Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Oy kullananlar: 78. Bu ankette oy kullanamazsınız.
Bu sayfada HM bölümü içerisindeki Anketler forumu altında Çok Çekirdek Mi? Yüksek MHZ Değeri Mi? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "İkinci söylediğin hadise üzerine açtım anketi...." şeklinde özetlenebilir....
bende 2 dane cok cekırdek var bırı laptop diğeri masaustu, ama masautundeki amd ve daha iyi,neyse eskiden 3 ghz vs diye gidiyoduk, sonra cift cekirdek cıkmadımı benmı yanlıs biliyorum. sanırım cok cekırdek daha iyi
çok çekirdek herkese daha çekici geliyor gibi aynı frekanstaki 2 çekirdek ile 4 çekirdek arasındaki performans farkı %100 sanmayın ancak %45 lerde falan %50 den bile bahsetmiyorum kararınızı siz verin. bence çift çekirdeğin yüksek frekansları ideal
Benim merakım üretilen donanımları son damlasına kadar kullanacak yazılımların üretilip üretilmediği
Kodlayan adam düzgün kodlayamadıktan sonra 15Ghz yap işlemciyi ne yazar değil mi?
Buna en büyük örnek PS2deki BLACK oyunu bence.PS2 öyle grafik görmedi,hele ps2nin bilgisayar muadilini düşünürsek bilgisayar hayal eder o grafiği değil mi ama?
Her yaz başı donanım üreticileri piyasaya serbest atış yeni ürün süreceklerine yazılım geliştiricilerle kafa kafaya verseler biraz keşke...
Ama o zaman bizi kim ütücek değil mi
__________________ Sadece Ölüler Görür... Yanan yanar,kalan stabiller bizimle...
__________________ Cpu Queen : 3761 puan
CPU Photoworxx : 7446 Puan
CPu Zlib : 12047Kb/s
Cpu Aes : 2682 puan
FPU Julia : 1755 Puan
FPu MAndel : 1013 Puan
FPU Sinjulia : 2830 Puan
fayton düşünün.birinde tek at var ama at çok hızlı koşuyor.diğerinde ise birden fazla at var ama tek başlarına o kadar hızlı değiller...
tek at olan fayton üzerinde tek kişi varken çok hızlı bir şekilde yol alabiliyor..ama kişi sayısı yük arttıkça hem hızından kaybediyor hem çabuk yoruluyor hemde ayakları kayıyor..
ancak 2 atlı faytonda atlar düzgün senkronize olurlarsa aynı ağırlığı heryere ulaştırabiliyorlar..
kesinlikle çok çekirdek .... yüksek mhz olduugnda çek çekirdeğe biniyor buyun yuk ama çift oldugunda hem görev paylasımı azalıyor hem ısler daha cabuk yapılıyor forever çift çekirdek
__________________ Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım
fayton düşünün.birinde tek at var ama at çok hızlı koşuyor.diğerinde ise birden fazla at var ama tek başlarına o kadar hızlı değiller...
tek at olan fayton üzerinde tek kişi varken çok hızlı bir şekilde yol alabiliyor..ama kişi sayısı yük arttıkça hem hızından kaybediyor hem çabuk yoruluyor hemde ayakları kayıyor..
ancak 2 atlı faytonda atlar düzgün senkronize olurlarsa aynı ağırlığı heryere ulaştırabiliyorlar..