Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

harici disk önerisi ?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında harici disk önerisi ? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "harici hard disk almayı düşünüyorum da. Sanırım elektrik bağlantısı olmadan sadece usb girişiyle bağlantı sağlayan en yüksek kapasiteli 250 gb ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 04-04-08, 23:19   #1 (permalink)
aiver
Rookie Member

Katılım tarihi: 27.09.05
Nereden: izmir
harici disk önerisi ?

harici hard disk almayı düşünüyorum da. Sanırım elektrik bağlantısı olmadan sadece usb girişiyle bağlantı sağlayan en yüksek kapasiteli 250 gb var. Bunlar arasında da maxtor, seagate,philips ve western digital var. WD in önbelleği düşük olduğu için onu eledim. Ancak seagate,philips ve western digital arasında karar veremedim. Bu üçü arasında fikri olan var mı yada başka bir düşüncesi ?

VATAN COMPUTER - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'ları
aiver çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 17:22   #2 (permalink)
stevejones
Power Member

stevejones Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.12.05
Nereden: kmpaşa
Ynt: harici disk önerisi ?

MAXTOR 500GB 16MB 7200RPM 3.5 USB2.0+F.WIRE EXTERNAL var bır bak ıstersen arkadasım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 19:45   #3 (permalink)
Kuzen
New Member

Kuzen Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.10.07
Nereden: istanbul
Cevap: harici disk önerisi ?

thermaltke yi dene e- sata çıkışı var.çok iyi Gold Bilgisayar - Markalı Ürün Listesi
Kuzen çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 23:07   #4 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Blog Mesajları: 1

Alıntı:
aiver tarafından iletildi. Mesajı göster
harici hard disk almayı düşünüyorum da. Sanırım elektrik bağlantısı olmadan sadece usb girişiyle bağlantı sağlayan en yüksek kapasiteli 250 gb var. Bunlar arasında da maxtor, seagate,philips ve western digital var. WD in önbelleği düşük olduğu için onu eledim. Ancak seagate,philips ve western digital arasında karar veremedim. Bu üçü arasında fikri olan var mı yada başka bir düşüncesi ?
anladığım kadarıyla kıstasların;

adaptör taşımak istemiyorsun.
hızlı olsun istiyorsun.

adaptörsüz olanlar 2,5" ve 5400 rpm barındırıyor.

bazı 3,5" ve 7200 rpm olanlar da çift usb ile enerji alabiliyor. (seagate freeagent desktop)

benim tavsiyem de thermaltake Muse OTB2,5" N000210US veya n0002us kutu içine hdd. ayrıca 7200 rpm olursa çift usb ile halledebiliyorsun.

Eski 05-04-08, 23:21   #5 (permalink)
muradtanak
Cool Member

muradtanak Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.04.05
Nereden: İstanbul

Tavsiye etmem, 1 kere düşürdünmü veda edersin bütün bilgilerine...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 23:21   #6 (permalink)
adnanarkan
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.09.07
Nereden: istanbul
Cevap: harici disk önerisi ?

biz teac marka 120 gb 2,5" kullanıyoruz çok memnunuz süper hızlı ve sessiz.
adnanarkan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-04-08, 00:41   #7 (permalink)
aiver
Rookie Member

Alıntı:
DonQuichotte tarafından iletildi. Mesajı göster

hızlı olsun istiyorsun.

bazı 3,5" ve 7200 rpm olanlar da çift usb ile enerji alabiliyor. (seagate freeagent desktop)

benim tavsiyem de thermaltake Muse OTB2,5" N000210US veya n0002us kutu içine hdd. ayrıca 7200 rpm olursa çift usb ile halledebiliyorsun.

Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Söylediğin gibi kıstaslarım küçük olması ve elektrik bağlantısıyla uğraşmamak ve tabi veri aktarımının olabildiğince hızlı olması. Thermalteki hiç düşünmemiştim. Vatanda,bimekste,teknosada satılmıyor onun için olasa gerek. İyi bi alternatif. Ama bu thermalteke de galiba elektrik bağlantısı gerektiriyor. Çift usb çıkışı olmadığı için de dediğin gibi elektrik işini usb ile halledilmez heralde. ben çift usb ile elektrik bağlantısının halledildiğini bilmiyodum. Söylediğin iyi oldu. Diğer arkadaşlara tekrar teşekkür ederim yorumları için. Fikirlerinizi bekliyorum tekrar
aiver çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-04-08, 00:46   #8 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13

ben bir indirimden WD 2.5" aldım, memnunum gayet şık. ama fiyat olarak Codegen'ler biraz daha uygun bence onlara da bak. Codegen kutusu biraz daha basit açması kolay ilerde başka hdd'de takabilirsin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-04-08, 01:31   #9 (permalink)
aiver
Rookie Member

