Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

lg cd-rw ne cd okuyor ne de yazıyor

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında lg cd-rw ne cd okuyor ne de yazıyor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "lg gce-8526b cd-rw de ne cd okutabiliyorum ne de cd yazdırabiliyorum.Bu sorun geçen Gün başladı.Nero İle Bir cd yazdırırken yazma ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-09-06, 17:20   #1 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.12.05
Nereden: istanbul
Resimler: 2
lg cd-rw ne cd okuyor ne de yazıyor

lg gce-8526b cd-rw de ne cd okutabiliyorum ne de cd yazdırabiliyorum.Bu sorun geçen Gün başladı.Nero İle Bir cd yazdırırken yazma işleminin ortasında elektrikler kesildi.Elektrikler geldiğinde yeni bir boş cd ile yazım işlemine başladım fakat cd-rw ne cd yi görüyor nede cd yi yazdırabiliyordu. Acaba cd-rw lensinde tozlanmamı var deyip açtım cd-rw yi temizledim.Ama bu da sonuç vermedi.garanti demeyin çünkü cd-rw yi kendim açtım artık garanti kabul etmez Yeni bir dvd-rw mi alayım yoksa bu lg cd-rw de hala hayat varmı,tamiremi götüreyim
karizmatic çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-06, 17:26   #2 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
optic sürücünün dma larını kontrol edin, eğer kapalıysa açın, açıksa optic sürücünüzün web sayfasından ürününüz için en son çıkan firmware i yükleyin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-06, 18:57   #3 (permalink)
agleniance
Cool Member

agleniance Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.08.03
Nereden: adana
Alıntı:
karizmatic tarafından iletildi. Mesajı göster
lg gce-8526b cd-rw de ne cd okutabiliyorum ne de cd yazdırabiliyorum.Bu sorun geçen Gün başladı.Nero İle Bir cd yazdırırken yazma işleminin ortasında elektrikler kesildi.Elektrikler geldiğinde yeni bir boş cd ile yazım işlemine başladım fakat cd-rw ne cd yi görüyor nede cd yi yazdırabiliyordu. Acaba cd-rw lensinde tozlanmamı var deyip açtım cd-rw yi temizledim.Ama bu da sonuç vermedi.garanti demeyin çünkü cd-rw yi kendim açtım artık garanti kabul etmez Yeni bir dvd-rw mi alayım yoksa bu lg cd-rw de hala hayat varmı,tamiremi götüreyim
aynı sorun ben de oldu şu anda lg cdrw im kasanın üstünde boş boş duruyor
pek çok çözüm aradım ki buna software update dahil çözüm olmadı. belli bir süre ömürleri doluyor bu aletlerin.
agleniance çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-06, 21:36   #4 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
elektriksel bir durum söz konusu.bu gibi sorunlardan kurtulmak için UPS şart

muhtemelen çalışacaktır cihazlar ama ehli bir elde kurcalanması lazım

İnternet Özgürlüktür!!
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-06, 00:47   #5 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
aynı sorun kayınçoda oldu götürdük garantiden değiştirdiler ama sorun neymiş bilmiyoruz okumuyor yazmıyor diye verdik
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-06, 16:33   #6 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
agleniance tarafından iletildi. Mesajı göster
aynı sorun ben de oldu şu anda lg cdrw im kasanın üstünde boş boş duruyor
pek çok çözüm aradım ki buna software update dahil çözüm olmadı. belli bir süre ömürleri doluyor bu aletlerin.
peki lg nin kendi sitesinden ben hangi firmware dosyasını indirmeliyim birde bu yolu deneyeyim bakalım:GCE-8526B103(EW).zip-GCE-8526B104(EW).zip-GCE-8526B105(EW).zip ...3 tane dosya var acaba herhengi birini indirsem benim cd-rw ye uyarmı?
karizmatic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-06, 17:07   #7 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
GCE-8526B105(EW).zip bu dosyayı indirin.
GaNDHi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-06, 16:17   #8 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
GaNDHi tarafından iletildi. Mesajı göster
GCE-8526B105(EW).zip bu dosyayı indirin.
Saol kardeş yükledim ama bu da çözüm olmadı.Yine de yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.
karizmatic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-06, 16:18   #9 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
elektriksel bir durum söz konusu.bu gibi sorunlardan kurtulmak için UPS şart

muhtemelen çalışacaktır cihazlar ama ehli bir elde kurcalanması lazım
senin dediğin gibi Ehli bir elde kurcalanması için gönderdim.İlgi ve alakan için teşekkürler.Saygılar...
karizmatic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-06, 16:28   #10 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
dvd-rw almayı planlıyorum

Dvd-RW almayı düşünüyorum önerileriniz ne olur acaba?80 ytl - 150 ytl arası bişi olabilir...
karizmatic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-06, 16:41   #11 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
benim bu konuda bir tavsiyem yok ama forumda bi ara NEC muhabbeti çok dönüyordu...
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-06, 16:47   #12 (permalink)
karizmatic
Cool Member

karizmatic Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
benim bu konuda bir tavsiyem yok ama forumda bi ara NEC muhabbeti çok dönüyordu...
Karaca ,Aslında forumda böyle bir konu başlığıda açtım ama oraya henüz yazan kimse olmadı. Benimde tercihim şu an İçin Nec ten yana ama bazıları bu dvd-rw nin ucuz medyaları yazmadığından şikayetçi olmaları kafamı kurcalıyor...
karizmatic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-06, 17:02   #13 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim.

daha çok tercihim LG den yana oluyor benim.ara ara samsung kullandığımda oldu.şu anda ise laptop kullanıyorum yaklaşık 6 aydır ve bunun üzerinde yanılmıyorsam TEAC var...
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-06, 18:32   #14 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
nec in bildiğim kadarıyla her modeli önerilmiyor.. kendi kullandığım writerlar dan örnek vermek gerekirse philips in lightscribe özellikli modelini aldım kullanıyorum, samsung writemaster bazı medyaları okuyamıyordu yada okuması uzun sürüyordu ancak philipste böyle bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar.
GaNDHi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-06, 00:05   #15 (permalink)
ozguror
Cool Member

ozguror Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: İstanbul
Bir hafta önce LG dvd writer aldım kdv dahil 60 ytl'ye...Şuan için bir sorun yok ama sonra nolur bilemiycem.