Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

işlemci fanını temizlemek..yardım lütfen..

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında işlemci fanını temizlemek..yardım lütfen.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar işlemci fanına orta kısmına , daha hızlı dönmesi için, araba motorlarına konulan,kalınlığı biraz fazla olan yağ koydum (üzeri yuvarlak ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-05-06, 01:47   #1 (permalink)
psykopat81
Rookie Member

psykopat81 Avatar

Katılım tarihi: 28.10.04
işlemci fanını temizlemek..yardım lütfen..

arkadaşlar işlemci fanına orta kısmına , daha hızlı dönmesi için, araba motorlarına konulan,kalınlığı biraz fazla olan yağ koydum (üzeri yuvarlak kağıtla kaplı olan kısım,ki ben kağıdı da çıkarıp içine döktüm-artık kağıt da yok,aptalca bir hareketti kabul ediyorum),bundan sonra motor yağı kurdumu ne olduysa fanım çok gürültülü çalışmaya başladı..

işlemci fanımın orta kısmını nasıl temizleyebilirim,yani şu içi bobinlerle falan kaplı olan kısmı? yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler..
psykopat81 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-06, 02:08   #2 (permalink)
dali09
Rookie Member

dali09 Avatar

Katılım tarihi: 18.08.05
Nereden: AYDIN
Red face umarım olur

arkadaş sana küçük bi öneri elekrikli ev aletlerinden birini (püskürtmeliler bu işi çok iyi yapıo)üzerine gezdir fanın bide o senn işlemci ile fan arasında ki pasta (cila)yeni bi tane daha al onu her yerden bulabilirsin bilgisayar parçası satan bir yere sorsan sölerler (geçende benimde başımdan geçtide)yani bunları uygulaman yeterli olur...
yalnız yağın umarım fazla zarar vermez
umarım zeytin yağı koymamışındır o zaman tencere koy yakında işlemcin iyi bir şekilde ısınmaya başlar (arada tavaya bişiler korsun yemek pişirirsin)
umarım azda olsa yardımcı olmuşumdur.... kolay gelsin
dali09 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-06, 14:20   #3 (permalink)
MCCOPRA
Cool Member

MCCOPRA Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.10.04
Nereden: KKTC
Blog Mesajları: 1
BENCE O FANI SÖK VE İÇİNDEİK YAĞI TEMİZLE KALIN YAĞ KOYDUGN İÇİN O SESİ YAPIYOR TMİZLEDİKTEN SONRA 1 DAMLA AYÇİÇEK YAĞI DAMLAR DAHİ İYİ BİR SES DÜZEYİNE GELİR (AYÇİÇEK YAĞININ MARAKASI ÖNEMSİZ BEN LUNA KULLANIYORUM ) BİDE BULABİLİRSEN İNCE MAKİNE YAĞI YADA MENTEŞE YAĞI FALAN DA BULURSAN İŞİNİ GÖRÜR
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-05-06, 21:59   #4 (permalink)
psykopat81
Rookie Member

psykopat81 Avatar

teşekkürler..

yardımlarınız için çok teşekkürler..

bu arada ben fanı tam oturtamadığım (daha doğrusu aşırı oturttuğum için )için çok ses çıkarıyormuş.Asıl sorun buymuş,sorunu bulunca çözüm olarak işlemci fanımı heatsink'ten biraz yukarıya koydum (yani işlemci fanının ortası artık heatsink'e temas etmiyor ve fanı işlemciye sabitleyen, garip plastikten yapılma, kafes benzeri bir ''şey'' i çıkarttım), ve bir de ne göreyim,normalde açılışta 66 derece olan p4 2.8ghz işlemci sıcaklığı bir anda 33 dereceye,full load da 48 dereceye kadar düştü..

yani kısaca bu mesjı okuyup da aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bir de böyle denesin,işlemci fanını tam yerine oturtmak yerine güzel birşekilde yerleştirsin ve böyle denesinler bence..
psykopat81 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-05-06, 00:05   #5 (permalink)
mardina
Rookie Member

Katılım tarihi: 25.04.06
daha detaylı bilgi verin lütfen

Burada bahsedilen işlemci fanı hangi işlemcinin hangi tip fanı?intelin orjinal işlemci fanlarında böyle bir şansımız yok çünki fan heatsinkin üstündeki kanala oturuyor (p4 478 pin),lga soğutucularda ise durum değişik yanlız bu fanı yükseltme işini anlayamadım benim bildiğim fanın iyi çalışması için heatsinkin tozsuz fanın tozsuz ve yağlı olması ,ben defalarca fan yağladım bu işi de fanın arkasındaki kağıt korumayı söküp (varsa altındaki plastik kapağı da )göbeğe önce motor yağı),sonrada gres (az miktarda)koyup sonra mutlaka tekrar kağıdı yapıştırarak yapıyorum.gerekirsebobinin dibine de çok az yağ damlatıyorum.bu esnada yağın sağa sola taşmaması gerek yoksa yağlanan yerler çok kısa sürede toz kaplanıyor ve çamur gibi oluyor.
Sakın ayçiçek yağı veye margarin tereyağ,krem gibi malzemeler kullanmayın bunlar kısa süre sonra daha kötü sonuçlar verecektir,ayçicek yağı kurur ve yapışkanlaşır,margarin krem vs de çabuk uçar ve fan yağsız kalır .Bendeki tecrübe bu kadar.
mardina çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-05-06, 00:45   #6 (permalink)
psykopat81
Rookie Member

psykopat81 Avatar

işlemci fanı bilgisayarı aldığımda içinden çıkan fan,ortalama 2630 rpm civarında çalışıyo.fanın orta bölümü plastik kaplama,heatsinkin biraz üstüne koydum derken de bu orta bölüm ile heatsink tam temas etmiyo demek istedim,dolayısıyla fanın bu ortadaki plastik kaplama olan bölümü sıkışmıyor..

kardeş yalanım varsa 2 gözüm önüme aksın,o kağıt yok bende..
psykopat81 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-05-06, 14:47   #7 (permalink)
s3k0
Rookie Member

s3k0 Avatar

Katılım tarihi: 17.03.06
fanın yapraklarınıda kulak çöpü ile temizle aralarını flm ovala flm gayet ii oluo sıfır gibi

Because newer is not always better..
s3k0 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:18.