Alıntı:
escobar tarafından iletildi. Mesajı göster
ben bir indirimden WD 2.5" aldım, memnunum gayet şık. ama fiyat olarak Codegen'ler biraz daha uygun bence onlara da bak. Codegen kutusu biraz daha basit açması kolay ilerde başka hdd'de takabilirsin.
western digital in görüntüsü gerçekten muhteşem ama ön belleği çok az (2 mb) diğerlerine (8 mb) göre. 15 dolar fark var arada ama yine de cazip gelmiyor bana. Sen ne kadara aldın ki onu kampanyadan. şimdi vatan da 12 taksit 238 ytl ye geliyor.
aiver çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-04-08, 02:16   #10 (permalink)
canabis
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.04.07
Nereden: evde

tek gecerım maxtor
canabis çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-04-08, 14:29   #11 (permalink)
u3kagitci
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.02.08
Nereden: eskişehir

Alıntı:
DonQuichotte tarafından iletildi. Mesajı göster

hızlı olsun istiyorsun.

Abi herkese yardımcı oluyon yaw Allah seni basımızdan eksik etmesin derim
u3kagitci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-04-08, 19:21   #12 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13

Alıntı:
aiver tarafından iletildi. Mesajı göster
western digital in görüntüsü gerçekten muhteşem ama ön belleği çok az (2 mb) diğerlerine (8 mb) göre. 15 dolar fark var arada ama yine de cazip gelmiyor bana. Sen ne kadara aldın ki onu kampanyadan. şimdi vatan da 12 taksit 238 ytl ye geliyor.
160 gb'ı 117 civarına geldi. ben film ve dizi arşivim için aldım, indirdiklerimi dvd'ye yazana kadar orda tutuyorum. ön bellek arşiv amacıyla kullandığım bir harici disk'te çok farkettireceğini düşünmediğim için ucuzunu aldım
escobar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-04-08, 18:22   #13 (permalink)
MAVERİCK-deleted
Cool Member

MAVERİCK-deleted Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.03.08
Nereden: ANKARA

Micro 2.5 '' Serisinden Al Hem Küçük Hem Iyi Hemde Taşınması Rahat Ve Deri Klıflı Ama Tuzlu Biraz ..
MAVERİCK-deleted çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-05-08, 12:11   #14 (permalink)
aiver
Rookie Member

biraz geç oldu ama ne aldığımı yazayım dedim. maxtor 250 gb aldım. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Nazar değmesin güzel çalışıyor. Tek problemim 250 gb olan harici diskimin aslında 232 gb olması. 18 gb nerde bilmiyorum . Belki de biçimlendirilmemiştir. Bu önemli değil diyen ve harici disk almayı düşünenlere tavsiye ederim. Düşüncelerini paylaşanlara tekrar teşekkürller..
aiver çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-05-08, 17:12   #15 (permalink)
agamenon
New Member

agamenon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.08
Nereden: balıkesir
Smile Ynt: harici disk önerisi ?

Arkadaşlar merhaba,
Ben harici disk almak istiyorum.Forumdaki cevapları okudum.Bana multi medya özellikli AV çıkışı olan bir disk gereklidir diye düşünüyorum.Yapmış olduğum kamera çekimlerimi,fotoğraflarımı,film kayıtlarımı ve programlarımı kaydedebileceğim,kamera çekimlerimi ve filmleri av girişi olan televizyonumdan izlemek istiyorum.Bu isteklerime uygun multi medya özellikli diskler gereklidir diye düşünüyorum.Başka önerisi olan var mı?Bir de hangi diski tercih etmeliyim?Tecrübesi ve bilgisi olanların cevaplamasını istirham ediyorum. Saygılarımla
agamenon çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

harici disk önerisi ? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
harici disk bölüm bozulması h910 Genel 2 25-01-08 14:41
250GB Harici Sabit Disk Tavsiyesi?