Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

9800gt overclock olmuyor?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında 9800gt overclock olmuyor? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar öncelikle selamlar. bende 9800gt bir ekran kartı var. şuan gpu 600mhz'de çalışıyor. memory clock 900 mhz. shader clock 1500mhz. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-10-08, 20:50   #1 (permalink)
DarkRess
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.09.08
Nereden: Antalya
9800gt overclock olmuyor?

arkadaşlar öncelikle selamlar.
bende 9800gt bir ekran kartı var. şuan gpu 600mhz'de çalışıyor. memory clock 900 mhz. shader clock 1500mhz.
ben gpu clock değerini 610 mhz bile yapsam bir oyuna girdiğim zaman hata verip oyundan çıkıyor. bu işin voltaj arttırma gibisinden yada başka bir şekilde bir püf noktası varmı?
bu arada riva tuner kullanıyorum hız aşırtma için.
cevaplarınız için teşekkürler.
DarkRess çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-10-08, 20:59   #2 (permalink)
tatlidilli7a
Senior Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.08
Ynt: 9800gt overclock olmuyor?

her oyunda mı bu hatayı verip cıkıyor yoksa sadece 1 oyunda mı oluyor? hatayı acıkca yazarsan bilgili arkadaslar yardımcı olabilirler.rivatuner i oc icin kullanamazsın diye biliyorum, power supplyın kac watt?
tatlidilli7a çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-10-08, 21:04   #3 (permalink)
DarkRess
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.09.08
Nereden: Antalya

Gerçek 480w HighPower power Suply'm var. crysis warhead üzerinde deniyorum. başka oyun denemedim. oc yapmadan önce sorun yok gayet güzel açılıyor ve oynuyorum.. ama gpu frekansını 601 bile yapsam oyuna girince loading yaparken oyun yanıt vermiyor diyor ve kapatıyor. bu arada windows vista ultimate service pack 1 kurulu sistemimde. (bilgisayarımda ekran kartım anakartım ile hibrit sli olarak çalışıyor. bu bir sorun teşkil edermi bu konudada pek bir fikrim yok)

bu arada kullandığım programın adı vtune. (yanlış söylemişim)
DarkRess çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-10-08, 19:10   #4 (permalink)
tatlidilli7a
Senior Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.08

Alıntı:
DarkRess tarafından iletildi. Mesajı göster
Gerçek 480w HighPower power Suply'm var. crysis warhead üzerinde deniyorum. başka oyun denemedim. oc yapmadan önce sorun yok gayet güzel açılıyor ve oynuyorum.. ama gpu frekansını 601 bile yapsam oyuna girince loading yaparken oyun yanıt vermiyor diyor ve kapatıyor. bu arada windows vista ultimate service pack 1 kurulu sistemimde. (bilgisayarımda ekran kartım anakartım ile hibrit sli olarak çalışıyor. bu bir sorun teşkil edermi bu konudada pek bir fikrim yok)

bu arada kullandığım programın adı vtune. (yanlış söylemişim)
oc yi masaustunden mi yapıyorsun sağ tıklayıp özellikler diyip falan yoksa biostan mı? powerının yeterli olduğunu dusunuyorum cunku yetersiz olsa oyuna girer ve anında res atar... onun dısında benim pek söyleyebilecek bişey yok ama sana sunu söyleyeyim ekran kartın gayet güzel ve oc yapmana gerek yok bnce cunku oc yapıp aradaki fps farkını anlayabilecek bir kişi olduğunu sanmıyorum kendi tecrubelerim ile cıkardığım dersi söyleyeyim elindekiyle yetin herzaman fazlasını isteme ins sorunun kısa zamanda çözulur...
tatlidilli7a çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-10-08, 14:39   #5 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1

bu denli takoz olması normal bir durum değil. o dediğin program NV Tune olmasın? bir de pci-e frekansı 100de mi?
Eski 29-10-08, 04:52   #6 (permalink)
quantic711
Member

quantic711 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.10.08
Nereden: Mersin

9800gt varsa niye overclock yapıyorsun ki
1 fps fazla olacak gözle göremiyecen bile
boşa ısınacak kart
quantic711 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-10-08, 12:06   #7 (permalink)
tolgaa12
Rookie Member

Katılım tarihi: 30.10.08

bende 9800 gt amp var valla 10 numara
tolgaa12 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-10-08, 16:53   #8 (permalink)
Kavil194
Cool Member

Kavil194 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.08.08
Nereden: Eskişehir

Alıntı:
quantic711 tarafından iletildi. Mesajı göster
9800gt varsa niye overclock yapıyorsun ki
1 fps fazla olacak gözle göremiyecen bile
boşa ısınacak kart
katılıyorum. en fazla 5 fps olsun hadi. örneğin 40 fps ile 41 fps lik aynı oyunun arasındaki farkı anlayabilecekmisin.
Kavil194 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-11-08, 13:14   #9 (permalink)
okuyucu84
Member

okuyucu84 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.11.08
Nereden: ankara

elındekı kart sıkı gerek o\c
okuyucu84 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

9800gt overclock olmuyor? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Overclock olmuyor...! :( selcukan43 Overclocking 10 03-09-08 14:34
1.7 Ghz Celeron İşlemcime Overclock Olmuyor dlxattack İşlemciler 13 16-08-08 16:12
tekrar overclock olmuyor! X-Factor Overclocking 7 09-10-06 10:19
overclock olmuyor toros_41 Overclocking 0 28-06-06 22:43
radeon 9200 overclock olmuyor mursel_balci Ekran Kartları 4 17-05-04 14:17

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 09:17.