+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 3
1 2 3 SonSon
Results 1 to 15 of 34

psu yardım

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Overclocking forumunda psu yardım başlıklı konu tartışılıyor; sistemim amd 5200+ asus m2a-mvp ddr 2 anakart wd 500gb harddisklg dvdwriter hıs hd 4670 1gb ekran kartı <<< zotac ...

Cool Member ereaser Avatar
    Katılım tarihi
    10.01.2009
    Nereden
    MARS

psu yardım

sistemim
    amd 5200+
    asus m2a-mvp ddr 2 anakart
    wd 500gb harddisklg dvdwriter
    hıs hd 4670 1gb ekran kartı<<<zotac 8500 gt 512 mb
    2 gb 800mhz ddr2 pc6400 kingston ram
    boost 450watt güç kaynağı
    1adet 80mm 1adet 120mm fan

sistemimde zotac 8500 gt ekran kartı vardı hıs 4670 ile değiştirdim
    sorunum sıcaklıkların artması 8500gt takılı iken işelmcim boşta 37-40 derece arası idi şuanda boşta 45-50 derece arası çalışıyor.zotac 8500gt 50-55 drece arsındaydı.yeni kartım 40-45 derece arası psudanmıdır yardımcı olurmusunuz
    psumun özellikleri burda
    450 watt Power Supply / Pasif PFC - Vektron Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti.

Rookie Member
    Katılım tarihi
    03.07.2009

Ynt: psu yardım

bence PSU yeterlidir. aşağıdaki siteden yaklaşık olarak sisteminin PSU ihtiyacını hesaplayabilirsin:
    Thermaltake Power Supply Calculator

benim tahminim yeni ekran kartının fanı, gpu üzerinde oluşan ısıyı eskisine göre daha çabuk dışarı atıyor ve kasa daha fazla ısınıyor, bağlantılı olarak da işlemci daha fazla ısınıyor. kasa içindeki hava akımını iyileştirmeni öneririm.

Power Member dogukan3535 Avatar
    Katılım tarihi
    18.02.2008
    Nereden
    izmir

sanmıyorum güç kaynağından kaynaklanacağını

eski ekran kartınızın fanı içerideki sıcak havayı dışarı atıyordu belki yapısı nasıldı bilmiyorum ama yenisi içerideki havayı yine içeri veriyorsa ondan kaynaklanmış olabilir.

ekran kartını takarken soğutucuyu yerinden oynatmış olabilirsiniz.

sistemde başka bir değişiklik yapılmadıysa aklıma başka birşey gelmiyor

Katılım tarihi
    10.01.2009
    Nereden
    MARS

Alıntı dogukan3535 tarafından iletildi. Mesajı göster
    sanmıyorum güç kaynağından kaynaklanacağını

eski ekran kartınızın fanı içerideki sıcak havayı dışarı atıyordu belki yapısı nasıldı bilmiyorum ama yenisi içerideki havayı yine içeri veriyorsa ondan kaynaklanmış olabilir.

ekran kartını takarken soğutucuyu yerinden oynatmış olabilirsiniz.

sistemde başka bir değişiklik yapılmadıysa aklıma başka birşey gelmiyor
    soğutucu yerinden hiç oynatmadım 1hafta önce değişmiştim termal macunu ekran kartının teknik özellikleride burda ilk defa böyle bi durumla karşılaştım hep ekran kartı sıcak olurdu oyundayken şuan işlemcim 60 dereceye çıkıyor daha önce 50-52 arası idi şuan boşta 47-48 önceden 37-40 yani arada 10 drece oynuyor.yeni ekran kartım ne hikmetse need for speed undercover oyununda bile 52 derece önceki ekran kartım 65-66 dereceye çıkıyordu oyunda

HIS HD4670 IceQ 1 GB 128Bit GDDR3 HDMI 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş

Power Member
    Katılım tarihi
    07.06.2008

Alıntı ereaser tarafından iletildi. Mesajı göster
    soğutucu yerinden hiç oynatmadım 1hafta önce değişmiştim termal macunu ekran kartının teknik özellikleride burda ilk defa böyle bi durumla karşılaştım hep ekran kartı sıcak olurdu oyundayken şuan işlemcim 60 dereceye çıkıyor daha önce 50-52 arası idi şuan boşta 47-48 önceden 37-40 yani arada 10 drece oynuyor.yeni ekran kartım ne hikmetse need for speed undercover oyununda bile 52 derece önceki ekran kartım 65-66 dereceye çıkıyordu oyunda

HIS HD4670 IceQ 1 GB 128Bit GDDR3 HDMI 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş

İşte aradığın sorunun cevabı resimde yatıyor ekran resimdeki ekran kartı ısınan havayı ısı yaprakları üzerinden geçirerek dışarıya atıyor.

