Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

Film Cd lerini Harddiske atmadan, Dvd ye nasıl Yazdırabilirim?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında Film Cd lerini Harddiske atmadan, Dvd ye nasıl Yazdırabilirim? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Gecenin bu saatinde çok fena kafaya taktım ve ne yaptıysam olmadı. Sizlere bir danışayım istedim. Ben ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-03-08, 02:41   #1 (permalink)
butkuci
Rookie Member

butkuci Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.05
Nereden: RİZE
Question Film Cd lerini Harddiske atmadan, Dvd ye nasıl Yazdırabilirim?

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.

Gecenin bu saatinde çok fena kafaya taktım ve ne yaptıysam olmadı.

Sizlere bir danışayım istedim.

Ben bir film manyağıyım. Elimde Daha önce almış olduğum bir sürü Vcd formatında orjinal filmler var. Ve çok fazla yer kapladılar. (bir büyük Tv sehpası tıka basa doldu)

Ben bunların içinde bulunan "Mpegav" Klasörlerindeki "avseq" ya da "music" isimli dosyalarını harddiske atmadan bir burning programı ile DL/DVD ye veri olarak kopyalamak istiyorum. Acaba böyle birşey mümkün değilde ben bu saate kadar boşuna mı uğraştım.

Veri dvd si oluşturu seçip cd leri teker teker takıyorum ve takılann her cd nin içindeki avseq veya musicleri ekle diyorum.
Eklerken simge olarak wmp ın simgesi gözüküyor fakat dvd yi taktığımda media player simgeleri çarpı oluyor. dolayısıyla da yazdırma boşa giden bir dvd ile sonuçlanıyor. (her yollu dendedim boşyere 5 dvd yaktım)

Bunu neden yapar acaba? Nero nun eklenen verileri, kendi oluşturduğu temp klasöründe saklaması, oradan da yazdırması gerekmez mi?

Yoksa o kadar filmi teker teker Hdd ye mi atmak zorundayım?

Bunun başka bir yolu olduğunu ümit ediyorum ve ilgili/bilgili arkadaşlara verecekleri cevaplardan ötürü şimdiden teşekkür ederim.
butkuci çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-03-08, 12:07   #2 (permalink)
TheSeyTan1907
New Member

TheSeyTan1907 Avatar

Katılım tarihi: 13.06.04
Nereden: Her Yerde :P
Ynt: Film Cd lerini Harddiske atmadan, Dvd ye nasıl Yazdırabilirim?

Nero 8 kuLLanmanı tavSiye ederim..
Önce veriyi kopyaLıyor (hdd'ye değiL ) sonra dvd'ye yazabiLiyorSun..
TheSeyTan1907 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-03-08, 14:31   #3 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 20
Resimler: 7

önce tüm verileri hddye kopyalayacaksın: daha sonra dvd ye kaydetme işlemini gerçekleştireceksin
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-08, 09:50   #4 (permalink)
drnoname
Silver Member

drnoname Avatar

Katılım tarihi: 03.04.04
Nereden: Al eline TÜRKİYE haritasını bak
Resimler: 1

Alıntı:
TheSeyTan1907 tarafından iletildi. Mesajı göster
Nero 8 kuLLanmanı tavSiye ederim..
Önce veriyi kopyaLıyor (hdd'ye değiL ) sonra dvd'ye yazabiLiyorSun..
Dostum valla merak ettim şimdi. Nero 8 nereye kopyalıyo min 600 mblık dosyaları????? Eğer elindeki DVD'lerde RW özelliği varsa yani yeniden yazılmayı destekliyorsacdlerin hepsini birden hddye kopyalamana gerek kalmadan dvdye yazarsın ama yinede hdd de boş yer olması lazım. Yani burning programı her halukarda bu veriyi hddye yazar sonra dvdye taşır. Zaten sağlıklı olanda budur. Senin maksadın anladığım kadarıyla cdleri hddye kopyalamak uzun sürdüğünden zaman kaybı olmadan dvdye direkt yazmak ama şu anki teknoloji ile bu mümkün gözükmüyor. @sayko nun dediğini yapman gerekecek.

