Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

bu bir o/c midir?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında bu bir o/c midir? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar merhaba, ihtiyacım olmadığı halde hem tecrübe olsun diye hemde meraktan bişeyler yapmaya çalıştım.. öncelikle e-diablo ve orgasmico ya teşekkür ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 30-09-04, 09:23   #1 (permalink)
platipinna
Cool Member

Katılım tarihi: 10.05.04
Nereden: Ankara
Question bu bir o/c midir?

arkadaşlar merhaba,
ihtiyacım olmadığı halde hem tecrübe olsun diye hemde meraktan bişeyler yapmaya çalıştım..
öncelikle e-diablo ve orgasmico ya teşekkür ediyorum pm den bayağı bilgi verdiler.
AMD 2500+ işlemcinin çarpan kilidinin açık/kapalı olduğunu arkadaşların belirttiği şekilde denedim ve kilidin kapalı olduğuna karar verdim.
11*166 default değerini 11,5*200 yaptım makina açılmadı(voltaj değerlerine hiç dokunmadım, açılmadığı için)
11*190 yaptım makina normal olarak çalıştı.cpu hızı 1839 iken bu şekilde 2080 oldu. (11*200 de makina açılmıyor) 11,5*190 veya 12*190 da yapsam çarpanı ne kadar yükseltirsem programlar çarpanı yine 11 gösteriyo.
sorum şu 1839 hızı 2080 görmem makinada yaklaşık %10 luk bir o/c yapılmış manasına mı gelir. yoksa sadece görüntüde mi öyle, yani icraat yokmu?
zaten arkadaşlar anakartımla bu işin çok zor olduğundan bahsetmişlerdi..
herkeze teşekkürler...
platipinna çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-04, 11:10   #2 (permalink)
Curse
Member

Katılım tarihi: 27.10.03
Bence en guzeli sen SiSoftware Sandra programını indir ve her denemenden soora cpu na benchmark yap.Aldigin puanlarla ne kadar etkili bi o.c yaptigini anliyabilirsin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-04, 11:18   #3 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.01.04
Nereden: Ankara - İstanbul
fsb yi arttırmışsın dostum. yaklaşık %10 civarında artış olmuş bilgisayarında. voltajı küçük küçük arttır ve stabiliteyi yakalamaya çalış.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-04, 11:27   #4 (permalink)
iunalmis
Power Member

iunalmis Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.02.03
Nereden: HELL
Alıntı:
platipinna tarafından iletildi.
arkadaşlar merhaba,
ihtiyacım olmadığı halde hem tecrübe olsun diye hemde meraktan bişeyler yapmaya çalıştım..
öncelikle e-diablo ve orgasmico ya teşekkür ediyorum pm den bayağı bilgi verdiler.
AMD 2500+ işlemcinin çarpan kilidinin açık/kapalı olduğunu arkadaşların belirttiği şekilde denedim ve kilidin kapalı olduğuna karar verdim.
11*166 default değerini 11,5*200 yaptım makina açılmadı(voltaj değerlerine hiç dokunmadım, açılmadığı için)
11*190 yaptım makina normal olarak çalıştı.cpu hızı 1839 iken bu şekilde 2080 oldu. (11*200 de makina açılmıyor) 11,5*190 veya 12*190 da yapsam çarpanı ne kadar yükseltirsem programlar çarpanı yine 11 gösteriyo.
sorum şu 1839 hızı 2080 görmem makinada yaklaşık %10 luk bir o/c yapılmış manasına mı gelir. yoksa sadece görüntüde mi öyle, yani icraat yokmu?
zaten arkadaşlar anakartımla bu işin çok zor olduğundan bahsetmişlerdi..
herkeze teşekkürler...

