Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

Takildigim son noktaa...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında Takildigim son noktaa... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaslar MSI 945GCM v2 anakarti kullaniyorum.. intel core2 duo 2.2 ghz cpu mu overclock kapasitesi yuksek oldugu icin 2.66 ghz ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-10-08, 11:04   #1 (permalink)
memx
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.08
Nereden: Turkiye
Takildigim son noktaa...

arkadaslar MSI 945GCM v2 anakarti kullaniyorum..intel core2 duo 2.2 ghz cpu mu overclock kapasitesi yuksek oldugu icin 2.66 ghz de kullanmaya karar verdim..kingston2gb 667 mhz ram larimida herhangi bir sistem kararsizligi yasanmamasi icin frekanslarini geri cekdim..cunku CPU 2.66ghz yaptigimda ramlar 800mhz falan oluyor..simdi sorum su..anakartim 800 fbs olmasina ragmen kutusundan cikan kagitda 1333 fbs ile calisan son cpu larin calistirabilecegi yaziyordu..fakat ram ile ilgili bir yazi yok..ram destegide 667 mhz olarak gorunuyor...667 mhz ramlarin yerine 800 mhz ram taksam calisirmi acaba??boylece 2.66 olarak calistiridigim cpu oranina gore ramlarin frekanslarini geri cekmem gerekmeyecek..
memx çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-10-08, 16:01   #2 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara
Ynt: Takildigim son noktaa...

Hayır, ramlerini değiştirmenin sana bir getirisi olmayacaktır.Bunu anakartının max 667mhz ram desteklediğine göre söylüyorum.800mhzlik modüller de taksan 667de çalışacaktır ve sıkıntı olabilir, dolayısı ile bir getirisi olmayacaktır.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-10-08, 18:13   #3 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

667 yerine 800 takarsan 667 olarak çalışır 800 mhz ramler overclock yaparkende daha yüksek hızlara çıkmana imkan verir haliyle
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-10-08, 18:17   #4 (permalink)
memx
Member

Bilgisayarım

Alıntı:
muratyayla tarafından iletildi. Mesajı göster
667 yerine 800 takarsan 667 olarak çalışır 800 mhz ramler overclock yaparkende daha yüksek hızlara çıkmana imkan verir haliyle
arkadaslar yani takilabilir diyorsunuz oylemi?? zaten overclockdan dolayi 667 mhzden fazla calisiyorlar ben dusurdun su anda640 falan..800 mhz takinca eger calisirlarsa en azindan cpu overclock yaparken aklim ramlarda kalmayacak cunku onlar zaten 800 mhz..cpu 2.8 yaptigimda ram frekansi tam olarak 800 mhz yaziyor cunku..ozaman problem olmz oylemi?
memx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-10-08, 18:29   #5 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10

olmaz ama anakartda bazen ineklik yapabilir bir ihtimal ama normalde 800 ram takınca çalışır
muratyayla çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-10-08, 03:07   #6 (permalink)
memx
Member

Bilgisayarım

ya ineklik yaparsa??elidemki 800 luklerle kalakalirim
memx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:27.