önce verilmiş maalesef

Cd yazıcımı ilk aldığımda aynı problemi yaşamıştım,bilgisayarcıya götürmüştüm anlayamamştı,sonra aldığım yere email atınca anakart sürücülerini yüklememi söylemişlerdi ve düzelmişti...

"Bağımsızlık benim karakterimdir" "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir"
RRidgeback çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

DVD Rom çalışırken ciddi performans sorunu! ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Performans sorunu kaf_sin_kaf Genel 6 30-01-06 13:11
''Windows Ciddi Bi Sorundan Kurtalıdı''Sorunu?? salamura Genel(OS) 7 07-07-05 03:54
256 mb 6600 TD de performans sorunu aziz Ekran Kartları 26 09-06-05 23:08
ciddi bir çakışma sorunu! yardım! slayer007 Ekran Kartları 1 04-12-02 13:00
via anakart performans sorunu ? eko Ekran Kartları 1 13-06-01 18:58

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:10.