Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Overclocking »

voltaj

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Overclocking forumu altında voltaj başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "slm arkadaşlar muhtemelen coğunuz icin komik bi soru ama ben bu işte yeniyim sorum şu işlemcide veya herhangi bir parcada ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 23-09-08, 22:44   #1 (permalink)
sancleara
Rookie Member

Katılım tarihi: 06.06.08
voltaj

slm arkadaşlar muhtemelen coğunuz icin komik bi soru ama ben bu işte yeniyim sorum şu işlemcide veya herhangi bir parcada overclock yaparken nerden sonra voltajı arttırmamız gerektiğini nasıl anlıyorsunuz veya nekadar arttırmamız gerektiğini? ve diyelimki voltajı hic ellemeden işlemci hızını voltaj arttırılarak yapılması gereken bi değere çıkardığımızda ne olur?? şimdiden teşekkürler
sancleara çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-08, 23:18   #2 (permalink)
çılgınwoofer
New Member

Katılım tarihi: 23.09.08
Nereden: düzce
Ynt: voltaj

overclock hakkın da çok bilgin yoksa ugrasma derim
bunun için bazi program veya biostan yapilıyo ben ce gereksiz çunku 65-90 derecede islemci zara görme olasılıgı cok yüksek
çılgınwoofer çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-08, 23:40   #3 (permalink)
2-RuN
Cool Member

2-RuN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08
Nereden: Konya

Bence'de eğer tam bir O/C ci olmak istiyorsan önce yavaş yavaş gerekli teknik bilgiyi edin daha sonra tecrübeyle işi götür.. Sonrası gelir... Ama sen şu konuyu açıp bu soruyu soruyorsan ustasında cvp alman en iyisi olur... Araştırmaktan vazgeçme... O/C sabır , bilgi , ve nakit ister
2-RuN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-08, 01:16   #4 (permalink)
sancleara
Rookie Member

dostum bilmiyorsan uğraşma demişsin ama benim amacımda öğrenmek zaten eğer sormassam nasıl öğrenebilrimki??ayrıca amacım zate cılgınlar gibi overclock yapmak falan değil sadece bilg. müh. okuyorum bu nedenle bilgim olmasını istiyorum...genel olarak birkaç forumda baktım overclock bolumune herkes nasıl yapılacağını anlatmış fakat kimse değiştirdiğimiz şeyin özelliğinin ne olduğunu falan yazmamış birkaç şeyi wiki aracılığıyla falan öğrendim fakat bu voltaj işinde kimse birşey yazmamış sadece belli bi değerden sora voltajı arttır falan yazılmış. şimdiden yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler
sancleara çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-08, 06:17   #5 (permalink)
Tanarri
Senior Member

Tanarri Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.11.07
Nereden: silikon vadisi:P

voltaj olayına sen karar verirsin atıyorum 2,5 ghz olan standart ayarlarındaki bi işlemci 1,2volt istiyosa sen bunu 3,5 ghz cıkartın zaman gücü artığı için voltaj da fazla isticektir ve artırmasan stabil çalışmıycaktır 1,2 volt u 1,3 yaparsın denersin baktın sorun yapıyo rest atıyo bilgisyar veya windows yada programları açarken kitleniiyo birazdaha artırıp 1,350 yaparsın baktın gene olmadı 1,4 baktın oldu heh tamam o çalışma ayarlarında gereken voltaj o demektir yani deneme yanılma yöntemi de dene bilir deniyerek öğrenebilirsin bunu anca kimse net bi yanıt veremez
Tanarri çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-08, 15:26   #6 (permalink)
sancleara
Rookie Member

anladım aradığım cvp buydu yani voltajı arttırmadık diye veya yanlış bir voltaj verildiği için parça bozulmuyor sadece stabil çalışmıyor..teşekkürler
sancleara çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-08, 18:02   #7 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2

bios üzerideki değerlerle parça yakma riski azdır. ayrıca soğutmaya önem vermen gerekir...
en azından kasa içi havalandırmanın sağlıklı olması gerekli...
Eski 24-09-08, 19:27   #8 (permalink)
sancleara
Rookie Member

bende asus rampage formula x48 anakart var onla birlikte ai suite diye bir program geldi ondan overclock yapıyorum onda voltaj ayarlama gibi bir özellik yok sadece fsb yi yada carpanı değiştirebiliyorum
sancleara çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-08, 01:19   #9 (permalink)
Sparkle
Senior Member