8500 GT böyle bir yapıya sahip olmadığından ısı yükselmesi olmuş.

Cool Member JeweLz Avatar
    Katılım tarihi
    23.06.2009
    Nereden
    İstanbul | Bakırköy

Ice Q soğutma sitemi çok iyi kardeşm fark bundanda olabilir

Moderator hami10 Avatar
    Katılım tarihi
    02.08.2004
    Nereden
    ŸašaĶ BöLG3

kartan karta tabi değişir ısıalr.. abartıldıgı kadar bişey yok büyütmeyin yaz aylarıdır olurr
    H.W.Manyağı son kez Kıprıs'ta..

Katılım tarihi
    10.01.2009
    Nereden
    MARS

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim bu arada bizim işlemcinin aşırı ısınma işini nası çözcez

Katılım tarihi
    10.01.2009
    Nereden
    MARS

Alıntı hami10 tarafından iletildi. Mesajı göster
    kartan karta tabi değişir ısıalr.. abartıldıgı kadar bişey yok büyütmeyin yaz aylarıdır olurr
    ben 1 aydır sistemimde yenilemeye gittim.aldığım donanımların aynısından arkadaşa aldıydık iki kasanın montajını dahi ben yaptım onun sistemde işlemci şuan öğrendiğim kadarı ile 36-40 derece arası o yüzden siz belki benim bilmediğim bişey biliyosunuzdur diye size danışmak istedim kardeş

Moderator hami10 Avatar
    Katılım tarihi
    02.08.2004
    Nereden
    ŸašaĶ BöLG3

Birebir aynı ise, işlemci fanında bi sorun olabilir tozdan belki içindeki bi pislikten tam dönemiyordur gerçi kullandıgınız uygulamalar bile ısıda değişkenliğin sebebidir. Biraz deneme yanılma yoluyla bulmanız gerekecek pc açılışında ısı kaçken ne zaman artmaya başlıyor gibisinden..

New Member
    Katılım tarihi
    21.06.2009
    Nereden
    ankara

zotac ekran kartı 400w bi güç ister psu dan olma ihtimalide var bence ilerleyen teknolojiye psu bakımından şimdiden 750W almanı öneririm sonra zaten ihtiyacin olacak D:

Katılım tarihi
    10.01.2009
    Nereden
    MARS

Alıntı totenkopf tarafından iletildi. Mesajı göster
    zotac ekran kartı 400w bi güç ister psu dan olma ihtimalide var bence ilerleyen teknolojiye psu bakımından şimdiden 750W almanı öneririm sonra zaten ihtiyacin olacak D:
    evet sanırım psudan üzerindeki fanları ve ekran kartını çıkardım ati eah550 diye dandik bi ekran kartı var onu taktım.işlemcim 34-36 arasına indi anakart sıcaklığıda düştü 36 lara psudan galiba kutusunda minimum 400 waat psu istediği yazıyor.benim psu gerçek 450 watt vermiyo sanırım aşağıda linke bakablirsmisiniz şunların arasından hangisini alayım benim sisteme bakarak:

VATAN COMPUTER - Türkiye'nin Bilgisayar Hiperstore'u
    Lc-Power 550W PSU 120MM Sessiz Fanlı V 2.2 PCI-EX Firebal.net Türkiyenin En Büyük Overclock ve Modifikasyon Sitesine Hoşgeldiniz
    Cooler Master 500W Power | Power Supply | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş

New Member
    Katılım tarihi
    21.06.2009
    Nereden
    ankara

sen ne kadarlık bi sey istedigini yaz ona göre bulayim ben

Cool Member JeweLz Avatar
    Katılım tarihi
    23.06.2009
    Nereden
    İstanbul | Bakırköy