Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

sıcaklıklar yüksek

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında sıcaklıklar yüksek başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar elimde venice3000 işlemci var ve O/c li hali 2,6ghz voltajı 1,450 yükselttim.kasa kapağı açık,kasada tek fan var sizce sıcaklıklar ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-06-07, 00:19   #1 (permalink)
tornadoo
Cool Member

tornadoo Avatar

Katılım tarihi: 23.04.06
Nereden: sanal alemde
sıcaklıklar yüksek

arkadaşlar elimde venice3000 işlemci var ve O/c li hali 2,6ghz
voltajı 1,450 yükselttim.kasa kapağı açık,kasada tek fan var
sizce sıcaklıklar 1 yıl içinde risk oluşturur mu çünki bu kasayı 1 yıl
daha kullanmak zorundayım

sıcaklığı düşürmek için tavsiyeleriniz nelerdir(kasayı değiştirmek dışında)

http://img267.imageshack.us/img267/1475/deskzg5.png
tornadoo çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-07, 11:20   #2 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16
Re: sıcaklıklar yüksek

yüksek deği lsıcaklıklar ama galiba bu ısılar bekleme anındaki sıc. sen 2 saat oyun oynadıktan sonra kontrol et ısıları..

hami10 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-07, 13:57   #3 (permalink)
tornadoo
Cool Member

tornadoo Avatar

Katılım tarihi: 23.04.06
Nereden: sanal alemde

evet bekleme sıcaklıkları
tornadoo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-06-07, 23:22   #4 (permalink)
srtc91
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 19.06.07

Sıcaklıklar çok yüksek değil,kafana takma.Benim eski fanda bekleme sıcaklığı 60'dı . Oyun oynayınca 7* falan oluyordu.Fan değişti, şimdi bekleme sıcaklığı 1-2 derece farkla seninkinden yüksek.
srtc91 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-07, 19:14   #5 (permalink)
kahramankarayel
New Member

Katılım tarihi: 08.07.07
Nereden: İSTANBUL
Ynt: sıcaklıklar yüksek

arkadaşlar benim pc de tek fan var ve ben oc yaptığımda sıcaklık 60 dereceye kadar çıktı.bende fanın üzerine 1 fan daha ekledim ama ikinci fan 5400 rpm ile çalışıyo işlemcinin orjinal fanı 3000-3500 civarı çalışıyo şu an sıcaklık 60 tan 45-50 arasına düştü.boyle iyi fikirler düşünün sizlerde işlemcilerinizi heder etmeyin.işlemci sıcaklığı dinlenik 60 derece olan ve oyundan sonra 70 olan bi arkadaş vardı onun işlemcisinin omrünü soylüyorum 6 ay...
kahramankarayel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-07, 19:17   #6 (permalink)
kahramankarayel
New Member

Katılım tarihi: 08.07.07
Nereden: İSTANBUL

bir işlemcinin normal sıcaklık değeri 1.4 watta 40 derecedir maximum sıcaklığı ise bu sıcaklığın %20 üstünde olmalıdır.daha yüksek olursa işlemcinizi oldürüyorsunuz demektir...
kahramankarayel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-07, 19:41   #7 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

vaybeee
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-07, 00:11   #8 (permalink)
qokhan58
Power Member

qokhan58 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.05
Nereden: ıstanbul

Alıntı:
kahramankarayel tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar benim pc de tek fan var ve ben oc yaptığımda sıcaklık 60 dereceye kadar çıktı.bende fanın üzerine 1 fan daha ekledim ama ikinci fan 5400 rpm ile çalışıyo işlemcinin orjinal fanı 3000-3500 civarı çalışıyo şu an sıcaklık 60 tan 45-50 arasına düştü.boyle iyi fikirler düşünün sizlerde işlemcilerinizi heder etmeyin.işlemci sıcaklığı dinlenik 60 derece olan ve oyundan sonra 70 olan bi arkadaş vardı onun işlemcisinin omrünü soylüyorum 6 ay...
sen pc doktorumusunn 6 ay gıbı deger bıcıosunn:??? elektronık ısı sans ısıdırr gıttıgı yere kadar omru vardırr ssen nasıl kendı omrununun ne kadar oldugunu bılmıosann ıslemcının omrunude bılemezsınn
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-07, 00:48   #9 (permalink)
•Quad•
Cool Member

•Quad• Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.03.07
Nereden: Ankara
Resimler: 4

Alıntı:
kahramankarayel tarafından iletildi. Mesajı göster
bir işlemcinin normal sıcaklık değeri 1.4 watta 40 derecedir maximum sıcaklığı ise bu sıcaklığın %20 üstünde olmalıdır.daha yüksek olursa işlemcinizi oldürüyorsunuz demektir...
Dostum sen harcanıyosun buralarda ya

Ne alakası var intelin verdiği stock fanla normal çalışmada 40 load da 45-48 oluyo bu işlemcinin serisine göre değişir. Mesela P4 ler core2 ler kadar soğuk çalışmıyo onlar genelde stock fanla 45-loadda 55 arası.Hem zaten O/c demek işlemciyi öldürmek demektir..

@tornadoo
System tray da çok fazla çalışan program gördüm o da makinayı kasar ve sıcaklıkların yükselmesine neden onabilir.oradaki öğeleri başlat > çalıştır > Msconfig > Çıkan penreden en soldaki bölüme girdiğinde karşına gelen yerdeki onaylanmış kutuları kaldırırsan bilgisayar daha rahat çalışabilir .
•Quad• çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-07, 10:09   #10 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

AMD için o sıcaklık normal , yük altında da 60 a yaklaşır sanırım. Ama hdd çok fazla ısınmış. Kasa kapağını açmak her zaman iyi değildir. Hava içi sürkülasyonu bozar. Kasa içi soğutmanız iyiyse , kasayı kapalı tutmak daha iyidir.

@kahramankarayel
böyle parlak fikirlerini bizimle paylaşmaya devam edersen bende sana bu forumda 6 ay biçiyorum

diablo şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

sıcaklıklar yüksek ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
yüksek pickseli tabelaözdemir Dijital Fotoğrafçılık 2 17-09-06 21:51
EN YÜKSEK FSB KİMDEE!! ... mustafadogus Overclocking 37 30-04-06 12:30
O/C potansiyeli en yüksek P4 CPU? HeRaLd747 Overclocking 22 04-03-05 16:14
O/c Siz Sıcaklıklar Cpu:42 System:40 Power:42, cel1700 de normalmi fanmı almalı amstradman Overclocking 4 25-06-04 10:26
Nasıl bu kadar yüksek o/c ??? shotgun Overclocking 11 19-05-04 01:48

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 09:46.