Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

Lütfen yardım overclock için

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında Lütfen yardım overclock için başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar amd 2500 işlemci gigabyte 7vt600p-rz anakart 1 gb ram radeon 9200 ekran kartım var. Nasıl ovrclock yapabilirim deyatlı yardım ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 29-09-08, 20:41   #1 (permalink)
bolox
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.09.08
Nereden: bolu
Lütfen yardım overclock için

Arkadaşlar amd 2500 işlemci gigabyte 7vt600p-rz anakart 1 gb ram radeon 9200 ekran kartım var. Nasıl ovrclock yapabilirim deyatlı yardım edebilcek biri varmı acaba
bolox çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-08, 23:48   #2 (permalink)
2-RuN
Cool Member

2-RuN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08
Nereden: Konya
Ynt: Lütfen yardım overclock için

Seninki çok genel bir soru olmuş...

Öncelikle biraz araştır ztane neyi nasıl yapacağın kafanda oluşur... O kafanda oluşan fikirle ilgili bir sorun olursa buraya o konuyla ilgisi soru sor.. Şu an sana çok detaylı bir yardım edilemez
2-RuN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 01:46   #3 (permalink)
Kutay542
Rookie Member

Katılım tarihi: 18.04.08
Nereden: istanbul

Alıntı:
bolox tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar amd 2500 işlemci gigabyte 7vt600p-rz anakart 1 gb ram radeon 9200 ekran kartım var. Nasıl ovrclock yapabilirim deyatlı yardım edebilcek biri varmı acaba
İlk internetten overclockla ilgili detaylara bak ondan sonra kalkış. Çünkü overclock göründüğü kadar kolay birşey değil.Riskli bir iştir. Yeterli bilgin olması lazım. İlk bi parça seç (mesela işlemci) yavaş yavaş mhzı arttır. eğer bilgisayarın stabilitesini kaybeder ise çok azıcık voltajı arttır. (yani voltajı ona göre ayarla) çok dikkatli ve yavaş hareket etmen lazım.Ayrııca işlemciyi overclock ederken biostan edebilirsin.(bilgisayar açılırken ''del'' veya '' F8'' olması lazım ) Umarım açıklayıcı olmuşumdur
Kutay542 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 02:54   #4 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2

Anakart çipsetin oldukça problemli via apollo bu yüzden fazla
şansın yok asenkron ram / cpu çalıştırmada başarılı değil ama
yinede eski konuları arama yaptırırsan athlon2500 overclcok ile ilgili
epeyce envantere ulaşırsın forumumuzda..

Bu konulara sırayla bakmanı öneririm..
how to overclock?

overclock yapmaya çalıştım, yorumlarınız lütfen

MSI KT4AV + Barton 2500+ overclock
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 13:58   #5 (permalink)
bolox
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.09.08
Nereden: bolu

çok teşekkürler arkadaşlar
bolox çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-08, 16:44   #6 (permalink)
technoson
Member

technoson Avatar

Katılım tarihi: 08.02.06
Nereden: ist

beyler overclock hakkında biraz bilgi vereyim size, belki yardımcı olur.

aslında overclock, yani hız aşırtma demek güç aşırtma manasına da gelmektedir. şöyle ki bios'tan ayarlara girdiğinizde önce ufak artışlar denemenizin bilgisayara herhangi bir zararı olmayacaktır.

mesela elinizde dual 1.8ghz var, bunu çok rahat "%2" kadar "cpu voltage" ve "vtt voltage" değer atışları ile 2.2ghz veya 2.4ghz olarak kullanabilirsiniz.

ha oldu dediniz ki ben riski göze alırım, nolacaksa olsun, bana yüksek performans lazım diyorsanız bu durumda; işlemcinin bus'unu yukarı çekerek "1 - 1.5ghz"lik hız aşırtma yapın. işlemci performansı artacak fakat stabilitesini ayarlamak için az önceki "%2"lik artışı "%4"lük artışa çıkarın. sonra yeniden başlatın. programları çalıştırın, oyun oynayın, bilgisayarı performans açısından kontrol edin. eğer stabilite sağlanmamışsa mutlaka bir yerde sorun verecektir.

neticede sağlanmamışsa voltaj artışını en son %6 olarak artırın ve daha fazlasına karışmayın. gereğinden fazla güç vererek işlemcinin transistörlerini yakabilirsiniz...

Not: eğerki anakartın desteklediği bus değeri overclock yaparken verdiğiniz işlemci bus'undan düşükse NB (north bridge) voltajı da arttırın. onun haricinde lüzumu yok. ayrıca dört çekirdekli işlemcilerde "vtt voltajı" "1.45v"tan yani %2 lik artıştan yukarı çekmeyin.

bir diğer konu, ram ayarlarına hiç dokunmayın. overclock yaparken ister istemez ram hızı da artıyor. eğer ayarlamanız gerekiyorsa gerçek değerlerini girin. stabilite açısından önemli çünkü.

umarım yardımcı olmuşumdur, iyi overclocklar...
technoson çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Lütfen yardım overclock için ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
overclock için yardım lütfen srknemr Overclocking 11 03-06-08 22:23
ASUS P5KSE+E6550 overclock yardım lütfen. mksancak Overclocking 18 24-03-08 18:23
Overclock yapamıyorum lütfen yardım ilbeyemre Overclocking 5 05-02-08 01:22
Overclock yapıcam!!! yardım lütfen.. evo_tr Overclocking 2 26-02-07 23:08
am2 x2 3800+ overclock için yardım PROOFF Overclocking 11 19-09-06 21:23

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 09:45.