Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

LG DVDRW (GSA 4163B) DVD okumuyor

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında LG DVDRW (GSA 4163B) DVD okumuyor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaslar bu RW dan aldım daha once yine aynı model dvd yazıcı ile yazılan DVD lerimi okumadı . degistirdim, yine ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 19-05-05, 01:24   #1 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.03.04
onthe fire LG DVDRW (GSA 4163B) DVD okumuyor

arkadaslar bu RW dan aldım daha once yine aynı model dvd yazıcı ile yazılan DVD lerimi okumadı . degistirdim, yine aynı modelin yenisi ile. bu sefer okudu fakat bircok DVD de roble cıkardı. firmware update yaptım yine aynı sonuc. sizce ne yapabilirim. bence birsey yapamam. ama yinede sorayım dedim cevaplarınızı bekliyorum geri verip asusmu alsam cunku asusun daha iyi oldugunu biliyorum fakat asus RAM formatında yazmıyor diye LG tercihim olmustu . Asus kadar kaliteli yazıcı da görmedim acıkcası.
aliadem çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-05-05, 23:46   #2 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Katılım tarihi: 19.09.03
Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge
Sorunun çözümünü bilmiyorum ama Lg ile değil de sisteminiz ile ilgili bir problem var diye düşünüyorum.Lg 4163 modeli güvendiğim ve en detaylı testleri yapan sitelerden birinden editörün seçimi ödülünü almıştı...

"Bağımsızlık benim karakterimdir" "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir"
RRidgeback çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-05-05, 14:22   #3 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
en son firmware ı yukledim bir degisiklik yok yine. geri verdim bu sefer siyah renkli aynı modelini aldım. baktım firmware update e gerek yok en son firmware ile gelmis. ama bu yazıcı bile benim bahsettigim DVD'lerimin (yine aynı model DVD-RW ile yazılmıs) bir kac tanesini okuyabildi. bende onuda geri verdim. simdi asus aldım onuda test edecegim.
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-05-05, 14:26   #4 (permalink)
eakin
Cool Member

eakin Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.04.04
Nereden: istanbul
dostum

şu problemini detaylıca yazsana biraz, inan sorununu anlamadım ben...
eakin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-05-05, 15:14   #5 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
LG 4163 te yazılmıs yaklasık 10 adet DVD veri diskim vardı. hatta bu DVDleri yazdıktan sonra yine arkadasımın makinesinde bulunan samsung DVDrom ile DVD leri kontrol ettim okuyabiliyormu okuyamıyormu diye, yani DVD lerin saglam olup olmadıgına baktım. (yazma ve kontrol islemi aynı makinede gerceklesti). DVDlerin hepsi saglam. bu dvd yazıcıdan bi sure sonra bende aldım. ve aynı model yazıcı ile yazılan DVD lerimin hicbirini okuyamadı hepsini bos dvd olarak gordu. firmware güncellemesi yaptım yine aynı. hatta cd okurken bile normal bir okumanın cok altında bi performansala okuyordu yani sure olarak.
bu yeni aldıgımı geri verdim ve aynı modelin yenisini aldım. bu sefer siyahtı firmware güncellemesine ihtiyacı yoktu. bu dvd yazıcı ise bahsettigim disklerin sadece bir kacını okuyabildi.
ben de onuda geri verip uzerine 10 dolar daha koyup ASUS dvd yazıcı aldım.
ilk aldıklarım sadece posetli idi ama asusu kutulu aldım ıde kablosu felan verdiler yanında
aliadem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-05-05, 23:20   #6 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Katılım tarihi: 19.09.03
Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge
Bu arada anakartınızın çipsetinin en son driverları yüklü mü?Çünkü gerçekten farkettirebiliyor,mesela onu yüklemeden önce sistemim genel olarak oldukça yavaştı ve cd yazıcım cdleri yakıyordu,okumakta da problem çıkarıyordu çoğu kez.Ve aldığıma bin pişman olmuştum.Sonra teknik servise sorduğumda anakartın son sürücülerini yüklememi söylediler,denedim ve biranda sistemin performansı genel olarak oldukça arttı ve cd yazıcım da her cdyi okumaya ve hiç cd yakmamaya başlamıştı...
RRidgeback çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-05-05, 23:30   #7 (permalink)
aliadem
Cool Member

Bilgisayarım
değiştirdim şu anda bir sorun yok zaten. ama çok teşekkür ediyorum öğrendiğim iyi oldu.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-04-06, 19:13   #8 (permalink)
oguz_90
New Member