senin çarpanın kitli 11.5-12 yapman bişeyi ifade etmez.200*11 yapıp cpu soğucun vede fanın iyi olduğunu varsayarak voltajı 1 kademe artır,makinayı açmayı dene,açılmaz ise bir kademe daha artır.166mhz fsbden 190mhz fsb artışı yapmışın aslında gözle görülür bişekilde makinanın performansı artmış olmalı sisoftsandrada cpu bench testi yapabilrisin.
BFG 6800 Ultra OC(425Mhz-Default)
Koolance-Al liquid Cooling System
Hyundai L70S 12msn TFT
Creative THX 550
LG DVD-RAM(Multi DVD RW)
LG DVD-ROM
Thermaltake XASER III V1000A BIGTOWER
Thermaltake 480W PSU
Microsoft Sidewinder Force Feedback Wheel
ZoomX5
iunalmis çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-04, 11:52   #5 (permalink)
platipinna
Cool Member

Alıntı:
iunalmis tarafından iletildi.
...166mhz fsbden 190mhz fsb artışı yapmışın aslında gözle görülür bişekilde makinanın performansı artmış olmalı ...
ok.
1-çarpanı artıramamak buna karşılık fsb yi 190 çıkarmak bile perf. artışına sebeb oluyor doğrumu?ayrıca çarpanı 11,5 yapıyorum makina yine açılıyo ancak windows bunu yine 11 gösteriyo. yani çarpandaki artış sadece görsellikte kalıyo.

2-burda anlayamadığım perf. artışında çarpanı yükseltmekle fsb yi yükseltmek arasında bir fark varmı? yani 11 i yükseltemeyip sadece fsb yi yükseltebilmek ve işlemci hızını bu şekilde 2080 lere çıkarmak aynı manaya mı geliyo?

3-makinayı 11*200 de açamıyorum (mavi ekranda hatalar gösteriyo) voltajı kademeli yükselttiğimde bu mavi ekranı görmeden makina normal açılırsa işlem olumlumudur?
platipinna çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-04, 13:04   #6 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
1-fsb artırımı demek işlemci hızını artırmak anlamına geldiğinden performans atrışı olur.
2-sen çarpanıda yükseltsen, fbb yide yükseltsen, sonuçta işlemci hızını yükseltmiş oluyorsun. tabi fsb yi yükselttiğinde işlemci daha fazla voltaja gerek duymaya başlıyor. dolayısı ile voltaj artırımıda zorunlu oluyor.
3- eğer stabiliteyi yakalıyorsan olumludur. örneğin bir oyun üzerinde test edebilirsin makineyi. kilitlenmeden veya mavi ekran vermeden uzun süre çalışabiliyorsan stabiliteyi yakaladın demektir.
tHE_PaSSeNgEr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-04, 13:31   #7 (permalink)
platipinna
Cool Member

Alıntı:
tHE_PaSSeNgEr tarafından iletildi.
1-fsb artırımı demek işlemci hızını artırmak anlamına geldiğinden performans atrışı olur.
2-sen çarpanıda yükseltsen, fbb yide yükseltsen, sonuçta işlemci hızını yükseltmiş oluyorsun. tabi fsb yi yükselttiğinde işlemci daha fazla voltaja gerek duymaya başlıyor. dolayısı ile voltaj artırımıda zorunlu oluyor.
3- eğer stabiliteyi yakalıyorsan olumludur. örneğin bir oyun üzerinde test edebilirsin makineyi. kilitlenmeden veya mavi ekran vermeden uzun süre çalışabiliyorsan stabiliteyi yakaladın demektir.
eyvallah üstad bu bilgiler benim için yeterli. herkeze çok teşekkürler...
platipinna çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-04, 16:28   #8 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
rica ederiz dostum kolay gelsin
tHE_PaSSeNgEr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-10-04, 16:16   #9 (permalink)
iunalmis
Power Member

iunalmis Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.02.03
Nereden: HELL
Alıntı:
platipinna tarafından iletildi.
eyvallah üstad bu bilgiler benim için yeterli. herkeze çok teşekkürler...
p/m yeni gördüm,tHE_PaSSeNgEr arkadaş gerekli şeyleri yazmış.senin çarpan kitli herzaman 11 olacak,sen fsb yi çıkarabildiğin kadar çıkar ama cpunuda soğut. fsb artışı çarpan artışından daha çok performans getirir,özelliklede ram kullanım performansın artar.
iunalmis çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 09:50.