Sparkle Avatar

Katılım tarihi: 27.06.08
Blog Mesajları: 1

bak anakartla bana da bi program geldi. Şey adını unutum kusura bakma ama Voltajıda kendi ayarlıyodu yani orda sadece OC edeceğim Voltajı yükselt gibisine seçenek vardı. Aktifleştirdiğimde 1,2 den 2 ye çıkıyodu sanırm akım

ama elektirik gitmemesi halinde parçalar çalışmaz aşırı yüklenmedede yanar..bunu biliyorum.
Sparkle çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-09-08, 11:14   #10 (permalink)
sancleara
Rookie Member

peki elektrik gitmemesinin bizim overclock yapmamızla bir bağlantısı varmı?
sancleara çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-08, 14:11   #11 (permalink)
tezcatcatl
Cool Member

tezcatcatl Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.07.08
Nereden: istanbul

Ayedaş yada ne tarafta oturuyorsan oraya elektrik veren şirketle aranızda bir sözleşme yoksa alakası yoktur.
Ama eğer elektrik dağıtım şirketi ile "Elektrik gitmemesi karşılığında düzenli olarak overclock yapma" sözü verdiyseniz bilemeyeceğim.

Şaka bir yana, elektrik gitmeyen bir anakarta sahip olan bir bilgisayarı yakmayı geçtim, nasıl açmayı ve oc yapmayı düşünüyorsunuz =)
Her anakart ve her işlemcide verdiğin voltaj ile oluşan sıcaklık değeri değişir. Örneğin, Kendi işlemcim ile (E8400) hayatımdaki ilk overclock girişiminde 1.2 olan voltajı 1.7 volt yaptım.. Bilgisayarım açıldığında everestten çekirdek sıcaklıklarına baktım, 120 derece idi.

Ama bir yandan da daha sonra deneyim kazanınca arkadaşımın amd tek çekirdekli 2.2ghz işlemcisine overclock yaptık. Max 1.7 volt veriliyor. Deneye deneye yavaş yavaş 1.7 volta kadar dayadım. O işlemci 1.7 volt alıp 35 40 derecede stabil çalışıyor.

Herşey işlemci ve anakartta bitiyor yani. Voltajı azar azar artır.
tezcatcatl çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-08, 00:47   #12 (permalink)
technoson
Member

technoson Avatar

Katılım tarihi: 08.02.06
Nereden: ist

eskiden nvidianın ekran kartlarında yumurtadan sarı civciv çıkmış resim olan overclock programları veriliyordu. hiçbir şey yapmadan işlemci, ekran kartı ve fsb'lerini otomatik overclock yapabiliyordu ve en yüksek değeri otomatik algılayabiliyordu... şu an o programın ismini unuttum. fakat onun gibi kullanışlı bir programla windows üzerinden overclock yapabilirsiniz bence işlemci ve ekran kartınızı...

ben bahsettiğim programın ismini ve yeni versiyonları çıkıp çıkmadığını öğrenmek istiyorum. yardımcı olacak arkadaş varsa cevap yazabilir mi????
technoson çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-09-08, 16:57   #13 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2

dediğin şey nvidia nın forceware sürücüsünün sadece ekran kartını test edip sadece gpu ya oc yapan program... coolbits kurulu her forceware sürücüde vardır o özellik
Simplicity çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

voltaj ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Kıbrıs ın üçlü prizleri ve Türkiye den alınmış bir laptop. Voltaj dalgalanmaları ve voltaj regülatörü kullanımı. babyofjackie Notebook'lar... 17 14-09-08 23:23
Psu voltaj? salamura Genel 9 22-08-08 12:40
amd3000+ voltaj storm33 İşlemciler 6 07-11-06 23:56
Voltaj Artmıyo! mertalp Overclocking 6 30-10-04 17:18
voltaj bogem Genel 16 29-01-04 01:48

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 09:52.