Katılım tarihi: 27.04.06
Arkadaşlar merhaba .. Ben de LG-DVD RW war (gsa 4167b) . Daha yeni aldım. Alet cd okuyor , cd yazıyor ama ne dvd okuyor ne de dvd yazıyor. Ancak şöyle garip bişi war .. Bu dvd-rw yi başka bir makinaya taktım , çok güzel dvd yazdı ve okudu .. 1 haftadır uğraşıyorum ama bu şey benim makinamda dvd okumuyor ve de yazmıyor .. Lütfen yardım edinnn... Sorun ne ???
oguz_90 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-04-06, 03:14   #9 (permalink)
okufa
Cool Member

okufa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: trabzon
Resimler: 1
arkadaşlar yaklaşık 1 senedir lg 4163b kullanıyorum ve birtek kalitesiz bir medya yazmada problem çıkardı (NT dvd) bzı kalitesiz medyalardada okuma problemi çıkardı. bunun dışında hiçbir problem çıkarmadı (genellikle verbatim yazıyorum)
işletim sistemi, yazıcı programı duzgün yapılandırılmışsa problem çıkarmaması lazım. bunlara dikkat edin.
işletim sisteminizi tekrar kurmayı denedinizmi yada yazıcınızı sorunsuz bir makineye takıp denedinizmi?
oguz_90 açıkça sistemin uyumsuz yada bir iki tane yazma programı kurdun kaldırdın nero bu yüzden problem çıkarabilir, diğerleride.
amd64 3000+@2748 MHZ 1,5v abit A8N 2x512 OCZ ddr400 2x512 twinmoss ddr400 NEC 7173 DVD±RW ASUS DVD±RW 256mb saphire x1950 pro seagate 320gb seagate sata hdd ASUS TA5A kasa 430 watt TAGAN PSU samsung 940bw monitör x750f A4 tech lazer mouse Microsoft sidewinder feedback direksiyon
okufa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-04-06, 12:00   #10 (permalink)
Pusu
V.I.Member

Pusu Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.04
Nereden: Ankara@Antakya
LG 4163b ler dvd+r medyalarda maalesef çok kez problem çıkarıyor. fakat dvd-r medyalarda genelde sorunsuzca çalışıyor.
sizin bahsettiğiniz okunmayan medyalar dvd?r ??

Pusu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-04-06, 19:33   #11 (permalink)
posıtıve
Cool Member

posıtıve Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.12.05
Nereden: <<< izmir >>>
dostum bu tür problemler olabilir her dvd wr her dvd yi okuyacak diye bir şey yoktur ki sen her dvd ye yazan ve dvd seçmeyen bir marka olan LG almışşsın ayni olay bende de oldu orjinal dvd yi okumadı cihaz arada bu tür sorunlar olabilir
Eski 29-04-06, 20:43   #12 (permalink)
oguz_90
New Member

Arkadaşlar birincisi : Bu alet hiç bir tür dvd yi okumuyor. Ama başka bir bilgisayara taktım.. O bilgisayarda okuduu...
oguz_90 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-04-06, 20:45   #13 (permalink)
oguz_90
New Member

İkincisi : Bence cd-rw ve dvd-rw de en iyi marka LG. Üstüne tanımam !!!

Ama lütfen bir yardım edin. ....
oguz_90 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-04-06, 03:10   #14 (permalink)
okufa
Cool Member

okufa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: trabzon
Resimler: 1
Alıntı:
oguz_90 tarafından iletildi.
Arkadaşlar birincisi : Bu alet hiç bir tür dvd yi okumuyor. Ama başka bir bilgisayara taktım.. O bilgisayarda okuduu...
başka bilgisayarda okuyorsa ya bilgisayarında donanımsal bir problem var yada yazılımsal
sürücülerin güncelse
dvdrw 80 pin ide kablo master olarak primary kanalına tak ve tek olsun (aynı ide kanalına başka bir aygıt bağlama) yada kontrol et
işletim sistemini tekrar yükle
sadece neroyu kur (diğer cd yazma programlarını kurma!)

bende dvd+ - rw ram dl farmatlarında hiç sorun çıkmadı
daha öncede dediğim gibi kalitesiz medyaların sadece birini yazmayı reddetti ve daha önce yazılmış aynı marka medyaları okumadı
okufa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-04-06, 11:50   #15 (permalink)
oguz_90
New Member

Kardeş zaten öyle bağladım.. Primary de DVD var[master] . Secondary de harddiskim war.. Her türlü denedim ama hiç bir şekilde olmadı. Ben bunu servise götürdüm onlar bile yapamadı !!!
oguz_90 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-05-06, 11:55   #16 (permalink)
oguz_90
New Member

Arkadaşlar bir yardım lütfennn !! Hala dvd okumuyorr lütfen yardımm
oguz_90 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver