Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

HDD Ses Problemi

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında HDD Ses Problemi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba 80GB 7200rpm PATA Samsung hdd ye sahibim.HDD sıfır ve kullanalı 1ay kadar oldu. GEçen gün GB lerce ifade edebileceğim ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-03-08, 15:46   #1 (permalink)
cococu
New Member

Katılım tarihi: 12.03.08
Nereden: İstanbul
HDD Ses Problemi

Merhaba

80GB 7200rpm PATA Samsung hdd ye sahibim.HDD sıfır ve kullanalı 1ay kadar oldu.

GEçen gün GB lerce ifade edebileceğim büyük bir rar dosyasını çıkarttım.(extract)

Bu işlem hdd yi baya bi yordu ve işlemcim yaklaşık 2saatten fazla 100 de yüz olarak çalıştı.İşlemi sonlandırmaya karar verdim bende.Sonlandırmadan sonra harddiskte çat pat diye sesler gelmeye başladı.

Hani 2 misketi birbirine vurunca bi ses gelir ya aynen öyle. SURFACE diye tabir edilen bir testten geçirdim fakat hata bulamadı.

Bişey kopyalarken yapıştırırken ve bilgisayar açılırken aynı ses hdd den sürekli geliyor.Bi işlem yapmayınca ses yok.

Bu konuda yardım ve önerilerinizi bekliyorum.Bu ses gerçekten çok rahatsız edici.

Teşekkürler.
cococu çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-03-08, 19:19   #2 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC

magic_ocean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
Ynt: HDD Ses Problemi

yapabılcegın bısey yok hddyı acamazssın servıse yolla
magic_ocean çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-03-08, 21:17   #3 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Yada kendi kulaklarını yalıtmayı dene ben öyle yapıyorum, 60 db bu kolay diil yani
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-08, 17:43   #4 (permalink)
cococu
New Member

Cevaplar için sağolun beyler de bişey sorucam sizce böyle bir olaydan dolayı HDD de neden bu şekil bir arıza oluşsun.Sizce de saçma değil mi ?

Ne olmuş olabilir ki bu hdd ye şimdi.Servis işi zor gibi.Olmaz sa ben açıcam içini.Çünkü ya bu ses gidecek ya da bu hdd yi kırıp atacam.İgrenç bi ses çıkartıyo.Beyin gıdıklayıcı çin işkencesi gibi.
cococu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-08, 19:33   #5 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member

Lazaronnie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Vercen artık servise, onlar ya değiştirir, ya tamir eder ki o iş zor,yada yapamıyosa yada tamirini uygun görmüyosa sana bir rapor vermesi gerekir, vermiyorsada almalısın ki, bu raporla mahkemeye bir dilekçe verirsin, dava masraflarıyla birlikte alırsın (tabi mahkemece belirlenmiş bir bilirkişinin de görmesi gerekecek ürünü (bunu davadan önce sağlamak avantajına olur))
Lazaronnie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-08, 20:48   #6 (permalink)
cococu
New Member

peki teşekkürler Lazaronnie.Neden bu tarz saçma sorunlar, arızalar ben de çıkıyor anlamıyorum.Elimde patladı desene sıfır hdd.

İçindekileri nereye yedekleyeceğim hiç bilmiyorum.4HDD var hepsi dolu.Dolu hdd yi servise göndermek istemiyorum aslında.
cococu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 01:03   #7 (permalink)
apocan-esra
Senior Member

apocan-esra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.11.07
Nereden: kazan
Cevap: HDD Ses Problemi

baba belki badsector vardır chdsk i çalıştır bak daha oluyo mu oluyorsa servise ver gitsin boşver veriyi neyim
apocan-esra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 01:08   #8 (permalink)
soulburner
Power Member

soulburner Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: izmir

o sesler benim bildiğim hdd nin mekanik bir arıza vereceğini gösteriyor.Dikkatli ol yedeklerinin al servise yolla
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

HDD Ses Problemi ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
ses problemi phaeton1985 Çokluortam 4 19-10-06 11:28
Ram problemi hexa Genel 6 04-07-06 19:51
Amd nin Isı Problemi toros_41 Overclocking 9 02-07-06 15:46
Isı Problemi... SilisyumCPU Overclocking 31 13-04-03 15:21
Ram problemi cheroke_kid Genel 13 23-02-03 07:53

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 14:02.