Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

Overclock Yapamıyorum Lütfen Yardımcı Olurmusunuz

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında Overclock Yapamıyorum Lütfen Yardımcı Olurmusunuz başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Slm arkadaşlar forumda yeniyim ve bilgisayarıma overclock yapmak istiyorum ancak denemelerim başarısız oldu hiç bir şekilde stabil bir sistem oluşturamadım ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 28-09-08, 04:30   #1 (permalink)
joesatriani
Rookie Member

Katılım tarihi: 28.09.08
Nereden: Bursa
Overclock Yapamıyorum Lütfen Yardımcı Olurmusunuz

Slm arkadaşlar forumda yeniyim ve bilgisayarıma overclock yapmak istiyorum ancak denemelerim başarısız oldu hiç bir şekilde stabil bir sistem oluşturamadım eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum. Bilgisayar özellikleri Gigabyte GA-8I865GME RH 775 Rev. 6.6 anakart, Intel E4600 2.4 Ghz işlemci, Kingston HyperX DDR400 2GB Cl2 dual channel ram, Ati Radeon HD2600XT 512MB AGP ekran kartı,250 GB Samsung SATA HDD, Asus gerçek 400 watt power suppley.amacım rahatlıkla işlemcimi 3 ghze çıkarmak ve biraz daha performans kazanmak.Cpu:19C, Hdd:19C, Sistem:6C, Ekran Kartı: 39C (Bu arada ekran kartı overclocklu GPU:860 Mhz, RamDAC:750 Mhz yani 1500 Mhz). Biraz komik gelebilir ama makinın kasasına elime geçen bi buzdolabı turbo fanı taktım ve makina gayet serin çalışıyo Bu arada ben bi türlü voltaj ayarı yapamıyorum anakartta görünmüyo ctrl+F1 yapsamda voltaj ayarı çıkmıyo. Baştada dediğim gibi bir türlü stabil bir sistem elde edemedim yardımcı olursanız çok sevinirim...
joesatriani çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-08, 13:03   #2 (permalink)
Kavil194
Cool Member

Kavil194 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.08.08
Nereden: Eskişehir
Ynt: Overclock Yapamıyorum Lütfen Yardımcı Olurmusunuz

buzdolabı fanımı. abicim sen işi bitirmişsin zaten bendede aynı işlemci var. 40-60 derece arasında değişiyor. birde buz dolabı fanını nasıl bilgisayar takıp psu dan ona elektirik verdin. söylermisin??????
Kavil194 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-08, 01:56   #3 (permalink)
joesatriani
Rookie Member

Arkadaşlar gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler yarın fotoları upload edicem merak etmeyim Çok maliyetli bişi değil hurdacıdan 2.5 Ytl ye aldığım bi fan ve karasew arkadaşın dediği gibi dışardan enerji alıyor. Çok fazla rahatsız edici bir seside yok gayet iyi çalışıyo. Hatta inanmayanlar vardır belki diye speed fan ve ati tool değerlerini screenshot ile göstericem herkeze ii geceler.
joesatriani çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-08, 11:54   #4 (permalink)
joesatriani
Rookie Member

Buyrun arkadaşlar işte resimleri veriyorum umarım işinize yarar... EEE artık sizde benim soruma cevap verirsiniz inş. kaç hafta oldu bu overclock işini denemeye başlamam ama bi türlü sonuç alamadık...! Bu arada bu deneme amaçlı bilgisayara takıldı ve iş görünce ölecene bıraktım aslında diagonel bağlarla ona bi bağlantı yapıcam ama işten güçten vakit bulamıyom...

joesatriani çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-08, 11:58   #5 (permalink)
joesatriani
Rookie Member

joesatriani çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 09:58   #6 (permalink)
mamad
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.07.08
Nereden: ankara

Kolay gelsin. Ancak şunu belirteyim ki o işlemci biraz hararetli bir işlemcidir. Yani iyi soğutmak gerekir. Şuan bende de bu işlemci bulunuyor ve voltaj vermeden 3.00ghz'de yük altında 70'i geçiyor (referans fan ve çok kötü termal macun!). Yine de çarpanı yüksek, ve l2 belleğinin 2mb olması nedeniyle oc konusunda iyi iş çıkarması beklenebilir.

