Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

Scythe OROCHI CPU Soğutucu Test Sonucları(Resimli)

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında Scythe OROCHI CPU Soğutucu Test Sonucları(Resimli) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Öncelikle herkese meraba arkadaslar.Gecenlerde acil cpu sogutucusu almam gerekti çünkü bas edemiyordum sıcaklarla.Yabancı sitelerden tutun türk sitelerine kadar didik didik ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 28-08-08, 20:30   #1 (permalink)
becocast
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.08.08
Exclamation Scythe OROCHI CPU Soğutucu Test Sonucları(Resimli)

Öncelikle herkese meraba arkadaslar.Gecenlerde acil cpu sogutucusu almam gerekti çünkü bas edemiyordum sıcaklarla.Yabancı sitelerden tutun türk sitelerine kadar didik didik ettim zalmandan tutun thermalrihgta kadar hepsine baktım.Ve en sonunda tam thermalright almayua karar vermişken karsıma bu sogutcu cıktı arastırdım herkes dalga gecmiş bitane ciddi bişey yazan yok bizim türklerden.VE düsündümkü özelliklerini arastırdıktan sonra bukadar büyükse ve 10 tane bakır borusu varsa bu işimi görebilir ve aldım.Uzattım kusura bakmayın cünkü ben bu sogutucu hakkında hiçbi sitede bukadar ayrıntılı bişey okumadım ve pc için temel ihtiyacın basında geliyor cpu sogutucuları herkesi ilgilendirecgne eminim.Bilgisayarım pentium d 2.8 anakart asus p5ld2-se.cok büyük oldugu için kasaya sıgmıycagını duymustum fakat sıgdırdım kapakta kapandı içinden cıkan 140mm fanı deilde elimde bulunan 120 mm devri daha yüksek bi fan taktım yan kapaga tam işemcinin üstüne gelecek sekilde yan kapakta yeri vardı zaten.kasa arkasında 8lik fan var sadece ve psudan cıkan hava okadar ona göre hesab edin bu degerleri.Ve uzunca konusmanın ardından test sonucları..Lütfen yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar simdiden tesekkrler..
Eklentiler
test-sonucu.jpg  
becocast çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 22:25   #2 (permalink)
comanchee
Silver Member

comanchee Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.04.04
Nereden: Bilgisayarın Başında
Resimler: 7
Ynt: Scythe OROCHI CPU Soğutucu Test Sonucları(Resimli)

sağlam bir soğutucuya benziyor hayrını gör güle güle kullan
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 23:38   #3 (permalink)
becocast
Rookie Member

Bilgisayarım

Tesekkürler comanchee.Az önce bişey denedim o da harddisk sogutmayla ilgili benm samsung sata 250 gb harddiskin altına ufak bi fan taktım 40 derece olrdu genelde simdii 10 derece fark etti calıtgnı bile anlamıosunz fanın zaten ama cok faydası oluyor deneyin bence denemedysenz eger..
becocast çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 10:00   #4 (permalink)
apocan-esra
Senior Member

apocan-esra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.11.07
Nereden: kazan

kardeş benim intel orjinal fanı var. macunlu en fazla 60 dereceyi görüyor bekleme modunda 47 derece. hdd fanına kendim 5 ytl ye aldığım bir fanı kendi çabalarım sonucu bir iskelet yaptım hdd ye bağladım. 30 dereceyi geçmiyor. normalde zaten 40 derece de seyreder bir hdd.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 15:22   #5 (permalink)
becocast
Rookie Member

Bilgisayarım

İmkan yok birader benim intelin fanı varken sıcaklık 80lerde seyrediodu yüksüzken hemde işlemcimn özellgi cok ısınmasyms bu chipsetlern yani yakında deiştirirz insallah ama o deiştimi hepside deişmek zorunda.senin sistemin kasan nedir bilmiorum ama o fanla 60 görüosa full yükte helal olsun masraf cıkmaz işte sana.harddisk olayıda senin dedgnle aynı mantık zaten benim harddiskin altı acık seklde samsungun digerleri nasıl bilmem oraya vidaladım 5 liralık fanı tamam işte 10 derece düsürdü anlatmaya calıstgm bundan ibaret.
becocast çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 16:53   #6 (permalink)
apocan-esra
Senior Member

apocan-esra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.11.07
Nereden: kazan

Alıntı:
becocast tarafından iletildi. Mesajı göster
İmkan yok birader benim intelin fanı varken sıcaklık 80lerde seyrediodu yüksüzken hemde işlemcimn özellgi cok ısınmasyms bu chipsetlern yani yakında deiştirirz insallah ama o deiştimi hepside deişmek zorunda.senin sistemin kasan nedir bilmiorum ama o fanla 60 görüosa full yükte helal olsun masraf cıkmaz işte sana.harddisk olayıda senin dedgnle aynı mantık zaten benim harddiskin altı acık seklde samsungun digerleri nasıl bilmem oraya vidaladım 5 liralık fanı tamam işte 10 derece düsürdü anlatmaya calıstgm bundan ibaret.

kardeş peki senin makina nasıl kapanmıyor zaten işlemci ısıdan dolayı kapanıyorsa reset atmaz direk kapanır. bu arada benim hdd nin altı kapalı western digital 80 gb
apocan-esra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 20:57   #7 (permalink)
becocast
Rookie Member

Bilgisayarım

kapanıodu kardes kapanmaz olurmu hiç oyuzden aldım zaten sogutucuyu..kısın oyun oynuodum anca busebepten ötürü.simdi nerdeyse yarı yarıya düstü tabi bu sıcaklık farkları arastıramalarıma göre herseyn etkisi var işlemcinin modeline anakartn modeline kasanın seklne fanlara falan hersey etki edio ben ankaradaym ve bayada sıcak havalar gündz 40 derece ilerde sistemi yenilersem ordada kullanmak için uzun vaatli anlycan bu yuzden aldım suan ii bakalm idare edioruz
becocast çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
cpu, orochi, scythe, test

Konu araçları

Scythe OROCHI CPU Soğutucu Test Sonucları(Resimli) ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Radeon HD 3650 Test Sonuçları ICEEXOL Ekran Kartları 2 06-10-08 13:26
PcMark 2005 Test sonuçları Nikneyime Overclocking 20 13-04-08 17:34
ATi Radeon HD 3870 X2 Test sonuçları ICEEXOL Ekran Kartları 1 22-01-08 15:41
Barton 2400mhz test sonuçları maximusez Overclocking 6 11-01-04 14:13
XGI Volari Test Sonuçları! keanu Ekran Kartları 1 10-11-03 22:26

Aranızda sır kalmasın!