hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Optiarc DVD RW AD-5170A daha bugun aldım lutfen yardım

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Optik Aygıtlar.. forumu altında Optiarc DVD RW AD-5170A daha bugun aldım lutfen yardım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaslar Sürücü Tanımı Optiarc DVD RW AD-5170A ben bugun takdırdım eve geldım dvd lerı okumuyor ancak bos dvd yı okuyabılıyor ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Optik Aygıtlar..

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 04-07-08, 21:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
furkan_sakarya
Rookie Member

Katılım tarihi: 28.06.08
Nereden: SAKARYA
Optiarc DVD RW AD-5170A daha bugun aldım lutfen yardım

arkadaslar Sürücü Tanımı Optiarc DVD RW AD-5170A ben bugun takdırdım eve geldım dvd lerı okumuyor ancak bos dvd yı okuyabılıyor ve cd okuyup yazabılıyor ne yapmalıyım servıs de cook uzak yardım edın utfen
Eski 04-07-08, 21:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
furkan_sakarya
Rookie Member

Ynt: Optiarc DVD RW AD-5170A daha bugun aldım lutfen yardım

ya beklıyorum ama kımse yardımı olmuyo lutfen bıraz yardımcı olun
furkan_sakarya çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-07-08, 14:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member
Bilgisayarım

mysterious_man Avatar

Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4

Aldığınız yere götürün ve şikayetinizi bildirin. Daha yeni alınmışsa üzerinde herhangi bir değişiklik (firmware güncelleme vs.) yapılmasını tavsiye etmem.

Ayrıca değiştirmek gibi bir imkanın varsa nec marka dvd yazıcıları kullanmanı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çok sık sorun çıkarıyorlar ve bir zaman sonra yazdıkları dvdleri okumamaya başlıyorlar. Kendim birkaç değişik modelini kullandım (garanti değişimi yüzünden) en son 5170a kullanmaktayım ve şu an sadece yazma işlemi yapabiliyor okumayı unuttu tamamen. Eğer diğer donanım forumları ve sitemiz dahilinde araştırma yaparsan nec dvd yazıcıların piyasadaki en sorunlu marka olduğunu anlamakta zorlanmayacaksın. Samsung ve Philips modelleri üzerinde durmanı tavsiye ederim.
Eski 06-07-08, 10:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
israrengiz
New Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 08.06.08
Nereden: İSTANBUL

nec marka dvd-rw bende aldım..aynı model..ancak biraz araştırınca bunun sorun olmadıgını anladım
nec; cdleri diğer yazıcılardan cok hızlı bir şekilde yazıyor..ancak kalitesiz dvd ve ya cd leri okumuyor.
bu arada nec urunleri sorunlu değil..sorun; ülkemizide ele geçiren kalitesiz çin malı medya ortamları kullanmamızda..
sana tavsiyem bu cihazın yanına birde ucuz 2, el bile olabilir dwd alabilrisin
israrengiz çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-07-08, 00:17 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member
Bilgisayarım

mysterious_man Avatar

Alıntı:
israrengiz tarafından iletildi. Mesajı göster
nec marka dvd-rw bende aldım..aynı model..ancak biraz araştırınca bunun sorun olmadıgını anladım
nec; cdleri diğer yazıcılardan cok hızlı bir şekilde yazıyor..ancak kalitesiz dvd ve ya cd leri okumuyor.
bu arada nec urunleri sorunlu değil..sorun; ülkemizide ele geçiren kalitesiz çin malı medya ortamları kullanmamızda..
sana tavsiyem bu cihazın yanına birde ucuz 2, el bile olabilir dwd alabilrisin
Maalesef sandığın kadar basit bir mevzu değil bu sorun. Nec dvd yazıcılar piyasada en çabuk bozulan dvd yazıcılar olma özelliğine sahipler... Zamanında çok methedilen 3540a modelleri ile bir çok incelemede hızlı yazdığı ve okuduğu üzerine methiyeler diziliyordu. Ben ve benim gibi bir çok takipçi bu övgüler üzerine nec dvd yazıcı aldık ama hesaba katılmayan bir şeyin kurbanı olduk; bir süre sonra yazdıkları dvd leri okuyamamaya başlıyorlar. Sanırım senin dvd yazıcın şu an çalışır halde ama yakın bir zaman sonra bu başlık altında görmek istemem seni.
Dediğim gibi kalitesiz medya, kaliteli medya seçme mevzusu değil. Önce eksi dvdleri okumamaya sonra hem artı hem eksi yakın bir zamandırda cd bile okumuyor. Biraz araştırma yaparsan neczede birçok kişinin aynı şikayetlerde bulunduğunu görebilirsin.
mysterious_man çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-07-08, 01:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 17
Resimler: 7

