arkadaşlar merhaba,
ihtiyacım olmadığı halde hem tecrübe olsun diye hemde meraktan bişeyler yapmaya çalıştım..
öncelikle e-diablo ve orgasmico ya teşekkür ediyorum pm den bayağı bilgi verdiler.
AMD 2500+ işlemcinin çarpan kilidinin açık/kapalı olduğunu arkadaşların belirttiği şekilde denedim ve kilidin kapalı olduğuna karar verdim.
11*166 default değerini 11,5*200 yaptım makina açılmadı(voltaj değerlerine hiç dokunmadım, açılmadığı için)
11*190 yaptım makina normal olarak çalıştı.cpu hızı 1839 iken bu şekilde 2080 oldu. (11*200 de makina açılmıyor) 11,5*190 veya 12*190 da yapsam çarpanı ne kadar yükseltirsem programlar çarpanı yine 11 gösteriyo.
sorum şu 1839 hızı 2080 görmem makinada yaklaşık %10 luk bir o/c yapılmış manasına mı gelir. yoksa sadece görüntüde mi öyle, yani icraat yokmu?
zaten arkadaşlar anakartımla bu işin çok zor olduğundan bahsetmişlerdi..
herkeze teşekkürler...
 |  |  |
 | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |
 |  |  |