Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında gpu sıcaklığı 85 derece yardım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "selam arkadaşlar ben speedfan programından gpu sıcaklığına baktım ve gpu sıcaklığı bazen 118 dereceye çıktığını ve core sıcaklığınında 105 dereceye ..." şeklinde özetlenebilir....
selam arkadaşlar ben speedfan programından gpu sıcaklığına baktım ve gpu sıcaklığı bazen 118 dereceye çıktığını ve core sıcaklığınında 105 dereceye çıktığını gördüm sizce bu normalmidir
anladım ama hardiske veya ekran kartının fanları çok sıcak ama bilgisayar normalde kaç saat oynasam bile oyun euro 2008 de donmuyordu şimdi 1 saatte oyunlar donuyor
yeni temizledim fanları ama speed fan da rpm lere bakıyorum sadece cpu fanı 3400 rpm gösteriyor öbürlerinde sıfır rpm yazıyor
bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
Fanların kabloları anakarta takılı mı? Speed Fan göstermiyorsa eğer sorun budur. Ama yinede yanlış ölçüm yapıyor olmalı. 105 dereceye çıksa işlemci resetlerdi bilgisayar kendisini.
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
Anakarta takılmazsa, güç soketine de takarsan çalışır yine.Ama dönüş devrinin gösterilmemesi sanırım bu yüzden.Bu çok önemli değil.
Ayrıca 105C değildir CPU ısısı bir yanlışlık olmalı.70-85C arası bir limit vardır CPU için, bu ısıyı aştığında kilitlenme, reset gibi durumlar olur, sistem çalışmayı durdurur güvenlik açısından.
PC Wizard 2008 ve Everest Ultimate Edition gibi programları denedin mi?
Sadece SpeedFan programını ölçü olarak almamak lazım.
__________________ Allah beni dostlarımdan korusun, düşmanlarımla başa çıkabilirim
kardeş PC Wizard 2008 bu programla baktım harddisk sıcaklığı 45 derece gpu sıcaklığı 90 derece ama oyuna girince 118 e çıkıyor powe/aux 46 derece main board 44 derece core boşta 80 derece oyunda 110 derece processor de 52 derece yazıyor ama sen cpu sıcaklığı demişsin ben gpu sıcaklığını sordum bende cpu sıcaklığı 55 falan
Hm evet.Yok ilk mesajında demişsin Core sıcaklığı 105C diye ben o hususta bir yanlışlık olsa gerek diye düşünüyordum
Makina, sıcaklık arttıkça zorlanır, güç tüketimi artar.
Fan devirlerinin daha hızlı dönmesi lazım.PSU nun bu durumda yeterli beslemeyi sağlaması gerekiyor.PSU marka/modeli nedir?Kaç Watt?
Kasa içi tüm parçaları temizliğini yapmışsın fakat kablo karmaşası varsa, hava akışı iyi değil ise biraz sıkıntılı bir durum olur.
valla kardeş markasına bakamadım ama max 200 yazıyor birde 350 watt yazıyor ama markası lazımsa markasınada bakarım bu arada kaç watt olduğuna bakarkene anakart ile harddisk ısınmıştı bayağı
arkadaşlar 2 gün önce servise pc yi verdim getirdiler ve 118 derecenin yanlış olduğunu söylediler bugün gene baktım sıcaklığa sıcaklık aynı 118 derece program speedfan ile ölçtüm başka program verebilirmisiniz
selam arkadaşlar ben speedfan programından gpu sıcaklığına baktım ve gpu sıcaklığı bazen 118 dereceye çıktığını ve core sıcaklığınında 105 dereceye çıktığını gördüm sizce bu normalmidir
yanmadımı
__________________ aşk bir çay sevgi ise şeker bizim gibi garipler çayı şekersiz içer