pek beğenilmese de Lg herşeyi okuma konusunda gözüme girdi. Ha yazması hızlı olmayabilir ama her cd-dvdye yazıyor. okuyorda meret. Ama laptopta tabi seçme şansımız kısıtlı.
Eski 07-07-08, 23:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
israrengiz
New Member
Bilgisayarım

Alıntı:
mysterious_man tarafından iletildi. Mesajı göster
Maalesef sandığın kadar basit bir mevzu değil bu sorun. Nec dvd yazıcılar piyasada en çabuk bozulan dvd yazıcılar olma özelliğine sahipler... Zamanında çok methedilen 3540a modelleri ile bir çok incelemede hızlı yazdığı ve okuduğu üzerine methiyeler diziliyordu. Ben ve benim gibi bir çok takipçi bu övgüler üzerine nec dvd yazıcı aldık ama hesaba katılmayan bir şeyin kurbanı olduk; bir süre sonra yazdıkları dvd leri okuyamamaya başlıyorlar. Sanırım senin dvd yazıcın şu an çalışır halde ama yakın bir zaman sonra bu başlık altında görmek istemem seni.
Dediğim gibi kalitesiz medya, kaliteli medya seçme mevzusu değil. Önce eksi dvdleri okumamaya sonra hem artı hem eksi yakın bir zamandırda cd bile okumuyor. Biraz araştırma yaparsan neczede birçok kişinin aynı şikayetlerde bulunduğunu görebilirsin.
elimde 5170 ave bir de lg dvd -rw var şu an değil ama bu konuda başka kaynaklardan aldıgım iletileri sana gondereceğim.. sen istersen lg ve nec in yazma surelerini bu arada kıyasla
Eski 08-07-08, 16:29 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member
Bilgisayarım

mysterious_man Avatar

Alıntı:
elimde 5170 ave bir de lg dvd -rw var şu an değil ama bu konuda başka kaynaklardan aldıgım iletileri sana gondereceğim.. sen istersen lg ve nec in yazma surelerini bu arada kıyasla
Arkadaşım sanırım dediğimi anlamadın. Daha açık bir şekilde ifade edecek olursam; 4 adet farklı ned dvd yazıcı modeli kullandım ve hepsinide garantiye yollamamın sebebi bir süre sonra (6 ay, 10 ay, 1 sene) her türlü dvd medyayı sorunsuzca yazabilmesi, bu yazdırdığım dvd lerin tüm dvd okuyan aygıtlarda sorunsuz okunması ama nec dvd yazıcıların marka seçmeksizin önce (-) dvd medyadan başlayarak zaman içerisinde + dvdlerde dahil olmak üzere hiçbir dvd yi okuyamaması, son olarakta cd bile okuyamamasına kadar giden bir süreçten bahsediyorum. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Nec dvd yazcıların tecrübem ve araştırmalarım sayesinde piyasadaki en sorunlu marka olduğunu kavramam zor olmadı.
Eski 09-07-08, 23:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
israrengiz
New Member
Bilgisayarım

tecrubelerine dayanarak sormak istiyorum;
isobuster ile cd leri okutmayı denedinmi...
...
sonucta okuma problemi oldugunun bende farkındayım...ama geri veremiyorsak kullanmanın yolarını bulmalı...yok , geri verebiliyorsak ne ala bize..
selam ile...
Eski 10-07-08, 16:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
Himalaya
New Member

