Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

intel e8400 3,0 ghz

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında intel e8400 3,0 ghz başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar bende intel e8400 3,0 ghz çift çekirdek işlemci var işlemci süper hızlı hiç de fazla ısınmıyor yazın öğlen 30 ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 07-09-08, 00:48   #1 (permalink)
rockyyy
Rookie Member

Katılım tarihi: 12.08.08
Nereden: izmir
Arrow intel e8400 3,0 ghz

arkadaşlar bende intel e8400 3,0 ghz çift çekirdek işlemci var işlemci süper hızlı hiç de fazla ısınmıyor yazın öğlen 30 derece civarı falan şimdi buna oc yapsak ısınmada ne kadar artış oluyor sistem dengesizleşirmi yada hiç elleme dursun mu dersiniz sorayım dedim napayım ilerde bu oc bi sakatlık çıkarırmı
rockyyy çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 01:09   #2 (permalink)
banek1
Cool Member

banek1 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.04.08
Nereden: ANKARA
Ynt: intel e8400 3,0 ghz

Alıntı:
rockyyy tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar bende intel e8400 3,0 ghz çift çekirdek işlemci var işlemci süper hızlı hiç de fazla ısınmıyor yazın öğlen 30 derece civarı falan şimdi buna oc yapsak ısınmada ne kadar artış oluyor sistem dengesizleşirmi yada hiç elleme dursun mu dersiniz sorayım dedim napayım ilerde bu oc bi sakatlık çıkarırmı
oc yap ama dikkat et normalde pek ısınmıyo ama dikkat et
banek1 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 03:47   #3 (permalink)
tezcatcatl
Cool Member

tezcatcatl Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.07.08
Nereden: istanbul

İşlemcinin hangi revizyon olduğunu bakıp söylermisin? 2 revizyonu var da E8400'ün.. Benim işlemci de bundan ama 40 50 derece arası hep..
tezcatcatl çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 07:13   #4 (permalink)
kalamarr
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08

yapabilirsin fakat önemli dosyalarını yedekle. oc yap işlemcinin hakkını ver. onca para veriyorsun. ama dikkat.
kalamarr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 11:57   #5 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

Alıntı:
kalamarr tarafından iletildi. Mesajı göster
yapabilirsin fakat önemli dosyalarını yedekle. oc yap işlemcinin hakkını ver. onca para veriyorsun. ama dikkat.
oc ile önemli dosyaların yedeklenmesi arasındaki ilişki nasıl birşeydir açarmısın
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 12:03   #6 (permalink)
ultraslan06
V.I.Member

ultraslan06 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.05.08
Nereden: Ankara

Alıntı:
muratyayla tarafından iletildi. Mesajı göster
oc ile önemli dosyaların yedeklenmesi arasındaki ilişki nasıl birşeydir açarmısın
heralde işlemciyi zorlayıp yakınca bunla beraber anakartın ve hdd nin yandığını düşünüp en azından önemli bilgileri kurtarmak için yazmış olabilir.
FİKİRLERİYLE VE ŞİİRLERİYLE ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK
ultraslan06 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 12:57   #7 (permalink)
chevix
Cool Member

chevix Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.02.08
Nereden: ANKARA

Alıntı:
kalamarr tarafından iletildi. Mesajı göster
ne alakası var dosya yedeklemekle????o.c. yapınca hdd ye ne olabilir ki nasıl zarar görebilir acaba
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 13:05   #8 (permalink)
WisenChoice
Power Member

WisenChoice Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.06.05
Nereden: istanbuL
Resimler: 3

Alıntı:
chevix tarafından iletildi. Mesajı göster
ne alakası var dosya yedeklemekle????o.c. yapınca hdd ye ne olabilir ki nasıl zarar görebilir acaba
delinin biri kuyaya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış

(kalamar üstüne alınma sadece bi atasözü
WisenChoice çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 13:14   #9 (permalink)
PuSHer_XLR
Member

PuSHer_XLR Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.08.08
Nereden: Adana

bir de oc nasıl yapılıyo onu açıklasanız
PuSHer_XLR çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-09-08, 06:56   #10 (permalink)
kalamarr
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08

sistem stabil olmayınca benim tüm windows klasörümün içinde ki dosyalar uçmuştu. superpi'yi açmadı. hata verdi stabil değil dedim kapattım biraz fsb'yi düşürdüm. sonra windows açılmadı windows/system32/system yok gibi bir şey yazdı. bende ubuntudan girdim bakayım ne var ne yok diye windows klasörü bomboştu. bunun için önemli dosyalarını yedekle dedim. bende şaşırdım ama olabiliyormuş.
kalamarr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-08, 19:19   #11 (permalink)
burakgfb
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.10.08

Hesap makinesiyle sabit bir rakam bul çarpanlar çift olsun. sonra biosuna gir ordan cpu çarpanını ve fspyi istediin gibi ayarla ama ram hızını kontrol et 800 mhz ise gecmicek sekilde carpanlarını ayarla. sonra f10 diyip cık windows açmazsa biraz voltaj ver cpu ya. o zmn açar. ama işlemci soğutucun varsa tabi. forumda daha detaylı bilgiler mevcut. ben 4.00 GHz de kullanıyorum stabil
burakgfb çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-10-08, 23:30   #12 (permalink)
/FRosT/
Cool Member

/FRosT/ Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.07.08
Nereden: Mordor

bence işlemcin bu haliylede mükemmel....şu sıralar ihtiyacını karşılayamayacak bi durum yok...Hiç riske girme...İlerde işlemcinin yetmediği durumlar fazlalaştığında ( yani işlemci yenilemek şart olduğunda) riske girip oc yaparsın...tabi sen bilirsin...
/FRosT/ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-08, 10:07   #13 (permalink)
b00mer
New Member

Katılım tarihi: 27.09.08

bende aynı işlemciyi kullanıyorum ama stock fanla beklemede 39 40 filan.
eğer değerlerin gerçekten iyiyse o işlemciye hiç voltaj vermeden 3400e kadar çkabilirsin tabi anakartnda güzelse..
b00mer çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

intel e8400 3,0 ghz ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
INTEL - Q6600 Mu INTEL - E8400 C2D metocan İşlemciler 34 15-08-08 13:56
Intel Core2Duo 3.00 E8400 1333 MHZ hakkındaki görüşleriniz toroskurdu51 İşlemciler 24 07-07-08 18:53
>>intel E8400 İÇİn Hangİ Anakarti Almaliyim ?¿ yuni Anakart 20 06-07-08 20:19
E6850 Vs E8400 JohnnieWalker İşlemciler 11 28-02-08 15:36
INTEL INTEL INTEL YINE YENIDEN e-diablo İşlemciler 75 19-03-04 00:57

Aranızda sır kalmasın!