Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
overclock nasıl yapılır birisi yardım edebilirmi??
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında overclock nasıl yapılır birisi yardım edebilirmi?? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "o/c nasıl yapılır bana bi anlatırmısnız yada ankrada dikmen civarında oturan arkadaşlar varsa ltfn yardım etsin..." şeklinde özetlenebilir....
Re: overclock nasıl yapılır birisi yardım edebilirmi??
O/C yapmak için gerekli araçlar.
1. İyi bir soğutma sistemi
2. İyi bir PSU
3. O/C yapmaya elverişli Motherboard
Tüm bunları temin ettikten sonra bios ta cpu voltaj değerlerini değiştirmen lazım.
bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
Alıntı:
darknesss.dewil tarafından iletildi.
o/c nasıl yapılır bana bi anlatırmısnız yada ankrada dikmen civarında oturan arkadaşlar varsa ltfn yardım etsin
USTTEKI YAZILAN 3 KONU TABIIKI OLMAZSA OLMAZZZ
ama oc kastın nedır bu onemlı bıos tan masum basıt oc yapılabılecegı gıbı fızıksel olarakta dırekt cpu ya yada boarda mudahele ılede olabılır.ıyı bır altyapı sabır ve deneme yanılma yontemı ıle ufaktan bırkac adım ıle baslayabılırsın.forumu ıyıce bır arastır oldukca sade ve doyurucu yazımlara ulasabılırısn.kolay gelsin...
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
__________________ YAZIYI OKUYABILIYORSAN OGRETMENINE TURKCE OKUYABILIYORSAN ATATURK'E MINNET ET
OLUR TABIIKI fakat her kartın boardun kendıne has bır oc potansıyelı vardır.bunları cokta zorlarsan kalıcı zararlar yasayabılırısn.
biostan "jumper free config" e gir. orda ayarları manuele getir. 106 107 108 109 olarak dene. kaça kadar çıkarsa. sonra cpu ve ddr ı over voltage yap. aynı sayfada o da var
bence cpu nun destekleyip desteklemediğine bakacaksınız eğer iyi bi soğutman yoksa cpu yanabilir...zarar edebilirsin onun için iyi incelemen gerekir..