Himalaya Avatar

Katılım tarihi: 10.07.08

aynı meretten bendede var...AD-5170 A..bendekide DVD+R leri okumada sorun çıkarıyor...firmware güncellemesi yaptım ama değişen bişey olmadı...bozulana kadar tepe tepe kullanıcam..bozulduğu zamanda kaldırıp atacam hiç kafama takmıyorum...50 ytl değilmi nasıl olsa...ben şunu sormak istiyorum yeni DVD RW alırsam hangisinden alıyım şöle tüm dvd leri sorunsuz okuyup yazan türden bi öneri verirmisiniz....
Himalaya çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-08, 21:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member
Bilgisayarım

mysterious_man Avatar

Alıntı:
tecrubelerine dayanarak sormak istiyorum;
isobuster ile cd leri okutmayı denedinmi...
...
sonucta okuma problemi oldugunun bende farkındayım...ama geri veremiyorsak kullanmanın yolarını bulmalı...yok , geri verebiliyorsak ne ala bize..
selam ile...
Bu sorunun ilk çıktığı zamanlarda ancak magiciso ile dvd nin imajını alıp bir sanal dvd programı ile içeriği kontrol edebiliyordum. Lakin dvd yazıcı kafayı yeme misyonunu günden güne daha bir geliştirirken artık herhangi bir yazılımla da imaj alınmamaya başlayınca 1 sene evvel Samsun 182d dvd yazıcıyı aldım. Şu an için dvd yazma işlemlerini nec dvd ye, okuma işlemlerini ise samsung dvd yazıcıya yaptırıyorum.

@Himalaya;

Eğer garantisi devam ediyorsa değiştirmeni öneririm. garantisi bitene kadar benim gibi üç dört farklı model kullanıp durursun. Garanti süresi bitince ancak o zaman bir başka markaya yönel derim.
Eski 17-07-08, 17:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
furkan_sakarya
Rookie Member

evet haklısınız kendı yazdığı dvd yı okumadı önerileriniz için tesekkurler ben de goturdum aynısını verdı onuda goturdum sımdı bır asus dvd rw aldım hıoc bı sorun yok cok sukur şiddetle karşı çıkıyorum nec dvd rw falan almayın bosuna macera....!
Eski 22-07-08, 12:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
Bonesphere
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 13.05.05

bendede nec ad 7173s var kıracam nerdeyse dvd writerı kıl etti bu kadar kötü olacağını beklemiyordum sorunsuz daha bir dvd yazmadım
Bonesphere çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 14:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
furkan_sakarya
Rookie Member

yaw arkadaslar sankı lanetlendım asus 1608p aldım oda 1 aysonra tıkandı şimdi dvd okumuyor ne yapmalıyımcd okuyup yzıyor fakat dvd okumuyor acaba yazılımla ılgılı bıseymı

Tags
aldım, bugun, daha, dvd, lutfen, optiarc, rw, yardım

Bookmarks
Konu araçları

Optiarc DVD RW AD-5170A daha bugun aldım lutfen yardım ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Yeni Harddisk Aldım Yardım lutfen wetin Genel 1 04-02-08 19:45
cok aciiil lutfen :( .pc almak istiyorum yardım edin lutfen free_murat Genel 2 28-01-08 15:28
Optiarc DVD RW AD-7560A kopuz Optik Aygıtlar.. 2 03-01-08 00:23
BUGUN AMD 3000+939 ustelık 174 ytl ye sıfır fıyatına aldım... pc_uzmanı_17 Anakart 5 02-07-06 10:03
Konu basliklarina lutfen biraz daha dikkat siyah 8 hARDWAREMANIA 0 11-07-02 06:15

Saat ayarı GMT +3. Saat : 06:42.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999