Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

DVD romu görmüyor...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında DVD romu görmüyor... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar şu donanım işini bi öğrenemedim.. Sorun şu: DVD Rom aldım bi tane, bundan önce de bi cd writer bi ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 20-06-05, 13:25   #1 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

DVD romu görmüyor...

Arkadaşlar şu donanım işini bi öğrenemedim..
Sorun şu: DVD Rom aldım bi tane, bundan önce de bi cd writer bi de harddisk vardı. HD ile CDwr aynı kabloya bağlılar, yeni aldıım cihazı da ayrı bi kabloyla bağladım, power ını da bağladım, xp görmedi, sora bilimum değişik kombinasyonlara koştum. Olmadı. Kabloları değiştirdim, yeni kabloya taktığım HD ve CDwr ı da görmedi xp. Şimdi benim bu yeni kablo uyumsuz mu acaba. markası ABIT altında da for ata33/66/100/133mb/s yazıyo. Başka bi kablo alsam sorunum çözülürmü. Ne yapmam gerekir?
Teşekkürler şimdiden

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 13:37   #2 (permalink)
cyclone1414
Member

cyclone1414 Avatar

Katılım tarihi: 07.04.05
Nereden: ankara
Arrow

hocam oncelıkle bıos dan bakman gerek(kı buyuk ıhtımal bıos dada gormuyordur) bıosdan baktıgın da gormuyorsa su alternatıf war anlattıklarından yola cıkarak soyleyebılecegım...
1-cdrw ve hd baglı olan kablo dısında bagladıgın ıkıncı kablo sorunlu
2-yenı dvd romun master ve ıkı master olunca(dıger masterda hd) ondan boot etmeye calısıyo ve bu seferde hd nı gormuyo ve dolayısıyla wın acılmıyo olmalı.

eger bagladıgın ıkıncı kablonun ucundakı dvdromu jumper settıng ten slave yaparsan olacagını dusunuyorum....
cyclone1414 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 13:48   #3 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Slave yaptım. biostan bakiim bi..
Aklıma gelen kablolarında ayrı çeşitleri var da benim aldığım bana uyumsuz mu acaba, oldu. Çünkü hd ile eski cdrw yi ki normalde çalışıyorlar, sadece kablolarını değiştirdim, ikisinide görmedi.
Bu arada söylemeyi unuttum, bu yeni kablonun ucunda bi delik eksik, bu sebeple anakartta ayrı bi yer buldum bu kabloya uygun oraya taktım, eski kablo da eksik delik yok, o yüzden hd ile cdrw anakartta farklı bi yere bağlılar. Yeni kabloyla da onları denediğimde eksik çubuklu yere takmak zorunda kaldım doğal olarak. Anakrtta dört tane kablo bağlama yeri var( ne denio bilmiyorum) ikisi kırk çubuklu ikisi bi çubuk eksik, Şu andaki durum kırk çubuklu yere takılı bir kablo ucunda hd ve cdrw, yeni kablo bi delik eksik olduu için diğer yerlere takıyorum. ve görmüyor

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 13:56   #4 (permalink)
cyclone1414
Member

cyclone1414 Avatar

bıos dada gormeyecegını anladık su dedıgın seyden sonra
senın tek sorunun kabloda degıstır aynı tıp kablo al duzelecek emın ol bı hdd kablo senın ısını gorecek
cyclone1414 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 13:59   #5 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Anladım. çok sağol..

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 14:00   #6 (permalink)
cyclone1414
Member

cyclone1414 Avatar

yardımcı olabıldıysem ne mutlu...
cyclone1414 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 14:05   #7 (permalink)
equnix
V.I.Member

equnix Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.06.05
Nereden: İstanbul
Alıntı:
cyclone1414 tarafından iletildi.
yardımcı olabıldıysem ne mutlu...
cyclone1414 kardeşim bu arkadaşın sorunu jumper yarlarından da olabilir. Onlarıda kontrol etsin bence.
equnix çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 14:11   #8 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Jumper değiniz küçük plastik zımbırtı di mi? master ı slave i belirleyen... Onu kontrol ettim

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 14:15   #9 (permalink)
cyclone1414
Member

cyclone1414 Avatar

Alıntı:
equnix tarafından iletildi.
cyclone1414 kardeşim bu arkadaşın sorunu jumper yarlarından da olabilir. Onlarıda kontrol etsin bence.

dostum jumperları ayarladım slave yaptım dediği için sorun kabloda dedim ama yanlış ayarlamışda olabılır bı kez daha anlatalım....
4.cevabı buldun mu? -KAÇMA sorunu nasıl çözdüğünü yaz daha sonra aynı sorunla karşılaşanlar aradığını kolay bulsun forum mantığı budur ya
http://www.hardwaremania.com/forum/...ead.php?t=35394
İmza Kuralları
cyclone1414 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 14:18   #10 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Yo valla ayarladım.. eskiden tak çıkar zor oluyodu artık yazmaya başlamışlar, master slave felan die..

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 14:19   #11 (permalink)
cyclone1414
Member

cyclone1414 Avatar

Alıntı:
tansu tarafından iletildi.
Jumper değiniz küçük plastik zımbırtı di mi? master ı slave i belirleyen... Onu kontrol ettim

dostum haklısın jumper dediğimiz plastik içi metel olan bi parca ıkı bacagı bıbırıne baglamaya yarıyo basıt bı sekılde soylemek gerekırse...

dvd romun marka ve modelıne baglı olarak alt ve usttekıne baglıcaksın ve buyuk ıhtımalle 2 ıncı bacaklara olabılır...

zaten dvdromun uzerınde slave master falan nasıl yapılıyo sekılle gosterıyodur.

eger ıstersen marka ve modelı werebılırsen bı arastırayım hangı bacakları jumperlıcanı soyleyım dostum
cyclone1414 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 14:21   #12 (permalink)
cyclone1414
Member

cyclone1414 Avatar

Alıntı:
Yo valla ayarladım.. eskiden tak çıkar zor oluyodu artık yazmaya başlamışlar, master slave felan die..
haklısın dostum eskıden bızlerı cok ugrastırıyodu artık yazıyolar uzerlerıne dogru yaptıgından emınsen tek sorun kabloda demektır dıyorum baska bı alternatıve aklıma gelmıyo su anda
cyclone1414 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 14:23   #13 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Sağolun valla, yok yazmışlar hakketen. Muhtemelen haklısın, bi kablo alınca çözülcek gibi bu iş. Sağolun çok yardımcı oldunuz gerçekten. Akşam üzeri bildiririm burdan durumu. Yeni kablo aldığımda da çalışmazsa gene gelceem yer burası velhasıl...

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-05, 14:25   #14 (permalink)
cyclone1414
Member

cyclone1414 Avatar

Alıntı:
Sağolun valla, yok yazmışlar hakketen. Muhtemelen haklısın, bi kablo alınca çözülcek gibi bu iş. Sağolun çok yardımcı oldunuz gerçekten. Akşam üzeri bildiririm burdan durumu. Yeni kablo aldığımda da çalışmazsa gene gelceem yer burası velhasıl...

kardes keske ankarada olsaydın...
ankarada olsan gelır 5 dakıkada cozerdık olayı...
nese kardes sen bı aksam dene sonuca gore yıne yardımcı olmaya calısırız elımızdn geldıgınce
cyclone1414 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-06-05, 18:26   #15 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Herkse teşekkür

Saolun arkadaşlar, yeni kablo durumu çözdü. Herkesin ilgisine teşekkür.
Ankara ya da geliriz bigün.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-07-07, 12:22   #16 (permalink)
umutxxb
New Member

Katılım tarihi: 30.06.07
Ynt: DVD romu görmüyor...

Ya ben bu kablolardan fazla anlamam bana anlatırmısınız kabloyu nasıl değiştirceğimi benimkide okumuyor.
umutxxb çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

DVD romu görmüyor... ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
dvd shrink ile dvd kopyalama!(resimli) MONTANA Divx/DVD 3 03-09-07 11:19
Div X Hakkında Herşey - Döküman Blow-II Divx/DVD 12 20-07-05 21:28
DVD WRITER SORUNU LUTFEN BAKIN ACİL cast1g0 Çokluortam 4 03-05-05 13:53
DVD 1 CD ye Nasil Kopyalanir (Resimli Workshop) Nihat-NY Divx/DVD 24 05-09-04 21:14
DVD'yi boş DVD'ye yazmak??? nino Divx/DVD 20 29-07-04 12:30

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 09:31.