Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

Dvd-RW Nec 4571 mi Asus 1608 mi ?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında Dvd-RW Nec 4571 mi Asus 1608 mi ? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Cd-rw çalışmadığı için artık bir dvd-rw almanın zamanı gelmiştir deyip bu konuyu sizlerden gelen görüşler çerçevesinde sonuca bağlamak istiyorum. Biraz ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 29-09-06, 12:52   #1 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.12.05
Nereden: istanbul
Resimler: 2
Dvd-RW Nec 4571 mi Asus 1608 mi ?

Cd-rw çalışmadığı için artık bir dvd-rw almanın zamanı gelmiştir deyip bu konuyu sizlerden gelen görüşler çerçevesinde sonuca bağlamak istiyorum. Biraz araştırmadan sonra Nec markasına kullanıcıların fazlasıyla güven ve rağbet gösterdiklerini gördüm.Piyasada en çok tutulanlar Nec 4571,Nec 3540,Nec 4550 sanırım.Birde Asus var 1608 modeli en çok gözde olan.Cd-rw Lg olduğu için (Bozulduğu için midir nedir ) bu marka dvd-rw ye pek sıcak bakamıyorum.Fakat yine de Lg marka Dvd-RW kullanan ve tavsiye eden varsa onun da fikirlerini öğrenmek isterim.Tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Fiyatları 80 ytl den başlıyor ve ben daha üstünüde düşünebilirim önerileriniz doğrultusunda
karizmatic çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 02:14   #2 (permalink)
Orachima
Cool Member

Orachima Avatar

Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: Ankara
Selamlar öncelikle...

Naçizane fikirlerimi belirtmek amacıyla iki satır (belki de daha fazla ) yazayım istedim bu konuda...

1. Optik sürücü anlamında (taa eski Goldstar isimli zamanlarından beri) şimdiye dek hep LG kullandım ve tavsiye isteyenlere de hep önerdim... Ne kendim ne de tavsiye ettiklerimde herhangi bir sorun olmadı bugüne dek... Bunlara bir de benim alışkanlıklarından vazgeçemeyen statükocu yapım eklendiğinde kesinlikle LG'yi tavsiye ederim...

2. LG'den sonra ikinci markam kesinlikle ASUS'tur... (Plextor'u klasman dışı tuttuğumuzu varsayıyorum elbette ki )

3. Nec tabii ki çok çok güçlü ve güven veren bir marka... Ancak bana bir LG veya Asus kadar güven vermemekte optik sürücü konusunda... Bunda ülkemiz piyasasında diğer markalar kadar eski olmamasının da etkileri var elbette... Uzun süre kullanımını gör(e)mediğim veya duy(a)madığım için biraz soğuk bakıyorum açıkçası kendisine... Eğer benim emektar LG gibi 5 yıl sonunda hala taş gibi çalışabildiğini duyarsam günün birinde, bu fikrimi elbette tekrar gözden geçiririm... O güne dek yukarıdaki maddeler geçerliliğini koruyacaktır benim için

4. Kişisel deneyimlerim sonucunda da Samsung marka optik sürücülerinden uzak durulması kanaatindeyim... İki ayrı sistemde de çok kısa süreler içinde (birinde 10 gün, diğerinde ise yaklaşık 1 ay) arızalar yaşadım... Belki de ben "çöldeki bahtsız bedevi" rolüne soyundum, bilemiyorum . Yine de dikkat!

5. Esas sorunuza dönersek eğer; benim tavsiyem kesinlikle ASUS olacaktır... Ama bu tavsiyem "marka" başlığı altında verilmiş bir tavsiyedir... Daha detaylı fikirleri, söz konusu markaların belirtilen modellerini kullanan arkadaşlardan alabilirsek daha doyurucu bir fikir edinebilirsiniz/edinebilirim sanırım...

Sevgiler... (Ne iki satır oldu ama )
Orachima çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 02:22   #3 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 3
Resimler: 28
4571 a kullaniyorum bi aksilik gormedim tavsiye ederim.

d8a6610
Alıntı:
samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
"hepimiz dbaggio'yuz"
dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 02:29   #4 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
Ben de almayı düşünüyorum. uzun araştırmalar sonunda en uygun modelin Nec 4571 olduğuna karar verdim, en yakın zamanda alıcam.
EzerchE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 10:14   #5 (permalink)
frantic
V.I.Member

frantic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.09.05
Nereden: Kurtuluş
Alıntı:
dbaggio tarafından iletildi. Mesajı göster
+1

Dean MS rüyası...
frantic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 12:32   #6 (permalink)
cihan841
Cool Member

cihan841 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.05.06
Nereden: ankara
Blog Mesajları: 1
Resimler: 6
bende bir dvd yazıcı almak istiyordum geçen hafta lg aldım birhafta kullandım bir sorun yoktu ama nec in bu konuda daha iyi olduğunu hep duyuyoruz bundan dolayı lg dvd mi satıp bugün nec 3551 aldım fiyatı gayet uygun(70 ytl) labelflash özelliği var ve nec 4551-a modeline dönüşebiliyormuş.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 13:15   #7 (permalink)
frantic
V.I.Member

frantic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.09.05
Nereden: Kurtuluş
Alıntı:
cihan841 tarafından iletildi. Mesajı göster
..labelflash özelliği..

şu özelliği kullanan varsa haber versin! nerden bulacaz yaw bunun medyalarını
frantic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 14:57   #8 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
Orachima tarafından iletildi. Mesajı göster
Selamlar öncelikle...

Naçizane fikirlerimi belirtmek amacıyla iki satır (belki de daha fazla ) yazayım istedim bu konuda...

1. Optik sürücü anlamında (taa eski Goldstar isimli zamanlarından beri) şimdiye dek hep LG kullandım ve tavsiye isteyenlere de hep önerdim... Ne kendim ne de tavsiye ettiklerimde herhangi bir sorun olmadı bugüne dek... Bunlara bir de benim alışkanlıklarından vazgeçemeyen statükocu yapım eklendiğinde kesinlikle LG'yi tavsiye ederim...

2. LG'den sonra ikinci markam kesinlikle ASUS'tur... (Plextor'u klasman dışı tuttuğumuzu varsayıyorum elbette ki )

3. Nec tabii ki çok çok güçlü ve güven veren bir marka... Ancak bana bir LG veya Asus kadar güven vermemekte optik sürücü konusunda... Bunda ülkemiz piyasasında diğer markalar kadar eski olmamasının da etkileri var elbette... Uzun süre kullanımını gör(e)mediğim veya duy(a)madığım için biraz soğuk bakıyorum açıkçası kendisine... Eğer benim emektar LG gibi 5 yıl sonunda hala taş gibi çalışabildiğini duyarsam günün birinde, bu fikrimi elbette tekrar gözden geçiririm... O güne dek yukarıdaki maddeler geçerliliğini koruyacaktır benim için

4. Kişisel deneyimlerim sonucunda da Samsung marka optik sürücülerinden uzak durulması kanaatindeyim... İki ayrı sistemde de çok kısa süreler içinde (birinde 10 gün, diğerinde ise yaklaşık 1 ay) arızalar yaşadım... Belki de ben "çöldeki bahtsız bedevi" rolüne soyundum, bilemiyorum . Yine de dikkat!

5. Esas sorunuza dönersek eğer; benim tavsiyem kesinlikle ASUS olacaktır... Ama bu tavsiyem "marka" başlığı altında verilmiş bir tavsiyedir... Daha detaylı fikirleri, söz konusu markaların belirtilen modellerini kullanan arkadaşlardan alabilirsek daha doyurucu bir fikir edinebilirsiniz/edinebilirim sanırım...

Sevgiler... (Ne iki satır oldu ama )
Sevgili Orachima,ilk önce fikirlerini bizimle paylaştığın için teşekkürler.Sakın yanlış anlaşılmasın benim Lg markasını kötülemek gibi bir niyetim yok.Sadece Lg cd-rw bendeki sorun yaratınca artık bu markaya sıcak bakamadığımı söyledim.Tabii ki başkalarındaki cihazlar uzun ömürlü çıkmış ve hala kullanılabilir durumda olabilir.Araştırmalarım sonucu Lg nin Lcd Plazma da çok çok iyi olduğunuda öğrenme fırsatı buldum. Fakat Dvd-rw de Nec markasını o kadar metheden gördümki bu sanal alem de (Plextor'u ben de klasman dışı tutuyorum tabii ki ) bu yüzden sanırım bana Nec Almak daha doğru olacak gibi geliyor.Tabii ki Nec in LabelFlash özelliğinide yabana atmamak lazım .Yine de Asus hakkında daha bir aydınlatıcı bilgiler veren olursa her an bu markayıda düşünebilirim.
karizmatic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 15:29   #9 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
dbaggio tarafından iletildi. Mesajı göster
teşekkürler paylaşımın için....
karizmatic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 15:57   #10 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
frantic tarafından iletildi. Mesajı göster
şu özelliği kullanan varsa haber versin! nerden bulacaz yaw bunun medyalarını
http://forum.pclabs.gen.tr/index.php...ic=70967&st=40

Ben burada görmüştüm adres ve telefonlar da var,buradan bakabilirsin
karizmatic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 18:30   #11 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 3
Resimler: 28
Alıntı:
karizmatic tarafından iletildi. Mesajı göster
teşekkürler paylaşımın için....
ne demek rica ederim.labelflash medyalar simdilik biraz pahali ama almaya deger .
dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 19:14   #12 (permalink)
BaRo_VaNpİr
Cool Member

BaRo_VaNpİr Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.07.06
LG DAHA İYİ BENCE BÜTÜN ÇİZİK CDLERİ OKUYOR
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 19:33   #13 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
labelflash nedir? Sanırım lightscribe gibi birşey.. Peki artıları eksileri nelerdir?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 20:26   #14 (permalink)
ozracing
Power Member

ozracing Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.03.05
Nereden: iSTanBUL
ASUS kullanıyorum çok memnunum bi problemle karşılaşmadım.Tavsiye ederim

NEC de iyi bir marka kullanan arkadaşlarım var onlarda NEC den memnun

Sonuç olarak her iki markada güzel