Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

Nec AD-7173 ve medya inceleme

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında Nec AD-7173 ve medya inceleme başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba arkadaşlar. Ürünü alalı yaklaşık 3 hafta oldu.Kutulu olarak aldım. Yaptığım ve yapacağım incelemeleri ve görüşlerimi anlatacağım. İlk olarak ürünü ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 17-06-07, 00:38   #1 (permalink)
wolfork
Banned user

wolfork Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.09.05
Nereden: Ankara
Nec AD-7173 ve medya inceleme

Merhaba arkadaşlar.
Ürünü alalı yaklaşık 3 hafta oldu.Kutulu olarak aldım.
Yaptığım ve yapacağım incelemeleri ve görüşlerimi anlatacağım.
İlk olarak ürünü ilk aldığım gün üstünde sarı yazılar olan Diamond marka dvd ye başarılı olarak 8x de yazdım fakat okumadı.5 dk öncede FLY marka dvd-r yaktı.Bunun dışında henüz medya seçimi yapmadı.(Daha ne yapacaksa)
Birazdan testler geliyor.
Bu arada testlerdeki tüm medyalarda yazma ve okuma işlemi nec ad-7173 de yapılmıştır.(sata driver değil).
Aslında fiyatına göre güzel bir tercih olur ama forumlarda çoğu kişi benq 1640 öneriyor.
ASUS marka dvd writer almaya gitmiştim fakat aradığım modeli bırakın asusun hiçbir optik ürününü bulamamıştım.
Bu yüzden nec ad-7173 aldım.
wolfork çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-07, 00:55   #2 (permalink)
wolfork
Banned user

wolfork Avatar

Bilgisayarım
Re: Nec AD-7173 ve medya inceleme

Bu ürünle birlikte gelen hediye dvd-r lerden biri.
Kodu SONY16D1
DMS DVD-R 16X
Gördüğünüz gibi uzak durmak gerek.Bu aynı medyaya 2.yazışım,yani kalite puanının düşük oluşunun nedeni daha ilk kez bu medyaya yazmış olmam falan değil.Bu arada yazım hızını hatırlamıyorum.
wolfork çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-07, 01:10   #3 (permalink)
wolfork
Banned user

wolfork Avatar

Bilgisayarım

Buda bugün Teknosa'dan aldığım Tayvan malı olan Verbatimlerden birisi.Verbatimlerde Japon malı olanların daha iyi olduğu söyleniyor.
Kodu:MCC 03RG20
Yazım hızı 6x.Daha bu medyaya ilk yazışım olmasına rağmen sonuç gayet güzel.Zaten herzaman için Verbatim
Yarında muhtemelen maxell testlerini koyarım.
wolfork çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-07, 03:00   #4 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21

ayni cihazdan bende de var.fakat testleriniz cok ic acici degil.unoficial dee firmware kullanmanizi tavsiye ederim.
system 3
msi s430x-025Tr notebook
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-07, 03:13   #5 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

bende yeni aldım 7173 sata modelini içimi kararttın valla daha denemedim hiç ama hakkında güzel şeyler duydum hep ilginç
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-07, 13:43   #6 (permalink)
wolfork
Banned user

wolfork Avatar

Bilgisayarım

Bu da YUDEN000 T03 kodlu sarı,üstündeki yazılar yeşil olan maxell dvd+r 1-16x lerden biri.Sonuç çok kötü,daha önce sarı maxelllere yazmamıştım,gri maxelllere yazmıştım fakat dvd ler bende değil,test etme imkanım yok gri maxellleri

@orgasmico
Sonuçlardan bende memnun değilim.Firmware güncellemede ,anakarttaki bios güncellemedeki gibi risk var mı.Yani dvd yazıcının elimde kalma ihtimali var mı?
Teşekkür ederim.
wolfork çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-07, 22:09   #7 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
wolfork tarafından iletildi. Mesajı göster
Bu da YUDEN000 T03 kodlu sarı,üstündeki yazılar yeşil olan maxell dvd+r 1-16x lerden biri.Sonuç çok kötü,daha önce sarı maxelllere yazmamıştım,gri maxelllere yazmıştım fakat dvd ler bende değil,test etme imkanım yok gri maxellleri

@orgasmico
Sonuçlardan bende memnun değilim.Firmware güncellemede ,anakarttaki bios güncellemedeki gibi risk var mı.Yani dvd yazıcının elimde kalma ihtimali var mı?
Teşekkür ederim.
elbette biraz risk var özellikle sana önereceğim firmware official bir firmware degil.Ama kalite acisindan en iyi sonuc veren firmware da bu.

Disclaimer

örnek.Örnekler piyasadaki en iyi tarayici olan lite on ailesi(sony dvd dw q30 da lite on 1635s dir eskiden crossflash ile liteon a cevirmemistim simdi diger makinemde) ile yapilmistir.Cok daha guvenilirdir sonuclar.

Kayit aleti nec 7173a firmware 1.02 dee medya kodu cmc mag ae1 yazim hizi 8x

princo dvd-r 16x kod princorgm1 yazim hizi 4x kayit aygiti nec optiarc 7173a 1.03 dee

yeni wrtier alicak arkadaslara ise tavsiyem lite on 20a1p dir.Bulmasi zordur.Ama Asus,samsung, lg gibi markalara gore buyuk artilari vardir.Ornegin hypertunning ile yazim kalitesi her yazimda iyilesmektedir.Her medyaya yazdikca yeni yazim stratejileri gelistirip eprom a yamzkatadir orengin mcc003 kodlu bir dms e 8x hizinda yazimi veriyorum

Cok nadiren kotu yazimlar var.Ozellikle dvd writer alaninda asus tercih edilmesi cok komik.Cdfreaks okunup incelense bos marka fanatikligi yapilmasa keske.Lite on cdfreaks ta cok tutlan bir marka ornegin.Benq 1650 de oyle.
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-06-07, 22:49   #8 (permalink)
thekarga®
Cool Member

thekarga® Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.02.06
Nereden: Istanbul- 2 Yaka- Dada
Resimler: 2

7173s aldım, canavar gibi. Sorunsuz
Intel_C2D_2.13_4mb*1gb_OCZ+2x1gb_Kingston_(800mhz)*Gigabyte 965g-Ds3*Seagate_500gb_SataII_32mb*Nec_Dvd-Rw_7173s - Asus_Dvd-Rw_1814blt*Kasa:Raidmax_Scorpio_868*High Power 560W*Hyundai_q770*(Mouse)Logitech_Mx610 - (Klavye)Microsoft-500_Gz6*Creative Audigy*Philips FA145+ 4 Stereo Speaker
thekarga® çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-06-07, 18:17   #9 (permalink)
wolfork
Banned user

wolfork Avatar

Bilgisayarım

Bu da Tayvan malı Verbatimlerden biri.
DVD-R
Yazım hızı 4x
Bu pi errors ve pi failures %55 e kadar falan düzgün bir şekilde geliyor,fakat %55 den sonra hızlı şekilde artmaya başlıyor.
Birde test hızını maksimum yapınca pi errors ve pi failures azalıyor,kalite puanı daha fazla çıkıyor.
Bu arada daha firmwareyi değiştirmedim.
Pi errors ve pi failuresler bu kadar çok çıkmasına rağmen niçin 96 puan verdi anlamadım?

En son wolfork tarafından düzenlendi: 21-06-07 saat 18:42
wolfork çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-06-07, 20:42   #10 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım

pi failure un maksimum degerine gore puan verir cd dvd speed.Bir de nec 8 ecc ile okudugu icin yuksek puan verir.ornegin max 1 pif 1 ecc kullananlarda 98 puana dusururken 8 ecc lerde 99 puana dusurur.Asil onemli olan puandan ziyade maks pif maks pie ve toplam pif dir.Tabi aradaki spike lar yani grafigi birden tepeye firlatan ama nadiren gorulen hatalar cok takilmalali.Guzel bir dvd 20 civari maks pie 4 civari max pif ve toplam 1000 in altinda pif vermelidir.
orgasmico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-07-07, 11:37   #11 (permalink)
kasaalan
Member

Katılım tarihi: 02.07.05
Ynt: Re: Nec AD-7173 ve medya inceleme

peki marka güveni açısından sıralarsak
lite on nec lg samsung philips markalarının son modelleri içinde en iyisi hangisi olur
kendi piyasamızda hangi sata yazıcılar var tavsiye eder misiniz
kasaalan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-07-07, 21:10   #12 (permalink)
thekarga®
Cool Member

thekarga® Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.02.06
Nereden: Istanbul- 2 Yaka- Dada
Resimler: 2
Ynt: Nec AD-7173 ve medya inceleme

Asus Nec kadar memnun etmedi, ama bu güne kadar en iyisi hep asustu. Belki sistemimle yeni tanıştığındandır, alışsın zamanla . LG de efsanevi her diski çizik mizik okumasıyla meşşur. Böle bu işte, aslında hepsi aynı kalitede seriler deil, herşey aynı gözükür bir diğeri daha performanslı çıkar
thekarga® çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Nec AD-7173 ve medya inceleme ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
NEC AD-7173 için firmware nerden bulurum ? Duncan Idaho Optik Aygıtlar.. 22 13-08-07 16:48
forceware81.94 inceleme!!! zero-Q Ekran Kartları 8 21-11-05 22:36
DVD MEDYA ekoeko Genel 3 28-10-05 14:51
Medya karmaşası ylmzsmsk Çokluortam 1 09-07-05 20:55
P910i inceleme ozy1905 Sony Ericsson 2 21-10-04 18:29

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:16.