Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

Lg Gsa-h42n G/ç Hatasi

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında Lg Gsa-h42n G/ç Hatasi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar ben yeni sayılabilecek bir zamanda lg marka gsa-h42n marka dvd rewriter aldım fakat dvd okutmada veya cd okutmada kopyalam ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-10-07, 01:44   #1 (permalink)
gökhan1983
Member

Katılım tarihi: 18.05.05
Lg Gsa-h42n G/ç Hatasi

Arkadaşlar ben yeni sayılabilecek bir zamanda lg marka gsa-h42n marka dvd rewriter aldım fakat dvd okutmada veya cd okutmada kopyalam sırasında g/ç hatası olarak okumuyor dvdleri ve cdleri acaba bir çözümü varmı?Ayrıca firmwae update etmeye çalıştım ama firmware update error veriyor anakart giga byte i 965 chipsetli bir anakart 4.kanal master da dvd rewriter.Acaba birde bunu jumper ayarını bilen varmı acaba.Mesela hiç jumper takmasak ne olur teşşekürler
gökhan1983 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-07, 22:06   #2 (permalink)
blaster2005
V.I.Member

blaster2005 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13
Cevap: Lg Gsa-h42n G/ç Hatasi

buraya bi bak Link

Vurulmuş temiz alnından uzanmış yatıyor. BİR HİLAL UĞRUNA YARAB NE GÜNEŞLER BATIYOR ( *
blaster2005 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-10-07, 21:26   #3 (permalink)
xxengerexm
Rookie Member

xxengerexm Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.11.05
Nereden: SAMSUN
Blog Mesajları: 1
Ynt: Lg Gsa-h42n G/ç Hatasi

dostum güç kaynağın yetmiyor olabilir en az 350 w power supply kullanmayı dene ben en iyi sonucu 380 w ile aldım
xxengerexm çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-10-07, 21:28   #4 (permalink)
xxengerexm
Rookie Member

xxengerexm Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.11.05
Nereden: SAMSUN
Blog Mesajları: 1
Ynt: Lg Gsa-h42n G/ç Hatasi

dvd ni master yap kablonun en ucunu bağla cd-rw yi slave yap ortaya bağla bu şekilde sorunsuz çalışır
jumper takmazssan cable select yapar oda kafasına göre çalışıyor sorun çıkartabilir bide udma 133 kullan (ata 100)ince telli ide
xxengerexm çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-10-07, 15:15   #5 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
Cevap: Ynt: Lg Gsa-h42n G/ç Hatasi

Alıntı:
gökhan1983 tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar ben yeni sayılabilecek bir zamanda lg marka gsa-h42n marka dvd rewriter aldım fakat dvd okutmada veya cd okutmada kopyalam sırasında g/ç hatası olarak okumuyor dvdleri ve cdleri acaba bir çözümü varmı?Ayrıca firmwae update etmeye çalıştım ama firmware update error veriyor anakart giga byte i 965 chipsetli bir anakart 4.kanal master da dvd rewriter.Acaba birde bunu jumper ayarını bilen varmı acaba.Mesela hiç jumper takmasak ne olur teşşekürler
hiç jumper takmazsan genel olarak çalışmaz

Alıntı:
xxengerexm tarafından iletildi. Mesajı göster
dostum güç kaynağın yetmiyor olabilir en az 350 w power supply kullanmayı dene ben en iyi sonucu 380 w ile aldım
hımmm...peki bilgisayarımız PII 400 mhz se 64 MB ram varsa üzerinde hala 380 Wattlık işlemcimi çözer sıkıntımızı? demekki başka bir yerde hata var...

Alıntı:
xxengerexm tarafından iletildi. Mesajı göster
dvd ni master yap kablonun en ucunu bağla cd-rw yi slave yap ortaya bağla bu şekilde sorunsuz çalışır
jumper takmazssan cable select yapar oda kafasına göre çalışıyor sorun çıkartabilir bide udma 133 kullan (ata 100)ince telli ide
Bu işin şekil kısmı.

LG sürücünde problem olabilir.Başka hiçbir yeri kurcalamadan LG yi master yapıp bir IDE kanalında tek başına çalıştırarak arızalı olup olmadığını görebilirsin.

elimde 3-4 adet LG vardı hepsinde aynı arıza vardı.Bazılarında firmware sorun çözmesine rağmen kimisinde hiç olmuyor.Ayrıca sizin yüklemeye çalıştığınız firmware da hatalı olabilir

İnternet Özgürlüktür!!
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-07, 13:34   #6 (permalink)
serdarski
Cool Member

serdarski Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: Istanbul

Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
hiç jumper takmazsan genel olarak çalışmaz

LG sürücünde problem olabilir.Başka hiçbir yeri kurcalamadan LG yi master yapıp bir IDE kanalında tek başına çalıştırarak arızalı olup olmadığını görebilirsin.

elimde 3-4 adet LG vardı hepsinde aynı arıza vardı.Bazılarında firmware sorun çözmesine rağmen kimisinde hiç olmuyor.Ayrıca sizin yüklemeye çalıştığınız firmware da hatalı olabilir
Doğal olarak jumper takılmadığında çalışmaz.

Elimde 2 adet LG var. biri cd-writer 5 senedir misler gibi kullanıyorum. Sorun çıkarmadı. Yeni bilgisayarıma taktım sorunsuz çalışıyor. diğeri dvd-writer 1 seneden fazla (yaklaşık 14 ay) oldu. Hala sorunsuz çalışıyor. Aynı marka olmalarına rağmen tek fark cd-writer dvd-writer'dan daha hızlı okuma-yazma yapıyor.

Voltajın gün boyu devamlı düşüp çıktığı (180-220 arasında oynadığı) yerde 4-5 tane cd rom bozdum. Hatta bu yüzden 1 tane de hdd yaktım. Evimde de aynı sorun vardı. O yüzden gittim 10 kVA'lık otomatik regülatör taktırdım. 5 sene oldu. hiç sorun yaşamıyorum. Az da olsa bulunduğunuz yerde voltaj oynamaları oluyorsa bilgisayarı bi yerden vuruyor. Cd-rom olabilir, ram olabilir.
serdarski çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-10-07, 01:30   #7 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

işte bu durumda güç kaynağı önemli düzgün regüle etmeli.ayrıca şöyle bir durumda var cihazlarda içinde regüle ediyor gelen voltajı.mesela bir cd rom 10-13 volt arasında sorunsuz çalışabiliyor

ama bir cdrom arızasına güçkaynağındandır demek çokta doğru değil

genel olarak birçok arızanın ve sistem çökmesinin sebebi en kaliteli güç kaynaklarının bile toparlayamadığı elektrik dalgalanmaları..

TEDAŞ a sevgilerimle
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Lg Gsa-h42n G/ç Hatasi ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Bu ne hatasi Dark_Soul Genel 3 10-09-06 20:40
CPU FAN HATASI Luquantes İşlemciler 7 27-12-05 22:10
IPC.DLL HATASI menaf_erdem Genel(OS) 0 16-06-05 01:09
NVI HATASI valid20 Genel(OS) 0 07-06-05 14:14

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:17.