Senin yaptığın şekilde dosya ekleme yoluyla yapılan dvd/cd yazma işleminde eklediğin her dosyanın disk üzerindeki adresi alınır. Yazma işlemine geçildiğinde burning programı bu adreslerden verileri alarak dvd/cd ye yazar. Liste oluşturulduktan sonra listedeki dosyalardan birinin yeri değiştirilirse listede yanına kırmızı renkte X işereti konarak gösterilir. ( En azından nero bu şekilde çalışıyor.)
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-08, 11:43   #5 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.12.03
Nereden: İzmit
Blog Mesajları: 1
Resimler: 14

Cd lerin içindeki avseq dosyalarını pc'indeki bi klasörün içine at (dikkat et bazı vcd filmlerinde avseq dosyaları birden fazla oluyor), sonra nero ile (hangi sürüm olduğu fark etmez) yeni diyerek dvd-rom iso yani data diyerek bütün avseq dosyalarını at nero'ya ve yazdır. Başka bir işlem yapmana gerek yok.

Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-08, 14:40   #6 (permalink)
drnoname
Silver Member

drnoname Avatar

Alıntı:
Bishop tarafından iletildi. Mesajı göster
Cd lerin içindeki avseq dosyalarını pc'indeki bi klasörün içine at (dikkat et bazı vcd filmlerinde avseq dosyaları birden fazla oluyor), sonra nero ile (hangi sürüm olduğu fark etmez) yeni diyerek dvd-rom iso yani data diyerek bütün avseq dosyalarını at nero'ya ve yazdır. Başka bir işlem yapmana gerek yok.
Anladığım kadarıyla arkadaş cd leri hdd ye kopyalamak istemiyor. O nedenle bu kadar uğraşmış...
drnoname çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-08, 16:59   #7 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
drnoname tarafından iletildi. Mesajı göster
Anladığım kadarıyla arkadaş cd leri hdd ye kopyalamak istemiyor. O nedenle bu kadar uğraşmış...
Hdd ye kopyalamadan o iş olmaz Sonuçta 6 tane vcd film alıyor dvd, 6 tane avseq dosyasını atmak imkansız dvd ye
Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-08, 17:41   #8 (permalink)
drnoname
Silver Member

drnoname Avatar

@Bishop İşin kötü tarafı arkadaş bunun farkında deil...
drnoname çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-08, 22:58   #9 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
drnoname tarafından iletildi. Mesajı göster
@Bishop İşin kötü tarafı arkadaş bunun farkında deil...
Farkettiriyoz iştee
Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-08, 21:51   #10 (permalink)
Mendilci
Cool Member

Mendilci Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: Ümraniye

bir tane daha dvd rw alıcaksın takır takır nero ile yakıcaksın
Eski 04-04-08, 11:05   #11 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC

magic_ocean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde

Alıntı:
blow tarafından iletildi. Mesajı göster
+1
magic_ocean çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-04-08, 23:55   #12 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
blow tarafından iletildi. Mesajı göster
O dediğini nasıl yapıcak ? Böyle yapmayın lütfen yanlış yönlendirme oluyor! 1 Tane DVD medyasına 6 adet VCD video dosyası sığar ve bunları hdd atmadan yapılmaz. Sizde bir tane daha dvd yazıcı alın demişsiniz gerek yok ki
Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Film Cd lerini Harddiske atmadan, Dvd ye nasıl Yazdırabilirim? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
format atmadan nasıl çözeceğim antifreeze Genel(OS) 7 04-06-07 11:45
VLC de video dosyasını nasıl sunucuya yazdırabilirim sertdisk Network 0 20-12-06 11:53
vcd filmleri dvd ye nasıl yazdırabilirim? voyager Divx/DVD 23 27-11-06 21:50
divx filmi dvd ye nasıl yazdırabilirim? archers Divx/DVD 6 31-01-06 01:54
red house sözlügümü cd-rom takmadan harddiske kopyalayarak nasıl çalıştırabilirim? amator Çokluortam 5 21-10-03 19:11

Aranızda sır kalmasın!