Peki anakartınızın tam olarak modeli nedir.Hangi yongaseti. Gigabyte olduğu görünüyor ancak tam çıkaramadım.
mamad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 12:11   #7 (permalink)
joesatriani
Rookie Member

Intel 865G çipsetli bir anakart hatta FSB1066 olan core2quad extrem işlemcileride desteklemekte ve şuan kullandığım işlemci overclocksuz halinde max yükte en çok 35 derece görüyo(Sonradan kasaya eklediğim fan sayesinde değerleri aşağıda verdim).sorun şurda başlıyo anakart ddr400 ram destekli o yüzeden overclock yaparken ram mhz i de arttığından ramler stabil çalıştıramıyorum.Ramler Kingston HyperX 2GB Dual Kit DRR400 CL2 gecikme sürelerini de değiştirmem pek işe yaramadı aslında yaraması gerekir ama ben bi türlü gereken değerleri bulamadım işte tam burda sizden yardım bekliyorum bide ben bi türlü biosta voltaj ayarlarını göremedim bunu açmanın bi yolu vardır elbet ve deminde dediğim gibi makina gayet serin çalışıyo voltaj vermek sorun çıkarmaz speed fan değerlerini görmüşsünüzdür.
joesatriani çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 12:35   #8 (permalink)
mamad
New Member

Bilgisayarım

865 yongaseti olması beni şaşırttı açıkcası. Gigabyte'ın ortasınıf anakartlarında oc menüsü ve ek özellikler bios ayar ekranında ctrl+F1 tuşlarına basarak etkin hale gelir genelde. Ancak sizin kullandığınız eski bir kart, geçerli olur mu bilemem. Yine de deneyin.

Yavaş yavaş yükseltmeyi deneyin. Mesela fsb hızını 800 (800/4=200)'den 900'e çıkarın. Bellekleri de aynı oranda artırın. Voltaj ayarları çıkarsa voltajı azar azar yükseltin. Eğer olmazsa gecikmeleri yükselterek deneyin. Cas2,5 ve cas3'ü deneyin.

800/4= 200 x 12 = 2400 ------> fsb:dram 1/2 ram:400mhz

900/4= 225 x 12 = 2700 ------> fsb:dram 1/2 ram:450mhz (voltaj vererek)

1000/4= 250 x 12 = 3000 ------> fsb:dram 2/3 ram:375mhz (sorunsuz) Tabi voltaj vererek fsb:dram 5/9 olarak ram:450mhz hızında kullanabilmekte mümkün. Fakat voltaj gerekir.

En son mamad tarafından düzenlendi: 30-09-08 saat 12:57 Sebep: ek bilgi :)
mamad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 13:40   #9 (permalink)
joesatriani
Rookie Member

Yardımın için çok teşekkürler dediklerini deniyicem evet anakart c2d işlemcilerin yeni çıktığı dönemde çıkmış bir kart ve ctrl+F1 çalışıyo ancak voltaj ayarlarını göstermiyo bunu açmanın yolu varmı acaba. Bide bende fsb 800 olarak değilde 200 mhz olarak çarpanda 12x olarak gözüküyo. Birde ram oranları belirtilmemiş mhz olarak gösteriyo.
joesatriani çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 13:55   #10 (permalink)
mamad
New Member

Bilgisayarım

Oranlar genelde belirtilmez zaten. Onu sizin hesaplamanız gerekecek.

Voltaj ayarının olmaması kötü. Demek ki anakartın oc ile ilgili bir iddiası yok ve yanlızca işlemci hızını yükseltmek mümkün. İşlemcinizi 3.0ghz sorunsuz kullanmanız gerekir. Ancak anakart ne kadar müsade eder bilemeyiz. Belleklerin ise 450mhz'e çıkması gerekir. Sonuçta oldukça kaliteli ram'ler.

Şuan aldığım ufak bir değeri göstereyim.

ImageShack - Hosting :: ocmc8.jpg
mamad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 16:47   #11 (permalink)
joesatriani
Rookie Member

Ya bişi sorcam sen ramlere voltaj verdinmi yoksa direk cl ayarları ilemi bu değeri buldun bide senin işlemci neden 1500 mhz gözüküyo Anakart kitapçığında voltajdan bahsediyo ama bi ayar göremedim hatta easy tune bile voltaj ayarlarını açmıyor neyse araştırmaya devam senin mesajı okumadan önce bios update yaptım bende FB versiyon vardı en son çıkan FE versiyona yükseltim belki yeni özellikler gelir diye ama sadece cpu destek listesini genişletti bakalım artık bi şekilde yapmaya çalışcaj...
joesatriani çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 19:15   #12 (permalink)
mamad
New Member

Bilgisayarım

Benim işlemcinin hızının 1.5ghz görünmesinin sebebi işlemcinin boşta hızını düşürmesi. Masaüstü surumunda çarpanı yarıya indirip daha az güç çekiyor ve daha az ısınıyor. Yani o görüntüde hızı 3.0ghz. Bellekler ise 2.2V 900mhz 4-4-4-12-20-2T.

Tam olarak anakartınızın modelini bilirsek daha detaylı bilgi verebilirim sanırım. Eğer kitapcıkta voltaj ile ilgili bir bölüm varsa bunun bios'ta yer alıp almadığına bakın. Yani kitapcıkta ne şekilde bahsedilmiş.
mamad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver