Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

gpu sıcaklığı 85 derece yardım

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında gpu sıcaklığı 85 derece yardım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "selam arkadaşlar ben speedfan programından gpu sıcaklığına baktım ve gpu sıcaklığı bazen 118 dereceye çıktığını ve core sıcaklığınında 105 dereceye ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 23-07-08, 22:00   #1 (permalink)
murat121
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.07.08
gpu sıcaklığı 85 derece yardım

selam arkadaşlar ben speedfan programından gpu sıcaklığına baktım ve gpu sıcaklığı bazen 118 dereceye çıktığını ve core sıcaklığınında 105 dereceye çıktığını gördüm sizce bu normalmidir
murat121 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-08, 22:54   #2 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1
Ynt: gpu sıcaklığı 85 derece yardım

Hayır Bilgisayarın içini açıp ellemeye çalış fanların altındaki pasif soğutucuları. Elinin yapışması lazım oraya eğer o kadar yüksekse sıcaklıklar
Indra çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 13:45   #3 (permalink)
murat121
Rookie Member

Bilgisayarım

anladım ama hardiske veya ekran kartının fanları çok sıcak ama bilgisayar normalde kaç saat oynasam bile oyun euro 2008 de donmuyordu şimdi 1 saatte oyunlar donuyor
murat121 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 14:39   #4 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım

Tozlanmış olabilir fanların güzelce bi temizle bence. Havaların sıcak olmasınında etkisi var tabi.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 15:07   #5 (permalink)
murat121
Rookie Member

Bilgisayarım

yeni temizledim fanları ama speed fan da rpm lere bakıyorum sadece cpu fanı 3400 rpm gösteriyor öbürlerinde sıfır rpm yazıyor
murat121 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 15:28   #6 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım

Fanların kabloları anakarta takılı mı? Speed Fan göstermiyorsa eğer sorun budur. Ama yinede yanlış ölçüm yapıyor olmalı. 105 dereceye çıksa işlemci resetlerdi bilgisayar kendisini.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 16:50   #7 (permalink)
murat121
Rookie Member

Bilgisayarım

fanların kabloları anakarta takılı olmasa dönmez di ama fanlar demi ama bence dönmezdi sence dönermi çünkü 3 fan var ama bir fanın rpm sini gösteriyor
murat121 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 17:11   #8 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Anakarta takılmazsa, güç soketine de takarsan çalışır yine.Ama dönüş devrinin gösterilmemesi sanırım bu yüzden.Bu çok önemli değil.
Ayrıca 105C değildir CPU ısısı bir yanlışlık olmalı.70-85C arası bir limit vardır CPU için, bu ısıyı aştığında kilitlenme, reset gibi durumlar olur, sistem çalışmayı durdurur güvenlik açısından.
PC Wizard 2008 ve Everest Ultimate Edition gibi programları denedin mi?
Sadece SpeedFan programını ölçü olarak almamak lazım.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 17:26   #9 (permalink)
murat121
Rookie Member

Bilgisayarım

kardeş PC Wizard 2008 bu programla baktım harddisk sıcaklığı 45 derece gpu sıcaklığı 90 derece ama oyuna girince 118 e çıkıyor powe/aux 46 derece main board 44 derece core boşta 80 derece oyunda 110 derece processor de 52 derece yazıyor ama sen cpu sıcaklığı demişsin ben gpu sıcaklığını sordum bende cpu sıcaklığı 55 falan
murat121 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 17:30   #10 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Hm evet.Yok ilk mesajında demişsin Core sıcaklığı 105C diye ben o hususta bir yanlışlık olsa gerek diye düşünüyordum
Makina, sıcaklık arttıkça zorlanır, güç tüketimi artar.
Fan devirlerinin daha hızlı dönmesi lazım.PSU nun bu durumda yeterli beslemeyi sağlaması gerekiyor.PSU marka/modeli nedir?Kaç Watt?
Kasa içi tüm parçaları temizliğini yapmışsın fakat kablo karmaşası varsa, hava akışı iyi değil ise biraz sıkıntılı bir durum olur.
bulkan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-08, 17:58   #11 (permalink)
murat121
Rookie Member

Bilgisayarım

valla kardeş markasına bakamadım ama max 200 yazıyor birde 350 watt yazıyor ama markası lazımsa markasınada bakarım bu arada kaç watt olduğuna bakarkene anakart ile harddisk ısınmıştı bayağı
murat121 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 16:09   #12 (permalink)
murat121
Rookie Member

Bilgisayarım

arkadaşlar 2 gün önce servise pc yi verdim getirdiler ve 118 derecenin yanlış olduğunu söylediler bugün gene baktım sıcaklığa sıcaklık aynı 118 derece program speedfan ile ölçtüm başka program verebilirmisiniz
murat121 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 16:14   #13 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 14

Lavalys - Comprehensive IT Security and Management sitesinden Everest Ultimate indir.Google'dan HWmonitor araştır birde onu kur...
Cole şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 16:16   #14 (permalink)
By TeKnO
Cool Member

By TeKnO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.07.08
Nereden: TUNCELİ

Alıntı:
murat121 tarafından iletildi. Mesajı göster
selam arkadaşlar ben speedfan programından gpu sıcaklığına baktım ve gpu sıcaklığı bazen 118 dereceye çıktığını ve core sıcaklığınında 105 dereceye çıktığını gördüm sizce bu normalmidir
yanmadımı
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 17:13   #15 (permalink)
murat121
Rookie Member

Bilgisayarım