Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Oy kullananlar: 78. Bu ankette oy kullanamazsınız.
Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Anketler forumu altında Çok Çekirdek Mi? Yüksek MHZ Değeri Mi? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Aslında bir çoğumuz bu sorunun cevabını biliyoruz muhtemelen ama bakalım kaç kişi yanılgıya düşüyor bu konuda....." şeklinde özetlenebilir....
Böyle bir karşılaştırma yok. Kullanım alanı, ihtiyaca ve bütçeye göre değişeceği gibi bu sorunun cevabı, işlemciden işlemciye de değişir. Misal; tek çekirdekli 3.0 Ghz p4 yerine 1.8 GHz C2D tercih edilirken, 4 çekirdekli Phenom 2.5 Ghz yerine 2 çekirdekli 3.16 Ghz E8500 daha mantıklı olacaktır. Bu sadece son kullanıcı için bir örnekti. Hele kurumsal sistemlerde böyle bir karşılaştırma yapmak, daha da vahim olacaktır. Genelleme yapmak çok yanlış.
__________________ Bugünün işini yarına bırakma, erteleyebileceğin kadar ertele...
Bu soruyu bir havuz problemiyle cevaplandırmak geçiyor içimden ama şuan havuz problemi yazacak durumda değilim. Havuz problemlerini hatırlayanlan sorunun cevabının yüksek Hz değerinin çok çekirdeğin toplam kapasitesinden yüksek olabileceğini bilirler. Ama Berk'in de dediği gibi olay tamamen ihtiyaç meselesi.
__________________ Murphy diyor ki:
Zeka x Güzellik x Elverislilik = Sabit
Bu sabit her zaman sıfırdır...
Fuat SAKA diyor ki:
Aldılar güzelleri kaldı yaramazları...
Sigmund FREUD diyor ki:
Birara kadınları anladığımı sandım; sonra sandığımı anladım...
Çok çekirdeği işaretledim bundan kastım tek-çift çekirdek kıyaslaması... Daha üstü çekirdek sayısı için bir şey diyemeyeceğim. Tamamen çalışma alanına bağlı.
__________________ "Laiklik, yalniz din ve dunya islerinin ayrilmasi demek degildir. Tum yurttaslarin vicdan, ibadet ve din ozgurlugu de demektedir." M. Kemal Atatürk (1930).
Arkadaşlar ben performans konusu göz önüne alınır diye şıkları öyle belirledim. Fiyat işin ap ayrı bir boyutu. Anketin fiyatla uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Bu gün biliniyor ki multithreading uygulamalar esnasında çok çekirdekli işlemcilerden, yüksek mhz değerlerine ulaşmış işlemcilere göre daha fazla performans alınması mümkün. Hatta öyle ki intelin hyper threading gibi fiziksel olmayan ama sanal olarak 2 işlemcinin işletim sistemine tanıtılması bile %20 performans artışı vaad etmiştir. Sizlerde zaten tam aksi şeylerden bahsetmediniz. Ama fiyatı işin içine dahil ettiniz. Amacımız en yüksek performans değeri hangi olgudan sağlanır??? Yani 2 ile 2'yi en hızlı hangisi ile çarparız
Böyle bir karşılaştırma yok. Kullanım alanı, ihtiyaca ve bütçeye göre değişeceği gibi bu sorunun cevabı, işlemciden işlemciye de değişir. Misal; tek çekirdekli 3.0 Ghz p4 yerine 1.8 GHz C2D tercih edilirken, 4 çekirdekli Phenom 2.5 Ghz yerine 2 çekirdekli 3.16 Ghz E8500 daha mantıklı olacaktır. Bu sadece son kullanıcı için bir örnekti. Hele kurumsal sistemlerde böyle bir karşılaştırma yapmak, daha da vahim olacaktır. Genelleme yapmak çok yanlış.
yahu bırakınız allah aşkına demogojiyi,bu memlekette % kaç bilgisayar alıp önemli matematiksel hesaplama vs. ilim icra ediyor ki?,ayrıca p4 ile c2d da da sanal bi mhz farkı var biliyorsunuz(pipeline),ve birinde fazladan komut setleri var,ankette ne kasdedildiği belli
yahu bırakınız allah aşkına demogojiyi,bu memlekette % kaç bilgisayar alıp önemli matematiksel hesaplama vs. ilim icra ediyor ki?,ayrıca p4 ile c2d da da sanal bi mhz farkı var biliyorsunuz(pipeline),ve birinde fazladan komut setleri var,ankette ne kasdedildiği belli