Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

arkadaşlar cpu çok ısınırsa bilgisayar kapanır kendi kendine...lütfen acele yardım

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında arkadaşlar cpu çok ısınırsa bilgisayar kapanır kendi kendine...lütfen acele yardım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar teşekkürler çok güzel bilgiler paylaşılmış.bi sorunum var .pc önyükleme yapıyoer.windows da açılıyo ama windows açıldıktan 1 dk sonra pc ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 02-10-08, 17:41   #1 (permalink)
nirvanarapeme
New Member

Katılım tarihi: 02.10.08
Nereden: iatNBUL
arkadaşlar cpu çok ısınırsa bilgisayar kapanır kendi kendine...lütfen acele yardım

arkadaşlar teşekkürler çok güzel bilgiler paylaşılmış.bi sorunum var .pc önyükleme yapıyoer.windows da açılıyo ama windows açıldıktan 1 dk sonra pc de elektrik kesilmiş gibi tamamen kapanıyo .bu güç desteği sorunu gibi görünüyo dedim ve güç desteğini değiştirdim ama yine aynı sorunu veriyo.işlemciyi temizlemek zorunda kalmuştım ondan sonra bu sorunu verdi.bu termal macun tamamiyle etkisiz gibi görünüyo ben de .bunun sonucunda pc bu şekilde kapanabilir mi..yani aşırı ısnmadan falan … işlemci bu şekilde bir tepki verir mi..p4 3.00ghz..yardım ederseniz sevinirim …bilgisayara şu anda çok ihtiyacım var..
nirvanarapeme çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 19:49   #2 (permalink)
pckopat_07
Silver Member

pckopat_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17
Ynt: arkadaşlar cpu çok ısınırsa bilgisayar kapanır kendi kendine...lütfen acele yardım

cpu ısınmasından fanı tam yerine oturttuğundan emin misin ve macun şart gibi görünüyor...
pckopat_07 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 19:57   #3 (permalink)
kalpazan
hARDWAREMANIAC

kalpazan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9
Ynt: arkadaşlar cpu çok ısınırsa bilgisayar kapanır kendi kendine...lütfen acele yardım

işlemci soğutucun yerine oturmamıştır ve aradaki termal macunu yenilemen gerekir.

KARACA-TİSAŞ
kalpazan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 20:20   #4 (permalink)
nirvanarapeme
New Member

teşekkürler arkadaşlar.peki bu işlemcicnin bu şekilde aşırı ısınma nedeniyle kapanması(reset de değil) olağan bir şey mi.önceden hiç karşılaştınız mı böyle bir olayla
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 20:23   #5 (permalink)
kalpazan
hARDWAREMANIAC

kalpazan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

olağan birşey.
kalpazan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 21:27   #6 (permalink)
cerasous
Member

Katılım tarihi: 11.09.05

İşlemci tam oturmamıstır yada sogutucun ile işlemcin temas etmiyordur, yalıtım macunu sürebilirsin.
cerasous çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 23:48   #7 (permalink)
nirvanarapeme
New Member

teşekkürler arkadaşlar bi deneyeceiğim inşalla olur.sağolun
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-08, 14:18   #8 (permalink)
2-RuN
Cool Member

2-RuN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08
Nereden: Konya

Tamamen işlemci fanı veya termal macundan kaynaklanan bir olaydır ve kapanması doğaldır.. Ben 1.86 işlemciyi 2.4'e çıkardığım boşta 80 derece çalışıo... Winamp açmaya başladığımda güm kapanıyor.. Tamamen doğal bir meret yani.. Termal macun sürmeyi unutma
-Mevlana Celaleddin Rooney-Nükleer Başlıklı Kız-Gökten MEG RYAN yağsa, bize ER RYAN düşer... Onu da kurtarırlar-Sık sık ameliyat olun, içiniz açılır.-Kıyamet gelsede kopsak- İletisizseniz ileti sizsiniz.
2-RuN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 20:31   #9 (permalink)
myusuf
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.10.08
Nereden: adana

bn yanlışlıkla işlemcimin macununu silip öyle takmıştım ve ısı 80 dereceye kadar ısınıyordu macun alp sürdüğümde 30-35 arasına indi
myusuf çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 20:44   #10 (permalink)
/FRosT/
Cool Member

/FRosT/ Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.07.08
Nereden: Mordor

CPU macununu yenileyiniz....Fanlarıda temizleyiniz...Düzelir...Ayrıca aşırı ısınmadan bilgisayarın kapanması normal mi demişsiniz...Tabiki normal eğer kapanmazsa işlemci yanabilir...
/FRosT/ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-10-08, 21:54   #11 (permalink)
manyas
New Member

Katılım tarihi: 04.05.07
Nereden: BURSA
onthe fire Ynt: arkadaşlar cpu çok ısınırsa bilgisayar kapanır kendi kendine...lütfen acele yardım

İşlemci ısınarak bilgisayarın kapanması tamamen normal bir olaydır. Yaşamış oldugun sorun tamamamen Aşırı ısınmadan CPU fanının oturmuş olmasına veya tabanın iişlemciye oturup oturmadığından emin ol. CPU fanının dönüş hızınıda bakmalısın eğer tamamen normalin altındaysa Kontak Sprey kullanarak onarabilirsin. (Phlips) İyi olanı. Ha bu ARADA bide işlemci tabanının anakartın üzerinden kurtulmus olabilir.
manyas çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-08, 04:51   #12 (permalink)
quantic711
Member

quantic711 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.10.08
Nereden: Mersin

ben asus x1600pro ekran kartım vardı rahmetlik
fanını temizledikten sonra "vay be ne kadar sessiz çalışıyor demek tozdanmış" dediydim
meğer fanın kablosunu takmayı unutmuşum
işte ilk işlemci yanığı kokusunu o zaman aldım
demek ekran kartlarında reset atmıyor galiba yansa bile
görüntü gitti sadece çnkü
quantic711 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-10-08, 15:56   #13 (permalink)
kesdesng
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.12.07
Nereden: ankara

hahahaahahha kötü bi tecrübe olmuş ama bi an cok umutlanmışsındır
kesdesng çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver