Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

nec dvd okuma problemi

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında nec dvd okuma problemi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "babamda nec maraksıydı yanlış hatırlamıyorsam dvd-rw var fakat benim dvd/cd-rw kombonun rahat okuduğu dvdleri orda okumuyor dvd içeriği boş görünüyor.nedeni ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 10-03-08, 22:06   #1 (permalink)
bur4k
V.I.Member

bur4k Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22
nec dvd okuma problemi

babamda nec maraksıydı yanlış hatırlamıyorsam dvd-rw var fakat benim dvd/cd-rw kombonun rahat okuduğu dvdleri orda okumuyor dvd içeriği boş görünüyor.nedeni nedir nasıl çözülür?

bur4k çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-03-08, 22:47   #2 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4
Ynt: nec dvd okuma problemi

nec dvdrw ler çok kısa sürede arızalanıyorlar, bunun bir çözümü yok. Arıza derken yazmama değil de okumama sorunu. Tek çözüm garantisi varsa yollayıp değişmesini beklemek...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-03-08, 23:44   #3 (permalink)
007_mert
New Member

Katılım tarihi: 04.11.07
Nereden: Lefkoşe
Exclamation Cevap: nec dvd okuma problemi

Bende Nec kullanıyorum aynı sorunları bende yaşıyorum fakat benim sorunum Vistaya geçmemle başladı(mart 2007)
Bunun sebebi vistanın Dvd sürücüsü unutmasından kaynaklanıyor yani belirli bir süreden sonra onu unutuyor veya açmıyor ya da gözükmemesine sebep oluyor..
Üstelik ben piyasada en iyi Cd ve DVD leri kullanmama rağmen...
Sürekli kullanmamanız gerekiyor ya da ardı ardına cd veya dvd yazdırmamalısınız,yazdıracaksanız,yeniden başlatmalısınız(sistemi) bu da çözüm olmuyorsa aldığınız yere götürüp baktırmalısınız veya bu sürümün garantisi devam ediyorsa yükseltmelisiniz..
007_mert çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-08, 02:11   #4 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Nec 4571 var bendede. Eğer çok sayıda DVD yi peşpeşe yazarsam sadece 1. yazdırdığım düzgün çalışıyor. Ama 1 tane DVD yazdırıp 5-10 dk bekleyip diğer DVD yi yazdırırsam sorun olmuyor. Artık yazarken ısındığından mı bu şekilde bir sorun oluyor, yada başka bir sorun mu var bilmiyorum ama bir sorun var sonuçta. Ve yaklaşık 2 yıllık arşivimi bu yüzden kaybettim.
Ama şuda var tabiki, yaklaşık 18 aydır kullanıyorum bu DVD sürücüsüne son 1 aydır böylesi sorunlar çıkartmaya başladı.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-08, 02:40   #5 (permalink)
freeman1209
hARDWAREMANIAC

freeman1209 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: dünya gezegeni
Resimler: 13

aynı okuma sorunu bendede var.bazı dvd leri boş görüyor.ama başka marka okuyucularda sorunsuz çalışıyorlar.memnun olduğum konu ise yazdırma performansı.kendi yazdıklarınıda sorunsuz okuyor
freeman1209 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-08, 04:24   #6 (permalink)
chnvat
V.I.Member

chnvat Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.02.06
Nereden: istanbul

bende nec 4570 var ilk zamanlarında bazı dvdleri okumuyor ve yazdıklarını tam okuyamıyordu firmware güncellemesinden sonra hiçbir sorunum kalmadı ardarda yazdıım dvdlerde (filmler) ufak tefek sorunlar olmasına rağmen okumama sorunu olmadı hiç ayrıca arşivlerinizi 8x üzeri yazmamanızı öneririm o ufak sorunlar 16x yazdığım dvdlerde oldu diğerlerinde hiçbir sorun yok firmware güncellemesini yapmanızı tavsiye ederim
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-08, 12:59   #7 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4

2005 yılı yaz aylarının sonunda 3540a aldım 1 sene sonra eksi medyaları okuyamamaya başladı. Firmware güncelledim, ide kablosunu değiştirdim, başka bilgisayarda denedim sorun düzelmedi, garantiye yolladım 3551a yolladılar o da 1 sene civarı falan çalıştı yine aynı sorun, yine garanti ve yine değişim. 1 sene onu da kullandım yine aynı sorun, yine garanti, yine değişim bu sefer şu an hala kullandığım 5170a ile değişim oldu. Bu modelde yaklaşık 5-6 aydır aynı sorundan dolayı yarım çalışmakta ve garantisi doldu bu arada... Bayağı bir bahtsızım yani Bu bahtsızlık bana Samsungun sh-s182d modelini de aldırttı kardeş kardeş çalışmaktalar; tabi kardeşlerden biri özürlü...
mysterious_man çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-03-08, 03:10   #8 (permalink)
chnvat
V.I.Member

chnvat Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.02.06

Alıntı:
mysterious_man tarafından iletildi. Mesajı göster
2005 yılı yaz aylarının sonunda 3540a aldım 1 sene sonra eksi medyaları okuyamamaya başladı. Firmware güncelledim, ide kablosunu değiştirdim, başka bilgisayarda denedim sorun düzelmedi, garantiye yolladım 3551a yolladılar o da 1 sene civarı falan çalıştı yine aynı sorun, yine garanti ve yine değişim. 1 sene onu da kullandım yine aynı sorun, yine garanti, yine değişim bu sefer şu an hala kullandığım 5170a ile değişim oldu. Bu modelde yaklaşık 5-6 aydır aynı sorundan dolayı yarım çalışmakta ve garantisi doldu bu arada... Bayağı bir bahtsızım yani Bu bahtsızlık bana Samsungun sh-s182d modelini de aldırttı kardeş kardeş çalışmaktalar; tabi kardeşlerden biri özürlü...
sen hakkaten bayağı bir bahtsızmışsın ama
chnvat çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-03-08, 23:13   #9 (permalink)
sifo216
Member

sifo216 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.12.07
Cevap: nec dvd okuma problemi

Alıntı:
bur4k tarafından iletildi. Mesajı göster
babamda nec maraksıydı yanlış hatırlamıyorsam dvd-rw var fakat benim dvd/cd-rw kombonun rahat okuduğu dvdleri orda okumuyor dvd içeriği boş görünüyor.nedeni nedir nasıl çözülür?
arkadaşım aynı sorun bendede vardı.ancak
Latest downloads for SONY NEC Optiarc ND Series - Sony NEC Optiarc Europe
adresinden frimware güncellemesi yaptım.sorun çözüldü.sanada faydalı olabilir.kolay gelsin.
sifo216 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

« cdrw sorunu | usb »

Konu araçları

nec dvd okuma problemi ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Bilgisayarda DVD CD okuma problemi (Yardım) norman_bates_66 Optik Aygıtlar.. 4 09-03-08 18:16
DVD-R okuma problemi Canary Çokluortam 7 13-04-06 19:15
16X MSI DVD-ROM (MS-8216) D16 dvd okuma problemi X-FI Genel 2 19-02-06 16:59
nec 3540 cd okuma problemi veilofdarkness Çokluortam 1 01-08-05 19:22
cd ye yazım/okuma problemi nidaakiz Çokluortam 0 17-10-04 05:24

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:20.