Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

NEC AD-7173 için firmware nerden bulurum ?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında NEC AD-7173 için firmware nerden bulurum ? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Yeni yazdıklarımda olmasa da eski yazdığım DVDlerimi okumakta bir miktar güçlük yaşıyorum. Belki sadece eski ve bir parça çizilmiş olduklarındandır. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 03-04-07, 00:14   #1 (permalink)
Duncan Idaho
Member

Katılım tarihi: 27.09.04
Nereden: Istanbul
NEC AD-7173 için firmware nerden bulurum ?

Yeni yazdıklarımda olmasa da eski yazdığım DVDlerimi okumakta bir miktar güçlük yaşıyorum. Belki sadece eski ve bir parça çizilmiş olduklarındandır. NEC'in kendi sitesine baktım ama sanırım biraz fazla karmaşık olduğu için AD-7173 modeli için bir firmware güncelleştirmesi göremedim. Ben de bulamamış olabilirim tabi. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Duncan Idaho çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-07, 04:04   #2 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4
Re: NEC AD-7173 için firmware nerden bulurum?

NEC 1x00, 2100, 25x0, 3100, 3450, 35x0, 355x, 357x, 365x, 455x, 457x, 465x, 5x00, 517x, 554x, 6500, 6650, 717x, 754x, and 755x Firmware bu siteden bulabilirsin ama tüm sorumluluk sana ait, zira resmi bir dağıtım değil...

yukarıya güvenmezsen de şu linki takip ededur... NEC DVD,CD-ROM Support

Bu arada daha önce kullandığım dvd ler (-) şimdikilerse (+) deme sakın ha... nec dvd yazıcıların en gıcık özelliğidir. zamanla eksi medyalara karşı alerjileri baş gösterir...
mysterious_man çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-07, 11:44   #3 (permalink)
Duncan Idaho
Member

Katılım tarihi: 27.09.04
Nereden: Istanbul

Alıntı:
Bu arada daha önce kullandığım dvd ler (-) şimdikilerse (+) deme sakın ha... nec dvd yazıcıların en gıcık özelliğidir. zamanla eksi medyalara karşı alerjileri baş gösterir...
Nasıl yani? Ayrıca verdiğin iki linki de biliyorum. İlkini denemedim deneyen var mı? 2. si de zaten bir yere ulaştırmıyor
Duncan Idaho çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-07, 13:19   #4 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
yukarıya güvenmezsen de şu linki takip ededur... NEC DVD,CD-ROM Support
dememdeki kasıt yani resmi bir güncelleme yayınlanırsa buradan ulaşabilirsin babında...

Alıntı:
Dememdeki kasıt ise nec dvdlerde sıklıkla baş gösteren marka ayırmaksızın zamanla baş gösteren DVD-R medyaları sorunsuzca yazabildiği halde okuyamama sorunu... Bu sorun DVD+R medyalarda olmuyor. gugulda şöyle bir araştırma yaparsan nec sürücülere ait bir çok şikayet mesajı ile karşılaşabilirsin... ki yakın bir zamanda aynı sorunu bende yaşamıştım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-07, 20:04   #5 (permalink)
blaster2005
V.I.Member

blaster2005 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13

nec çok güzel bir optik okuyucu fakat işte her cd yi okuyup yazmıyor bu yönden LG yi çok takdir ediyorum.

Vurulmuş temiz alnından uzanmış yatıyor. BİR HİLAL UĞRUNA YARAB NE GÜNEŞLER BATIYOR ( *
blaster2005 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-04-07, 01:53   #6 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
blaster2005 tarafından iletildi. Mesajı göster
nec çok güzel bir optik okuyucu fakat işte her cd yi okuyup yazmıyor bu yönden LG yi çok takdir ediyorum.
Her cd ve dvd yi okuyup yazabiliyor. sorun çok çabuk bozulması... şu an lg cdrw min okuyamadığı çizik cd leri çok rahatlıkla nec dvd ile açabiliyorum...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-04-07, 18:30   #7 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21

ayni yaziciyi ben de kullaniyorum 1.02 orginal firmware i kullanişyorum.Daha yeni bir firmware yok sanirsam.Ama herhangi bir sorunu yok okuyup yazmakla ilgili.Yazim kalitesini cok begenmiyorum yalniz sony(lite on) dvd dq 30 um cok daha kaliteli yaziyor
system 3
msi s430x-025Tr notebook
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-07, 22:00   #8 (permalink)
adige576
New Member

Katılım tarihi: 21.07.07
Nereden: Ankara
Ynt: NEC AD-7173 için firmware nerden bulurum?

Bana lütfen yardım edin ben nec AD-71713 A bir dvd writer aldım alalı 2 gün oluyor evde çalıştıramadım sonra kuzenimin bilgisayarına götürdüm orda çalıştı ve gelip eve taktım evdede çalıştı fakat sadece dvd ve cd okuyor dvd ve cd yazmıyor yazması için ne yapmalıyım
adige576 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-07, 01:34   #9 (permalink)
Spider
Member

Spider Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.12.03
Nereden: İzmir

Dostum madem postu hortlatmışsın Aşağıdaki linkte 7173 s ve p için olan yeni firmwareler mevcut!...
İndirip programı çalıştırıp, dvd romunun içinde birşey olamdığından emin olduktan sonra flash a basman yeterli...
DualCore Intel Core 2 Duo E4400, 2000 MHz (10 x 200) [X] Gigabyte GA-965P-DS3 (1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) [X] Palit 8600GTS (1450/2000) [X] Kingston 2x1GB 667Mhz DDR2 [X] Seagate 320GB 16MB Sata2 [X] NEC 7173S-ATA DVD-RW [X] Philips 107T6 [X] A4 Tech KBS-8 & WOP-35 [X]
Spider çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-07, 01:34   #10 (permalink)
Spider
Member

Spider Avatar

Bilgisayarım

Dostum madem postu hortlatmışsın Aşağıdaki linkte 7173 s ve p için olan yeni firmwareler mevcut!...
İndirip programı çalıştırıp, dvd romunun içinde birşey olamdığından emin olduktan sonra flash a basman yeterli...

Latest downloads for SONY NEC Optiarc AD Series - Sony NEC Optiarc Europe
Spider çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-07, 22:03   #11 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Resimler: 10

Alıntı:
Spider tarafından iletildi. Mesajı göster

Latest downloads for SONY NEC Optiarc AD Series - Sony NEC Optiarc Europe
eyvallah güncelledim 1,0 dan 1,1e
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-07, 22:44   #12 (permalink)
Spider
Member

Spider Avatar

Bilgisayarım

YArdımcı olabildiysem ne mutlu kardeşim
Spider çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-07-07, 23:32   #13 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC

TuVNeRa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 1

Benim başım NEC AD-7170S DVD-RW ile dertte. Bu cihaz kopya oyun CD lerini okumuyor. Firmware update i ile 1.82 versiyonuna yükselttim. Nafile yine okumuyor.

Ben bunu iade etmek istesem "Sizin üründe sorun yok" diye almayacaklar biliyorum.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-08-07, 00:16   #14 (permalink)
Spider
Member

Spider Avatar

Bilgisayarım

Bide bunu dene bakalım ;
" http://www.sonynec-optiarc.eu/upload...70S_GN_102.zip "

Spider çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-08-07, 00:43   #15 (