Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar.. »

Nec DVD-Rw ile lg cd-rw aynı anda kullanamıyorum

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında Nec DVD-Rw ile lg cd-rw aynı anda kullanamıyorum başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Yeni aldığım nec dvdrw yanına eskiden kullandığım cdrw bağlamak istedim ama ssanırım beceremedim. Direk anakarttan gelen ide kablosunu (İsmi bu ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-12-06, 18:25   #1 (permalink)
cenkforce
Cool Member

cenkforce Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.12.05
Nereden: istanbul
Nec DVD-Rw ile lg cd-rw aynı anda kullanamıyorum

Yeni aldığım nec dvdrw yanına eskiden kullandığım cdrw bağlamak istedim ama ssanırım beceremedim. Direk anakarttan gelen ide kablosunu (İsmi bu galiba Gri ince işte) ve direk güç kaynağından gelen powerı nec dvd yazıcıya bağlıadım. Sorunsuz çalışıyor.

Yine aynı ideların ve powerların uzantılarını lg e takınca nec cd görüyor ama okuyamıyor. Lg ise hiç cd görmüyor. Nec yazıcının jumper ayarı masterdai lg ise slave konumunda. Lg nin power ve ıde kablolarını sökünce nec tam performans çalşmaya başlıyor.

Boşta başka power kablosu da yok. Keza Ide kablosu da. Güngören de oturuyorum ve burdaki bilgisayarcılara hiç güvenmiyorum. Hatta Biri bana geçen sene Ge force 6600 ün agp modeli yok demişti.
cenkforce çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 02:26   #2 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 20
Resimler: 7
Re: Nec DVD-Rw ile lg cd-rw aynı anda kullanamıyorum

Hocam sorun dediğiniz gibi cereyan ediyorsa en mantıklısı 2. bir ide kablosu alıp, secondary ide kablosuna bağlamanız ve DVDwriteri ayrı, cd writeri ayrı kabloya bağlayarak ikisinide master olarak ayarlamanız ve kullanmamız. Başka bir çözüm olabilirmi? Belki ide kablosunu değiştirmek bir çözüm olabilir.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 02:35   #3 (permalink)
cenkforce
Cool Member

cenkforce Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
saykomatriXX tarafından iletildi. Mesajı göster
Hocam sorun dediğiniz gibi cereyan ediyorsa en mantıklısı 2. bir ide kablosu alıp, secondary ide kablosuna bağlamanız ve DVDwriteri ayrı, cd writeri ayrı kabloya bağlayarak ikisinide master olarak ayarlamanız ve kullanmamız. Başka bir çözüm olabilirmi? Belki ide kablosunu değiştirmek bir çözüm olabilir.
Kablo var elimde ancak anakartta ikinci bir ide kablosu takacak yer yok galiba. Kabloyu değiştirip deneyicem bu arada
cenkforce çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 02:38   #4 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım

Anakartın marka modlei ne ? Bi bakalım, belki 2. yuvası olabilir hani
saykomatriXX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 02:46   #5 (permalink)
cenkforce
Cool Member

cenkforce Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Anakartın marka modlei ne ? Bi bakalım, belki 2. yuvası olabilir hani
MSI SİS 963/L

MSI --->> Mainboard
cenkforce çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 02:57   #6 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım

Hocam kart buysa Bu kartın primary ve scondary olmak üsere 2 ide kanalı var. 2 ayrı kan,blo bağlayabilirsiniz.
saykomatriXX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 03:24   #7 (permalink)
cenkforce
Cool Member

cenkforce Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Hocam kart buysa Bu kartın primary ve scondary olmak üsere 2 ide kanalı var. 2 ayrı kan,blo bağlayabilirsiniz.

hayır bu MSI --->> Mainboard
cenkforce çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 03:26   #8 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım

Bunda da 2 kanal IDE yuvası var. Bunada takabilrsiniz. o sarı yuvalardan birisi ( genelde üstteki) primary alttaki ise secondary dir. 2 ide kablosu ile sorunu aşabilirsiniz gibime geldi.
saykomatriXX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 03:34   #9 (permalink)
cenkforce
Cool Member

cenkforce Avatar

Bilgisayarım

Nec ile-lg yi aynı ide kablosunda denedim olmadı. Harddiske taktığım ide kablosunu lg ile deniyecem ama bilgisayar açılmaz ise diye korkuyorum açıkçası. Harddiskin ile dvd-rw aynı ide kablosunu ortak kullanması sakınca doğurmaz mı?
cenkforce çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 05:19   #10 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 18

jumper ayarlarını iyice kontrol et, mutlaka açılması lazım.
çünkü bende de Nec dvd yazıcı ve lg cdrom var. tek kabloda kardeş kardeş geçiniyorlar sorun yok

ayrıca şunu diyim sana, dvd yazıcı ile hard diski aynı kabloya takma. performans kaybı yaşarsın.
Eski 27-12-06, 11:37   #11 (permalink)
viper_unjust
Member

viper_unjust Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.10.06
Nereden: ankara
Post Re: Nec DVD-Rw ile lg cd-rw aynı anda kullanamıyorum

dostum primary yuvasından gelen ıde yı cd rw ye ve hdd ye tak.....
dıger yuvadan gelen ıde yı de tek basına dwd ne tak o zmn gorecektır....
su anda bende 2 hdd dwd combo vede cd rom var ben hepsını calıstırıyorum....
fakat cd romla ısletım sıstemının yuklu oldugu hdd yı aynı ıde kablosunda goturdugumde ınanılmaz bı sekılde performans kaybı yasıyorum.....ıns. 2 hdd in yoktur....
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 12:15   #12 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
cenkforce tarafından iletildi. Mesajı göster
Nec ile-lg yi aynı ide kablosunda denedim olmadı. Harddiske taktığım ide kablosunu lg ile deniyecem ama bilgisayar açılmaz ise diye korkuyorum açıkçası. Harddiskin ile dvd-rw aynı ide kablosunu ortak kullanması sakınca doğurmaz mı?
Ama olmadıki böyle. Ben anakartta ide kanalı boş zannediyordum. Hdd in Sata diye konuşuyorum... O zaman, hddnin kablosuna cd writeri slave olarak bağla, dvd writerda secondary master olsun( ikinci kabloda tek takılı). Ozaman cayır cayır kullanırsın.
saykomatriXX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 14:36   #13 (permalink)
cenkforce
Cool Member

cenkforce Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Ama olmadıki böyle. Ben anakartta ide kanalı boş zannediyordum. Hdd in Sata diye konuşuyorum... O zaman, hddnin kablosuna cd writeri slave olarak bağla, dvd writerda secondary master olsun( ikinci kabloda tek takılı). Ozaman cayır cayır kullanırsın.
Yok be hocam boş olsa ben yapardım zaten Birde dediğin gibi deniyecem. Şu işi bir halledeyim bir daha kasayı açmayıcam
cenkforce çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-06, 17:17   #14 (permalink)
cenkforce
Cool Member

cenkforce Avatar

Bilgisayarım

Lg cdrw tek başına dahi çalışmıyor artık. Hiç bir cd okumuyor. Daha fazla karıştırmasam iyi olacak galiba
cenkforce çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver