Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

Hdmı

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında Hdmı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaslar herkese merhaba, matroska formatinda rapid den indirilmis filmlerim var. Bildigim kadariyla matroska formatli dosyayi calabilen henuz bir cihaz yok ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-09-08, 12:59   #1 (permalink)
cmbelgin
New Member

Katılım tarihi: 06.09.08
Nereden: Ankara
Hdmı

Arkadaslar herkese merhaba,

matroska formatinda rapid den indirilmis filmlerim var. Bildigim kadariyla matroska formatli dosyayi calabilen henuz bir cihaz yok (software degil cihazdan bahsediyorum, sony, philips vb.) bu nedenle acaba bir bilgisayar alsam icinde HDMI cikisi olan ekran karti olsa cihazi HDMI kablo ile bir amfi receiver a aktarsam oradan da hoparlorlere ve HDMI LCD ye. Alacagim goruntu kalitesi Blu-ray player da oynatilan orijinal Blu-ray film kadar iyi olur mu? Deneyen var mi? Ucuza edinilmis matroska dosyalarimin bosa gitmesini istemiyorum

Tesekkurler
cmbelgin çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-08, 20:58   #2 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1
Ynt: Hdmı

rapidden indirdiğin film, büyük olasılıkla riplenmiştir.
riplemeyi yapan kişi,
-sadece fazlalıkları atmış ve geri kalan ses-görüntü dosyalarını sıfır kayıpla riplemişse, bluray kalitesinde oynatabilirsin.
-fazlalıkları atarken, ses ve görüntüyü kalite olarak ve/veya çözünürlük değeri olarak küçültmüşse, ripleyen arkadaşın öngördüğü düzeyde izlersin.

HDMI destekli bir ekran kartından çıkış alarak,
-doğrudan hdmi girişli bir tvye bağlayarak HD görüntü ve dijital stereo sesle film izleyebilirsin.
-HDMI girişli bir Audio/Video receiver (elinde yoksa hiç alma, inanılmaz derecede pahalı) üzerinden TV ve 5.1 ses sistemine bağlantı yaparak gerçek anlamda bir film keyfi yapabilirsin.

veya

HDCP destekli bir ekran kartından, tvye, dvi, hdmi (bu ikisi tercih sebebi olsun), vga, svideo veya composit kablo ile görüntü aktarımı yaparsın, ses kartının analog 5.1 çıkışı veya dijital s/pdif çıkışı üzerinden (koaksiyel veya optik, ses sisteminde dijital dekoder-audio receiver olması lazım) 5.1 hoparlör setine ses aktarımı yaparsın.

bu durumda sana gereken en önemli bileşen, tercihen HDMI girişli, indirdiğin filmlerin çözünürlüğünü destekleyebilecek şekilde HD (1366*768) veya full HD(1920*1080) bir TV lazım. yüksek görüntü kalitesi için plazma, aydınlık ortamlarda ışığın tvde parlama yapıp rahatsız etmemesi için de LCD tercih etmelisin.
Eski 07-09-08, 11:04   #3 (permalink)
cmbelgin
New Member

Katılım tarihi: 06.09.08

Tesekkur ederim.
cmbelgin çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 14:35   #4 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Resimler: 13

Dün mavi bilgisayar'da toshiba Hd dvd player sordum. .mkv oynatıyor dedi satıcı. aslında alacaktım biraz oynar iade ederim diye emin olamadım.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-08, 12:30   #5 (permalink)
Yabancı_Değilim
Rookie Member

Katılım tarihi: 30.03.07

Alıntı:
escobar tarafından iletildi. Mesajı göster
Dün mavi bilgisayar'da toshiba Hd dvd player sordum. .mkv oynatıyor dedi satıcı. aslında alacaktım biraz oynar iade ederim diye emin olamadım.
Bu ev elektroniği satan firmalarda 15 gün geri iade garantisi var ben 1 sene önce teknosa dan aldığım philips marka dvd oynatıcı alırken rapidden indirdiğim dosyalar var elimdeki dosyalar şunlardır diye adama bir bir açıkladım ve bana tüm ürünlerde 15 günlük geri iade olduğunu bana belirtti.

Yani 15 gün uzun bir süre bu süre içinde elindeki video formatlarını tek tek dener memmun kalmassan geri götürürsün.
Yabancı_Değilim çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 09:29.